خلاصه ای از مقاله
در این مقاله، با 9 روش جهت ارتقا مهارتهای مدیریت تیمی آشنا می شوید. همانطور که می دانید، مدیران دارای وظایف و مسئولیتهای مختلقی هستند. بدون شک یکی از مهمترین وظایف آنها، استفاده بهینه و مؤثر از داراییهای شرکت است. اگر شما سمت مدیریت کارمندان یک سازمان را به عهده دارید، باید بدانید که این افراد، بزرگترین دارایی شرکت شما هستند و بنابراین لازم است از وجود آنها برای افزایش هرچه بیشتر بازده کاری خود استفاده کنید.
آنچه در این مقاله می خوانید:
- اهداف اصلی خود را بشناسید و آنها را یادداشت کنید
- هرچند وقت یکبار جلسه برگزار کنید
- تیم خود را هوشمندانه بسازید
- از کارمندانتان تشکر کنید
9 راه برای ارتقا مهارتهای مدیریت تیمی و افزایش عملکرد کارکنان
یکی از مسائلی که ذهن مدیران شرکتها را به خود مشغول میکند، دستیابی به روشهایی برای ارتقا مهارتهای مدیریت تیمی و در کنار آن افزایش عملکرد کارکنان است. در این مقاله قصد داریم به 9 روش مؤثر در دست یابی به این هدف بپردازیم.
1. اهداف اصلی خود را بشناسید و آنها را یادداشت کنید
یافتن اهداف و نوشتن آنها، به عهده مدیرعامل سازمان بوده و مدیران رده پایینتر، باید این اهداف را در تیمهای خود اعمال کنند. البته منظور از نوشتن هدف این نیست که مثلاً بگویید:« هدف ما تولید اپلیکیشن و تبدیل شدن به بزرگترین و پردرآمدترین سازنده در دنیا است.» هر کسی میتواند این هدف را برای خود مجسم کند، مهم این است که اهداف، شفاف و قابل دست یابی باشند و میزان پیشرفت آنها به خوبی قابل ارزیابی باشد.
هرچه هدفی که انتخاب میکنید، شفافتر باشد، در طول یک سال میزان سود شما تا 10 درصد افزایش خواهد یافت. پس از آن، میتوانید هدفهای جزئی برای مدیران بخش های مختلف در نظر بگیرید. فرض کنید هدف مدیر بخش بازاریابی، یافتن روشهای جدید و کارآمد بازاریابی است، در نتیجه تلاشهای شما در زمینه بازاریابی، باعث میشود که تعداد مشتریانتان به میزان 5 درصد افزایش یابد.
یا مثلاً مدیر تولید ممکن است ایدههای خوبی درباره افزایش میزان تولید داشته باشد. یا هدف مدیر فروش، نفوذ در بازارهای جدید باشد. در این میان، مهمترین موضوع شفاف بودن اهداف است و این که مدیران تمام بخشها به خوبی بدانند که چه انتظاری از آنها میرود و شما نیز در مقام مدیر، به طور مداوم میزان پیشرفت هر بخش را بررسی کنید. این فرآیند باید توسط مدیران برای اعضای تیم تکرار شود.
2. اهداف فرعی خود را مشخص کنید
شاید تصور کنید که موضوع این بخش با بخش قبلی یکسان است، اما در واقع اینطور نیست. هدف اصلی را میتوان نتیجه نهایی و همان نقطهای دانست که قرار است به آن برسید. اما هدف فرعی، مراحلی است که برای رسیدن به هدف اصلی باید طی کنید.
مثلاً شاید هدف اصلی شما افزایش تعداد مشتریان باشد، بنابراین اقداماتی که در این زمینه باید انجام دهید این است که زمان تحویل محصول به مشتری را کاهش دهید، امکان بازگرداندن محصول خریداری شده را فراهم کنید و خدمات مشتریان را ارتقا دهید.
3. افراد متخصص را استخدام کنید
همانطور که در قسمت های قبلی این مقاله اشاره کردیم، مدیر یک سازمان باید اهداف شرکت خود را مشخص کند. هر مدیری باید هدفهای مشخص، معقول و قابل دستیابی و قابل سنجش داشته باشد. پس از آن اهداف هر بخش را به آنها اعلام کرده و هر کارمند با توجه به سطح مهارتی که دارد، وظایفی را به عهده بگیرد. حال پس از انتخاب کارمندان، باید آنها را آزاد بگذارید.
