خلاصه ای از مقاله
در این مقاله به 6 راه مؤثر برای افزایش رضایت از زندگی می پردازیم. گاهی انقدر درگیر مشکلات زندگی می شویم که داشته هایمان را فراموش می کنیم و به مرور زمان از میزان رضایت از زندگی ما کاسته می شود. با به کار بردن این روش ها می توانید شرایط زندگی خود را بهتر نموده و رضایت از زندگی را بالا ببرید.
آنچه در این مقاله می خوانید:
چگونه نارضایتی از زندگی را کنار بگذاریم؟
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که احساس کنید، زندگیتان آن طور که میخواهید نیست اما خودتان هم به درستی ندانید که علت این نارضایتی چیست.
در این مقاله قصد داریم شما را با دلایلی که باعث عدم رضایت از زندگی میشوند آشنا کنیم و راهکارهایی برای رفع این حالت به شما معرفی کنیم. چه عواملی باعث ایجاد حس نارضایتی از زندگی میشوند؟
1. نگرانی در مورد آینده
دلواپس بودن برای آیندهای که هنوز نیامده است و اتفاقهایی که رخ نداده است، خود عامل ایجاد نارضایتی از زندگی است. اگر شما فرزندی دارید، حتماً بارها پیش آمده است که به آینده او فکر کرده باشید.
این که قرار است در چه مدرسهای درس بخواند، چه دوستانی برای خود انتخاب کند، در دانشگاه، چه رشتهای را برای ادامه تحصیل انتخاب کند؟ بر سر چه شغلی برود؟ آیا به خواستههایی که برای خودش در نظر گرفته است میرسد یا نه و مسائلی از این قبیل.
در بیشتر مواقع، اتفاقاتی که باعث نگرانی ما میشوند، اصلاً به وقوع نمیپیوندند. وقتی شما نگران موضوعی هستید، موقعیتی ناخوشایند و غیر واقعی را درباره آینده در ذهن خود تجسم میکنید و چون آن را نزد خود واقعی قلمداد میکنید، در نتیجه هیجانات منفی آن در زمان حال، شما را تحت تأثیر قرار میدهد.
2. خود را قربانی شرایط تصور میکنید
وقتی احساس کنید که هیچ نقشی در زندگی خود ندارید و دیگران کنترل امور را به دست گرفتهاند، هیچ گاه احساس رضایت از زندگی خود نخواهید داشت. در عوض احساس قربانی بودن به شما دست خواهد داد.
تصور شما بر این است که عاملی خارجی، سبب بروز حالت نارضایتی در شما شده است و خودتان نقشی در این زمینه نداشتهاید. رفع این حالت زمانی امکان پذیر خواهد بود که مسئولیت تمام اتفاقات زندگی خود را به عهده بگیرید و اختیار و ارادهای که در تصمیمهای زندگی خود دارید را فراموش نکنید.
اگر واقعاً به دنبال دست یابی به شادی در زندگی خود هستید، این قدرت را نباید هیچ گاه به شخص دیگری بسپارید.
3. دیگران را ملزم به رعایت قوانین خود میدانید
یکی از راههایی که به سادگی باعث میشود شما دچار حس نارضایتی شوید این است که تصور میکنید دیگران باید به استانداردها و قوانینی که شما برای خود در نظر گرفتهاید پای بند باشند.
مثلاً اگر با دوست خود قرار گذاشتهاید و او 10 دقیقه دیرتر از موعد رسید، احتمالاً احساس نارضایتی خواهید کرد. راه از بین بردن این شکل از نارضایتی این است که نگرش خود را تغییر دهید.
یعنی این باور را در خود ایجاد کنید که قوانین و استانداردهای شما مخصوص خودتان هستند و قرار نیست کسی حتماً آنها را رعایت کند.
4. خودتان را با دیگران مقایسه میکنید
فرض کنید شما یکی از همکاران سابق خود را که تا چند سال گذشته با هم در یک شرکت کار میکردهاید ملاقات میکنید. بعد از گفت و گو با او متوجه میشوید که او در شرکت دیگری مشغول به کار شده است و سِمت بسیار مهمی در آنجا دارد.
شما با شنیدن تغییراتی که در این چند سال در زندگی او رخ داده است، ناخودآگاه به فکر فرو میروید و با خودتان فکر میکنید که کجای راه را اشتباه رفتهاید و چرا شما نتوانستهاید به این سطح از موفقیت دست یابید.
