خلاصه ای از مقاله
گاهی امکان برقراری ارتباط مؤثر به صورت حضوری کار دشواری است و حتی میتواند چالش برانگیز باشد. با این حال در برخی موارد نیاز است که زمانی را برای داشتن ارتباط مؤثر با دیگران به صورت رو در رو اختصاص دهید تا بتوانید نتیجه اثربخشتری را از آن مکالمه داشته باشید. در ادامه به مواردی اشاره خواهد شد که میتواند در این مسیر به شما کمک کنند.
آنچه در این مقاله می خوانید:
- ایجاد فرصت برای داشتن گفتگوی رو در رو و مؤثر
- مهارتهای برقراری ارتباط مؤثر
- استراتژیهای مناسب برای داشتن ارتباط اثر بخش
ایجاد فرصت برای داشتن گفتگوی رو در رو و مؤثر
ارتباطات مؤثر یک مهارت کلیدی است که همه افراد باید به آن مسلط شده و با یادگیری آن بتوانند به شکل نتیجه بخش تری از ارتباطات خود استفاده نمایند. گاهی امکان برقراری ارتباط مؤثر به صورت حضوری کار دشواری است و حتی میتواند چالش برانگیز باشد. با این حال در برخی موارد نیاز است که زمانی را برای داشتن ارتباط مؤثر با دیگران به صورت رو در رو اختصاص دهید تا بتوانید نتیجه اثربخشتری را از آن مکالمه داشته باشید. در ادامه به مواردی اشاره خواهد شد که میتواند در این مسیر به شما کمک کنند.
1. برای برقراری ارتباط فرصت ایجاد کنید
همیشه راههای ارتباطی را آزاد بگذارید. اطمینان حاصل کنید زمانی که کسی به برقراری ارتباط با شما نیاز پیدا کرد میتواند به راحتی به شما دسترسی پیدا کند. برای مثال از طریق شماره کاری یا شماره تلفن همراهتان یا به هر طریق دیگری امکان برقراری ارتباط با شما را داشته باشد. هنگامی که در محیط حضور فیزیکی دارید زمانی را به صحبت کردن با آنها، سؤال پرسیدن و به طور کلی داشتن یک گفت و گوی با معنا اختصاص دهید.
2. نسبت به روابط خود تعهد داشته باشید
روابط خود را در اولویت قرار دهید. همیشه این را به یاد داشته باشید که یک رابطه به مرور زمان گسترش پیدا میکند. به همین دلیل باید به آن توجه داشته و برای گسترش آن تلاش کنید. اهمیتی ندارد که سر شما تا چه حد شلوغ است، همیشه باید زمانی را برای بهتر کردن روابط خود کنار بگذارید. حتی میتوانید در برنامه روزانه خود زمان مشخصی را به این کار اختصاص دهید.
3. نظم و ترتیب داشته باشید
بخشی از توانایی یک فرد در برقراری ارتباط مؤثر به زمان گذاشتن برای داشتن یک گفتگوی معنادار در شرایطی به دور از عوامل برهم زننده تمرکز مرتبط میباشد. در برنامه زمانی خود، برای داشتن گفتگوی رو در رو نیز زمانی را کنار بگذارید. میتوانید هر هفته جلسهای را به بررسی مسائل مختلف اختصاص دهید و پیش از آنکه موضوعات به چالش تبدیل شوند، آنها را حل نمایید.
در نظر داشته باشید که به صورت هفتگی زمانی را به خوردن ناهار در کنار اعضای خانواده خود اختصاص دهید. در طول این مدت اجازه ندهید هیچ چیزی تمرکز شما را از گذراندن یک روز لذت بخش در کنار خانواده و داشتن یک گفتگوی لذت بخش با آنها دور کند. بدین ترتیب همه اعضای خانواده این فرصت را خواهند داشت که درباره خودشان و اتفاقاتی که در حال افتادن است صحبت کنند و احساس بهتری داشته باشند.
4. فرصت را غنیمت شمارید
شما باید هر زمان که فرصتی سر راهتان قرار میگیرد، از آن نهایت استفاده را ببرید. برای مثال اگر با فردی در ماشین نشستهاید میتوانید از این فرصت در کنار هم بودن برای صحبت کردن استفاده نمایید. تشخیص این نکته که چه زمانهایی میتوانند برای حرف زدن مناسب باشند، شاید در ابتدا کمی دشوار به نظر برسد اما به مرور زمان و با کسب تجربه میتوانید در آن بهتر شوید.
5. عوامل بر هم زننده تمرکز را حذف کنید
هر چیزی که ممکن است تمرکز شما را از مکالمهای که در حال انجام آن هستید، بر هم زند را حذف کنید. این موارد میتوانند کامپیوتر، تلفن، رادیو، تلویزیون یا هر چیز دیگری باشند. سعی کنید زمانهایی که میتوانید یک گفتگوی مؤثر داشته باشید، وقت خود را با بررسی کردن ایمیلها، خواندن کتاب یا کارهای این چنینی پر نکنید.
6. در برنامه خود بازنگری کرده و برنامه جدید را دنبال کنید
اگر کسی از شما میخواهد در یک زمان مشخص با او گفتگو داشته باشید و شما در آن زمان چنین امکانی را نداشته یا تمرکز کافی برای صحبت کردن را ندارید، این موضوع را با او درمیان بگذارید. برای او توضیح دهید که به چه دلیل نمیتوانید در آن زمان با او صحبت کنید و زمان دیگری را برای داشتن مکالمه با آن شخص مشخص کنید.
