خلاصهای از مقاله:
آیا آنقدر مهارتهای مدیریتی را یاد گرفتهاید که آماده پذیرش مدیریت یک مجموعه باشید؟ آیا در شغل و حرفهای که هستید آنقدر رشد و پیشرفت کردهاید که آمادگی بر عهده گرفتن مسئولیتهای بیشتر را داشته باشید؟ یا صرفاً دوست دارید با قبول مسئولیت مدیریت، پول بیشتری به دست آورید؟ مدیریت، راه خوبی برای کسب درآمد بیشتر و البته موفقیتهای بیشتر است. اما باید بدانید ایستادن در این موقعیت و مدیریت یک تیم کار چندان آسانی نیست!
آنچه در این مقاله میخوانید:
- مهارتهای مدیران موفق را بشناسیم
- آشنایی با مهارتهای مدیریت
- مدیران برتر مهارت گفتگو با کارمندان را میدانند
- مدیران شایسته بین کارمندان تقسیم وظایف میکنند
- افراد موفق انگیزه بخشی به کارمندان را جدی میگیرند
- مهارت حل مسئله و مدیریت کارآمد
- توانایی رهبری و مدیریت موفق
مهارتهای مدیران موفق را بشناسیم
مدیران موفق و بزرگ میدانند چطور یک تیم شاد و کارآمد را هدایت کنند تا اهداف سازمانیشان پیدرپی تحقق یابد. برای تبدیل شدن به یک مدیر کارآمد و حرفهای باید مجموعهای از مهارتهای مدیریتی را یاد بگیرید. به دست آوردن این مهارتها ضروری است تا بتوانید تیم تمام ستارهای را بسازید که به نوع مدیریت و انگیزهبخشی شما برای رسیدن به هدف اعتماد کند. اما این مهارتهای مدیریتیِ ضروری چه مواردی هستند و آیا برای موفقیت شغلی به همه آنها نیاز خواهید داشت؟
آشنایی با مهارتهای مدیریت
1. مدیران برتر مهارت گفتگو با کارمندان را میدانند
شاید تصور شود یک مدیر اصلاً نیازی به مهارت گفتگو ندارد اما توانایی برقراری ارتباط با اعضای تیم و کارمندان از مهارتهای ضروری یک مدیر بهشمار میرود. در واقع، مدیر پلی میان اعضای تیم، مدیران بالادستی، تأمین کنندگان، مشتریها و حتی جامعه است. برای ارتباط با هر یک از این گروهها باید جسارت و اعتماد به نفس کافی را داشته باشید. یک مدیر کارآمد و حرفهای باید بتواند چه در گفتار و چه در نوشتار به خوبی در مورد اهداف سازمانی، خواسته و باورهای مشتری و دستاوردهای پروژه صحبت کند. البته دو نکته مهم است؛ یکی اجتناب از پرگویی و دیگری لزوم شنونده خوب بودن.
2 مدیران موفق مهارت تصمیمگیری دارند
یک مدیر هر روز ملزم به اتخاذ تصمیماتی است. به خاطر داشته باشید شما اکنون به خاطر اعتماد مدیران بالادستی در این موقعیت قرار گرفتهاید. بنابراین، باید با مهارتهایی که دارید اهداف سازمانی را محقق سازید. تصمیمهای شما مواردی از قبیل؛ برنامهریزی برای زمان و حجم کاری، استخدام نیروهای جدید، تقسیم وظایف بین کارمندان، بررسی شکایات مشتری یا کارمندان میشود. گرچه برخی موارد به سادگی قابل حل هستند اما تصمیمگیری مواردی هم شما را دچار اضطراب میکند. در چنین شرایطی یک مدیر برتر باید توانایی حل مشکلات به وجود آمده و پذیرش مسئولیت اقدامات یا تصمیمهایش را داشته باشد. گاهی اشتباهات اجتنابناپذیر هستند. حتی با وجود دقت و ظرافت شما در برخورد با مشکلات یک پروژه، اشتباهاتی رخ میدهد. قدرت یقین و اعتماد شما در این شرایط، حاکی از مدیریت موفق شما است.
مقاله پیشنهادی: تکنیک های برقراری ارتباط در محل کار
3. مدیران شایسته بین کارمندان تقسیم وظایف میکنند
یک مدیر حرفهای میداند که کسبوکار همانند یک ورزش تیمی است. این تیم برای پیشرفت یا رسیدن به اهدافش باید تقسیم وظایف داشته باشد. محول کردن بخشی از کار به اعضای تیم نشان دهنده اعتماد مدیر به کارمندانش است. تقسیم وظایف موجب تشویق و انگیزهبخشی به کارمندان میشود تا راههای بهتر و کارامدتری را برای چالشها بیابند. مطمئناً شما نیروی فوق انسانی ندارید و یک سوپرمن نیستید که بتوانید تمام امور را خودتان بر عهده بگیرید. با تقسیم وظایف بین کارمندان فرصت و انرژی بیشتری برای تمرکز روی امور مهمتر دارید.
4. مهارت انعطاف پذیری و سازگاری از ویژگی مدیران موفق است
بهترین مدیران به این موضوع واقف هستند که خودشان علم تمام امور را ندارند. از این جهت، حاضر هستند صحبت و نظرات دیگران را بشنوند و خودشان را با بهترین و به روزترین رویکردها وفق دهند. انعطافپذیری یک از ضروریترین مهارتهای مدیریتی است. در دنیای دیجیتالی که دائماً در حال تغییر است، مدیران باید پذیرای تکنولوژیهای جدید باشند. رویکردهایی که در سال 2018 نتایج خوبی برجا گذاشته، در شرایط کنونی همان نتایج را نخواهد داشت. اگر در طول زمان با تغییرات هم راستا نشوید، اعضاء تیم و شرکت شما دچار ضررهایی خواهند شد.
