خلاصه ای از مقاله
اگر هر روز نسبت به زندگی و مسائل درون آن کنجکاوتر باشید، لذت بیشتری هم خواهید برد. مسئلهای که باید بهخاطر داشت این است که حس کنجکاوی را میتوان در درون خود تقویت کرد. با به کارگیری عادتهای مناسب و جستجو درباره مسائل جدید میتوان از این حس به بهترین نحو ممکن استفاده کرد.
آنچه در این مقاله می خوانید:
تعریف دقیق حس کنجکاوی
حس کنجکاوی در حقیقت همان تمایل شدید به یادگیری یا دانستن مسائل جدید است. این حس میتواند به شکلهای مختلف خود را نشان دهد، مثلاً تمایل به خواندن ستون مربوط به شایعات درباره بازیگران یا دیدن برنامههای تلویزیونی یا حتی علاقه به اینکه از زندگی شخص دیگری سر در بیاورید. از سوی دیگر علاقه به کسب دانش در زمینههایی مثل جغرافیا، ریاضی یا هر موضوع دیگری هم میتواند در این دستهبندی قرار بگیرد. داشتن این حس در درون خود میتواند نقطه شروع پیشرفت و یادگیری ما باشد. برای دستیابی به موفقیت لازم است این حس را در درون خود تقویت کنید. در جهان امروز که تنها با یک کلیک میتوان به خواسته خود دست پیدا کرد، تنها حس کنجکاوی است که سبب میشود ما چیزهای جدیدی را یاد بگیریم. برای اینکه بتوانید در کار خود بهترین باشید و هر روز به دستاورد جدیدی برسید، باید کنجکاو باشید. بهطور خلاصه میتوان گفت که اگر هر روز نسبت به زندگی و مسائل درون آن کنجکاوتر باشید، لذت بیشتری هم خواهید برد. مسئلهای که باید بهخاطر داشت این است که حس کنجکاوی را میتوان در درون خود تقویت کرد. با به کارگیری عادتهای مناسب و جستجو درباره مسائل جدید میتوان از این حس به بهترین نحو ممکن استفاده کرد.
مزایای داشتن حس کنجکاوی
1. کنجکاوی به ما کمک میکند تا زنده بمانیم
تمایل به کشف موارد جدید باعث حفظ هوشیاری ما شده و همچنین کمک میکند تا دانشهای جدید درباره محیط پیرامون خود که دائماً در حال تغییر است را کسب کنیم. با توجه به این رویه مغز ما دائماً درگیر است و به خاطر همین درگیری همیشه احساس خوبی را خواهیم داشت.
2. افراد کنجکاو شادتر هستند
تحقیقات نشان داده است که داشتن حس کنجکاوی با بهدست آوردن سطح بالای احساسات مثبت، سطح پایین نگرانی، احساس رضایتمندی و احساس مفید بودن رابطه مستقیم دارد. کسانی که در حال حاضر شادتر هستند تمایل بیشتری به کنجکاو بودن دارند.
3. کنجکاوی باعث دستیابی به دستاوردهای بیشتری میشود
مطالعات نشان میدهد که با داشتن حس کنجکاوی میتوان در مدرسه و دانشگاه، موفقتر عمل کرد و همچنین یادگیری بهتری نیز داشت. حتی کنجکاوی میتواند به عملکرد بهتر در محیط کار هم منجر شود. زمانی که ما درباره کاری کنجکاو هستیم و به آن علاقه نشان میدهیم، درگیر شدن در آن کار و تلاش کردن در آن راستا خیلی راحتتر و لذتبخشتر خواهد بود.
4. کنجکاوی حس همدلی را در ما بیشتر میکند
زمانی که ما بیشتر کنجکاوی میکنیم و درباره کسانی که خارج از دایره اجتماعی معمول ما وجود دارند حرف میزنیم، به درک بهتری از زندگیها، تجربهها و زاویه دید آنها دست پیدا خواهیم کرد. بدین ترتیب میتوانیم تفاوت میان خود و دیگران را بهتر بفهمیم. در نتیجه زمانی که با یک غریبه هم صحبت میشویم، به ویژه با کسی که تفاوتهای زیادی داریم، تلاش میکنیم تا رفتار مناسبی با آن فرد داشته باشیم و نشان دهیم که به حرفهایش اهمیت میدهیم.
مقاله پیشنهادی: رابطه احساسات و ضمیر ناخودآگاه
5. حس کنجکاوی روابط اجتماعی و حتی عاطفی را تقویت میکند
در یک مطالعه از یکسری افراد خواسته شد تا به تعدادی سؤال پاسخ دهند. در نتیجه این مطالعه مشخص شد که افراد، زمانی که درباره شخصی کنجکاو میشوند رفتار گرمتری با او داشته و بیشتر جذب آن فرد میشوند. این در حالی است که اضطراب اجتماعی فرد یا حتی احساسات مثبت و منفی درون آن شخص در انتخاب آنها بهعنوان یک دوست تأثیر نمیگذارند.
6. حس کنجکاوی میزان مراقبتهای جسمانی را افزایش میدهد
زمانی که پزشکان درباره بیماران خود حس کنجکاوی بیشتری داشته باشند، هر دوی آنها احساس بهتری خواهند داشت. در نتیجه این احساس خوب، درمان بهتری هم اتفاق میافتد.
