خلاصه ای از مقاله
نقش مدیر در محیط کار از اهمیت زیادی برخوردار است. یک مدیر موفق با به کار بردن اصول مدیریتی صحیح میتواند بازدهی کار را بالا برده و انگیزه کارکنان را در محیط کار افزایش دهد.
آنچه در این مقاله می خوانید:
- تقویت نقاط قوت برای دستیابی به موفقیت در محیط کار
- اهمیت استفاده از نقاط قوت در محیط کار
- نقاط قوت کارکنان
- نقاط قوت یک رهبر موفق
- 20 ویژگی مثبت در یک مدیر و رهبر خوب
- رهبری و مدیریت بر مبنای شایستگی
تقویت نقاط قوت برای دستیابی به موفقیت در محیط کار
اگر شما یکی از طرفداران روانشناسی مثبتگرا هستید، به احتمال زیاد درباره نقاط قوت در هر فرد زیاد شنیدهاید. چگونگی شناسایی نقاط قوت خود، چگونگی استفاده از نقاط قوت، چگونگی به حداکثر رساندن و بهبود نقاط قوت و غیره. تمامی این موارد عناوینی هستند که شما باید به عنوان یک طرفدار روانشناسی مثبتگرا آنها را شنیده و پیگیری کرده باشید. البته جای تعجبی نیز ندارد که افراد زمانی که به نقاط قوت خود اهمیت میدهند، زندگی شادتر و موفقتری را دارند. این موضوع در محیط کار نیز بسط داده میشود. جایی که کارکنان تمام تلاش خود را میکنند تا از نقاط قوت خود در کار استفاده کرده و عملکرد موثرتر و کارآمدتری را داشته باشند. رهبران موفق به خوبی به این موضوع واقف هستند و بر همین اساس به شکلی برنامه ریزی میکنند که نقاط قوت آنها را تقویت کرده و نقاط ضعف را بهبود بخشند.
اهمیت استفاده از نقاط قوت در محیط کار
شما میدانید که استفاده از نقاط قوت در محیط کار سبب میشود که شما بتوانید در رقابت با همکاران خود مزیت بهتری داشته باشید. همچنین میزان رضایت شما از شغلی که دارید را نیز افزایش میدهد. اما بهترین ویژگیهایی که باید در محیط کار داشته باشید دقیقاً چیست؟
نقاط قوت کارکنان
همانطور که ممکن است به ذهن خودتان نیز رسیده باشد، بهترین ویژگیهایی که یک کارمند میتواند از آنها در محیط کار بهره ببرد، بارزترین نقاط قوت اوست. نقاط قوت شما، یعنی بخشهایی که شما در آن عملکرد خوبی دارید، به شما کمک میکنند تا به فردی سازنده و شایستهتر تبدیل شده و شادی بیشتری را در محیط کار تجربه کنید. تفاوتی هم نمیکند که این نقاط قوت دقیقاً چیست. بسته به اینکه شما از چه ابزارهایی برای شناخت نقاط قوت خود استفاده میکنید، ممکن است بتوانید یک لیست طولانی از آنها تهیه نمایید. مثلاً بنویسید:
- تحلیلی
- ایده پردازی
- استراتژیک
- کنجکاو بودن
- قضاوت کردن
- استقامت
- جزئیات گرا
- سازماندهی
- انگیزه
- و بسیاری موارد دیگر
اگر شما هر کدام از این ویژگیها که در خودتان دارید را در کار خود به کار گیرید، میتواند به نقطه قدرت شما در محیط کارتان تبدیل شود. با این حال، یکسری از ویژگیها وجود دارند که شما به عنوان یک مدیر ارشد، مدیر اجرایی یا یک رهبر برای داشتن عملکرد مناسب در محیط کار به طور مشخص به آنها نیاز دارید.
نقاط قوت یک رهبر موفق
به سادگی میتوان مشخص نمود که نقاط قوت یک رهبر موفق، ویژگیهایی هستند که به رهبران کمک میکنند تا به شکل مؤثرتری مدیریت و رهبری کارکنان خود را در دست گرفته و انگیزه لازم را به آنها بدهند. این ویژگیها در حقیقت زیرمجموعهای از قلمرو بزرگ نقاط قوت یک فرد میباشند. یک رهبر نیاز ندارد که همه ویژگیهای ممکن را در خود داشته باشد. هر چند که همه میتوانند یاد بگیرند که چگونه از نقاط قوتشان در نقش خود به عنوان یک رهبر استفاده کنند. ویژگیهایی که یک رهبر باید در خود داشته باشد، در حقیقت ویژگیهایی هستند که نه تنها مفید هستند، بلکه برای تبدیل شدن به یک رهبر مؤثر ضروری نیز میباشند.