مقاله پیشنهادی: چگونه در شرتیط بحرانی یک مدیر با اعتماد به نفس باشیم ؟
5. افراد موفق انگیزه بخشی به کارمندان را جدی میگیرند
انرژی و نگرشی که شما نسبت به کار و تحقق اهداف تیمی دارید به همان اندازه شور و اشتیاق و انگیزه کارمندان و اعضاء تیم مهم است. اگر شما به عنوان مدیر این تیم بشاش، سرزنده و با انرژی سرکار حاضر شوید و خودتان را آماده گذراندن یک روز کاری موفق نشان دهید، اعضاء تیم هم تمایل بیشتری برای پیروی از شما خواهند داشت. اگر کارمندان مشکلی در محیط کار یا خانه داشته باشند این وظیفه شما است که توجه و تمرکز آنها را دوباره به کار معطوف کنید. یک مدیر حرفهای میداند چگونه این کار را انجام دهد و به بالاترین بازدهی کارمندان برسد.
6. مدیران موفق مهارت سازماندهی دارند
بیشک، برنامهریزی و سازماندهی یکی از مهارتهای مهم مدیریتی است. لزوم این مهارت بهویژه زمانی که مدیریت افرادی را بر عهده دارید که باید گزارش کارشان را به شما تحویل دهند اهمیت بیشتری مییابد. یک مدیر تنها مسئولیت مدیریت کارمندان را برعهده ندارد بلکه مسئول تنظیم بودجه، جدول زمانی پروژه، برآورده کردن انتظارات مشتری و ... است. یک مدیر منظم میداند که چه امور و اهدافی در چه چهارچوب زمانی قابل دسترسی هستند و به اولویت انجام امور بر مبنای زمان روزانه، هفتگی و ماهانه واقف است. یک مدیر موفق میداند برای سپردن فلان پروژه باید به چه کسی اعتماد کند و چه افرادی به کمک و راهنمایی بیشتری نیاز دارند.
مقاله پیشنهادی: استراتژی یک مدیر موفق
7. مهارت حل مسئله و مدیریت کارآمد
به عنوان یک مدیر این وظیفه شما است که شرایط و موضوعات پیشآمده را قبل از اینکه به مشکل تبدیل شوند، بررسی و حل کنید. مدیران شایسته میدانند چه زمانی یک مسئله به صورت داخلی قابل حل است و چه زمانی باید به مدیران بالا دستی ارجاع داده شود. شما باید با اعضای تیم همکاری نزدیکی داشته باشید تا قبل از اینکه چالشها و مشکلات به استرس تبدیل شوند راه حلهای مناسب برای آنها بیابید.
8. مهارت برقراری ارتباط با اعضای مجموعه از ویژگی مدیران موفق است
یکی دیگر از مهارتهای مدیریتی، توانایی برقراری ارتباط مؤثر است. توانایی شما برای برقراری ارتباط میان کارمندان و مشتریها، فاکتور مهمی در موفقیت شرکت است. همه ما در شرایط و محیطی که شاد و حمایتگر باشد عملکرد بهتری داریم. بنابراین، یک مدیر خوب باید رفتاری دوستانه و خوشایند داشته باشد و در شرایط سخت آرامش خودش را حفظ کند.
9. توانایی رهبری و مدیریت موفق
تمام مدیران حرفه ای باید رهبران موفقی باشند. این وظیفه شما است که گروهی از افراد مختلف و با عقاید متفاوت را به سمت یک هدف واحد هدایت کنید. تنها یک رهبر کارآمد میتواند این کار را انجام دهد. وظیفه شما است که جلسات را برنامه ریزی را سازماندهی کنید، اهداف را مشخص و به کارمندان اعلام کنید، حمایتگر کارمندان باشید و به آنها انگیزه دهید و ... .
10. مهارت مدیریت زمان و تاثیر آن در مدیریت موفق
اغلب، تصور ما از مدیریت زمان برنامهریزی به گونهای است که در طول ساعات کاری اعضاء تیم دائماً در حال انجام کار باشند. اما یک مدیر خوب زمان مناسبی را برای جلسات طوفان فکری، حل مسئله، اجرای تصمیمها و زمان تحویل پروژه در نظر میگیرد.
یک مدیر خوب و موفق باید مجموعهای از مهارتهای اشاره شده را داشته باشد. این مهارتها کمک میکند اعضاء تیم به صورت یکپارچه به سمت هدف واحد سوق داده شوند و موفقیت شرکت یا کسبوکار تضمین شود.
دوست عزیز تلاش ما بر این است نقشی در موفقیت شما داشته باشیم. اگر مشتاق یادگیری فروشندگی آنلاین در سایت آمازون هستید میتوانید با مطالعه مطالب و ویدیوهای معرفی بیزینس بزرگ آمازون، مسیر درستی را انتخاب کنید. آموزش های دوره آربی شما را از صفر تا صد با نحوه فروش در آمازون آشنا میکند. با بازدید از صفحه نتایج شگفت انگیز دوره آربی با نظرات دانشجویان این دوره بیشتر آشنا شوید.
پاسخ به نظر