خلاصه ای از مقاله
در پهنه عظیم خلاقیت تنها افرادی که ریسکهای بزرگتری را میپذیرند، مسلماً به فرصتهای جدیدتری در این مسیر دست پیدا میکنند. بسیاری از افراد موفق در کسبوکار اظهار میکنند که نکته حیاتی پیروزیشان همین ایدهسازی و خلاقیت بوده است. بیش از 90 درصد مدیران موفق معتقد هستند موفقیت بلندمدتشان را مدیون همین توانایی مواجهه با ایدههای جدید هستند.
آنچه در این مقاله می خوانید:
- پرورش خلاقیت و ایده پردازی
- ذهن خود را تمرین دهید
- از لحظاتی که ذهن خلاق است استفاد کامل را ببرید
- مانع آزادی عمل ذهن نشوید
- حس کنجکاوی را در خود تقویت کنید
- در مسیر موفقیت ریسک پذیر باشید
- پاکسازی ذهن از افکار منفی و مزاحم
پرورش خلاقیت و ایده پردازی
یکی از عوامل اصلی موفقیت، توانایی مواجهه با ایدههای جدید و خلاقانه برای پیمودن مسیر کامیابی است. ایدهپردازی، نخستین گام در برابر مسائل پیشرو است. استعدادی ذاتی که خداوند در نهاد همه انسانها قرار داده است. فرقی نمیکند در چه سن و سالی هستید و چهقدر دانش و مهارت دارید این استعداد در همه افراد وجود دارد اما نحوه به کارگیری آن متفاوت است. اگر نگاهی به کودکان اطراف خود بیندازید خواهید دید که در دنیای کودکانه خود چه زیبا از آن استفاده میکنند. اما هر چه سن آدمی بالاتر میرود معمولاً این استعداد ذاتی کمتر خودنمایی میکند. سعی کنید همچون کودکان از قوهتخیل خود استفاده کنید. تخیل، پیشپردهای از تمام جذابیتهای آینده زندگی است اما توجه داشته باشید که نخستین گام است و مرحله دوم، فرآیند تحقق ایده به واقعیت است که خلاقیت نامیده میشود.
در پهنه عظیم خلاقیت تنها افرادی که ریسکهای بزرگتری را میپذیرند، مسلماً به فرصتهای جدیدتری در این مسیر دست پیدا میکنند. بسیاری از افراد موفق در کسبوکار اظهار میکنند که نکته حیاتی پیروزیشان همین ایدهسازی و خلاقیت بوده است. بیش از 90 درصد مدیران موفق معتقد هستند موفقیت بلندمدتشان را مدیون همین توانایی مواجهه با ایدههای جدید هستند. مثلث ایده، خلاقیت و بروز افکار بزرگ به نظر، مثلثی سخت و چالشبرانگیز است اما باید بدانیم نتیجه افکار بزرگ، نیل به پیشرفت و فردایی روشن خواهد بود. متاسفانه ذهن اکثر افراد به شکل دادن این مثلث عادت ندارد. به این معنا که اغلب حتی از شکل دادن تصورات و تخیلاتشان هم امتناع میکنند و در نتیجه فرصتهای بزرگی را از دست میدهند. برای رسیدن به کامیابی، خیالپردازی و رویابافی کنید تا ذهن از حالت سکون درآید. البته برای شکلدهی این سه گانه لازم است مواردی را انجام دهید.
مقاله پیشنهادی: پرورش خلاقیت با انجام 16 تمرین ساده روزانه
ذهن خود را تمرین دهید
هیچ تمرینی برای ورزیده شدن ذهن بهتر از مطالعه و یادگیری نیست. در صورتی که ذهن را تمرین ندهید دچار سطحینگری میشود و قادر به درک عمیقی نسبت به مسائل پیرامون نیست. از لحظه لحظه زمان خود استفاده کنید. کتاب و مقاله مطالعه کنید، سری به وبسایتها بزنید، در دورههای آموزشی شرکت کنید، حل معما، بازیهای فکری و ورزشهایی مثل شطرنج، یوگا و پیادهروی نیز میتواند اثربخش باشد.
