خلاصه ای از مقاله
امروزه بیش از پیش نیاز به برقراری روابط مؤثر اجتماعی احساس میشود و کسب موفقیت در برقراری روابط اجتماعی به عنوان یک هنر و مهارت در زمینه ارتباطات مطرح میشود. ما از طریق برقراری ارتباط با دیگران لایههای پنهان شخصیت خود را میشناسیم، به علاقهمندیهای خود پی میبریم، صفات مثبت و منفی خود را در آینهی وجود دیگران میبینیم و با حقیقت خود آشنا میشویم.
آنچه در این مقاله می خوانید:
- روابط اجتماعی خوب با دیگران
- 1. برقراری ارتباط اجتماعی، راهی کمخطر برای کسب تجربه و اطلاعات است
- 2. ارتباطات اجتماعی موفق سبب افزایش مهارتهای فردی میشوند
- 3. برقرای ارتباط اجتماعی تنها راه محبوبیت و مقبولیت اجتماعی است
- چگونه روابط اجتماعی موفق داشته باشیم؟
- 1. شنوندهی خوبی باشید.
- 2. علایق خود را بشناسید.
- 3. هرچه برای خود میپسندید برای دیگران نیز بپسندید
- 4. احساسات دیگران را درک کنید
- 5- احساسات خود را صادقانه بروز دهید
- موفقیت در روابط اجتماعی راهگشای زندگی
روابط اجتماعی خوب با دیگران
انسانها از زمان آغاز خلقت به این مسئله پی بردند که برای ادامهی زندگیشان به یکدیگر نیاز دارند. از همان روز بود که زندگی جمعی در میان آنها شکل گرفت. پذیرش و مقبولیت اجتماعی به یکی از بزرگترین دغدغههای افراد تبدیل شد و رسیدن به موفقیت در روابط اجتماعی اهمیت بسیاری پیدا کرد. قرنها گذشت و پیشرفتهای تکنولوژی و صنعت نتوانست انسانها را از همدیگر بینیاز کند، بلکه همگام با پیشرفتها و تغییرات وسیع در جهان پیرامونشان، نیازهای اجتماعی و ارتباطات شکل پیچیدهتری به خود گرفت. به همین دلیل امروزه بیش از پیش نیاز به برقراری روابط مؤثر اجتماعی احساس میشود و کسب موفقیت در برقراری روابط اجتماعی به عنوان یک هنر و مهارت در زمینه ارتباطات مطرح میشود. ضرورت داشتن ارتباط اجتماعی بر کسی پوشیده نیست. برای تأکید بر لزوم این مهارت، به موارد زیر اشاره میکنیم:
1. برقراری ارتباط اجتماعی، راهی کمخطر برای کسب تجربه و اطلاعات است
زمانگذاشتن برای برقرای ارتباط با دیگران به هیچوجه وقت تلف شده نیست. ما با شنیدن و به خاطر سپردن تجربههای افراد، از دوباره تجربه کردن بسیاری از امور بینیاز میشویم و با افزودن تجربیات دیگران به دانش خود برای روزهای ارزشمند و بیبازگشت زندگی خود تصمیمات درستتری خواهیم گرفت تا در مسیر پیچیدهی زندگی کمتر دچار لغزش و خطا شویم. همچنین با تجربه و اطلاعات کاملتری برای ساخت روابط اجتماعی اقدام نموده و در این زمینه به مراتب بالاتری از موفقیت دست یابیم.
2. ارتباطات اجتماعی موفق سبب افزایش مهارتهای فردی میشوند
بسیاری از مهارتهای فردی، در جمع فرصت بالندگی و رشد پیدا خواهند کرد. ما از طریق برقراری ارتباط با دیگران لایههای پنهان شخصیت خود را میشناسیم. به علاقهمندیهای خود پی میبریم. صفات مثبت و منفی خود را در آینهی وجود دیگران میبینیم و با حقیقت خود آشنا میشویم. این آشنایی، مقدمهای است برای کسب مهارتهای فردی. از طرفی کسب این مهارتها در کنار دیگران دستیافتنیتر خواهد بود و موفقیت و پیشرفت بیشتری را برای ما به ارمغان خواهد آورد.
مقاله پیشنهادی: تقویت مهارت های ارتباطی
3. برقرای ارتباط اجتماعی تنها راه محبوبیت و مقبولیت اجتماعی است
در زندگی اجتماعی افراد به کمک یکدیگر بسیار نیاز دارند، از نیازهای معنوی و عاطفی گرفته تا نیازهای مادی و اقتصادی. ارتباط درست، راهی برای ورود ما به قلب دیگران میگشاید و اینگونه ما در مسیر زندگی تنها نخواهیم بود. پس برقراری ارتباط مؤثر با دیگران علاوه بر افزایش مهارتهای فردی به ارتقاء موقعیت و موفقیت فرد در زندگی کمک میکند. با داشتن ارتباطات قوی در کسب و کار و بیزینس، موفقیت چشمگیرتری خواهیم داشت. برقراری ارتباطات اجتماعی موفق اگرچه به استعدادهای ذاتی افراد بستگی دارد ولی تنها داشتن استعداد کافی نیست. ارتباط موفق، مهارتی است که با تمرین، مطالعه و خودسازی قابل کسب و پرورش یافتن است.
