خلاصه ای از مقاله
گفتگوی جسورانه به نوعی از گفتگو اشاره دارد که بر پایه احترام متقابل بنا میشود. زمانی که شما با جسارت با دیگران ارتباط برقرار میکنید، در حقیقت هم از حق خودتان دفاع میکنید و هم به طرف مقابل خود این اجازه را میدهید که بتواند از حق خود دفاع کند.
آنچه در این مقاله می خوانید:
برقراری ارتباط مؤثر
آیا تاکنون از خودتان پرسیدهاید که آداب گفت و گو چیست؟ مطمئناً شما برای داشتن یک گفتگوی مؤثر باید نکاتی را در نظر بگیرید که یکی از این موارد داشتن جسارت در حین صحبت است. گفتگوی جسورانه به نوعی از گفتگو اشاره دارد که بر پایه احترام متقابل بنا میشود. زمانی که شما با جسارت با دیگران ارتباط برقرار میکنید، در حقیقت هم از حق خودتان دفاع میکنید و هم به طرف مقابل خود این اجازه را میدهید که بتواند از حق خود دفاع کند.
شما با داشتن جسارت نشان میدهید که به خودتان احترام میگذارید چرا که از حق و حقوق و علایق خود دفاع میکنید. همچنین میتوانید افکار و احساسات خود را نیز بیان کنید. در کنار تمامی این موارد شما نشان میدهید که نسبت به حقوق دیگران نیز حساس بوده و به دنبال این هستید که هر دو طرف به نتیجه دلخواه خود دست پیدا کنند. گاهی اوقات داشتن جسارت با پرخاشگری اشتباه گرفته میشود. رفتارهای جسورانه، احترام متقابل را افزایش داده و باعث ایجاد اعتماد، مقبولیت و همکاری در میان دو طرف میشود. در نقطه مقابل، رفتارهای پرخاشگرانه خصومت، بی اعتمادی و بی احترامی را میان افراد به وجود میآورد. نوع رفتار در برقراری ارتباط مؤثر با دیگران بسیار مؤثر است. زمانی که شما رفتار جسورانهای داشته باشید، در حقیقت میتوانید:
- مطابق با خواست خود رفتار کنید، مثلاً درخواستی که به نظرتان مناسب نمیآید را رد کنید.
- به راحتی علایق، افکار، احساسات و مرزهای حریم شخصی خود را عنوان کنید.
- هم به خودتان احترام میگذارید و هم دیگران را مجبور میکنید که به شما احترام بگذارند.
- با در نظر گرفتن نیازها و حقوق طرف مقابل خود، به او احترام میگذارید. برای مثال به او اجازه میدهید درخواستی که دوست ندارد را رد کند.
- اعتماد و برابری را در یک رابطه ایجاد نموده و آن را افزایش میدهید.
- برای رسیدن به سازش قابل قبول در میان دو طرف با یکدیگر مذاکره میکنید.
گفتگوی جسورانه هم میتواند به صورت گفتاری و هم به صورت غیرگفتاری پیش برود. در ادامه راهکارهایی که به کمک آنها میتوانید به شکل مؤثرتری ارتباط برقرار کرده و گفتگو جسورانهتری را در پیش بگیرید، عنوان خواهیم کرد.
راه های داشتن گفتگوی جسورانه
1. از زبان بدن خود با اعتماد به نفس بالا و به شکلی مثبت استفاده نمایید
ارتباط چشمی را حفظ کرده و لبخند بزنید. راحت ایستاده و بدن خود را جمع نکرده یا به شکلی نایستید که طرف مقابلتان تصور کند شما نسبت به او گارد گرفتهاید.
2. یک پیام واضح و روشن را با اعتماد به نفس کافی عنوان نمایید
از حالت اول شخص در بیان جملات خود استفاده کنید. سعی کنید منظور خود را دقیق عنوان نموده و در حین صحبت کردن آرام، مثبت و هدفمند رفتار کنید.
3. «نه» گفتن را یاد بگیرید
هر زمان که احساس کردید نیاز است، نه بگویید و بعد از گفتن آن دلیل خود را نیز توضیح دهید. نیازی نیست به خاطر اینکه به کسی نه گفتهاید از او عذرخواهی کرده یا به دنبال بهانه تراشی باشید.
4. سعی کنید تن صدایتان رسا، محکم، قاطع و دلنشین باشد
تن صدای شما خیلی روی احساس فرد مقابل نسبت به صحبت نمودن با شما تأثیر میگذارد. پس سعی کنید روی آن دقت زیادی داشته باشید.
5. تمرکز خود روی گفتگویتان را حفظ کنید
در گفتگوی خود از این شاخه به آن شاخه نپرید و به طرف مقابل خود هم اجازه ندهید که ذهن شما را از موضوع اصلی منحرف کند.
6. به طرف مقابل خود اعتبار دهید
به احساسات و مواردی که توسط شخص مقابلتان عنوان میشوند احترام بگذارید و با رفتار و گفتار خود این احترام گذاشتن را نشان دهید.
7. گفتههای شخص مقابل خود را خلاصه برداری کرده یا دوباره عنوان کنید
شما با این کار نه تنها خودتان میتوانید به درک بهتری از گفتههای طرف مقابل خود دست پیدا کنید بلکه نشان میدهید برای حرفهای او احترام قائل هستید. نکتهای که باید به یاد داشته باشید این است که داشتن ارتباط جسورانه یک مهارت قابل یادگیری است. هر چقدر که تمرین شما بیشتر باشد، راحتتر میتوانید این مهارت را یاد گرفته و به شکل بهتری از آن استفاده نمایید.
