خلاصه ای از مقاله
در این مقاله دلایل شکست کسب و کارهای اینترنتی بررسی میشوند. اغلب یافتن علل قاطع و مشخص که موجب شکست کسب و کار اینترنتی میشود، دشوار و گاهی غیرممکن است. چرا که فاکتورهای زیادی وجود دارند که گاهی یک یا چند مورد از آنها در شکست کسب و کار اینترنتی شما دخیل هستند.
آنچه در این مقاله می خوانید:
- چه چیزی موجب شکست کسب و کارهای اینترنتی میشود؟
- نبود دانش پایه ای کسب و کار
- نداشتن طرح توجیهی کسب و کار
- نداشتن اهداف کسب و کار
- بی توجهی به یادگیری مهارتهای حیاتی کسب و کار اینترنتی
- رقابت سنگین
- عدم برنامه ریزی و شکست کسب و کار
- رعایت نکردن قواعد SEO
- تبلیغات
- نداشتن محتوای مفید و دست اول
- عدم به روز رسانی سایت
- بی توجهی به مشتری
- ایده آل گرایی
چه چیزی موجب شکست کسب و کارهای اینترنتی میشود؟
اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که کسب و کار اینترنتی خود را راهاندازی کرده اید یا در فکر راهاندازی یا حتی ارتقای آن هستید، این مقاله میتواند برای شما مفید باشد. در این نوشتار دلایل شکست کسب و کارهای اینترنتی بررسی میشوند. اغلب یافتن علل قاطع و مشخص که موجب شکست کسب و کار اینترنتی میشود، دشوار و گاهی غیرممکن است. چرا که فاکتورهای زیادی وجود دارند که گاهی یک یا چند مورد از آنها در شکست کسب و کار اینترنتی شما دخیل هستند. بهتر است قبل از مطالعه این مقاله، به مقاله کسب و کار اینترنتی مراجعه نمایید تا بیشتر با کسب و کارهای اینترنتی آشنا شوید.
نبود دانش پایه ای کسب و کار
پیشرفت در فناوری و خدمات آنلاین، باعث شده است که تقریباً هرکسی بتواند کسب و کار اینترنتی خود را راهاندازی کند. اگر با اینترنت آشنایی داشته و اطلاعاتی درباره html دارید، ممکن است تصور کنید که ساخت و مدیریت یک فروشگاه اینترنتی کاری ساده میباشد و نیازی به پیشزمینه دانش پایهای کسب و کار ندارد. متأسفانه عدم آگاهی از شرایط پایهای کسب و کار یا اینکه کسب و کارهای اینترنتی چگونه کار میکنند، ممکن است باعث شکست شما شود چرا که به درستی نمیتوانید از عهده مدیریت مالی کسب و کار اینترنتی خود برآیید. عدم آگاهی از هزینههای پنهان در کسب و کار اینترنتی میتواند به سرعت باعث شکست شما شود. پس بهتر است در کنار ایدهپردازی کسب و کار اینترنتی خود، همزمان از فراگیری دانش کافی تجارت الکترونیک برخوردار شوید. برای مثال، شرکت در دورههایی که به این منظور ارائه می شوند، میتواند شما را تا حد زیادی از شکست نجات دهد.
نداشتن طرح توجیهی کسب و کار
باید جایگاه کسب و کار خود را در بازارهای رقابتی تعیین کرده و میزان سودآوری آن را برآورد کنید. چنانچه طرح کسب و کارتان، توجیه اقتصادی لازم را نداشته باشد، شکست آن حتمی خواهد بود. برای جلوگیری از شکست، پیش از تهیه طرح توجیهی پاسخ به چند سؤال لازم است:
- کسب و کار شما چه چیزی را پیشنهاد میدهد؟
- مشتری کسب و کار شما چه کسانی هستند؟
- کسب و کار شما چه منفعتی برای آنها دارد؟
- اهداف بلندمدت شما چیست؟
اگر نتوانید به این پرسشها پاسخ مطلوبی دهید، به احتمال زیاد کسب و کار اینترنتی شما با خطر شکست روبهرو خواهد بود.