مقاله پیشنهادی: نقش ارتباطات در زندگی
مهارتهای برقراری ارتباط مؤثر
برقراری ارتباط به شکل مؤثر نقش بسیار مهمی در زندگی همه ما ایفا میکند. برای مثال اگر شما در زندگی شخصی خود نتوانید به شکل درستی ارتباط برقرار کنید، ممکن است شریک زندگیتان در مسئلهای دچار سوءتفاهم شده و از این نظر دچار مشکل شوید. در محیط کار نیز شرایط به همین شکل است. یادگیری مهارتهای برقراری ارتباط مؤثر در محیط کار از اهمیت بالایی برخوردار است.
خیلی از مشاغل به داشتن مهارتهای قوی ارتباطی نیاز دارند و تأثیر ارتباطات از همان لحظه مصاحبه کاری خود را نشان میدهد. به همین دلیل لازم است که روی این مهارت زمان بیشتری را گذاشته و بحث ارتباطات را جدی بگیرید. در ادامه به استراتژیهایی اشاره خواهیم کرد که به شما کمک میکنند تا بتوانید به شکل موثرتری با اطرافیان خود ارتباط برقرار کنید.
استراتژیهای مناسب برای داشتن ارتباط اثر بخش
1. نوع کلماتی که به کار میبرید را مطابق با شخصیت رو به روی خود انتخاب کنید
افراد مختلف به اطلاعات متفاوتی نیاز دارند و نسبت به گفتههای شما برداشتهای متفاوتی دارند. به همین دلیل باید از لغاتی که مناسب آنها میباشند، استفاده نمایید. با این حال در بیشتر موارد بهتر است توضیحاتی که ارائه میدهید، کوتاه، ساده و واضح باشند.
2. همیشه شخصیت حمایت کننده و مثبتی داشته باشید
هیچ وقت سعی نکنید با دلایل واهی از صحبت کردن درباره یک موضوع اجتناب کنید. این دلایل میتوانند برای مثال، نداشتن احساس راحت درباره یک موضوع، مطمئن نبودن از جوابهایی که ارائه میدهید یا نداشتن زمان کافی برای گفتگو باشند. اگر نمیتوانید به یک سؤال مشخص پاسخ دهید یا اطلاعات کافی درباره آن ندارید، صادق باشید و این نکته را عنوان کنید. اما در ادامه بگویید که به دنبال جواب مناسب خواهید رفت و به زودی پاسخ درستی را ارائه میدهید.
3. به صحبتهای طرف مقابل خود گوش دهید
به صحبتهای طرف مقابل خود گوش داده و در صورت امکان در جواب حرفهای او پاسخ مناسبی ارائه دهید. با این کار شما میتوانید به درک بهتری از افکار و احساسات شخص مقابل خود دست پیدا کنید. بدین ترتیب میتوانید راه مناسب برای داشتن بحث و گفتگو با او را پیدا نمایید.
4. همیشه صادق و راستگو باشید
همیشه سعی کنید اطلاعاتی که ارائه میدهید دقیق و واضح بوده و با صداقت به شخص مقابل انتقال داده شود. شما میتوانید با داشتن صداقت به اعتماد دست یابید. اگر بخواهید از پرداختن به موضوع فرار کنید، مشکلات همچنان پابرجا میمانند و ممکن است شخص مقابلتان برداشت اشتباهی از گفتههای شما پیدا نماید. نیازی نیست که جزئیات را به طور کامل عنوان کنید اما باید تمامی نکات مهم را بیان نمایید.
5. صبور باشید
به شخص مقابل خود اجازه دهید که به شرایطی دست پیدا کند که در آن احساس راحتی داشته و بتواند به افکار خود شکل داده و آنها را در غالب کلمات عنوان کند. در برخی از موارد ممکن است شخص مقابل برای درک و بازتاب مواردی که یاد گرفته است به زمان نیاز داشته باشد. در چنین مواقعی شما میتوانید بحث را به زمان دیگری موکول کنید یا زمانی را به پاسخ دادن به سؤالات آن شخص اختصاص دهید.
6. برای شنیدن پاسخهای منفی خودتان را آماده کنید
به یاد داشته باشید که گاهی اوقات کنار آمدن با یک موضوع خاص برای طرف مقابل شما کار سختی است. شما نمیتوانید واکنشهای شخص رو به رو خود را کنترل کنید اما میتوانید آنها را پیش بینی کرده و برای آنها از نظر احساسی آماده شوید.
7. از ادامه بحث هایی که منجر به خصومت می شود اجتناب کنید
هر زمان که احساس کردید بحث و گفتگوی شما به جدال و خصومت کشیده میشود، همان زمان یک وقفه در میان کار قرار دهید. با این کار میتوانید به کمی آرامش دست پیدا کرده و با آرامش خاطر بیشتری ادامه بحث را به پیش ببرید.
شغل ایدهآل شما باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟ آزادی از المان زمان و مکان برای شغلی که انتخاب میکنید، چقدر اهمیت دارد؟ شروع بیزینسهای آنلاین آن هم در یک مارکت پلیس جهانی، یکی از شغلهای محبوب جهان است چون فرد را محدود به زمان و مکان خاصی نمیکند و زمینه کسب درآمد دلاری را فراهم میکند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص کسب و کار بزرگ و پرسود آمازون، پیشنهاد ما مشاهده ویدیوی معرفی این بیزینس و دنبال نمودن صفحه نتایج شگفت انگیز دوره آربی است.
پاسخ به نظر