خلاصه ای از مقاله
نارضایتی از شغل می تواند دلایل متعددی داشته باشد از جمله اینکه ممکن است هدف از انجام آن کار تنها به دست آوردن پول باشد. برای کنار آمدن با شغلی که دوست ندارید راهکارهایی وجود دارد که در این مقاله به آنها می پردازیم.
آنچه در این مقاله می خوانید:
- عامل نارضایتی خود را شناسایی کنید
- هدف بزرگتری در شغل خود بیابید
- برای رسیدن به شغل جدیدتان برنامه ریزی کنید
7 راه کنار آمدن با شغلی که دوست ندارید
آیا همه افراد جرأت تغییر شغل را دارند؟ جامعه امروز، روز به روز بیشتر به سمت پذیرش این موضوع حرکت میکند که انسان باید به دنبال کاری باشد که واقعاً از انجامدادن آن لذت ببرد و از فرصتهای پیش روی خود به خوبی استفاده کند.
با این حال، بیشتر افراد در محیط کارشان به جای لذت بردن از شغل خود، احساس نارضایتی میکنند. این مسأله دلایل مختلفی دارد: از جمله این که شاید هدف شما از روی آوردن به این شغل، صرفاً به دست آوردن پول باشد و نه انجام کار.
یا شاید به لحاظ موقعیت شغلی در جایگاه پایینی قرار دارید و از کار خود راضی نیستید. یک دلیل دیگر هم ممکن است این باشد که به جز این شغل، فعلاً گزینه دیگری پیش رویتان نیست.
صرف نظر از دلیلی که باعث شده است علیرغم عدم علاقه به کار خود، همچنان به ماندن در آن ادامه دهید، تا زمانی که بتوانید مسیر حرفهای دیگری برای خود رقم بزنید، باید بتوانید با موقعیت فعلی خود کنار بیایید.
در غیر این صورت هر روز ناچار هستید با نگرشی منفی بر سر کار خود حاضر شوید. در این مقاله شما را با 7 راهی آشنا خواهیم کرد که به شما در این رابطه کمک خواهد کرد.
1. عامل نارضایتی خود را شناسایی کنید
بیشتر مردم میدانند که علاقهای به کار خود ندارند، اما نمیتوانند دلایل نارضایتی خودشان را به شکل دقیق توضیح دهند. مسأله این جا است که شاید در محیط کار خود، تنها از یکی دو موضوع ناراحت باشید، اما آن را به کل کار خود تعمیم میدهید.
در نتیجه دیگر توجهی به جنبههای مثبت آن نخواهید داشت. توصیه میکنیم مدتی یک جا بنشینید و با خودتان فکر کنید این نارضایتی از کجا نشأت گرفته است.
- آیا از میزان درآمدتان ناراضی هستید؟
- آیا افرادی در محیط کارتان هستند که بر زندگی حرفهای شما تأثیر مخربی دارند؟
یا شاید مدت زمانی که در مسیر رفت و برگشت به خانه و محل کار میگذرانید، زیاد است. آیا در سرکار بیش از اندازه کار میکنید و به همین خاطر نمیتوانید به طور کامل به خودتان و سایر جنبههای زندگیتان رسیدگی کنید.
مشکل هر چه که هست، لازم است حتماً آنها را در جایی یادداشت کنید، زیرا به شما کمک میکند بفهمید از کدام جنبه شغل خود ناراضی هستید تا بتوانید برای رفع آن کار کنید و دیگر، نارضایتیتان را به کل کار تعمیم ندهید.
2. بر جنبههای مثبت شغل خود تمرکز کنید
هر شغلی هرچه قدر هم که آزار دهنده باشد، اما همیشه جنبههای مثبتی هم دارد که شاید در نگاه اول متوجه آن نشوید، اما اگر با دقت به آن نگاه کنید، آنها را خواهید یافت. ابعاد مثبت را میتوانید تقریباً در هر لحظهای از روز کاری خود پیدا کنید. مثلاً:
- زمان صرف ناهار تقریباً زیاد است و در طول روز هم چند بار میتوانید استراحتهای کوتاهی داشته باشید تا انرژی از دست رفتهتان را دوباره به دست بیاورید.
- دفتر کار نزدیک به منزلتان است، در نتیجه دیگر لازم نیست نگران باشید که صبح یا عصر وقت زیادی را در این مسیر بگذرانید.
