خلاصه ای از مقاله
خودپندارههای کلی تعیین میکنند که چگونه و به چه چیزی فکر کنید و چه احساسی نسبت به خودتان داشته باشید. همچنین میزان خوب بودن شما در اقداماتی که داشتهاید را هم محاسبه مینماید. در این مقاله به خودپنداره ها و چگونگی تغییر باورها می پردازیم.
آنچه در این مقاله می خوانید:
- نقش باورها در شکل گیری شخصیت
- خودپنداره های فرعی از چه مواردی تشکیل شده است
- روش مناسب برای تغییر باورها
- سه بخش اصلی خودپنداره شما
نقش باورها در شکل گیری شخصیت
همه چیزهایی که شما درباره خودتان میدانید و همه باورهای شما در بخشی از حافظه که به شکل گیری شخصیت شما مرتبط میشود، یعنی در خودپنداره شما ذخیره میشود. در ادامه این فرآیند، خودپنداره شما سطح عملکردهای شما و میزان کارآمد بودن آنها را پیش بینی میکند. مطابق با قانون ارتباطات، رفتارهای شما در محیط خارجی به شکلی میباشد که با خودپنداره درونی شما سازگار باشد.
بنابراین همه پیشرفتهای شما در زندگی شخصیتان با بهتر شدن شما در بخش خودپنداره آغاز میشود. شما یک خودپنداره کلی دارید که از مجموع تمام باورهای شما درباره خودتان و تواناییهایی که دارید تشکیل شده است. این مجموعه باورها تمام تجربیات، شکستها، ایدهها، اطلاعات، احساسات و عقاید شما از ابتدای راه تاکنون را شامل میشود.
این خودپندارههای کلی تعیین میکنند که چگونه و به چه چیزی فکر کنید و چه احساسی نسبت به خودتان داشته باشید. همچنین میزان خوب بودن شما در اقداماتی که داشتهاید را هم محاسبه مینماید.
خودپنداره های فرعی از چه مواردی تشکیل شده است
در کنار خود پنداره اصلی که درک و ذهنیت شما نسبت به خودتان را شکل میدهد، خودپندارههای فرعی نیز وجود دارد. در زمینه توضیح این بخشهای کوچک نیز باید عنوان کرد که انسانها در هر بخشی از زندگی خود به درک و ذهنیتی دست پیدا میکنند که به آنها خودپنداره فرعی گفته میشود. این خود پندارههای فرعی افکار، احساسات و عملکرد شما را در تمامی این بخشها تعیین میکنند.
آنها در نهایت با یکدیگر ترکیب میشوند و درک کلی شما را به وجود میآورند. برای مثال شما در زمینه سلامتی، رسیدن به تناسب اندام و میزان خورد و خوراک یا تمرینات خود یک خودپنداره مشخص دارید. در خصوص چگونگی برقراری ارتباط با دیگران نیز چنین حالتی وجود دارد. شما حتی درباره نقش فرزند، همسر، دوست و انسان بودن نیز درک و ذهنیت مخصوص به خود را دارید.
تمامی این ذهنیتهای فرعی در کنار یکدیگر درک کلی شما را تشکیل خواهند داد. نکته قابل توجه این است که شما به هیچ عنوان نمیتوانید بیشتر یا کمتر از سطح خودپندارهتان را در هر زمینه داشته باشید. پس اگر میخواهید به شرایط بهتری در مقایسه به موقعیت فعلی خود دست پیدا کنید، باید باورهای خود را تغییر دهید.
مقاله پیشنهادی: تاثیر باور در کسب موفقیت
روش مناسب برای تغییر باورها
شما اگر به دنبال ایجاد تغییر در عملکرد خود در هر زمینه هستید، باید در ابتدا خودپنداره یا باورهایی که درباره خودتان در زمینه مورد نظر دارید را تغییر دهید. خوشبختانه باورهای انسان ماهیتی فردی دارند و همیشه از حقایق پیروی نمیکنند. آنها بیشتر بر اساس اطلاعاتی که یک فرد دریافت میکند، شکل گرفته و به یک باور تبدیل میشوند و در اکثر مواقع هیچ پیش زمینه علمی ندارند.