مقاله پیشنهادی: نکات طلایی برای حل مشکلات کسب و کار
نداشتن اهداف کسب و کار
بسیاری از کسب و کارهای اینترنتی به دلیل نداشتن اهداف واضح دچار شکست میشوند. ممکن است هدفتان کسب پول بیشتر از طریق افزایش فروش باشد، اما این کافی نیست. اهداف شما باید دقیقتر، جزئیتر و واقعی باشند. بدون تعریف اهداف مشخص، شما مسیری واضح و مشخص برای تعریف فعالیتهای خود نخواهید داشت و بدون شک در مسیر شکست گام خواهید گذاشت. بنابراین بعد از تعریف هر هدفی لازم است یک "چگونه" از خود بپرسید. پاسخ به این چگونهها، مجموعهای از اقداماتی میشوند که لازم است برای کسب و کار اینترنتی خود انجام دهید.
بی توجهی به یادگیری مهارتهای حیاتی کسب و کار اینترنتی
حتی اگر شما یک تازه کار در کسب و کار اینترنتی باشید، به خوبی میدانید که فروش آنلاین با فروش فیزیکی بسیار متفاوت است. با وجودی که تعداد زیادی از شرکتهای آنلاین به دلیل رقابتپذیری گسترده فضای کسب و کار اینترنتی، محکوم به شکست میشوند، باز هم جذابیت زیادی برای ورود به این بخش مشاهده میشود. اگر قصد دارید در بین انبوهی از کسب و کارهای اینترنتی موفق شده و از شکستهای احتمالی اجتناب کنید، باید بسیاری از مفاهیم و مهارتهای جدید را بیاموزید. مثل کدنویسی، برنامهنویسی، چگونگی بهینهسازی سایت و...
رقابت سنگین
گاهی یافتن علت شکست کسب و کارهای اینترنتی بسیار ساده می باشد، رقابت زیاد. وجود تعداد زیادی از کسب و کارهای اینترنتی با محصولاتی مشابه یا مدل تجاری مشابه شما، دلیل سادهای برای شکست میباشد. چون در چنین بازاری به چشم آمدن بسیار دشوار خواهد بود. در این شرایط باید نقاط ضعف رقبای خود را یافته و درکمترین زمان ممکن، آنها را به مزیت خود تبدیل کنید. باید متوجه شوید آنها چه چیزی را اشتباه انجام میدهند یا چه چیزی را اصلاً انجام نمیدهند و از آن درجهت ارتقا کسب و کار خود بهره گیرید. شرکتهایی که نتوانند مزیت رقابتی برای خود فراهم کنند، بدون شک به شکست نزدیک خواهند شد. و این رمز موفقیت کسب و کارهای اینترنتی پایدار بدون شکست است.
عدم برنامه ریزی و شکست کسب و کار
یکی از دلایلی که کسب و کارهای نوپا را با شکست مواجه میکند نادیده گرفتن برنامهریزی و پیشبینی شرایط احتمالی است. لازمه موفقیت در هر کاری این است که پیش از هر گونه اقدامی برنامهریزی داشته باشید و راهاندازی یک کسب و کار جدید نیز از این قاعده مستثنی نیست. شاید پول و سرمایه لازم را جمع آوری کرده باشید و احساس کنید از آمادگی لازم برخوردار هستید اما آیا شرایط اقتصادی، برخورد و رفتار مخاطب یا حتی مشکلات احتمالی را در ذهن مرور کردهاید؟
رعایت نکردن قواعد SEO
اگر در ابتدای راه کسب و کار اینترنتی هستید و در مورد سئو نمیدانید، بهتر است مدتی را به آموزش در این خصوص اختصاص دهید. بدون داشتن استراتژی سئو، قرارگیری سایت شما در ردهبندی موتورهای جستجو بسیار دشوار خواهد بود و منجر به شکست تجارت شما خواهد شد.
