خلاصه ای از مقاله:
راه اندازی یک کسب و کار موفق یک هدف بلندپروازانه است. برای موفقیت در این کار، نیاز به تلاش فراوان است و باید قدم به قدم جلو رفت. علاوه بر داشتن یک ایده تجاری مناسب، محیط کاری خوب و حمایت از جانب شرکای کاری، شما نیازمند انگیزه خستگی ناپذیر برای مدیریت تیم خود هستید. درست است که ایده تجاری خیلی اهمیت دارد، اما آنچه که در نهایت شما را از رقبا در بازار متمایز میسازد و موفقیت یا عدم موفقیت شما را تعیین میکند، نحوه عملی کردن این ایده است. عملی کردن ایده تجاری نیز کار تیم مدیریتی است. بنابراین تیم مدیریتی در استارتآپ نقش حیاتی دارد.
آنچه در این مقاله میخوانید:
اهمیت تیم مدیریتی در استارتاپ
تقسیم وظایف بر اساس مهارتهای مدیران
ویژگی های یک تیم مدیریتی خوب چیست؟
اهمیت تیم مدیریتی از دید سرمایه گذاران
تیم مدیریتی کامل
اهمیت تیم مدیریتی در استارتاپ
تیم مدیریتی به سه دلیل نقش اساسی در موفقیت استارتاپ دارد. اول اینکه، کارهای زیادی است که باید انجام شوند مانند تقسیم وظایف به گونهای که هرکس کار مرتبط با مهارت خود را انجام دهد و همه کارمندان مکمل یکدیگر باشند. دوم، هر روز مشکلات جدیدی بروز مییابند که تیم مدیریتی باید به گونهای مؤثر و کارآمد برای این مشکلات راه حل بیابد. از همه مهمتر اینکه، سرمایه گذاران برای موفقیت این پروژه هزینه کردهاند و این مدیریت است که مسؤول به موفقیت رساندن این پروژه است. مزیت داشتن تیم مدیریتی این است که بار کاری و مسؤولیت بین همه تقسیم میشود و تنها یک نفر مسؤول کارها نیست. در این صورت، اگر یک نفر به هر دلیلی از تیم خارج شود، خطری متوجه کل مجموعه نخواهد بود.
تقسیم وظایف بر اساس مهارتهای مدیران
ایجاد یک کسبوکار فرایندی است که نیاز به طیف وسیعی از استعدادها دارد که همه آنها در یک فرد جمع نمیشود. از آنجا که ایده استارتاپها معمولاً جدید است، هیچ راه حل استانداردی برای مشکلاتی که بروز مییابند وجود ندارد. اگر تیم مدیریتی متشکل از چند نفر با مهارتهای مختلف باشد، راه حلهایی که این افراد ارائه میدهند همیشه بهتر از راه حلی است که به ذهن یک نفر میرسد. با کار تیمی میتوانید از اشتباهات رایجی که در استارتآپها رخ میدهند جلوگیری کنید. این اشتباهات میتوانند شامل این موارد باشند:
- منحرف شدن از مسیر اصلی: مسلماً تغییر دادن تمرکز و جهت فعالیتها در مسیر گسترش هر بیزینسی اجتنابناپذیر است. اغلب مواقع مؤسس شرکت از این کار خودداری میکند چون از این هراس دارد که هدف و رسالت اصلی شرکت گم شود. اما وقتی به صورت تیمی کار کنید، انتقادها تنها بر پایه انگیزههای عملی خواهند بود و ربطی به رسالت اصلی ندارند.
- ارتباط ضعیف: وقتی با تیم کار میکنید، همه با هم ایدههای خود را در میان میگذارند و در مورد آنها صحبت میکنند. بنابراین ترس از اشتباه کردن نیز از بین میرود.
- درس گرفتن از اشتباهات: اگر در طول کار مشکلی رخ بدهد، مثلاً استراتژی فروش شکست بخورد، میتوان آن را به صورت تیمی بهتر تحلیل کرد و دلایل آن شکست را شناسایی کرد.
تعامل بین اعضا مهمترین فایده کار کردن تیمی است. اما کار گروهی مزایای دیگری نیز به همراه دارد. به عنوان مثال، در کار استارتاپی، جمع آوری اطلاعات از اهمیت زیادی برخوردار است. از آنجا که ممکن است سرمایه کافی برای کسب مشاوره حرفهای در اختیار نداشته باشید، اعضای تیم میتوانند از یکدیگر کمک بگیرند و کسب اطلاعات نمایند. به طور طبیعی یک تیم نسبت به یک فرد به منابع بیشتری دسترسی دارد. همچنین موارد ساده مانند پاسخگویی به تلفن نیز در قالب تیم بهتر قابل مدیریت است. برای مشتریان، راحت تماس داشتن با شما خیلی مهم است و اگر به تماسهای مشتریان به خوبی و سرعت پاسخ ندهید، این سیگنال را به آنها میدهید که آمادگی کافی را در این زمینه ندارید.