در واقع، مقایسه کردن خود با دیگران، زمانی میتواند باعث ایجاد انگیزه در شما شود که از عزت نفس بالایی برخوردار باشید. این در حالی است که بیشتر اوقات این طور نیست و شما احساس بدی نسبت به خودتان پیدا خواهید کرد.
دلیل این حالت این است که شما معمولاً تنها یک جنبه از زندگی دیگران را، که اتفاقاً بهترین بُعد آن نیز است، با زندگی خودتان مقایسه میکنید.
اگر این امکان وجود داشت که شما تمام جنبههای زندگی خود را با دیگران مقایسه کنید، احتمالاً به نتیجه دیگری میرسیدید و متوجه میشدید که شرایط شما آنطور هم که تصور میکردهاید، بد نبوده است.
مقاله پیشنهادی: دلایل عدم رضایت از زندگی | عزت خواه دات کام
5. زندگی را دشوارتر از آنچه هست، تصور میکنید
فرض کنیم شما یک کارآفرین هستید و تلاش زیادی برای راه اندازی کسب و کار خود صرف کردهاید. با این حال، میزان رشد این بیزینس و فروش محصولات شما بسیار ناچیز است.
این شرایط، فکر شما را مشغول میکند. علت این موضوع این است که شما زندگی را بیش از آنچه باید برای خود سخت گرفتهاید و تعریف خودتان از موفقیت را دنبال نمیکنید. به همین خاطر در زندگی خود احساس نارضایتی میکنید.
راه برطرف کردن این حالت این است که موفقیت را صرفاً با معیارهای خودتان تعریف کنید و آن را قابل دست یابی تصور کنید. مثلاً ممکن است موفقیت از نظر شما، دنبال کردن خواستهها و رویاهایتان باشد.
در این صورت، تا وقتی که شما رویای خودتان را دنبال میکنید، میزان پولی که به دست میآورید چندان مهم نیست. در مقابل، اگر برای به دست آوردن یک میلیون دلار، از خواسته و رویای خودتان دست بردارید، دیگر نمیتوانید خودتان را موفق قلمداد کنید.
6. بدبین هستید
عامل دیگری که در ایجاد نارضایتی از زندگی نقش دارد، بدبین بودن نسبت به اتفاقات روزمره است. اگر شما دائماً با خودتان فکر کنید که فرد بدشانسی هستید یا دیگران همیشه میخواهند شما را از رسیدن به هدف خود باز دارند، در این صورت، بیشتر با موارد منفی مواجه خواهید شد.
در مقابل، وقتی این نگرش را داشته باشید که میتوانید به تمام خواستههای خود برسید، کائنات شرایطی را فراهم میکند که شما به آنها برسید. راه مقابله با بدبینی این است که همیشه به نیمه پر لیوان نگاه کنید و در هر اتفاق بدی، به دنبال جنبه خوب آن باشید.
داشتن حس شوخ طبعی نیز در این مسیر به شما کمک میکند. راه دیگر این است که هر اتفاق خوبی که برایتان می افتد را جایی یادداشت کنید. در این صورت وقتی اتفاق بدی پیش میآید، با نگاه کردن به نوشتههای خود، متوجه شوید که همیشه اوضاع بد نبوده است.
چگونه حس رضایت از زندگی را در خود افزایش دهید؟
1. تمرکز خود را بر جنبههای مثبت قضیه قرار دهید
افتادن در دام بدبینی و منفی بافی، از آنچه که فکر کنید سریعتر اتفاق می افتد. مثلاً اگر شما دائماً در فکر کارهایی باشید که باید انجام میدادید، اما انجام ندادهاید یا کارهای اشتباهی که خودتان یا دیگران انجام دادهاند، این مسأله باعث میشود که نگرشی منفی در شما ایجاد شود.
به جای این که به این دسته از افکار اجازه دهید تا ذهن شما را به خودشان مشغول کنند، به اتفاقهای خوب زندگی خود فکر کنید. بنابراین هر وقت فکر منفی به ذهنتان خطور کرد، خودتان را مجبور کنید تا جایگزین مثبتی برای آن پیدا کنید.
این مسأله باعث میشود که نگاه مثبتی نسبت به زندگی داشته باشید و در درازمدت، نگرش مثبت در شما تثبیت شود.
2. استرس را از خودتان دور کنید
استرس نیز عامل دیگری است که باعث ایجاد حس نارضایتی در زندگی میشود. بنابراین بررسی کنید چه کارهایی میتواند استرس را از شما دور کند.
