خلاصه ای از مقاله
در این مقاله 16 مهارت تکمیلی که به موفقیت شغلی شما کمک می کند را بیان می کنیم. با به کار بردن آنها در کسب و کار خود می توانید موقعیت شغلی خود را ارتقاء داده و در مسیر پیشرفت قرار گیرید.
آنچه در این مقاله می خوانید:
- مهارت برقراری ارتباط با دیگران
- برخورداری از تفکر انتقادی
- توانایی یادگیری و پیشرفت مداوم
- توانایی همگام شدن با جریان جهانی
چگونه در کار خود پیشرفت کنیم؟
اگرچه داشتن مهارتهای کلیدی، نقش بسیار مهمی در موفقیت شغلی شما دارند، اما مهارتهای تکمیلی نیز میتوانند به شما در بالا رفتن از نردبان موفقیت کمک کنند.
این تواناییها، باعث میشود هم به لحاظ کاری و شخصیتی پیشرفت کنید و هم زمینه برای افزایش بازدهی شما فراهم شود. در این مقاله، 16 مهارت تکمیلی را به شما معرفی خواهیم کرد.
1. مهارت برقراری ارتباط با دیگران
ارتباطات، چه از نوع کلامی و چه نوشتاری، تأثیر بسیار مهمی بر شغل شما دارند. حرفه شما از هر نوعی که باشد، ارتباطات حرف اول را در آن می زند. به گفته پاول جِی. مایر، از نویسندگان حوزه کسب و کار:
«ارتباطات، نقطه اتصال انسانها به یکدیگر بوده و نقش مهمی در موفقیت شغلی و حرفهای افراد دارد.»
داشتن مهارتهای قوی ارتباطی، به معنی توانایی برقراری ارتباط بهتر با همکاران و بیان شفاف و صریح افکار و گوش دادن به صحبتهای آنها و احترام به نظراتشان است.
2. توانایی انجام کارِ گروهی
در محیط کار، همیشه افرادی در کنار شما هستند که یا شما برای آنها کار میکنید یا با یکدیگر کار مشترکی را انجام میدهید. کار گروهی، یک مهارت بسیار مهم به شمار میآید، زیرا به کمک آن میتوانید با افرادی کار کنید که غالباً نظرشان با شما یکی نیست، اما در عین حال میتوانید کار را به سرانجام برسانید.
احترام متقابل، توانایی خوب گوش دادن و داشتن رفتار دوستانه نسبت به دیگران، از لازمههای کار گروهی است. شما در جریان یک کار گروهی باید شرایطی را فراهم کنید که هم خودتان و هم دیگران، کارشان را به بهترین نحو انجام دهند و اختلافات به حداقل ممکن برسد.
3. توانایی انطباق پذیری با نیازهای سازمان
امروزه، بیشتر سازمان ها به دنبال ایجاد پویایی هرچه بیشتر در کار خود هستند. به عبارت دیگر، آنها دائماً ساختارهای داخلی و خارجی خود و نیز وظیفه کارمندان را تغییر میدهند. اگر شما به عنوان یک کارمند، قابلیت تطابق با نیازهای سازمان خود را داشته باشید، قطعاً از سوی مدیر خود تحسین خواهید شد.
افرادی که با آغوش باز از تغییرات استقبال میکنند، در مقایسه با کسانی که انعطاف پذیر نیستید، از جایگاه خوبی در سازمان خود برخوردار خواهند بود.
4. برخورداری از تفکر انتقادی
منظور از تفکر انتقادی، این است که با نگرش شفاف و بدون دخالت دادن احساسات به دنبال کشف واقعیت موجود باشیم. در این مسیر ممکن است حتی فرضیات و پیشینههای ذهنی شما به چالش کشیده شود.
مثلاً فرض کنید که میخواهید کسب و کار جدیدی را راه اندازی کنید که قبلاً افراد زیادی در آن موفق بودهاند، اما نسبت به موفقیت خود مطمئن نیستید. در این صورت لازم است قبل از هر کاری، از خودتان بپرسید «هدف من از این کار چیست؟ انتظار چه نتیجهای از آن دارم؟ بازگشت سرمایه من چه میزان خواهد بود؟»
در واقع شما با تفکر انتقادی، میتوانید اتفاقات احتمالی را پیش بینی کرده و از قبل به دنبال یافتن راهی برای رفع آن باشید.
5. برخورداری از مهارت خلاقیت و ایده پردازی
تعریف خلاقیت و نوآوری، انجام کاری است که به کمک آن بتوانید وظیفه مورد نظر را بهتر از حد انتظار انجام دهید. کسانی که صرفاً به دنبال انجام وظایف خود هستند، هیچگاه پیشرفت نمیکنند، اما افرادی که دائماً به دنبال ارتقاء کار خود و نوآوری هستند، در نظر دیگران کارآمدتر به نظر خواهند آمد.