مقاله پیشنهادی: 9 راه برای ارتقاء مهارت های مدیریت تیمی و افزایش عملکرد کارکنان
ویژگی های یک تیم مدیریتی خوب چیست؟
اما ساختن یک تیم خوب ممکن است به این سادگیها که به نظر میرسد نباشد. ممکن است گروه شما به ظاهر تیم باشد اما تنها یک گروه از کارکنان باشد. تفاوت تیم با گروه کارکنان این است که گروه کارکنان در واقع همه یک کار را انجام میدهند و خروجی کار در واقع جمع کارهای فردی آنهاست. اما خروجی کار تیم بسیار بهتر و باکیفیتتر از کار گروه است در صورتی که به خوبی تشکیل شده باشد و راه تعامل سازنده را یاد گرفته باشد. تیمها توانایی عملکرد عالی را دارند اما در بسیاری از مواقع افراد نمیتوانند تیم خوبی را تشکیل دهند. یکی از دلایل این مشکل این است که بسیاری از ما به گونهای تربیت شدهایم که تنها به دنبال موفقیت فردی باشیم. مثلاً در مدرسه نمرات را به صورت تکی به دانش آموزان میدهند و بسیاری از افراد تمایل ندارند که به صورت تیم مورد ارزیابی قرار بگیرند. یک دلیل دیگر این است که بسیاری از افراد از کار تیمی تجربه خوشایندی ندارند. مثلاً ممکن است که قبلاً تنها در ظاهر عضوی از تیم بودهاند و همه کارها توسط یک نفر انجام میشده است. کار تیمی به این معنا نیست که گروهی از افراد در کنار هم قرار گیرند. تیم باید به نحو درستی تشکیل شود و افراد باید نحوه تعامل درست با یکدیگر را یاد بگیرند. ویژگیهای یک تیم مدیریتی مؤثر از این قرار است:
- از مهارتها ونقاط قوت مکمل یکدیگر برخوردارند.
- اعضای تیم هدف یکسان دارند. همه افراد میخواهند در حوزه مورد نظر موفق شوند.
- متشکل از حداقل سه نفر و حداکثر شش نفر است.
- رویکرد منعطف نسبت به مشکلات دارند.
- اتحاد خود را به ویژه در موقعیتهای دشوار حفظ میکنند.
- در هنگام تجربه مشکلات، به راحتی ناامید نمیشوند اما عملکرد خود را اصلاح میکنند.
اهمیت تیم مدیریتی از دید سرمایه گذاران
سرمایه گذاران بیشتر از ایده، تحت تأثیر افراد ارائه دهنده ایده قرار میگیرند. شخصیت، توانایی حرفهای و اجتماعی و انگیزه مدیر استارتاپ و تیمش بر تصمیم سرمایهگذار در پذیرش یا رد پروژه تأثیر میگذارد. به همین دلیل است که ارسال سیگنالهای مثبت از سوی تیم به ویژه در مراحل ابتدایی کار از اهمیت زیادی برخوردار است. شما اگر نتوانید گروهی از افراد را به سرعت به یک ایده علاقمند کنید ممکن است در آینده به مشکل بربخورید. مثلاً در آینده باید نظر و علاقه مشتریان را نسبت به کالا یا خدمات خود جلب کنید. اگر شما مهارت اجتماعی مورد نیاز برای کمک به همکاران خود در زمان مشکلات را نداشته باشید در آینده که بیزینس شما بزرگتر میشود نیز نمیتوانید به خوبی مسائل را مدیریت کنید. ویژگیهایی که سرمایه گذاران در تیم مدیریتی جستجو میکنند شامل موارد زیر میشود:
- آیا اعضای این تیم قبلاً نیز با یکدیگر کار کردهاند؟
- آیا اعضا تجربه مرتبط با این کار را دارند؟
- آیا بنیانگذاران شرکت از نقاط ضعف خود آگاه هستند و آمادگی رفع این ضعفها را دارند؟
- آیا اعضای تیم دید روشنی نسبت به وظایف آینده خود دارند؟ آیا مالکیت شرکت روشن و مشخص است؟
- آیا تیم مدیریتی دارای یک هدف واحد است یا بین آنها اختلاف نظر وجود دارد؟
- آیا اعضای تیم تعهد کامل به این پروژه دارند؟
تیم مدیریتی کامل
برای جلوگیری از مشکلات احتمالی، اعضای تیم مدیریتی باید از مهارتهای لازم برای توسعه شرکت برخوردار باشند. شما باید در زمان نوشتن طرح تجاری مشخص کنید که برای موفقیت در این پروژه به چه مهارتهایی نیاز دارید. ویژگیهای مورد نیاز اعضا در هر بیزینسی متفاوت است اما برخی ویژگیها هستند که در همه بیزینس ها مورد نیاز هستند. مثلاً اعضای تیم باید از مهارتهای ارتباطی خوبی برخوردار باشند و توانایی پذیرفته شدن توسط همکاران و مشتریان را داشته باشند. بنابراین در هنگام ترسیم طرح تجاری خود، باید ویژگیهای تیم ایده آل خود را نیز مشخص کنید. سپس بررسی کنید که تیمی که اکنون دراختیار دارید تا چه میزان به تیم ایده آل شما نزدیک است. میتوانید یک نمودار رسم کنید و در یک محور نمودار وظایف و در محور دیگر مهارتها را ترسیم نمایید. این کار نه تنها شما را قادر میسازد تا از مهارتهای تیم به بهترین شکل استفاده ببرید، بلکه کاستیهای احتمالی را نیز به شما نشان میدهد. در نهایت، فراموش نکنید که داشتن کاستیها امری است اجتناب ناپذیر و باید تمام تلاش خود را صرف از بین بردن این کاستیها نمایید.
دوست خوبم تلاش ما بر این است نقشی در موفقیت تو داشته باشیم. اگر شما دوست عزیز مشتاق یادگیری فروشندگی آنلاین در سایت آمازون هستید میتوانید با مطالعه مطالبی که در صفحه دوره آربی ارائه شده است، مسیر درستی را انتخاب کنید. آموزش های دوره آربی شما را از صفر تا صد با نحوه فروش در آمازون آشنا میکند.
پاسخ به نظر