- دستمزد خوبی دریافت میکنید که میتوانید سبک زندگی خود را به شکلی که دوست دارید تغییر دهید.
- همکاران خوبی دارید که بودن در کنار آنها، انرژی لازم برای انجام کارهای روزانه را به شما میدهد.
- با کار و خدمات خود میتوانید به شکل غیر مستقیم به دیگران کمک کنید.
این مثالها ممکن است برای زندگی حرفهای شما قابل اعمال باشد یا نباشد، اما به شما یادآوری میکند که اگر بخواهید، میتوانید جنبههای مثبتی در کار خودتان پیدا کنید.
وقتی توانستید این کار را انجام دهید، دیگر در طول روز کاری خود، تمرکزتان را بر این موارد قرار دهید. به این ترتیب هم خلق و خوی شما بهتر خواهد شد و هم بازده کاریتان افزایش خواهد یافت.
3. هدف بزرگتری در شغل خود بیابید
یک شغل هیچ وقت فقط یک شغل نیست، بلکه جنبه دیگری هم دارد و آن ارائه خدمت به کسانی است که حاضر هستند در قبال پرداخت پول، آن را دریافت کنند. این بدان معنی است که کار شما هر چه که باشد، به رفع نیاز دیگران و ارتقاء کیفیت زندگی آنها کمک خواهد کرد.
البته منظور این نیست که همه مشاغل از نظر هدف، در یک سطح قرار دارند، اما شغل شما به نوبه خود مهم است و قطعاً در زندگی دیگران تأثیر دارد. اگر واقعاً این تأثیر را نمیدانید، به هدف شرکتی که برای آن کار میکنید فکر کنید.
در این صورت حتماً متوجه خواهید شد. شاید مثلاً شما در یک رستوران کار میکنید و نمیتوانید تأثیر مستقیم کار خود بر زندگی دیگران را پیدا کنید. در این صورت با دقت به برخی از خدماتی که این رستوران به دیگران ارائه میکند، متوجه اهمیت کار خود میشوید.
داشتن هدف به افراد انگیزه بخشیده و باعث میشود درباره رفتن به سر کار حس مثبتی داشته باشند. شما در هر حرفهای که مشغول به کار باشید، همیشه یک هدف اساسی برای انجام آن دارید. پس آن را پیدا کنید و همیشه گوشه ذهن خود داشته باشید.
مقاله پیشنهادی: 9 نکته کلیدی که قبل از تغییر شغل باید بدانید
4. به جنبههای دیگر زندگی خود، شور و نشاط ببخشید
اگر از زندگی خود ناراضی هستید و هر روز به سر کاری میروید که از آن لذت نمیبرید، مطمئن باشید که دیدگاه شما درباره زندگی به این زودی تغییر نخواهد کرد. شما نباید خودتان را قربانی شرایط زندگی بدانید و در این حالت باقی بمانید.
در عوض باید به این فکر کنید که اگرچه نمیتوانید موقعیت فعلیتان را تغییر دهید، اما کنترل زندگی و نگرشتان دست خودتان است. به این معنی که میتوانید تغییراتی در زندگی شخصی خود ایجاد کنید که زندگی کاریتان را قابل تحملتر کند.
لحظهای فکر کنید از زندگی چه میخواهید و با چه کاری میتوانید کیفیت فعلی آن را بهتر کنید. آیا در زندگی به دنبال دستیابی به اهداف خاصی هستید؟ آیا میخواهید کارهایی را انجام دهید که قبلاً دست به آنها نزدهاید؟
در بیشتر مواقع، زندگی حرفهای، حواس ما را از زندگی شخصی منحرف میکند و باعث میشود دیگر توجهی به خواستههای قبلی خود نداشته باشیم. با ایجاد تغییراتی در زندگی فردی، نگرش مثبتتری نسبت به موقعیت کاری فعلیتان، خواهید داشت.
5. درباره کاری که دوست دارید انجام دهید، اطلاعات بیشتری کسب کنید
افراد غالباً به این که کار خودشان را دوست ندارند فکر میکنند، اما درباره این که قرار است به جای آن چه کار دیگری انجام دهند، نظری ندارند. اگر شغلتان را دوست ندارید، بهترین کار این است به سراغ یادگیری حرفهای بروید که میخواهید جایگزین آن کنید.
