خلاصه ای از مقاله
در این مقاله به راهکارهایی می پردازیم که می تواند راهگشای افرادی باشد که قصد دارند استارت آپ خود را راه اندازی نمایند. قبل از راه اندازی هر کسب و کاری ابتدا باید همه جوانب کار را سنجید و بعد وارد عمل شد.
آنچه در این مقاله می خوانید:
- برای موفق شدن چشم انداز خود را مشخص کنید
- خود را متمایز از دیگران نشان دهید
- دوران پیشرفت و سوددهی کسب و کار خود را نیز در نظر بگیرید
5 گام مهم تا شروع کسب و کار دلخواه
در حال حاضر میلیونها کارآفرین مشتاقانه در پی راه اندازی کسب و کار شخصی خود هستند. آنها با این امید این کار را انجام میدهند که بتوانند از این راه، میلیونها دلار درآمد کسب کنند. راه اندازی یک استارتآپ، در کلام سادهتر از عمل است.
با این حال، بیشتر صاحبان کسب و کار، در چند سال اول راه اندازی بیزینس خود، با شکست مواجه میشوند. با این حال نباید اجازه دهید که بازار و بیرحمیهای آن، امیدهای کسب و کار شما را از بین ببرد و بیزینس شما، حتی یک بار هم شانس درخشیدن پیدا نکند.
در این مقاله، شما را با 5 مرحله اساسی آشنا خواهیم کرد که با دنبال کردن آنها میتوانید کسب و کار خود را در اسرع وقت شروع کنید.
1. برای موفق شدن چشم انداز خود را مشخص کنید
اولین و مهمترین مرحله برای شروع موفقیت آمیز یک استارتآپ این است که چشم انداز اقتصادی خود را به طور کامل مشخص کنید. بسیاری از کارآفرینان، ایده کم و بیش مشخصی از نحوه کسب درآمد از بازار دارند، با این حال تنها تعداد کمی از آنها یک طرح تجاری جامع تهیه میکنند تا به کمک آن بتوانند مسیر ناهموار شروع کسب و کار خود را طی کنند.
شما هر چه قدر هم که در کسب و کار خود بلند پرواز و به آینده آن امیدوار باشید، باید یک نقشه راه را دنبال کنید، چون در غیر این صورت مسیر خود را گم میکنید و از رقبایتان عقب میمانید.
اگر به دنبال راه اندازی یک کسبوکار پررونق هستید، نباید دست روی دست بگذارید و منتظر باشید تا سود، راه خود را به سوی شما پیدا کند. در عوض، باید با مطالعه دستورالعملها و راهنماهای موجود، به دنبال نوشتن برنامه تجاری مناسب برای کسب و کار خود باشید.
با این حال، به خاطر داشته باشید که موفقیت تجاری همه استارتآپها، با یک روش یکسان امکانپذیر نیست. در این زمینه خودآموزهایی وجود دارد که به شما اطلاعاتی درباره چهارچوب کلی یک برنامه تجاری میدهد.
با این حال طرح تجاری هر کسب و کاری باید با توجه به ویژگیها و نقاط قوت و ضعف آن مشخص شود. در همین زمان که به دنبال مشخص کردن نقشه تجاری خود هستید، راههای جذب سرمایهگذاران را نیز مشخص کنید.
به این دلیل که بیشتر آنها قبل از ارائه سرمایه خود به شما، قطعاً میخواهند از برنامه تجاری یا اسناد مشابه آن مطلع شوند. اگر نتوانید سرمایهگذاران و کارمندان احتمالی خود را درباره آینده استارتآپ خود در چند سال آینده متقاعد کنید، رؤیاهای تجاری شما عملاً از همان ابتدا نابود خواهند شد.
حال که چشم انداز استارتآپ خود را مشخص کردید، باید مرحله بعد را عملی کنید، یعنی تیمی از افراد حرفهای را گردآوری کنید که به شما در دستیابی به موفقیت مالی کمک کنند.
2. در کسب و کار افراد حرفهای را به کار بگیرید
دومین قدم مهمی که برای شروع سریع یک استارتآپ باید بردارید، این است که از همان مراحل اولیه فرآیند، به دنبال جذب نیروی کارآمد و سرمایه گذاران مناسب باشید. سرمایهگذاران، جذب استارتآپ هایی میشوند که افراد متخصص و بااستعداد در آنها به کار گرفته شده باشند.