مثلاً شاید نواختن ساز مورد علاقهتان یا انجام ورزشی که دوست دارید یا هر سرگرمی دیگری که ذهن شما را آرام میکند و احساس رهایی در شما به وجود میآورد بتواند به کاهش استرس شما کمک کند.
3. برای خودتان وقت بگذارید
وقتی در محیط کار، مشغله زیادی داشته باشید، احساس خستگی کردن، امری طبیعی است. اما باید به خودتان استراحت هم بدهید و زمانی را برای تجدید قوای روحی خود در نظر بگیرید.
از این که برای خودتان وقت بگذارید، خجالت نکشید و به خاطر داشته باشید که سلامت روانی به اندازه سلامت جسمی مهم است.
4. مسئولیت کارهایتان را به عهده بگیرید
وقتی خود را در موقعیت بدی میبینید، احتمالاً انگشت اتهام خود را به سمت دیگران میگیرید و آنها را مقصر قلمداد میکنید. اما این راه حل مشکل نیست.
به جای این که فکر کنید بقیه چه کاری میتوانستند انجام بدهند تا جلوی این اتفاق را بگیرند، یاد بگیرید که مسئولیت کارهایتان را خودتان به عهده بگیرید و کنترل اموری که به شما مربوط میشود را در دست بگیرید.
همچنین به دنبال ایجاد تغییرات مثبت در زندگی حرفهای و شخصی خود باشید و مسائلی که نمیتوانید تغییر دهید (مثلاً خلق و خو و طرز فکر دیگران) را بپذیرید.
5. از نگاه دیگران به مسائل نگاه کنید
یکی از عواملی که باعث ایجاد حس نارضایتی در افراد میشود، نداشتن درک متقابل از دیگران است. راهکار این مساله این است که یاد بگیرید منصفانه و بدون تعصب، از زاویه دید بقیه به قضایا و اتفاقات پیرامون خود نگاه کنید.
مثلاً هنگام گفت و گو با دیگران، صرفاً شنونده باشید و درباره طرف مقابل خود قضاوت نکنید. این روش هم باعث میشود دوستان بیشتری به دست بیاورید و هم سطح اطلاعات شما افزایش یابد.
6. در روابط خود تجدید نظر کنید
راه دیگر دست یابی به رضایت از زندگی، ارزیابی مجدد روابطی است که با دیگران دارید. یعنی بررسی کنید که دیگران چه تاثیری بر زندگی روزانه شما میگذارند. کدام یک از آنها خواهان موفقیت شما هستند، چه کسانی الهام بخش شما در زندگی هستند و باعث ایجاد حس شادی در شما میشوند.
از طرف دیگر، چه کسانی باعث میشوند شما حس بدی نسبت به خودتان و کارهایتان پیدا کنید. چه افرادی تأثیر مخربی بر شما دارند. با نگاهی کاملاً منصفانه و دقیق، به دنبال شناسایی کسانی باشید که انرژی روحی را از شما سلب میکنند و در عوض با کسانی نشست و برخاست کنید که تأثیر مثبتی بر شما دارند، شما را شاد کرده و کیفیت زندگیتان را افزایش میدهند.
تنها خود شما می دانید که کدام عامل یا عواملی باعث ایجاد حس شادی و رضایت در شما میشود. به همین دلیل به دیگران اجازه ندهید سبک زندگی خود را به شما تحمیل کنند. قدم در مسیر خودتان بگذارید و از قضاوت شدن نهراسید. البته خانواده و دوستان شما نیز در این زمینه نقش دارند.
بنابراین میتوانید در مواقع نیاز از آنها درخواست کمک و پیشنهاد کنید. به خاطر داشته باشید که هر کس، فقط یک بار به دنیا میآید، پس همانطور که دوست دارید زندگی کنید.
شغل هر فرد، بخش مهمی از زندگی روزانه او را شامل می شود. بنابراین انتخاب شغلی که در کنار درآمدزایی 24 ساعته، شما را از انجام کارهای مورد علاقه تان مانند سفر کردن و... محروم نکند زندگی پربارتر و جذاب تری را برای شما میسازد. پیشنهاد ما به شما برای آشنایی بیشتر با چنین شغلی و راهنمایی که در مسیر بیزینس آنلاین آمازون شما را از همه نکات مطلع سازد، تماشای ویدیوهای معرفی این بیزینس غول آسا و جهانی است. همچنین نتایج شگفت انگیز دوره آربی مسیر را بهتر به شما نشان میدهد.
پاسخ به نظر