خلاصه ای از مقاله
یکی از رموز موفقیت در محیط کار، داشتن ارتباط درست با رییس و همکاران در محیط کار می باشد. در این مقاله به تکنیک های برقراری ارتباط در محل کار اشاره خواهیم نمود.
آنچه در این مقاله می خوانید:
اهمیت مهارت ارتباطی در محل کار
مهارت ارتباط مؤثر در محل کار از عوامل کلیدی موفقیت شغلی بهشمار میرود. موفقیت برای شما به عنوان یک فرد و موفقیت برای تیم. در صورت وجود ارتباط پایدار و شفاف، نحوه عملکرد تیم بهتر خواهد بود. توانایی شما برای برای قراری یک ارتباط خوب و مؤثر بر موفقیت شما، موفقیت تیم و در نهایت موفقیت شرکت نیز مؤثر خواهد بود.
در ادامه نگاهی به این موضوع خواهیم داشت که چرا ارتباط خوب و موثر، یک عامل بنیادی در محل کار است. سپس به هفت تکنیک مهم اشاره میشود که در محل کار مورد استفاده شما خواهد بود. در انتها پی خواهید برد که چرا یک مهارت ارتباطی قوی، منبع موفقیت شما در محل کار به حساب خواهد آمد.
چرا برقراری ارتباط در محل کار حائز اهمیت است؟
در صورتی که قادر باشید ارتباطی مؤثر برقرار کنید میتوانید در همه زمینههای کاری خودتان، عملکرد خوبی ارائه دهید. میتوانید با همکارانتان، رئیس یا مشتریان به طور موثرتری تعامل داشته باشید. برقراری ارتباط مؤثر، رابطه شما را با هر شخص تحت تأثیر قرار خواهد داد. اگر شما رئیس باشید، باید بتوانید اطلاعات را به خوبی برای تیمتان توضیح دهید.
باید تصویری را ایجاد کنید که هر شخصی برداشت مناسبی از آن داشته باشد. لازم است اهدافتان را به خوبی تشریح نمایید تا افراد تیم از آن مطلع شوند. به واسطه توانایی شما در برقراری ارتباط با اعضاء تیم، آنها میتوانند نگرش درستی نسبت به اهداف شما داشته باشند و در جهت عکس، در صورتی که این توانایی را نداشته باشید کاپیتان یک کشتی سرگردان خواهید بود.
برقراری ارتباط شفاف و مؤثر در هر حوزهای از زندگی مؤثر و مهم است از محل کار گرفته تا روابط شخصی. میتوان در سه حوزه کاری اهمیت رابطه را برشمرد:
-
برقراری رابطه درمورد اهداف شرکت
اگر رئیس شرکت بتواند پیام شفافی در مورد اهداف، ارزش و فرهنگ شرکت را منتقل کند، خدمت بزرگی به افراد حاضر در شرکت ارائه داده است. به همه افراد و اعضاء کمک خواهد کرد در جهت اهداف شرکت گام بردارند. شما میتوانید افرادی را استخدام کنید که هم راستا با اهداف، ارزشها و فرهنگ شرکت هستند. هر شخص کاملاً میداند چه مواردی حائز اهمیت است.
شرکتهایی که ارتباط مدیر شرکت با کارمندان کمرنگ است، دچار دردسرهایی خواهند شد. افرادی که برای شرکت کار میکنند نمیدانند موارد مهم کدام موارد هستند، از ارزشهای شرکت مطلع نیستند و نمیتوانند در مورد فرهنگ شرکت توضیحی داشته باشند زیرا در واقع اطلاعی از آن ندارند.
- آیا امسال شاهد رشد خواهیم بود؟ تا چه حد؟
- برای شرکت چه چیزهایی اهمیت دارد؟
- شرکت چگونه با رقبایش وارد رقابت میشود؟
- پیشرفتهای جدید در این حوزه چه چیزهایی هستند؟
اگر تا به حال از رئیس خود درباره این موارد نشنیدهاید به سختی میتوانید پاسخ این سؤالات را بدهید.