به ویژه این که داشتن بهترین سرمایه انسانی، به خوبی نشان خواهد داد که استارتآپ شما از دیگران متمایز بوده و روزی به بازیگر اصلی بازار تبدیل خواهد شد. به علاوه، وجود کارکنان، به کسبوکار شما حالت قانونی بیشتری میدهد.
این در حالی است که اگر شما تنها کارمند کسب و کار خود باشید، چنین حسی منتقل نخواهد شد و تنها عده کمی از مشتریان و سرمایهگذاران، شما و کسب و کارتان را جدی خواهند گرفت. اگرچه عبارتهایی مانند "بهترین سرمایه انسانی را به کار بگیرید"، عاقلانه به نظر میرسد، اما راه واقعی انجام این کار چیست؟
از آن گذشته، کارکنان متخصص، معمولاً در قبال دانش و مهارت خود، دستمزدهای هنگفت طلب میکنند، این در حالی است که بیشتر استارتآپ ها، از پس پرداخت چنین هزینههایی بر نمیآیند.
این یکی از دشوارترین جنبههای راه اندازی سریع استارتآپ است. به این دلیل که شما باید مشخص کنید در قبال به کارگیری افراد مستعد، چه قدر میتوانید پرداخت کنید و در عین حال ورشکسته هم نشوید.
مقاله پیشنهادی: موفقیت برایان چسکی از ایده استارت آپ تا بیزینس Airbnb
نکته دیگری که باید به خاطر داشته باشید این است که هر کسب و کاری با دیگری متفاوت است، بنابراین، شما نمیتوانید استارتآپ خود را با همان الگویی راهاندازی کنید که دیگران به کار گرفتهاند. با این وجود، توصیه میشود پیرامون رقبای خود در بازار دست به تحقیق بزنید.
با این کار میتوانید پی ببرید آنها با چه روشی برای استخدام افراد مستعد اقدام کردهاند و در صورت امکان آن تکنیک را به کار بگیرید. علاوه بر بررسی اقداماتی که رقبایتان انجام میدهند، باید از کمک فناوری هم استفاده کنید، زیرا هر استارتآپی که در قرن 21 از کمک فناوری استفاده نکرده باشد، به سختی میتواند به موفقیت دست یابد.
به همین دلیل به فکر سرمایهگذاری در زمینه فناوریهای مدیریت سرمایه انسانی باشید. این کار میتواند فرآیندهای استخدام، آموزش و مدیریت را تسریع کند. اگر سرمایه کافی برای تهیه نرمافزارهای گرانقیمت مدیریت را ندارید، میتوانید در شبکههای اجتماعی به دنبال افراد مستعد برای کار خود باشید، چون افرادی که در زمینه فناوری مستعد هستند، زمان بیشتری را در پلتفرمهای اجتماعی میگذرانند،
در نتیجه این مکانها، محیط ایدهآلی برای استخدام افراد مورد نیاز استارتآپ شما به حساب میآیند. این استراتژی به شما امکان میدهد به درک جامعتری از زندگی شخصی کارمندان احتمالی خود دست یابید و در نتیجه تصمیم بگیرید آیا آنها شایستگی لازم برای کار در استارتآپ مورد نظر شما را دارند یا خیر.
3. خود را متمایز از دیگران نشان دهید
پس از این که تیمی از افراد متخصص را گردآوری کردید که به شما در راهاندازی استارتآپ کمک کنند، باید توجه خود را به طور جدی صرف این موضوع کنید که از چه راهی میتوانید خود را از رقبایتان در بازار متمایز کنید.
البته در این رابطه باید یک نکته را به خاطر داشته باشید: زمانی که به عنوان استارتآپ تلاش میکنید تا در بازار محلی، جایی برای خود باز کنید، حتماً با کسب و کارهایی مواجه خواهید شد که جایگاه تثبیت شدهای در بازار دارند و حاضر نیستند از آن عقبنشینی کنند.
بنابراین وقتی شرکتهای بزرگ تلاش میکنند استارتآپ در حال رشد شما را متوقف کنند، نباید بیکار بنشینید، در عوض باید دست به کار شده، خودتان را از آنها متمایز کنید و در نظر مشتریان جذابتر جلوه کنید.
مراحل قبلی، مستقیماً به این موضوع مربوط بود: اگر تیم کاری شما، متشکل از افراد متخصص و بااستعداد است، استارتآپ شما، مسیر سادهتری برای اثبات برتری خود به مشتریان و سرمایهگذاران در پیش دارد. متمایز نشان دادن خود از دیگران، صرفاً به استخدام چند نیروی متخصص محدود نمیشود.