از لحظاتی که ذهن خلاق است استفاد کامل را ببرید
برخی مواقع احساس میشود مغز اصلاً کار نمیکند اما گاهی ناخودآگاه فعال میشود و موارد متعددی به ذهن خطور میکند. این لحظات طلایی را غنیمت بشمارید و به افکارتان پرو بال بدهید. مطمئن باشید نتایج خوبی حاصل خواهد شد. اما توجه داشته باشید که در همان لحظه تمام موارد را یادداشت کنید زیرا احتمال فراموشی آنها وجود دارد.
مانع آزادی عمل ذهن نشوید
گاهی ایدههایی به ذهن میرسد که حاصل یک لحظه الهام است. همچون هواپیما که از پرواز پرندگان الهام گرفته شد و یا مواردی که حاصل از یک نیاز بوده است. وسیله سادهای همچون مسواک را در نظر بگیرید. نیاز و مواجه شدن یک فرد خلاق با همین وسیلهای که به نظر ساده میرسد موجب شده تا آزادی عمل ذهنش نه تنها به خود او بلکه به سایرین نیز در برآورده شدن یک نیاز اساسی کمک کند. مهم نیست مشکل روبهروی شما چیست یا چه قدر بزرگ است. فقط لازم است ذهن خود را تقویت کنید، جرات و اعتمادبهنفس داشته باشید و درهای موفقیت را بهروی خود نبندید. بیتردید موفقیت بهدست میآید و بر مشکل فائق خواهید آمد.
حس کنجکاوی را در خود تقویت کنید
اکثر افرادی که خلاق هستند و موفقیت را تجربه کردهاند انسانهای کنجکاوی هستند. اغلب بهدنبال پاسخ برای سوالهایشان بودهاند و برخلاف سایر افراد از کنار سؤالهای ذهنی خود بیتفاوت رد نشدهاند. این افراد حتی موارد مورد قبول دیگران را به چالش میکشند، کورکورانه آن را نمیپذیرند ودر اثبات و نفی آن تلاش میکنند.
مقاله پیشنهادی: چگونه حس کنجکاوی خود را تقویت کنیم؟
در مسیر موفقیت ریسک پذیر باشید
از اشتباه کردن هراس نداشته باشید. شکستها را در مسیر پر زحمتی که انتخاب کردهاید بپذیرید. زیرا درس گرفتن از خطاها و شکستهای گذشته پلههای ترقی انسانها هستند. توماس ادیسون موفق شد چون به رغم شکستهایی که خورد دست از تلاش نکشید و هنگامی که در حال آزمایش ایده جدید خود بود، شکست را بخشی از فرآیند یادگیری میدانست.
پاکسازی ذهن از افکار منفی و مزاحم
برخی استاد منفیبافی و خواندن آیه یاس هستند که بیشتر بهدلیل عدم اعتمادبهنفس میباشد. حتی اگر ایدهای ناب داشته باشند نمیتوانند درباره خودشان، تواناییهایشان و امکاناتی که در اختیار دارند مثبت بیندیشند. این نگرش فلجکننده را کنار بگذارید و "میتوانم" را سرلوحه خود قرار دهید و از جملات من میتوانم استفاده کنید. گاهی لازم است برای حل یک مسئله زاویه دید خود را تغییر دهید و منفیبافی را به حداقل برسانید. مطمئناً ایدههای شما برای تبدیل شدن به واقعیت مسیر پرپیچوخمی خواهد داشت. گاهی نه تنها لازم است خودتان مثبت فکر کنید حتی بایستی نظرات دیگران را نسبت به موضع تغییر دهید، ایده خود را برایشان توضیح دهید تا پذیرفتن آن برای سایرین آسانتر شود. پس با ساخت و تثبیت افکار مثبت، زندگی لذتبخش و زیباتری را برای خود رقم بزنید.
داشتن یک ذهنیت درست برای ساخت تجربهای از زندگی که با پذیرش همه اتفاقات غیرقابل پیشبینی آن، شما را به موفقیت برساند، چهقدر برای شما حائز اهمیت است؟ اگر علاقهمند هستید در خصوص راهنمایی که شما را برای تجربه یک زندگی موفق آماده میکند، بیشتر بدانید، مطالعه مقاله معرفی دوره شگفت انگیز پاراسل زندگی را از دست ندهید.
پاسخ به نظر