-
با تیم خودتان ارتباط داشته باشید
تقریباً همه افراد به نوعی با یک تیم کار میکنند. شاید تیم شما دو نفره باشد و یا شاید متشکل از یک گروه ده نفره باشد. تعداد مهم نیست، آنچه اهمیت دارد مهارت برقراری ارتباط شما با اعضای تیم است. از آنجا که در یک بخش واحد با افراد تیم همکاری دارید، شانس با شما یار است و هدف واحدی را دنبال میکنید.
شاید در تیم فروش یا تیم استخدام فعالیت داشته باشید. بسیار مهم است که با افراد تیم در مورد اهداف، پروسهها و چالشها همفکری داشته باشید و ارتباط برقرار کنید.
-
با رئیس خودتان ارتباط داشته باشید
اگر میخواهید در محل کارتان موفق باشید باید با رئیس خودتان ارتباط برقرار کنید. در اختیار داشتن یک گزارش از سمت رئیس میتواند مزایای بسیاری برای شما داشته باشد. با توجه به آن متوجه خواهید شد برای موفق شدن لازم است چه کارهایی را انجام دهید.
اگر نتوانید این رابطه را ایجاد کنید در این صورت نمیتوانید از منابعی که به شما کمک خواهند کرد وظایفتان را به خوبی انجام دهید، استفاده کنید. شما باید تصویر روشنی از آنچه رئیس برای موفقیت نقش شما در نظر میگیرد داشته باشید. هیچ کدام از این موارد بدون یک مکالمه شفاف با رئیس صورت نمیپذیرد.
مقاله پیشنهادی: مهم ترین مهارت ارتباطی در محیط کار
هفت تکنیک مهم برای ایجاد رابطه در محل کار
اجازه دهید نگاهی بیندازیم به تکنیکهایی که میتواند موفقیت شما در محل کار را تضمین کند:
1. همیشه در دسترس باشید
یکی از آسانترین روشها برای برقراری یک ارتباط خوب در محل کار، این است که در دسترس باشید. به این دو سناریو توجه کنید:
- برای فردی کار میکنید که همیشه نسبت به شنیدن حرفهای شما تمایل دارد و برای کمک کردن آماده است.
- برای افرادی کار میکنید که همیشه دیدن آنها سخت است و پشت درهای بسته قرار دارند و حتی پاسخ دادن به یک ایمیل برای آنها چهار روز زمان میبرد.
حدس بزنید کدام شرایط کاری بهتر خواهد بود؟ بیشک گزینه اول. در صورتی که همیشه در دسترس باشید، میتوانید فضا و جو آرامی را برای برقراری ارتباط مهیا کنید.
2. در محیط کار صمیمی باشید
یکی دیگر از آسانترین راهها برای ایجاد مهارت ارتباط در محل کار، صمیمیت با افرادی است که در محیط کار شما فعالیت دارند. در صورتی که نگرشی صمیمانه و مثبت در مورد اطرافیان خود داشته باشید، دیگران به طور طبیعی به سمت شما سوق داده خواهند شد. این نوع ارتباط موجب خواهد شد افراد از کار کردن با یکدیگر و از بودن در آن محیط لذت ببرند.
3. یک شنونده خوب باشید
برقراری ارتباط خوب صرفاً در مورد این نیست که به طور یک طرفه اطلاعات ارائه شود. همچنین باید یک شنونده خوب باشید تا بتوانید اطلاعات ارائه شده را بفهمید. اگر مهارت شنیدن را در خودتان تقویت کنید، در این صورت میتوانید کاملاً متوجه شوید طرف مقابل چه میگوید.
برای ایجاد یک رابطه دو طرفه و مؤثر شما باید بتوانید کاملاً طرف مقابل را درک کنید. اگر این درک متقابل ایجاد شود یک مکالمه دوجانبه نیز صورت خواهد گرفت و حس تعادل القاء میشود. یاد بگیرید چطور مهارت گوش دادن فعالانه را در خوتان تقویت کنید.