چگونه روابط اجتماعی موفق داشته باشیم؟
در کنار تلاش برای ایجاد ارتباط اجتماعی، باید تلاش کنیم تا رابطهی ایجاد شده را به بهترین شکل حفظ کنیم. برقراری ارتباط امری دو سویه است و برای حفظ آن باید بیشتر از ایجادش تلاش کرد. برای حفظ رابطههای اجتماعی راههای زیر را پیشنهاد میکنیم:
1. شنوندهی خوبی باشید.
هر انسان نیاز دارد به پذیرفته شدن و ما باید این احساس را به مخاطب خود بدهیم. پس باید او را بپذیریم و به او توجه کنیم. شنیدن و درست شنیدن حرفهای او حس پذیرفته شدن را در قلبش به وجود خواهد آورد و او را به سمت برقراری روابط اجتماعی موفقتر هدایت خواهد کرد.
2. علایق خود را بشناسید.
برای برقراری ارتباط مؤثر باید شناخت کافی و درست از علایق، احساسات و نیازهای خود داشتهباشیم تا بتوانیم ارتباطی درست را شکل بدهیم و از آن نگهداری کنیم.
مقاله پیشنهادی: چگونه علایق خود را بهتر بشناسید؟
3. هرچه برای خود میپسندید برای دیگران نیز بپسندید
تا دیگران برای برقراری ارتباط اجتماعی با شما تمایل بیشتری پیدا نمایند و شما را به عنوان فردی موفق در این زمینه به دیگران معرفی کنند.
4. احساسات دیگران را درک کنید
و در ارتباط خود همدلانه رفتار کنید تا با بها دادن به احساسات دیگران در برقراری روابط اجتماعی، موفقیت بیشتری را تجربه کنید.
5- احساسات خود را صادقانه بروز دهید
در صورتی که احساسات خود را با صداقت بروز دهید، دیگران برای برقراری روابط اجتماعی با شما تشویق میشوند و از این طریق میتوانید اساس روابط اجتماعی خود را استوارتر بنا کنید و به دنبال آن طعم موفقیت و پیشرفت را بیشتر احساس کنید.
موفقیت در روابط اجتماعی راهگشای زندگی
از آنجا که انسان طبیعتاً به صورت اجتماعی آفریده شده است، با برقراری و ایجاد رابطه با انسانهای بیشتر میتواند لحظات بهتری را برای خودش رقم بزند. تصور کنید دچار یک بیماری یا مشکل مالی شدهاید. اگر تنها در خانه باشید چه چیزی میتواند حال روحی شما را اندکی بهبود دهد؟ شاید ملاقات با یکی از دوستان قدیمی، کمی از درد و آلام بیماری شما بکاهد و ممکن است پس از برقراری تماس با فردی که در حوزه مشاور مالی تخصص دارد و چند ماه پیش در یک جلسه کاری با او آشنا شده اید بتواند از ناراحتی و نگرانیهای شما کم کند. در هر جمع یا گروهی که وارد میشوید شاید همه این افراد نتوانند در دایره ارتباطی شما قرار بگیرند اما مطمئناً این شانس را خواهید داشت که حداقل یک یا چند نفر از آنها را در دایره خود بگنجانید.
امیدواریم با خواندن این مقاله و استفاده از نکاتی که مطرح شد، بتوانید در زمینه ارتباطات و ساخت روابط اجتماعی قوی، موفق و مؤثر با دیگران هوشمندانه و بهتر اقدام نمایید تا شادی حاصل از این موفقیت باعث گردد از زندگی و بودن در کنار انسانها لذت بیشتری ببرید.
سپاس از همراهی شما، همیشه مثل امروز موفق باشید.
بعد از مطالعه این مقاله با ارسال نظر خود در همین قسمت موفقیت خود را با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.
دوستدار شما حسین عزت خواه مدرس موفقیت و کارآفرینی و آموزش فروش در آمازون
داشتن یک ذهنیت درست برای ساخت تجربهای از زندگی که با پذیرش همه اتفاقات غیرقابل پیشبینی آن، شما را به موفقیت برساند، چهقدر برای شما حائز اهمیت است؟ اگر علاقهمند هستید در خصوص راهنمایی که شما را برای تجربه یک زندگی موفق آماده میکند، بیشتر بدانید، مطالعه مقاله معرفی دوره شگفت انگیز پاراسل زندگی را از دست ندهید.
پاسخ به نظر