20 ویژگی مثبت در یک مدیر و رهبر خوب
خوشبختانه هر کسی میتواند این نقاط قوت را کسب کرده یا در خود بهبود بخشد تا بتواند به یک رهبر خوب تبدیل شود. آنها ممکن است به هیچ عنوان نقاط قوت اصلی شما نباشند اما مطمئناً شما میتوانید آنها را به مجموعه مهارتهای خود اضافه نمایید. حال این سؤال مطرح میشود که چه ویژگیهایی نقاط قوت یک رهبر به شمار میروند؟
پاسخ این سؤال از فرد تا فرد متفاوت است. اما به طور کلی، در خصوص برخی از ویژگیها و مهارتها میان همگان توافق وجود دارد. در ادامه میتوانید ویژگیهای مشترک در میان تمامی رهبران موفق را مطالعه نمایید.
- خودآگاهی: شما باید درک درستی درباره خودتان، نقاط قوت یا ضعف خود، وضعیت احساسی و موارد این چنینی داشته باشید.
- آگاهی از شرایط: شما باید بدانید که در اطراف شما چه اتفاقاتی در حال وقوع است.
- مهارتهای ارتباطی: این مهارت در حقیقت توانایی شما در برقراری ارتباط مؤثر با دیگران است.
- مهارت مذاکره: توانایی مذاکره و سازش برای به دست آوردن بهترین نتیجه ممکن.
- مهارتهای حل اختلافات: توانایی حل اختلافات به گونهای که عدالت در آن رعایت شده و همه یا اکثریت بر سر نتیجه نهایی توافق داشته باشند.
- مهارت همکاری: توانایی کار کردن با دیگران، به ویژه کسانی که شخصیت متفاوتی نسبت به شما دارند.
- شجاعت: توانایی اتخاذ تصمیمات سخت و دشوار. حتی زمانی که قرار است با ترس، استرس و عدم اطمینان با آنها رو به رو شوید.
- نتیجه گرایی: تمرکز روی کسب نتیجه (به عنوان مثال نتایج خوب) به جای دقت روی روند یا درگیر جزئیات شدن.
- تمرکز روی مشتری: شناخت مشتریان خود (اینکه آنها داخلی هستند یا خارجی) و تمرکز روی این موضوع که آنها به چه چیزهایی نیاز دارند.
- دیدگاه: داشتن یک ایده درباره اینکه خودتان (یا تیم یا سازمانتان) قرار است به کجا برسید.
- تمرکز استراتژیک: شما باید به شکل استراتژیک پیش رفته و بر اساس هدف کلی خود برنامه ریزی کرده و فکر کنید.
- محول کردن وظایف: توانایی محول کردن کارها به دیگران و استفاده از دانش آنها برای پیش بردن کارهای خود.
- تصمیم گیری: داشتن توانایی یا تمایل برای گرفتن تصمیمات با کیفیت بر اساس استدلالهایی که انجام میدهید.
- قابل اعتماد بودن: داشتن ویژگی لازم برای اینکه اعتماد اطرافیان خود را کسب نمایید.
- انعطاف پذیر بودن: توانایی وفق دادن خود با شرایط و مدیریت شرایط در سریعترین حالت ممکن.
- همدلی: توانایی درک احساسات و افکار خود و همچنین درک احساسات و افکار اطرافیان.
- بخشندگی: منظور داشتن سخاوت و بخشندگی در خود و دادن اعتبار به دیگران.
- مهارتهای شنیداری: داشتن توانایی لازم برای گوش دادن فعالانه به صحبتهای دیگران.
- یادگیری سریع: توانایی یادگیری سریع و بدون وقفه یک موضوع مورد اهمیت.
- هوش فرهنگی: توانایی برقراری ارتباط و کار کردن با افراد ساکن در دیگر کشورها یا افراد دارای فرهنگ متفاوت.
مدیرانی که بتوانند از تواناییهای خود در این زمینهها به شکل موثری استفاده نمایند، میتوانند نتایج بهتری را کسب نمایند.
رهبری و مدیریت بر مبنای شایستگی
رهبرانی که بر مبنای نقاط قوت خود پیش میروند، سه فاکتور مهم را در خود دارند:
1. آنها نقاط قدرت خود را به خوبی شناسایی و درک کردهاند
2. از استعدادهای اعضای تیم خود به خوبی در راستای هدف خود استفاده میکنند
3. نیازهای اولیه دنبال کنندگان خود را پاسخ میدهند.