مقاله پیشنهادی: مهارت ارتباط موثر و جرأت ورزی
روش گفتگوی موثر در زمینه مسائل مهم
معمولاً زمانی که با موضوعات حساس و مهمی سروکار دارید، بهتر میتوانید متوجه میزان اهمیت داشتن یک گفتگوی مؤثر شوید. شما میتوانید در هنگام مواجهه با موارد مهم از استراتژیهای زیر استفاده نمایید تا ارتباط اثر بخشتری داشته باشید.
1. قبل از وقوع مشکل پیشگیری کنید
خیلی اوقات افراد پیش از آنکه یک اتفاق خاص به وقوع بپیوندد، متوجه آن میشوند. اگر در همان زمانی که متوجه شدید، درباره آن موضوع حرف بزنید، میتوانید قبل از اینکه دیر شود جلو خیلی از مشکلات را بگیرید. چرا که با این کار شما میتوانید تمرکز خود را روی ماجرا حفظ کرده، کنترل بهتری روی خودتان داشته و از اینکه دچار ناامیدی و استرس شوید نیز جلوگیری نمایید.
2. سعی کنید گفتگوی خود را به شکل خصوصی جلو ببرید
زمانی را مشخص نموده و در یک مکان مشخص و در آرامش درباره موضوع مورد نظر خود صحبت کنید. مطمئناً برای حرف زدن درباره مسائل مهم نیاز به دقت و تمرکز بالا میباشد و وجود عوامل بر هم زننده تمرکز میتواند شما را از موضوع بحث دور کند.
3. شروع کننده گفتگو باشید
شاید نیاز باشد کسی که گفتگو را آغاز میکند شما باشید و این کار برای خیلی از افراد کمی دشوار به نظر میرسد. میتوانید گفتگوی خود را با گفتن جملات مشخصی آغاز کنید. برای مثال بگویید: «من میخواهم مسئلهای را با شما در میان بگذارم که میتواند سبب شود در ادامه همکاری مؤثرتری داشته باشیم.» یا «من درباره یک موضوع به کمک شما نیاز دارم. میتوانم درباره آن با شما صحبت کنم؟»
4. پیش از آن که گفتگوی خود را آغاز کنید درباره حرفهای خود و چگونگی بیان آنها فکر کنید
سعی کنید در بیان حرفهای خود واضح و صریح پیش بروید. در صورت نیاز با عنوان نمودن مثالهای مرتبط، درک گفتههای خود را برای طرف مقابلتان آسانتر کنید. این کار به ویژه زمانی که شما خیلی در زمینه صحبت کردن درباره یک موضوع خاص احساس راحتی نمیکنید، میتواند بسیار کمک کننده باشد. پیش از آن که گفتگو شکل بگیرد، درباره حرفهایی که میخواهید عنوان کنید فکر کرده و تصمیم گیری نمایید. حتی میتوانید با یکی از دوستان خود که به او اعتماد دارید یک بار صحبتهای خود را مرور کرده و هم فکری بگیرید.
5. با دقت به صحبتهای فرد مقابل خود گوش داده و آنها را بررسی نمایید
با این کار شما میتوانید متوجه شوید که طرف مقابل شما به چه شکلی به موضوع نگاه میکند. بدین ترتیب میتوانید نگرانیهای خود را به شکل مؤثرتری در میان بگذارید. به شخص مقابل خود اجازه دهید که نظرات خود را بیان کند و با گوش دادن به او نشان دهید که برای گفتههای او احترام قائل هستید. به هیچ عنوان سعی نکنید در برابر او و حرفهایی که بیان میکند گارد بگیرید. با این کار باعث میشوید که شخص مقابلتان نیز با اشتیاق بیشتری به گفتههای شما گوش دهد.
6. درباره احساسات خودتان حرف بزنید
برای این کار میتوانید از عباراتی مثل «من نگرانم»، «دوست دارم» یا «احساس میکنم» استفاده نمایید. با استفاده از چنین عباراتی تنشی که ممکن است به وجود بیاید را کمتر کرده و به شخص مقابل کمک میکنید تا بتواند بیشتر با نقطه نظرات شما آشنا شود.
7. همیشه برای داشتن یک گفتگوی سازنده آماده باشید
خیلی مهم است که همیشه به شکلی رفتار کنید تا افرادی که با شما در ارتباط هستند به راحتی از احساسات خود و نگرانیهایی که دارند، حرف بزنند. باید فرد مقابل شما بتواند نظرات خود را با آرامش خاطر بیان نموده و هر سؤالی که در ذهن دارد را مطرح نماید.
امیدواریم با ارائه این مطالب به پیشبرد اهداف شما کمک شایانی کرده باشیم. اگر شما دوست عزیز و همراه گرامی سایت عزت خواه دات کام مشتاق هستید در زندگی شخصی و کاری عملکرد بهتری داشته باشید، یک پیشنهاد ارزشمند برای شما داریم و آن مطالعه مقاله آشنایی با دوره پاراسل زندگی و تماشای ویدیو معرفی این دوره است. در پاراسل زندگی با روشی کاربردی برای ساخت یک زندگی ایدهآل با شما همراه خواهیم بود.
پاسخ به نظر