مقاله پیشنهادی: آشنایی با اصول راه اندازی کسب و کار
تبلیغات
عدم استفاده از تبلیغات مناسب، میتواند منجر به شکست کسب و کار اینترنتی شما شود. انتخاب سایتهای مناسب برای درج تبلیغات یا برخی از رسانههای اجتماعی مثل توئیتر، فیسبوک، اینستاگرام و... میتواند در این زمینه به شما کمک کند.
نداشتن محتوای مفید و دست اول
اغلب مشتریان به محتوا اعتماد میکنند نه محصولات. یکی از اولین اقداماتی که باعث تمایز کسب و کار اینترنتی شما از سایر رقبا میشود، بکارگیری محتوای مفید، دست اول و جذاب برای مشتریان بالقوه است. یکی از عوامل منجر به شکست کسب و کارهای اینترنتی بکارگیری مطالب تکراری و استفاده شده در سایر سایتها میباشد.
مقاله پیشنهادی: استخدام کارمند و چگونگی آن در کسب و کار های اینترنتی - عزت خواه دات کام
عدم به روز رسانی سایت
یکی از بزرگترین اشتباهاتی که باعث شکست کسب و کارهای اینترنتی میشود این تفکر است که پس از راهاندازی وبسایت کار شما تمام شده است! پس از راهاندازی سایت تازه کار شما شروع میشود. تکنولوژی و راههای دسترسی به آن همواره درحال تغییر است. شما باید خود را با این تغییرات همگام کنید. بدون به روزرسانی، جایگاه شما در ردهبندی موتورهای جستجو تنزل یافته و رقبا از شما پیشی میگیرند. با به روز بودن، خطر شکست کسب و کار اینترنتی خود را کاهش دهید.
بی توجهی به مشتری
درتمامی کسب و کارها، مشتری حرف اول را میزند. چنانچه از نظر مشتری برای تولید محصول وخدمات اطلاع کافی نداشته باشید، به خوبی از عهده جلب نظر و رضایت مشتری برنخواهید آمد و در معرض شکستی زود هنگام قرار خواهید گرفت. با سرعتی که تغییر تکنولوژی در پیش گرفته است، سلایق مشتریان شما هم مرتب در حال تغییروتحول است. اگر از این تغییرات آگاهی کافی نداشته باشید، نمی توانید خود را با سرعت تغییر تکنولوژی هماهنگ کرده و در نهایت با شکست کسب و کار اینترنتی، از دور رقابت حذف خواهید شد.
ایده آل گرایی
در جهان کنونی کسب و کار، هیچ چیز ایدهآلی وجود ندارد. چون همه چیز با سرعت در حال تغییر و تکمیل است. پس اگر منتظر هستید تا یک کسب و کار اینترنتی ایدهآل راهاندازی کنید، دیر یا زود با شکست مواجه خواهید شد. در این شرایط مفهوم بهبود مستمر یا کایزن، بهترین راهکار است. از یک طرح اولیه با رعایت تمامی الزامات شروع کنید. سپس با اقدامات کوچک و پیوسته، کسب و کار اینترنتی خود را بهبود دهید و به این صورت از شکست فاصله بگیرید.
سپاس از همراهی شما، همیشه مثل امروز موفق باشید.
بعد از مطالعه این مقاله با ارسال نظر خود در همین قسمت موفقیت خود را با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.
دوستدار شما حسین عزت خواه مدرس موفقیت و کارآفرینی و آموزش فروش در آمازون
شغل ایدهآل شما باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟ آزادی از المان زمان و مکان برای شغلی که انتخاب میکنید، چقدر اهمیت دارد؟ شروع بیزینسهای آنلاین آن هم در یک مارکت پلیس جهانی، یکی از شغلهای محبوب جهان است چون فرد را محدود به زمان و مکان خاصی نمیکند و زمینه کسب درآمد دلاری را فراهم میکند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص کسب و کار بزرگ و پرسود آمازون، پیشنهاد ما مشاهده ویدیوی معرفی این بیزینس است.
پاسخ به نظر