در حوزه کسب و کار، نوآوری باعث افزودن ارزش به کار شما، بازگشت بیشتر سرمایه و ترغیب دیگران به انجام درست کار میشود.
6. برخورداری از مهارت حل مساله
در محیطهای کاری، ارزش افرادی که از مهارت حل مشکلات برخوردارند، در مقایسه با کسانی که منتظر هستند تا دیگران مشکل آنها را حل کنند، قطعاً بیشتر خواهد بود. حل مساله، به معنی توانایی ارزیابی یک مشکل و یافتن راهی برای برطرف کردن آن است.
همچنین اتخاذ تصمیمات منطقی و حساب شده و انجام کاری که به نفع کسب و کار باشد هم از مصداقهای مهارت حل مساله است.
7. توانایی یادگیری و پیشرفت مداوم
از آنجا که روز به روز تکنولوژیهای جدیدی به بازار میآید، صنایع مدام در حال پیشرفت هستند و نیازهای مشتریان دائماً تغییر میکنند. به همین خاطر، مهارتهای فعلی شما بعد از مدتی دیگر کاربرد نخواهد داشت. یکی از کلیدهای دست یابی به موفقیت این است که برای پیشرفت خود سرمایه گذاری کنید.
این کار نه تنها به شما کمک میکند تا جایگاه خود را ارتقا دهید، بلکه در این راه به ایدههایی دست خواهید یافت که سرانجام به نفع سازمانتان بوده و شما را به یک منبع با ارزش تبدیل خواهد کرد. یادگیری، فرآیندی است که باید در تمام مراحل زندگی صورت بگیرد.
8. مهارت هدایت و رهبری سازمانی
سازمانها، همیشه برای افرادی ارزش و احترام قائلند که دارای ویژگیهای لازم برای رهبری گروه باشند. رهبری الزاماً به معنی مدیریت گروهی از افراد نیست، بلکه به معنی مسئول بودن، تولید نتایج مورد انتظار و استفاده هر چه بیشتر از منابع موجود است.
رهبر، کسی است که افراد سازمان میتوانند برای رسیدن به اهدافشان به او تکیه کنند. در واقع چنین فردی، از نظر وظایفی که انجام میدهد و نتایجی که به بار میآورد، الگو به حساب میآید.
9. عمل به اصول حرفهای گری
شاید بپرسید حرفهای گری چیست؟ هر سازمانی قوانین مخصوص به خود را دارد که رعایت آنها به بالابردن جایگاه شخصیتی شما کمک میکند. این قوانین شاید در نگاه اول بدیهی به نظر برسند، اما واقعیت این است که بیشتر کارمندان آنها را رعایت نمیکنند.
اصولاً سازمانها، افراد را از نظر وقت شناسی، توانایی ارائه گزارش کار، دفعات ترک بدون برنامه محل کار و پوشش مناسب، تحت نظر دارند. از دیگر مصداقهای حرفهایگری میتوان به احترام به همکاران و حریم خصوصی آنها و صمیمیت کافی دانست
مقاله پیشنهادی: افکاری که ما را از پیشرفت باز می دارند
10. مهارت در برنامه ریزی و سازماندهی
بازدهی، یکی از مولفههای مهم در ارزیابی موفقیت یک سازمان به حساب میآید. به همین خاطر، استفاده بهینه از زمان، تخصیص منابع و اولویت بندی وظایف از جمله مهارتهای کلیدی است که مدیران همیشه از اعضای تیم خود انتظار دارند.
11. داشتن مهارت خود مدیریتی
مهارت خود مدیریتی به معنی این است که بتوانید با کمترین نظارت و دخالت دیگران، کار خود را به خوبی انجام دهید. به عبارت دیگر، صرف نظر از این که خودتان گزارش کارتان را ارائه میکنید یا تحت نظارت دیگران هستید، باید توانایی نظم دادن به کارها و تحویل به موقع وظایفی که در دست دارید را داشته باشید.
12. آشنایی با جدیدترین فناوریهای روز دنیا
امروزه، نرم افزارها به ابزاری قدرتمند در دنیا تبدیل شدهاند، بنابراین باید یاد بگیرید که چگونه با آنها کار کنید. البته این گفته به این معنی نیست که باید الزاماً کدنویسی بدانید «مگر این که شغل شما واقعاً این باشد»، بلکه منظور این است که مهارت لازم برای کار با ابزارهای دیجیتالی که مستقیماً با شغلتان در ارتباط است را فرا بگیرید و به این ترتیب از نردههای موفقیت بالا بروید.
اگر میخواهید همچنان در کار خود باقی بمانید، لازم است تأثیر فناوری را بر صنعت خود بدانید. این بدان خاطر است که روز به روز، مشاغل بیشتری به شکل مکانیزه و خودکار در میآیند.