این سه مورد در حقیقت یک راه ساده برای موفقیت است. اما این سادگی لزوماً نشان دهنده راحت بودن آن نیست. شما باید برای شناسایی نقاط قوت خود زمان گذاشته و تلاش کنید و حتی شاید برای استفاده درست از آنها در کار نیز باید انرژی زیادی را صرف کنید. حتی این موضوع که اطمینان حاصل کنید از آنها به گونهای استفاده میکنید که انگیزه لازم را در کارکنان خود ایجاد میکند نیز خود یک بحث قابل تأمل است. رهبری بر پایه نقاط قوت چگونه خواهد بود؟ چگونه باید مطمئن شوید که به هدفی که در این زمینه داشتهاید دست پیدا کردهاید؟
- یک مدیر به کارکنان خود کمک میکند تا ویژگیهای مثبت درون خود را شناسایی کرده و به آنها اجازه میدهد از این ویژگیها در کار خود نیز استفاه کنند.
- یک مدیر موفق یک چشم انداز روشن از آینده شرکت را به کارمندان خود نشان میدهد و به شکلی مؤثر آن را برای کارکنان خود توصیف میکند. اما در نقطه مقابل ممکن است یک مدیر از یک رویکرد مستقل برای مدیریت سازمان خود استفاده کند که نتواند او را به نتیجهای که در ذهن دارد، برساند.
- یک رهبر باید همواره برای درگیریهای بالقوه آمادگی کامل داشته و برای حل اختلافات موجود در میان کارکنان خود، روشهای متعددی را در اختیار داشته باشد. اینکه سعی کنید اختلافات را نادیده بگیرید و امیدوار باشید که مشکل خود به خود حل شده یا وظیفه حل آن را برعهده خود کارکنان بگذارید، ایده اشتباهی است.
- یک مدیر موفق باید تیم خوبی را گرد هم بیاورد، کسانی که نقاط قوت آنها میتواند به موفقیت آنها در محیط کار منجر شود. نه اینکه صرفاً کسانی را استخدام کنند که افراد سختکوشی هستند. اگر مدیر یک سازمان چنین رویهای را پیش بگیرد میتواند تیم کاری مؤثرتری داشته باشد.
- شما به عنوان یک مدیر باید عملکرد کارکنان خود را مورد ارزیابی قرار دهید و به تک به تک کارکنان خود کمک کنید تا بتوانند رشد کرده و بهتر شوند. شما باید به آنها اجازه دهید که توانمندیهای خود را بالا برده و به اهدافی که دارند نزدیکتر شوند.
در سطوح سازمانی افراد میتوانند از ویژگیهای فردی مختلفی بهره ببرند که این موضوع میتواند باعث گیج شدن آنها شود. هر فردی نقاط قوت فردی، مدیریتی، تیمی، سازمانی و غیره را درون خود دارد. مسئلهای که شما باید بدانید این است که ویژگیهای سازمانی با ویژگیهای شخصی تفاوت دارند. در حقیقت نقاط قوت سازمانی، ویژگیهایی هستند که تمام سازمان را در بر میگیرند. نه تنها تمامی کارکنان میتوانند به صورت فعالانه از نقاط قوت خود استفاده کنند، بلکه این احتمال وجود دارد که اکثریت کارکنان ویژگیهایی را داشته باشند که با نقاط قوت سازمانی مشابه یا به آن مرتبط باشد. به همین دلیل نیز برای یک سازمان نه تنها شناخت نقاط قوت کارکنان خود ضروری است، بلکه شناخت و درک نقاط قوت سازمانی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. به همین منظور باید نقاط قوت، نقاط ضعف، فرصتها و تهدیدها دقیقاً مورد آنالیز قرار گیرند.
شغل ایده آل شما باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟ آزادی از المان زمان و مکان برای شغلی که انتخاب می کنید، چقدر اهمیت دارد؟ شروع بیزینس های آنلاین آن هم در یک مارکت پلیس جهانی، یکی از شغل های محبوب جهان است چون فرد را محدود به زمان و مکان خاصی نمی کند و زمینه کسب درآمد دلاری را فراهم می کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص بیزینس بزرگ و پرسود آمازون، پیشنهاد ما مشاهده ویدیوی معرفی این بیزینس است.
پاسخ به نظر