البته این در صورتی امکان پذیر است که افرادی را استخدام کنید که مهارتهای مرتبط با کار شما را داشته باشند. بخشی از وظیفه شما به عنوان مدیر این است که میزان پیشرفت کارمندان خود را ارزیابی کنید. اگر کارمندانی را استخدام کردهاید که ظاهراً بعد از مدتی پیشرفت ندارند، میتوانید شرایط را برای آموزش آنها فراهم کنید. حتی میتوانید مسئولیت هایشان را کاهش دهید تا آنها با فراغ بال به وظایفشان رسیدگی کنند.
مقاله پیشنهادی: رشد حرفه ای کارمندان در محیط کار
4. هرچند وقت یکبار جلسه برگزار کنید
در هر سازمانی، بروز مسائل و مشکلات، امری اجتناب ناپذیر است. بنابراین بخشی از وظیفه شما به عنوان مدیر سازمان این است که این مسائل را شناسایی کرده و تا قبل از این که باعث تولید دردسر برایتان شوند، برطرف کنید. برگزاری منظم جلسه با کارمندان، به شناخت هر چه سریعتر مشکلات و رفع آنها کمک میکند. فرض کنید که کارمندان شما در بخش ارسال، برای تحویل به موقع کالا به مشتریان دچار دردسر شدهاند، زیرا محصولات را به موقع از انبار تحویل نگرفتهاند.
در این میان، قطعاً شما دوست ندارید که کارمندان بخش ارسال مرتباً به بخش انبار زنگ بزنند و با هم به مشکل بربخورند. به همین خاطر لازم است جلسهای با مدیر انبار برگزار کنید. شاید مساله به وجود آمده به خاطر این است که آنها پیش بینی درستی از تعداد محصولی که در هر ماه فروخته میشود، ندارند. پس در اینجا مشکل، یعنی فقدان ارتباط بین بخش فروش و انبارداری مشخص شد.
تقریباً همه مسائلی که در شرکتها به وجود میآید، ناشی از فقدان ارتباطات یا درست نبودن آن است. یک مدیر خوب، رابط بین تیم و مدیران سایر تیمها است. تا زمانی که شما به عنوان مدیر شرکت، بتوانید این ارتباط را به خوبی حفظ کنید، میتوانید امیدوار باشید که راه حلهای پیشنهادی میتواند نظر مساعد همه افراد تیم را جلب کند.
5. در مقابل اشتباهات کارمندان، از روش های کارآمد استفاده کنید
در یک سازمان، همه افراد ممکن است دچار اشتباه شوند. برخی از این اشتباهات کوچک بوده و میتوان با دادن تذکر کلی به تیم یا صحبت کردن با کارمند خاطی آن را برطرف کرد. در مقابل ممکن است یکی از کارمندان، خطایی مرتکب شود که باعث بروز اختلالی جدی در کار کل واحدها شود. رسیدگی به این قبیل مشکلات باید توسط شخص شما، یعنی مدیر سازمان صورت گیرد. تا زمانی که این مشکل فقط یک بار اتفاق بیفتد و کارمند خاطی قبلاً مرتکب اشتباه نشده باشد، استفاده از روش های نوین، بیشترین کارایی را خواهد داشت.
جهت به کارگیری این شیوه، ابتدا به کارمند خود بگویید که وجود او برای سازمان ارزشمند است و در کل کار او، تأثیر مثبتی بر پیشرفت شرکت داشته است. پس از آن، به بیان مساله پیش آمده بپردازید و اقداماتی که میتواند برای پیشگیری از بروز مجدد مساله در آینده انجام دهد را بیان کنید. در پایان گفت و گو، مجدداً ارزش کارمند برای شرکت را یادآوری کنید و مراحلی که برای جلوگیری از وقوع دوباره مشکل لازم است را تکرار کنید.