با این حال، اگر به دنبال جلب توجه دائمی مشتریان یا سرمایهگذاران به برند خود هستید، باید به آنها ثابت کنید که شما فراتر از آن چیزی هستید که آنها قبلاً دیدهاند. امروزه تکنیکهای مختلفی وجود دارد که استارتآپ ها میتوانند با تکیه بر آنها، خودشان را از دیگران متمایز کنند.
قیمتگذاری محصولات و خدمات به شیوه رقابتی، یک تاکتیک قدیمی به حساب میآید که در گذشته برای کسب وکارهای زیادی کاربرد داشته است. با این حال، اگر استارتآپ شما به خاطر نقدینگی با مشکلاتی مواجه است و برای سرپا ماندن به پول نیاز دارد،
استفاده از این شیوه توصیه نمیشود. در صورتی که برای ارائه محصول ارزانتر به مشتری، امکان کاهش هزینهها برای شما میسر نیست، گزینه دیگر این است که کالا و خدمات خود را با کیفیت بینظیر به مشتریان خود ارائه دهید و امیدوار باشید که آنها، شما را به عنوان یک برند عالی بشناسند.
هر کارآفرینی که نخواهد کسب و کار جدیدش در بازار با مشکل روبهرو شود، باید به دنبال شناخت راههایی باشد که او را از کسب و کارهای دیگر متمایز کند.
کسب و کارهایی که خودشان را از دیگران متمایز نمیکنند، محکوم به شکست هستند، به ویژه امروزه که ما در عصر ارائه خدمات تخصصی به مشتریان به سر میبریم.
4. کارکرد فناوری در کسب و کار خود را مشخص کنید
پس از این که طرح تجاری خود را مشخص کردید، نیروهای بااستعداد را به کار گرفتید و پی بردید که از چه طریق میخواهید برند خود را از سایر برندهای بازار متمایز کنید، وقت آن است که به یک مساله مهم بپردازید و آن این که جایگاه و کارکرد فناوری در کسب و کار شما چگونه خواهد بود.
بیشتر کارآفرینانی که تمایل به راهاندازی کسب و کار مخصوص خود را دارند، از یک استراتژی ساده در مورد فناوری استفاده میکنند و آن این است که برای کاهش هزینهها، عملیات خود را تا حد امکان دیجیتالی میکنند.
با این حال، در واقعیت، این استراتژی بسیار مبهم بوده و بنابراین نباید استارتآپ خود را بر آن بنا کنید. در عوض، شما به یک پلن مخصوص نیاز دارید که در آن همزمان نحوه بهرهمندی کسب و کار شما از فناوری دیجیتال و کنترل هزینههای عملیاتی شرح داده شده باشد.
به این منظور بهتر است از همان ابتدا میزان بودجهای که میخواهید به IT اختصاص دهید را مشخص کنید. چون در غیر این صورت ممکن است بسته به کسب و کاری که دارید، در مورد فناوری بیش از اندازه هزینه کنید یا بودجه اختصاصی شما به اندازه کافی نباشد.
اگرچه راهاندازی و شروع هر چه زودتر کسب و کار اهمیت زیادی دارد، اما در عین حال باید توجه داشته باشید که عجله برای استفاده از فناوریهای دیجیتالی، چشم اندازهای شما در بازار را برای همیشه نابود خواهد کرد.
یکی از موضوعات مهم در بحث دیجیتالی کردن کسب و کار، اشخاصی است که در این زمینه به کار گرفتهاید. مثلاً در صورتی که برای مدیریت عملیات دیجیتالی خود متکی به طرفهای ثالث هستید، ممکن است بتوانید در هزینههای خود صرفه جویی کنید، اما استقلال و خودمختاری خود را از دست خواهید داد.
با در نظر گرفتن نوع استارتآپ خود و شرایط بازار محلی، باید مشخص کنید حاضر به پرداخت چه میزان هزینه هستید و آیا به طور دائمی از متخصصان IT در تیم خود استفاده خواهید کرد یا خیر.
اگرچه کارشناسان این حوزه، همیشه درخواست دستمزدهای بالایی میکنند، اما در هر حال، سرمایههای باارزشی به حساب میآیند، به ویژه اگر کسب و کار شما برای جلب نظر مشتریان و جذب سرمایهگذاران بالقوه، نیاز به حضوری قدرتمند در حوزه دیجیتال داشته باشد.
