خلاصه ای از مقاله
برای داشتن اعتماد به نفس بالا ابتدا باید از عزت نفس برخوردار باشید. یعنی ابتدا خودتان را دوست داشته باشید. زمانی که خودتان را دوست داشته باشید در هر زمان و مکانی بهترین عملکرد را خواهید داشت.
آنچه در این مقاله می خوانید:
چگونه اعتماد به نفس را در خودمان ایجاد کنیم؟
برای برخی افراد این سؤال پیش میآید که چطور میتوان در شرایط بحرانی اعتماد به نفس را حفظ کرد؟ آیا ایجاد و حفظ اعتماد به نفس مربوط به ویژگیهای شخصیتی میشود یا مهارتی قابل یادگیری است؟
البته داشتن ویژگیهای شخصیتی که ذاتاً اعتماد به نفس در آن نهادینه شده باشد، بسیار خوب است اما نکته مهم این است که اعتماد به نفس یک مهارت اکتسابی به شمار میرود.
حفظ اعتماد به نفس در شرایط بحرانی و پیچیده، برای یک فرد عادی یا یک مدیر کار چندان سختی نیست. تنها لازم است در مورد این شرایط اطلاعات درست و کافی را داشته باشید.
آنچه موجب یک مدیریت خوب و بی نقص خواهد شد، تقویت اعتماد به نفس و تمرین مهارتهای لازم میباشد.
نخستین عادتی که باید برای ساخت اعتماد به نفسی استوار و نامتزلزل تمرین کنید، تقویت عزت نفس است. بهترین تعریفی که میتوان برای عزت نفس ارائه داد این است که «شما چه قدر خودتان را دوست دارید؟» زمانی که شما خودتان را دوست داشته باشید، همیشه و در همه حال بهترین عملکرد و رفتار را برای خودتان در نظر خواهید گرفت.
هر چه بیشتر خودتان را دوست داشته باشید، اعتماد به نفس بالاتری نیز پیدا خواهید کرد. هر چه بیشتر خودتان را دوست داشته باشید و باورپذیریتان بیشتر شود، در نهایت در هر حوزه از زندگی و کسب و کار عملکرد مفید و کارآمدتری را ارائه خواهید داد.
عزت نفس مهمترین کلیدی است که هم در امور شخصی و هم به عنوان یک مدیر به شما کمک شایانی خواهد کرد.
آنچه که در زندگی برای شما اهمیت دارد و جزء ارزشهای زندگیتان به شمار میرود را مشخص کنید، چراکه در بالارفتن عزت نفس شما نقش مهمی دارند.
افرادی که در مورد باورها و ارزشهای خود دیدگاه روشن و شفافی دارند، از ارزشهایشان به هیچ وجه روی بر نمیگردانند، مطمئناً خودشان را بیشتر دوست خواهند داشت و احترام بیشتری برای خود قائل میشوند.
افرادی که نمیتوانند ارزشهای خودشان را مشخص کنند و نمیدانند در طول زندگی چه چیزهایی برایشان اهمیت بیشتری دارد، به سختی میتوانند شرایط را مدیریت کنند. "قانون برگشت پذیری" بر این اساس است که احساسات و اقدامات شما یک بازی دو سویه هستند و بر یکدیگر اثر دارند.
در صورتی که نسبت به چیزی احساس خوب و مثبتی داشته باشید در همان راستا و همگام با آن اقدام خواهید کرد. عکس ماجرا نیز درست است. به عبارت دیگر در صورتی که احساس شما نسبت به رویداد، حادثه یا شرایطی منفی باشد، مسلماً تلاش میکنید در جهت آن گام بر ندارید و از نزدیک شدن به این شرایط اجتناب خواهید کرد.
زمانی که برای کاری تصمیم بگیرید و در جهت آن اقدامی داشته باشید به این معنا خواهد بود که این کار برای شما ارزشمند است و متعاقباً در مورد خودتان نیز احساس ارزشمندی خواهید داشت.
-
در هر شرایطی یک مدیریت جسورانه را به نمایش بگذارید
راه دیگری که میتوان برای ایجاد اعتماد به نفس در شرایط چالش برانگیز و بحرانی ارائه کرد، تمرین ویژگیهای مدیریت جسورانه است. تمام زندگی را میتوان نوعی ریسک به شمار آورد. هر زمان شما درگیر کار یا شرایطی شوید که به هر دلیلی نتایج غیر قطعی را به دنبال داشته باشد، به اصطلاح درگیر ریسک شدهاید.
زمانی که پیاده یا با ماشین شخصی به محل کارتان میروید و از خیابان عبور میکنید ریسک این تردد را پذیرفتهاید. در حقیقت اگر تصمیم بگیرید بیزینسی را راه اندازی کنید یا سرمایهای را که در طول زندگی به دست آوردهاید، اکنون جایی سرمایه گذاری کنید، ریسک پذیری شما بیشتر خواهد شد.
اگر سرمایه گذاری شما جایی باشد که هیچ اطلاع کامل و جامعی از آن نداشته باشید، میزان ریسک پذیری شما طبیعتاً بیشتر خواهد بود. اعتماد به نفس داشته باشید و جسورانه عمل کنید. شرایط و عوامل را بسنجید و طوری اقدام کنید که شما را به هدفهای اصلیتان برساند.