راههای تقویت حس کنجکاوی
1. مطالعه زیادی داشته باشید و علایق خود را دنبال کنید
هر زمان که احساس کردید که به چیزی علاقه دارید، همه چیز را رها کرده و به سراغ آن بروید. زمانی که شما بهدنبال علاقهمندیهای خود میروید احساس بهتری خواهید داشت. این احساس خوب به این خاطر در شما پدید میآید که شما حس کنجکاوی خود درباره مسئله مورد علاقه خود را ارضا میکنید.
2. از افکار و حس کنجکاوی دیگران استفاده ببرید
همیشه بهدنبال این باشید که از افکار دیگران سر دربیاورید. ببینید دیگران نسبت به چه چیزهایی کنجکاو هستند و درباره موضوعات مختلف چه طرز فکری دارند. در صورت نیاز با دیگران مشورت کنید. همیشه چند فکر، بهتر از یک فکر جواب میدهد و گاهی شخص دیگر به شکلی به ماجرا نگاه میکند که شما حتی فکرش را هم نمیکردید.
3. به کتابفروشی یا کتابخانه بروید و در قفسه جستجو کنید
با توجه به تکنولوژی پیشرفته فعلی، شما میتوانید با یک سرچ ساده در گوگل پاسخ تمامی سؤالات خود را پیدا کنید. مسئله مهم این است که با جستجو در گوگل شما تنها به پاسخی دست پیدا میکنید که دقیقاً با سؤالات مطرح شده مرتبط است. در صورتی که شما با رفتن به یک کتابفروشی یا کتابخانه میتوانید به اطلاعات دیگری نیز دسترسی پیدا کنید. این همان چیزی است که میتواند در تقویت حس کنجکاوی شما مؤثر عمل کند. به این کار به عنوان یک تفریح لذتبخش نگاه کنید.
4. سؤالات به ظاهر بی معنی خود را هم بپرسید
خیلی از راهنماییهای اشتباه به خاطر این اتفاق میافتند که فرد مقابل از پرسیدن سؤالات خود واهمه دارد. اصلاً مهم نیست که به نظر خودتان چقدر سوالی که در ذهن دارید ممکن است بیمعنا باشد. هیچوقت از پرسیدن سؤالات خود نترسید. اگر میخواهید احساس بهتری داشته باشید و حس کنجکاوی خود را تقویت کنید، این یکی از ضروریترین عوامل بهشمار میرود.
مقاله پیشنهادی: تاثیر شگرف افکار روی انسان
5. ایدهها زیادی را در سر خود بپرورانید
زمانی که شما هیچ فکر و ایدهای در سر نداشته باشید، نمیتوانید فرد کنجکاوی هم شوید. همه محققان و هنرمندان موفق هزاران هزار ایده را در سر داشتند. آنها بارها و بارها این ایدهها را تغییر داده یا با هم ترکیب کردهاند تا توانستهاند به چیزی دست پیدا کنند که موفقیت آنها را رقم زده است.
6. منبع اطلاعاتی خود را تغییر بدهید
فرقی نمیکند این منبع چه باشد، کتابی که مطالعه میکنید، وبسایتی که هر روز آن را چک میکنید یا کسی که با او صحبت میکنید. توجه داشته باشید که دیدگاه هرکس به فاکتورهایی مثل سن، حرفه و خیلی موارد دیگر بستگی دارد. هر از چند گاهی سعی کنید تا دیدگاههای جدید را هم بررسی کنید.
7. سطحی نگر نباشید
زمانی که چیزی را فهمیدید، بهدنبال یک چیز کاملا متفاوت هم درون آن باشید و تنها به سطح اولیه کار متکی نباشید. شاید چیزی که در ادامه راه متوجه میشوید کاملاً با فهم اولیه شما متفاوت باشد.
8. هیچگاه دست از یادگیری نکشید
دشمن اصلی کنجکاوی این است که تصور کنید دیگر به اندازه کافی یاد گرفتهاید. یک تکه کاغذ را روی آینه یا هرجایی که جلو دیدتان است بچسبانید و روی آن بنویسید: «هنوز تمام نشده است.»
9. پیش داوری نکنید، فقط شنونده باشید
هیچوقت سعی نکنید در حین صحبت کردن یک فرد جملات بعدی او را حدس بزنید. تا آخر به حرفهای او گوش دهید و سپس آنها را مرور کرده و در آخر سؤالات خود را مطرح کنید.
10. درباره چیزی که به نظر کاملاً عادی است کنجکاوی کنید
شاید برایتان جالب باشد که بدانید که خیلی از کشفیات بزرگ از دقت کردن به همین چیزهای ساده نشأت گرفته است. پس شما هم از روی هر چیزی به سادگی عبور نکنید. هر چیزی ارزش این را دارد که زمانی را صرف تجزیه و تحلیل آن بکنید.
داشتن یک ذهنیت درست برای ساخت تجربهای از زندگی که با پذیرش همه اتفاقات غیرقابل پیشبینی آن، شما را به موفقیت برساند، چهقدر برای شما حائز اهمیت است؟ اگر علاقهمند هستید در خصوص راهنمایی که شما را برای تجربه یک زندگی موفق آماده میکند، بیشتر بدانید، مطالعه مقاله معرفی دوره شگفتانگیز پاراسل زندگی را از دست ندهید.
پاسخ به نظر