6. برای کارمندان خود، نمونه یک مدیر موفق باشید
سیاست تشویق و تنبیه، از گذشته تا به امروز به عنوان روشی برای مدیریت کارمندان استفاده میشده است. شما میتوانید با استفاده از روش تشویق، کارمندان را ترغیب به انجام کار مورد نظرتان کنید و به کمک سیاست تنبیه، به آنها به خاطر انجام ندادن کار مورد نظرتان تذکر دهید. شیوهای که بیش از روش تشویق و تنبیه به شما جواب میدهد این است که خودتان نمونه تمام عیار شخصی باشید که از کارمندتان انتظار دارید. همانطور که اشاره شد، هر فردی حتی موفق¬ترین مدیر هم دچار اشتباه میشود، بنابراین وقتی خطایی انجام دادید، مسئولیت آن را کامل بپذیرید.
بخشی از مسئولیت مدیریتی شما این است که نمونه یک مدیر موفق برای کارمندان خود باشید. این کار مستلزم این است که اشتباهات خود را کاملاً بپذیرید و اقداماتی که برای جلوگیری از تکرار آنها در آینده لازم است را انجام دهید. اگر نتوانید الگوی کارمندان خود باشید، نباید دیگر انتظار داشته باشید که کارمندان، اشتباهات شما را تأیید کنند.
زمانی که چنین وضعیتی برای شما پیش میآید، لازم است ابتدا مساله را شناسایی کنید، سپس اقدام به ریشه یابی آن کرده و اقدامات لازم جهت جلوگیری از تکرار آن در آینده را مشخص کنید. سپس راه حل مورد نظر را ارزیابی کرده و در صورتی که مؤثر است، آن را به کار ببندید.
7. تیم خود را هوشمندانه بسازید
شما به عنوان مدیر، با موقعیت های گوناگون، افراد و شخصیت های مختلف روبرو هستید. از طرفی ممکن است هرچند وقت یکبار، امور جدیدی مثل بودجه بندی، پیش بینی اوضاع و شرایط مالی، ارائه فهرست حقوق کارمندان، به لیست وظایف اضافه شود. به همین خاطر لازم است به طور جدی درباره نقاط ضعف و قوت خود فکر کرده و بر اساس آن اقدام به استخدام نیروهای جدید بگیرید.
شما به عنوان مدیر، به کارمندانی نیاز دارید که نقاط قوت شما را ارتقا داده و در عین حال در رفع نقاط ضعف به شما کمک کنند. یکی از استراتژیهای قدیمی مدیریتی این است که «در استخدام کارمندان کُند عمل کنید، اما در صورت نارضایتی، آنها را به سرعت اخراج کنید». بنابراین، یکی از نکاتی که همواره باید در ذهن داشته باشید این است که برای پیدا کردن شخص مناسب، وقت کافی صرف کنید.
وقتی آموزش های لازم را به کارمندان خود دادید و تمام ابزار و وسایل لازم را در اختیارشان گذاشتید، آن وقت میتوانید نسبت به ارزیابی آنها اقدام کنید.
در صورتی که کارمندان به هر دلیلی نتوانستند انتظارات شما را برآورده کنند، در نتیجه بهتر است همکاری آنها با سازمان خود را قطع کرده و به دنبال یافتن افراد جدید باشید. حتماً شما هم در اطراف خود موقعیت های زیادی را دیدهاید که در آن شخصی برای شغلی استخدام میشود که اصلاً شایستگی آن را ندارد یا نمیتواند آن را به درستی انجام دهد، اما در عین حال، چندین سال در همان شغل باقی میماند.
نگه داشتن کارمندان بی کفایت، باعث آسیب رساندن به تیم شده و خشم کارمندان دیگر را برمی انگیزد. در نتیجه به جای این که تمرکز خود را صرف انجام کارهای مهمتر کنید، ناچار هستید به این مسائل رسیدگی کنید. این مساله، مجدداً اهمیت پذیرش مسئولیت اشتباهات را مشخص میکند. وقتی متوجه اشتباه خود در زمینه استخدام افراد شُدید، لازم است آن را با استخدام افراد کارآمد حل کنید.