به همین دلیل، تغییر آنها میتواند امری امکان پذیر باشد. بدترین باوری که یک فرد میتواند داشته باشد، باورهای محدود کننده است. این باورها باعث میشوند یک شخص این تصور را داشته باشد که در یک زمینه به خصوص محدود شده است. به ندرت ممکن است این باورها درست باشند اما اگر شما هم از آنها برای برآورد میزان توانایی خود استفاده کنید، این محدودیتها در خصوص شما هم صدق خواهد کرد.
نقطه ابتدایی برای شکوفا کردن تواناییها و رسیدن به پیشرفت بیشتری نسبت به گذشته این است که باورهای محدود کننده خود را به چالش بکشید. شما با این تصور که باورهای محدود کننده شما کاملاً اشتباه هستند فرآیند آزاد شدن از این باورها را آغاز میکنید. تفاوتی هم نمیکند که این باورها دقیقاً چه باوری هستند. برای یک لحظه تصور کنید شما به هیچ عنوان در تواناییهای خود محدودیتی ندارید. تصور کنید شما میتوانید به هر کسی که در زندگی میخواهید تبدیل شده یا هر کاری را انجام داده یا به هر چیزی که به دنبال آن هستید دست پیدا نمایید.
باید این باور را پیدا کنید که شما در هیچ زمینهای محدودیتی ندارید. برای مثال، فرض کنید شما میتوانید دو برابر درآمدی که اکنون دارید را به دست بیاورید. تصور کنید شما میتوانید در یک خانه بزرگتر زندگی کرده، ماشین بهتری را داشته و از یک لایف استایل خیلی گران قیمتتری لذت ببرید. این باور را پیدا کنید که میتوانید به یکی از افراد برتر در فیلد کاری خود تبدیل شوید.
یا شاید یکی از معروفترین، قدرتمندترین و جذابترین شخصیتهای حاضر در جامعه یا کسب و کار خود هستید. شما یک فرد آرام، با اعتماد به نفس و نترس هستید و میتوانید هر هدفی را داشته یا به هر هدفی که در ذهن دارید دست پیدا کنید. شما با این تصویرسازی شروع به تغییر دادن طرز فکر و در نهایت زندگی خود خواهید کرد. نقطه آغازین از بین بردن ترسها و شکوفا کردن تواناییها این است که حافظه خود را با باورهای جدید، مثبت، سازنده و شجاعانه درباره خودتان و آیندهای که خواهید داشت پر نمایید. اما چگونه میتوان این کار را انجام داد؟ با ما تا آخر این مقاله همراه باشید تا راهکارهای مناسبی را با شما در میان بگذاریم.
سه بخش اصلی خودپنداره شما
خودپنداره شما از سه بخشی اصلی تشکیل میشود. دقیقاً مثل یک دایره که به سه قسمت مساوی تقسیم شده است. هر یک از این بخشها به دو بخش دیگر مرتبط است و تمامی ویژگیهایی درون این سه بخش در کنار هم شخصیت شما را شکل میدهند. آنها طرز فکر، احساس، کارهایی که انجام میدهید و هر اتفاقی که برای شما پیش میآید را تعیین مینمایند.
1. اولین بخش از خودپنداره، خودآرمانی است
اولین بخش از شخصیت و خودپنداره را خود آرمانی شما تشکیل میدهد. تمامی آرزوها، رویاها، دیدگاهها و ایده آلهای شما در این حوزه قرار میگیرند. این بخش، از تمامی فضایل اخلاقی، ارزشها و ویژگیهای مثبتی تشکیل میشوند که درون خودتان یا دیگران وجود دارد و شما آنها را تحسین میکنید. خود آرمانی دقیقاً شخصیتی است که شما دوست دارید به آن تبدیل شوید تا دیگران شما را به عنوان یک فرد کامل و ایده آل از همه نظر بدانند.