-
هوشمندانه عمل کنید
هدف اصلی این است که شما بتوانید ریسکهای موجود را بررسی و آنالیز کنید، سپس تا جایی که ممکن باشد از ریسکهای غیر لازم اجتناب کنید. هر چه توانایی شما برای آنالیز این شرایط بهتر و بیشتر باشد، در نتیجه بهتر میتوانید اعتماد به نفستان را در شرایط سخت کنترل کنید.
یکی از بهترین راههایی که میتوان برای تقویت ریسک پذیری هوشمندانه ارائه کرد این است که به طور خود آگاه و عمدی نسبت به کارهایی اقدام کنید که از آنها ترس دارید. لازم نیست بدون یک چتر نجات از هواپیما پایین بپرید. سعی کنید از منطقه امنی که ساختهاید خارج شوید.
ترسهایی را که با آنها مواجه هستید به چشم یک چالش یا فرصتی برای رشد و پیشرفت فردی نگاه کنید. با ترسهایتان مواجه شوید، آنها را تحت کنترل در بیاورید، بر آنها غلبه کنید، به راهتان به سمت هدف ادامه دهید و از کنار ترسهایتان بگذرید.
مقاله پیشنهادی: تقویت اعتماد به نفس با 10 راهکار تضمینی
باید به این نکته اشاره کرد که مدیریت شرایط با اتکا به اعتماد به نفس به این معنا نیست که شما هر لحظه کار درستی را انجام میدهید و در انتها نیز قطعاً به نتیجه صد در صد درستی میرسید.
لازم است افرادی که مدیریت را بر عهده میگیرند خواه در یک گروه کوچک و خانوادگی یا یک مسئولیت بزرگ اجتماعی جسارت داشته باشند و جرأتمندانه رفتار کنند اما نباید فراموش کنند که ایده و رفتارهای اشتباهشان را بپذیرند.
مدیران بسیاری را میتوان نام برد که با شکست مواجه شده و نتوانستهاند عملکرد موفقی داشته باشند زیرا مسئولیت اشتباهات و تصمیمات نادرست خود را نپذیرفتهاند. به عبارت دیگر باید گفت به خود مغرور نشوید.
در صورتی که پذیرای اشتباهات، معایب و نقایص خودتان باشید، میتوانید مدیریت قاطعانهتر و جسورانهتری داشته باشید. اگر خطای بدی را مرتکب شدید یا تصمیم نادرستی گرفتید، با خودتان صادق باشید.
البته این صداقت را باید در قبال دیگران نیز داشته باشید. تفاوت بارزی میان اعتماد به نفس و رفتار کورکورانه وجود دارد. شاید از جانب شما اشتباهی صورت نگرفته باشد.
در این صورت نیز با روشنفکری به مسائل نگاه کنید تا ذهن و مغز شما ایده، افکار و شرایط جدید را هوشمندانهتر مورد بررسی قرار دهد.
-
از منطقه امنی که ساختهاید خارج شوید
به خاطر داشته باشید شرایط و فرصتهای جدید به همان اندازه که ترسناک هستند، میتوانند هیجان انگیز نیز باشند. در صورتی که بتوانید خودتان را با شرایط جدیدی که تا به حال تجربهای از آن نداشتهاید وفق دهید، در این صورت است که میتوانید اعتماد به نفس خودتان را افزایش دهید.
تنها لازم است عاداتی را در خودتان ایجاد کنید که منجر به افزایش اعتماد به نفس خواهند شد. افراد عادی ترجیح میدهند در زندگی به حالت ثبات و پایداری برسند و در ادامه زندگی همین مسیر را ادامه دهند.
به عنوان مثال اگر توانستند درجایگاه یک کارمند در شرکتی استخدام شوند همین مورد را برای گذراندن زندگی کافی میدانند و تلاشی برای فعالیتهای جانبی دیگرنخواهند داشت.
یک فرد عادی اگر بیزینسی را راه اندازی کند تا جایی تلاش میکند که به مقدار ثابتی از درآمد برسد اما شیوه افراد موفق به این صورت نیست.
در صورتی میتوانید راه افراد موفق را ادامه دهید که همانند آنها از منطقه امن خارج شوید. با بالا رفتن از هر پله به فکر گام نهادن بر پله بعدی باشید به این فکر نکنید که پله بعدی ارتفاع بیشتری دارد.
با سنجیدن همه جوانب ریسک این کار را پذیرید. مسلماً هر چه به پلههای بالاتری صعود کنید وسعت دید شما بیشتر خواهد شد و لذت بیشتری می برید.
دوست خوبم تلاش ما بر این است نقشی در موفقیت تو داشته باشیم. اگر شما دوست عزیز مشتاق یادگیری فروشندگی آنلاین در سایت آمازون هستید میتوانید با مطالعه مطالبی که در صفحه دوره آربی ارائه شده است، مسیر درستی را انتخاب کنید. آموزش های دوره آربی شما را از صفر تا صد با نحوه فروش در آمازون آشنا میکند.
پاسخ به نظر