8. نگرش مثبت در میان کارمندان خود ایجاد و آن را تقویت کنید
همه یا بیشتر شما سابقه برخورد با کارفرمای بهانهگیر را داشتهاید و شاید با همکارانی برخورد کردهاید که به نظر میرسد که اهمیتی برای شما قائل نیستند. در این صورت، آیا حاضر هستید به آنها احترام بگذارید؟
قطعاً نه، زیرا افراد به طور طبیعی جذب کسانی میشوند که نگرش مثبت و خوشبینانهای نسبت به محیط اطراف خود و دیگران داشته باشند. داشتن چنین طرز فکری، وظیفه شما را تا حد زیادی آسان میکند، زیرا افراد تمایل بیشتری به تبعیت از دستورات شما خواهند داشت.
9. از کارمندانتان تشکر کنید
اغلب اوقات، مدیران سازمانها، همزمان درگیر انجام وظایف، رسیدگی به مسائل و مشکلات مختلف و تحویل به موقع سفارشات خود هستند. بنابراین فراموش میکنند از کارمندان خود تشکر کنند. شما به عنوان مدیر نباید تصور کنید که افراد تیم در حال انجام وظیفهشان هستند. گاهی اوقات شرایطی در تیم پیش میآید که کارمندان ناچار هستند کاری را زودتر از موعد تحویل دهند یا مساله پیشبینی نشدهای در کار به وجود میآید که آنها را به زحمت میاندازد، اما به خوبی از پس آن بر میآیند.
در چنین شرایطی، لازم است حتماً از کسانی که در انجام کار مشارکت داشتهاند، به درستی تشکر کنید. سپاس گزاری و استفاده از کلمات مثبت، به تقویت رابطه مدیر و کارمندان کمک میکند. روش هر مدیر برای قدردانی از کارمندان متفاوت است. برخی از شرکتها ممکن است به کارمندان خود مرخصی با حقوق بدهند، یا با دادن کارت هدیه از آنها تشکر کنند یا با برگزاری مراسمی، قدردانی خود را اعلام کنند. شما با استفاده از این روشها میتوانید ارزشمندی عملکرد کارمندتان را به او اعلام کنید.
در این مقاله، با 9 روش جهت ارتقا مهارتهای مدیریت تیمی آشنا شدید. همانطور که می دانید، مدیران دارای وظایف و مسئولیتهای مختلقی هستند. بدون شک یکی از مهمترین وظایف آنها، استفاده بهینه و مؤثر از داراییهای شرکت است. اگر شما سمت مدیریت کارمندان یک سازمان را به عهده دارید، باید بدانید که این افراد، بزرگترین دارایی شرکت شما هستند و بنابراین لازم است از وجود آنها برای افزایش هرچه بیشتر بازده کاری خود استفاده کنید.
این کار مستلزم دادن آموزشهای مناسب و به کار گیری تکنیکهای درست مدیریتی است. در این صورت است که میتوانید مشکلات سازمانی خود را در کمترین زمان ممکن حل کنید و زمان اضافه را صرف انجام پروژهها و تحویل به موقع آنها کنید. این امر باعث میشود بازدهی شرکت شما با کمترین هزینه ممکن افزایش یابد.
قطعاً همه مدیران به دنبال این هستند که با کمترین سرمایه یا حتی بدون صرف آن، عملکرد کارمندان خود را افزایش دهند. شما با استفاده از 9 روشی که در این مقاله به آنها اشاره کردیم، میتوانید مهارتهای مدیریت تیمی خود را ارتقا دهید و همزمان به افزایش عملکرد مثبت کارکنان خود کمک کنید.
شغل ایدهآل شما باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟ آزادی از المان زمان و مکان برای شغلی که انتخاب میکنید، چقدر اهمیت دارد؟ شروع بیزینسهای آنلاین آن هم در یک مارکت پلیس جهانی، یکی از شغلهای محبوب جهان است چون فرد را محدود به زمان و مکان خاصی نمیکند و زمینه کسب درآمد دلاری را فراهم میکند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص کسب و کار بزرگ و پرسود آمازون، پیشنهاد ما مشاهده ویدیوی معرفی این بیزینس و دنبال نمودن صفحه نتایج شگفت انگیز دوره آربی است.
پاسخ به نظر