4. در محیط کار شفاف و واضح صحبت کنید
به اشتراک گذاشتن اطلاعات یکی از مهمترین تکنیکهای برقراری ارتباط در محیط کار است. گاهی احتمال دارد با افرادی صحبت کنید که حدود 30 دقیقه با شما حرف بزنند و در نهایت در مورد پاسخ خود گیج شوید. همه ما افرادی را میشناسیم که هنگام صحبت بسیار به حاشیه میروند. گرچه مهم است هنگامی که اطلاعات مهمی را به اشتراک میگذارید در مورد آن، مکالمه کوچکی نیز داشته باشید اما شفاف و صریح باشید.
به سراغ مطالبی بروید که لازم هستند و به حاشیهها نپردازید. به واضحترین شکل ممکن به سراغ اصل مطلب بروید. تنها در صورت لزوم، اطلاعات دیگر را بیفزایید. شفافیت و صراحت کلام یک نکته مهم کلیدی است.
5. به ارتباط غیر کلامی نیز توجه داشته باشید
به خاطر داشته باشید که ارتباط غیرکلامی نیز به اندازه ارتباط کلامی اهمیت دارد. در هنگام تعامل با دیگران به زبان بدن آنها توجه داشته باشید. نحوه نگه داشتن دستها یا شانههای افتاده میتواند نشانه عدم موافقت یا درک نکردن شما باشد. هنگام صحبت کردن با دیگران به چشمهای آنها دقت داشته باشید. چشمانتان را در حین صحبت کردن نبندید.
6. بازخوردهای دیگران را بپذیرید
هر شخص رئیسی دارد، حتی اگر شما خودتان رئیس یک شرکت باشید مشتریان رئیس شما هستند. نسبت به بازخوردهای رئیس، همکاران و مشتریانتان گارد نگیرید. افراد بسیاری انتقادهای سازنده را نیز پذیرا نیستند. از طریق این نوع انتقادها شما میتوانید خودتان را بهتر بشناسید و موجب پیشرفت خودتان شوید.
اگر نسبت به شنیدن بازخوردهای دیگران تمایل نداشته باشید به این معنا خواهد بود که هرگز تغییری ایجاد نخواهید کرد و نتایج شما هرگز بهبود نخواهد یافت. مقاله «چگونه به شکل مؤثر به انتقاد دیگران پاسخ دهیم؟» اطلاعات مفیدی را در این زمینه در اختیار شما قرار میدهد.
7. روشنفکر باشید
در این مورد اندکی تأمل کنید. اگر در هنگام صحبت کردن با دیگران روشنفکر نباشید، به احتمال زیاد به درستی به صحبت آنها گوش نخواهید کرد. دائماً به این موضوع متمرکز میشوید که برای صحبتهای طرف مقابل چه پاسخی را آماده کنید.
برخورداری از تفکر روشنفکرانه به شما این اجازه را میدهد که مکالمه خوبی با دیگران داشته باشید و در نهایت بتوانید مشکلات را حل کنید.
مهارت برقراری ارتباط مؤثر، یک توانایی خارق العاده برای شما خواهد بود. مهارتهای ارتباطی به شما در هر زمینهای از جمله روابط شخصی و کاری کمک خواهد کرد. در صورتی که بتوانید ارتباط خوبی داشته باشید میتوانید با اتکاء به آن هر چیزی را به دست بیاورید.
همچنین با شنیدن صحبتهای دیگران میتوانید از خواستههای آنها نیز مطلع شوید. بنابراین یادگیری بایدها و نبایدهای برقراری ارتباط مؤثر با دیگران یک اصل ضروری خواهد بود.
شغل ایدهآل شما باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟ آزادی از المان زمان و مکان برای شغلی که انتخاب میکنید، چقدر اهمیت دارد؟ شروع بیزینسهای آنلاین آن هم در یک مارکت پلیس جهانی، یکی از شغلهای محبوب جهان است چون فرد را محدود به زمان و مکان خاصی نمیکند و زمینه کسب درآمد دلاری را فراهم میکند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص کسب و کار بزرگ و پرسود آمازون، پیشنهاد ما مشاهده ویدیوی معرفی این بیزینس و دنبال نمودن صفحه نتایج شگفت انگیز دوره آربی است.
پاسخ به نظر