این ایده آلها شما را راهنمایی و هدایت کرده و شخصیت شما را شکل میدهند. تمامی زنان و مردان بزرگ و رهبران برجسته نسبت به ارزشها، دیدگاهها و ایدههای خود به تصویر روشنی دست پیدا کردهاند. آنها میدانند چه کسی هستند و به چه چیزی باور دارند. این افراد برای خود استانداردهای بالایی را تعیین نموده و به هیچ عنوان آنها را دست کم نمیگیرند. به همین دلیل است که دیگران میخواهند مثل آنها شده یا اینکه به آنها تکیه کنند.
2. تصویر فرد از خود
دومین بخش از خودپنداره را تصویری که شما از خودتان در ذهن دارید، تشکیل میدهد. این بخش، در حقیقت طرز فکر شما درباره خودتان و شیوهای که به خودتان نگاه میکنید، میباشد. به این بخش شخصیتی، به اصطلاح «آینه درونی» نیز گفته میشود. در این حالت شما به دورن خود نگاه میکنید تا ببینید که باید در یک شرایط خاص به چه شکلی رفتار کنید. به خاطر قدرت بالای این تصویر ذهنی، رفتارهایی که شما از خود بروز میدهید با تصویر درونی که شما از خودتان دارید در هماهنگی کامل است.
شما با تجسم و تصور اینکه در شرایط پیش رو بهترین عملکرد را خواهید داشت، پیامی را به حافظه ناخودآگاه خود ارسال میکنید. حافظه ناخودآگاه شما نیز این پیام را به عنوان یک فرمان میپذیرد. سپس افکار، کلمات و اقدامات شما را مطابق با یک الگوی منطبق با تصویری که ایجاد کردهاید، پیش میبرد. هر پیشرفت و بهبودی در زندگی شما با بهتر شدن در تصویرهایی که در ذهن دارید آغاز میشود.
چرا که تصویر درونی شما، احساسات، رفتارها، نگرش و حتی پاسخی که دیگران به شما خواهند داد را تحت تأثیر قرار میدهد. داشتن یک تصویر مثبت ذهنی از خودتان و بهبود آن، یک بخش حیاتی از تغییر طرز فکر و شیوه زندگی شما است.
3. عزت نفس
سومین بخش از خودپنداره را احساسی که شما نسبت به خودتان دارید تشکیل میدهد. این بخش، در حقیقت قسمت احساسی شخصیت شما و مهمترین فاکتور در تعیین طرز فکر، احساسات و رفتار شما است. میزان عزت نفس شما بخش زیادی از آنچه که در زندگی برای شما اتفاق می افتد را تعیین مینماید. بهترین تعریف برای عزت نفس این است که شما چقدر خودتان را دوست دارید. هر چقدر که علاقه شما به خودتان بیشتر باشد، در هر کاری که انجام میدهید، عملکرد بهتری دارید. در نتیجه بر اساس برگشت پذیری، هر چقدر که شما عملکرد بهتری داشته باشید، علاقهای که به خودتان دارید نیز بیشتر میشود.
با توجه به این علاقه شما اهداف بزرگتری را برای خود تعیین میکنید و مدت زمان بیشتری را برای رسیدن به این اهداف تلاش و پافشاری میکنید. شاید بتوان گفت کسانی که عزت نفس بالایی دارند، به معنای واقعی کلمه غیرقابل توقف میباشند.
دوست خوبم تلاش ما بر این است نقشی در موفقیت تو داشته باشیم. اگر شما دوست عزیز مشتاق یادگیری فروشندگی آنلاین در سایت آمازون هستید میتوانید با مطالعه مطالبی که در صفحه دوره آربی ارائه شده است، مسیر درستی را انتخاب کنید. آموزش های دوره آربی شما را از صفر تا صد با نحوه فروش در آمازون آشنا میکند.
پاسخ به نظر