- یعنی با خودتان فکر کنید اگر این کار را انجام نمیدادید، چه شغل جدید و بهتری انتخاب میکردید؟
- دوست داشتید چه سمت و مسئولیتی داشتید؟
- چه تاثیری از خودتان به جا میگذاشتید؟
- میزان درآمدتان در شغل جدید چقدر بود و اصلاً چرا آن را به کار قبلی ترجیح میدادید و برای ارتقای موقعیت فعلیتان چه میکردید؟
پس به جای این که فقط درباره اوضاع حال حاضر فکر کنید، بررسی کنید که فعلاً چه کاری میتوانید انجام دهید تا وقتی موقعیت مورد نظرتان فراهم شد، بتوانید اولین قدمها را برای ساختن زندگی جدید خود بردارید.
6. برای رسیدن به شغل جدیدتان برنامه ریزی کنید
اگر در ذهنتان شغل بهتری سراغ دارید که باید از حرفه فعلیتان استعفا بدهید تا به سراغ آن بروید، لازم است برای خودتان برنامه ریزی کنید. این برنامه باید به شکلی باشد که شما را به هدف یعنی همان دستیابی به شغل مورد نظرتان برساند.
بر اساس سؤالاتی که در قسمت قبل از خودتان پرسیدید، فکر کنید که برای رسیدن به شغل رویاییتان چه کارهایی باید انجام دهید. آیا نیاز به آموزش دارید؟ آیا شرایط خاصی لازم است که باید محقق کنید؟ یا شاید موانعی پیش روی شما است که باید از جلوی راه خود بردارید.
اگرچه برنامه ریزی شما بسته به میزان تفاوتی که بین شغل رویاییتان و کاری که در حال حاضر انجام میدهید، متفاوت خواهد بود، اما اگر هر روز طبق برنامه پیش بروید، در زمان مورد نظر میتوانید شغل دلخواهتان را به دست آورید.
پس به طور خلاصه کارهایی که باید انجام دهید و زمان به پایان رساندن آنها را تعیین کرده و دست به کار شوید.
7. کنترل شغل فعلیتان را به دست بگیرید
یکی از کارهایی که میتواند سختی شغل فعلیتان را کمتر کند، این است که هنر پذیرفتن شرایط حال حاضر خود را داشته باشید. به این دلیل که نمیتوانید یک دفعه، اوضاع کاریتان را به شکلی که دوست دارید تغییر دهید.
در عوض باید بپذیرید تا زمانی که به شغل دلخواهتان دست نیافتهاید، باید موقعیت فعلی را تحمل کنید. البته این بدان معنی نیست که در حال حاضر برای کنار آمدن با کار فعلیتان نمیتوانید کاری انجام دهید.
بر عکس شما میتوانید مثلاً با ایجاد تغییر در مواردی که خوشایندتان نیست یا کنترل کاری که به شما محول شده است، اوضاع را به شکل دلخواهتان در بیاورید.
در این مقاله، با 7 راهکاری آشنا شدید که به کمک آنها میتوانید نگرش منفی خود نسبت به شغلتان را تغییر دهید. اگرچه مطمئناً نمیتوانید شغلتان را در لحظه تغییر دهید، اما با تغییر دیدگاه خود میتوانید تا پیدا کردن کار مورد نظرتان، اوضاع را کمی قابل تحمل کنید.
به جای این که دائماً درباره کارتان منفی فکر کنید، برای دست یابی به شغل رویاییتان برنامه ریزی کنید و نگرش جدید و بهتری در خود ایجاد کنید.
تا به حال به خرید محصولات فیزیکی از کارخانههای چینی با قیمت بسیار مناسب و فروش آن در یک مارکت پلیس بزرگ و جهانی مانند آمازون فکر کردهاید؟ بیزینسی که با آزادی از المان زمان و مکان مسیر یک کسب درآمد 24 ساعته و دلاری را برای شما فراهم میکند. هر چند کار آسانی به نظر نمیرسد اما اگر راهنمای جامع و گامبهگام در این خصوص وجود داشته باشد، مسیر خیلی آسانتر و سریعتر طی میشود. تماشای ویدیوهای معرفی کسب و کار آمازون و مشاهده نتایج شگفتانگیز دوره آربی شاید نقطه عطف زندگی و کسب و کار شما باشد. پس این پیشنهاد را از دست ندهید.
پاسخ به نظر