از طرفی، در آگهیهای استخدام، معمولاً افرادی که از مهارتهای فنی برخوردار باشند، در اولویت قرار میگیرند. به همین خاطر، اگر نتوانید دانش و مهارت خود را افزایش دهید، بعد از مدتی، دیگر برای سازمان خود ارزشی نخواهید داشت.
13. توانایی همگام شدن با جریان جهانی
امروزه دنیا به یک دهکده جهانی تبدیل شده است، زیرا وجود اینترنت، امکان خرید و فروش را برای همه افراد و در تمام بازارهای جهانی فراهم کرده است. به همین خاطر، به عنوان یک فرد حرفهای لازم است، افق دید خود را وسیعتر کرده و تمام مخاطبان خود در سراسر دنیا را در نظر داشته باشید.
یکی از مواردی که مصداق داشتن چشم انداز جهانی به حساب میآید، استفاده از روشهای خرید و فروش آنلاین است که در کل جهان شناخته شده هستند و استفاده میشوند.
بنابراین برخورداری از چنین نگاهی، نه تنها گستره فکری شما را وسیعتر میکند، بلکه به ارزش کار شما هم میافزاید. میل مداوم به یادگیری، از جمله بهترین راههایی است که به حفظ و گسترش این دیدگاه کمک میکند.
14. برخورداری از اخلاق در کسب و کار و تجارت
بیشتر سازمانهای موفق، احترام به ارزشها و اصول اخلاقی را مهمتر از مهارتهایی میدانند که یک فرد باید دارای آنها باشد. وجدان کاری، یکی از اصول اخلاقی کلیدی به شمار میآید. کلیه معاملات و کارهایی که به صورت فردی انجام میدهید، باید بر اساس قوانین و ارزشهای تعریف شده سازمان باشد.
شما، صرف نظر از موقعیت و شرایطی که در آن هستید، باید همان کاری را انجام دهید که هم از نظر اخلاقی درست است و هم در نهایت به نفع سازمانتان باشد.
15. داشتن انعطاف پذیری در کار
برخی از شرایط فردی و حرفهای باعث میشود که اوضاع، همیشه همانطور که شما میخواهید نباشد. با این حال، باید یاد بگیرید که در چنین شرایطی حتماً انعطاف پذیر باشید. به عبارت دیگر، باید صرف نظر از شرایطی که در آن قرار دارید، همیشه رو به جلو حرکت کنید.
سازمانها، همیشه به دنبال افرادی هستند که هیچگاه تسلیم نشده و حتی در شرایط نامطلوب نیز، همچنان به تلاش خود ادامه میدهند. بنابراین لازم است موقعیت کنونی خود را بپذیرید و باور داشته باشید که روزهای خوب به زودی فرا میرسند.
16. داشتن نگرش مثبت
داشتن نگرش مثبت، بیش از آنچه بتوانید تصور کنید، منفعت دارد. نگرش و طرز فکر شما، نه تنها ماهیت شما را معلوم میکند، بلکه مشخص خواهد کرد که آیا توانایی مدیریت و انجام وظایف سازمانیتان را دارید یا خیر.
تلاش کنید نگرش خود در زمینه یادگیری را به جایی برسانید که به جای گفتن «این کار شدنی نیست»، بگویید «سعی خودم را میکنم.»
در این مقاله با 16 مهارت تکمیلی که به موفقیت شغلی شما کمک میکند، آشنا شدید. مطمئناً بیشتر شما، برخی از این تواناییها را دارا هستید. نکته کلیدی این است که همیشه در مسیر توسعه فردی گام بردارید و هیچگاه از یادگیری خسته نشوید.
همچنین نباید از بازخوردهایی که از داخل یا خارج از سازمان دریافت میکنید، واهمهای داشته باشید. در عوض همیشه شخصاً به ارزیابی خودتان بپردازید و سعی کنید هر روز بهتر از دیروز باشید.
شغل هر فرد، بخش مهمی از زندگی روزانه او را شامل می شود. بنابراین انتخاب شغلی که در کنار درآمدزایی 24 ساعته، شما را از انجام کارهای مورد علاقه تان مانند سفر کردن و... محروم نکند زندگی پربارتر و جذاب تری را برای شما میسازد. پیشنهاد ما به شما برای آشنایی بیشتر با چنین شغلی و راهنمایی که در مسیر دوره آنلاین بازاریابی و فروش در آمازون شما را از همه نکات مطلع سازد، تماشای ویدیوهای معرفی این بیزینس غول آسا و جهانی است. همچنین نتایج شگفت انگیز دوره آربی مسیر را بهتر به شما نشان میدهد.
پاسخ به نظر