بازاریابی نیز بخش مهمی از این فرآیند به حساب میآید. در واقع در عصر کنونی، بازاریابی تماماً از طریق رسانههای دیجیتالی انجام میشود که همین نیازمند حضور و نظارت کارشناسان IT است،
زیرا بیشک به افزایش تعداد مشتریان شما کمک خواهد کرد. آشنایی با کارکرد فناوری در استارتآپ ها و میزان بودجهای که باید صرف آن کنید، فاکتور بسیار مهمی است که در موفقیت کلی شما نقش دارد.
5. دوران پیشرفت و سوددهی کسب و کار خود را نیز در نظر بگیرید
شاید بزرگترین اشتباهی که بسیاری از کارآفرینان در زمان راه اندازی اولین استارتآپ خود مرتکب میشوند، نادیده گرفتن دورهای است که کسب و کار آنها توسعه مییابد.
استارتآپها، ماهیتاً کوچک هستند، اما برخی از آنها با سرعت زیادی رشد و پیشرفت میکنند و در کمترین زمان از رقبای خود نیز پیشی میگیرند. به همین دلیل برای باقی ماندن در بازار باید ابعاد قبلی کسب و کار خود را تغییر دهند.
شاید با خودتان فکر کنید پس از این که در بیزینس خود به سود رسیدید، آن وقت برنامهای برای گسترش آن در نظر خواهید گرفت. اما واقعیت این است که این تغییر باید از اولین روزهای راه اندازی استارتآپ پیش بینی شود.
مثلاً وقتی شبکه IT شرکت خود را ایجاد میکنید، بررسی کنید حوزه دیجیتالی شما تا چه اندازه قابل گسترش است و این که اگر استارتآپ شما به سرعت ترقی کند، آیا سرمایهگذاریهای فعلی صورت گرفته در این زمینه، مفید خواهد بود یا خیر.
نکته دیگری که باید به آن توجه کنید، برخورداری از بیمه تجاری لازم است تا بتوانید کسب و کار خودتان را در مقابل حملات سایبری و دیگر مسائل محافظت کنید.
برخی از خدمات نرم افزاری برای استارتآپ های کوچک مناسب هستند، اما وقتی کسب و کار شما رشد کند و به خدمات دیجیتالی پیچیدهتری نیاز داشته باشد، باید آنها را نیز افزایش دهید.
همچنین در مورد الگوی استخدام نیز باید به یک موضوع توجه کنید و آن این که برای برآورده کردن خواسته مشتریان یا متقاعد کردن سرمایهگذاران به این که کسب و کار شما از رشد پیوستهای برخوردار است، ممکن است لازم باشد نیروهای بیشتری را استخدام کنید.
آخرین مرحله برای شروع هر چه سریع یک استارتآپ، در اصل به اولین مرحله آن مربوط است. به این معنی که وقتی در مورد آینده استارتآپ خود خیالپردازی میکنید، باید به زمانی فکر کنید که میخواهید دستاوردی فراتر از رویاهای اولیه خود داشته باشید.
این بدان خاطر است که صاحبان کسب و کار عمدتاً برای زمانهای شکست برنامهریزی میکنند و به ندرت مراحل بعد از دستیابی به هدف خود را در نظر میگیرند.
توجه به آینده و در نظر گرفتن این موضوع که توسعه کسب و کار باید از همان روزهای ابتدایی راه اندازی آن پیش بینی شود، یکی از فاکتورهای مهم در موفقیت یک کسب و کار است.
در این مقاله، با 5 موضوع مهمی که برای راه اندازی یک کسب و کار باید به آن توجه داشت، آشنا شدید. ساخت سریع یک استارتآپ، کار راحتی نیست. در عوض شما باید برای استخدام افراد، سرمایه گذاری در زمینه فناوری و پیشبینی گسترش و تغییرات احتمالی آن، تصمیمات مهم و حساب شدهای بگیرید.
به علاوه، با توجه به شرایط متغیر بازار، باید از انعطافپذیری بالایی برای تطابق خود با این شرایط برخوردار باشید.
دوست خوبم تلاش ما بر این است نقشی در موفقیت تو داشته باشیم. اگر شما دوست عزیز مشتاق یادگیری فروشندگی آنلاین در سایت آمازون هستید میتوانید با مطالعه مطالبی که در صفحه دوره آربی ارائه شده است، مسیر درستی را انتخاب کنید. آموزش های دوره آربی شما را از صفر تا صد با نحوه فروش در آمازون آشنا میکند.
پاسخ به نظر