خلاصه ای از مقاله
تغییر می تواند بر همه جنبه های زندگی اثر بگذارد مخصوصا اگر تغییر شغل باشد. خیلی از افراد برای بهتر نمودن زندگی خود بدون تحقیق و بررسی، تغییر شغل می دهند و شرایط زندگی خود را سخت تر می کنند. بهتر است قبل از تغییر شغل نکاتی را در نظر گرفت و همه جوانب امر را سنجید. در این مقاله به 9 نکته کلیدی که قبل از تغییر شغل باید بدانید اشاره می کنیم.
آنچه در این مقاله می خوانید:
- عامل اشتیاق را در نظر داشته باشید
- قبل از استعفا، چند روزی کار جدید را امتحان کنید
- دانش خود را در زمینه شغلی جدید افزایش دهید
چگونه شغل خود را تغییر دهیم؟
شاید شما هم جزو افرادی باشید که در سالهای نوجوانی و جوانی رویاهای بزرگی درباره شغل آینده خود داشتهاید، اما هیچ گاه نتوانستید آنها را به واقعیت تبدیل کنید. شاید هم وقتی اولین شغلتان را انتخاب میکردید، آن را سکویی برای دستیابی به شغل بهتر تصور میکردید، اما هیچ گاه این ایدههای جذاب عملی نشدند.
یا ممکن است در موقعیتی برای باز پرداخت وام دانشجویی خود، شغلی را انتخاب کرده و توانسته باشید بدهی خود را بپردازید، اما بعد از آن احساس کردید که دیگر واقعاً علاقهای به کارتان ندارید. هر فردی به طور متوسط، 90 هزار ساعت از عمر خود را صرف کار میکند.
این مدت، برای انجام کاری که انسان علاقهای به انجام دادن آن نداشته باشد، واقعاً زیاد است. به همین دلیل، در چنین شرایطی شاید لازم باشد به فکر تغییر شغل خود باشید، اما قبل از آن باید نکاتی را در نظر بگیرید که در این مقاله به آنها خواهیم پرداخت.
1. عامل اشتیاق را در نظر داشته باشید
شاید این واقعیت کمی تکان دهنده باشد اما نتیجه تحقیقات نشان میدهد 87 درصد افراد شاغل، اشتیاقی به کار خود ندارند. اگر قصد تغییر شغل خود را دارید، باید قبل از آن مطمئن شوید آیا اشتیاق لازم برای این کار را دارید یا خیر.
به این منظور، تا جای ممکن با افرادی که در زمینه شغل مورد نظر شما کار میکنند گفت و گو کنید و از آنها درباره سختیها و لذتهای کارشان بپرسید و به این وسیله پی ببرید آیا میتوانید چندین سال در آن شغل فعالیت کنید.
منظور از داشتن شور و اشتیاق این است که روزهای شنبه با همان شادی به سر کار بیایید که روز پنج شنبه دفتر کار خود را ترک کرده بودید.
وقتی عاشق کارتان باشید، دیگر هیچ روزی سخت و ترسناک نخواهد بود، در عوض به دلیل لذتی که از کار خود میبرید، ساعتهایی که صرف آن میکنید، اصلاً به چشم شما زیاد نخواهند آمد.
2. به سرعت پیشرفت فناوری توجه کنید
آیا همیشه اطلاعات خود در زمینه فناوری را به روز نگه میدارید و شرکت فعلی شما نیز از تلاش شما در این زمینه حمایت میکند یا خیر؟ سرعت پیشرفت فناوری به اندازهای بالا است که امروزه بیشتر شرکتها توانایی همگام شدن با آن را ندارند.
همین مساله ممکن است باعث ایجاد نگرانی در میان مدیران یک شرکت شود و این حس به کارکنان هم منتقل شده و بر عملکرد آنها نیز تأثیر بگذارد. اگر به دنبال تغییر شغل خود هستید، سعی در پیدا کردن شرکتی داشته باشید که به شما امکان یادگیری و پیشرفت همزمان را میدهد. همچنین خودتان را هم به یادگیری مداوم، متعهد بدانید.
3. رویاهای خود را در ذهن تجسم کنید
ورزشکاران معمولاً حرکات خود در زمین بازی را تصور میکنند یا سیاستمداران درباره پیروزی در رقابتهای انتخاباتی خیال پردازی میکنند. اگر شما هم به دنبال تغییر شغل خود هستید، لازم است درباره آینده کار خود فکر کنید. این که 5، 10 یا 15 سال بعد از این میخواهید در چه جایگاهی قرار داشته باشید.
- با خودتان فکر کنید که عنوان شغلی شما در هر یک از این سالها چه خواهد بود؟
- آیا از نظر جغرافیایی همچنان در منطقه فعلی خود زندگی میکنید یا به نقطه دیگری نقل مکان کردهاید؟
- از خودتان سؤالهای مشکلتر هم بپرسید. از جمله این که آیا همین حالا میتوانید شغل خود را تغییر دهید؟
- آیا سطح درآمدتان از مقدار فعلی بیشتر خواهد بود یا کمتر؟
- زندگی کسانی که به لحاظ مالی به شما وابسته هستند را به چه شکل تأمین خواهید کرد؟
وقتی دیدگاه خود را به شکل شفاف بر روی کاغذ نوشتید، آن را با چند نفر از کسانی که شما را به خوبی میشناسند در میان بگذارید. آیا این افراد شما را به دنبال کردن هدفتان تشویق میکنند؟ (اگر جوابتان منفی است، افراد دیگری را پیدا کنید که از شما پشتیبانی کنند.)
4. قبل از استعفا، چند روزی کار جدید را امتحان کنید
پیش از این که استعفا بدهید، میتوانید شغل جدید را هم به صورت پاره وقت امتحان کنید. مثلاً شاید به تدریس علاقه داشته باشید. در این صورت، سعی در تجربه کردن آن داشته باشید و بررسی کنید آیا اصلاً شخصیت لازم برای این کار را دارید یا نه.
مثلاً آیا قدرت انتقال مطالب به شاگردان را دارید یا نه، میتوانید به پرسشهای آنها پاسخ دهید. ممکن است به فروشندگی علاقه داشته باشید، در این صورت میتوانید در وقتهای اضافه خود، به صورت داوطلب در یک مغازه مشغول به کار شوید.
به این ترتیب، پی میبرید که آیا اصلاً ویژگیهای لازم برای آن کار را دارید. مثلاً راههای جذب و رفتار با مشتری را می دانید و این که شغل جدید همانطور که از بیرون به نظر میرسد، واقعاً جذاب و پولساز است یا خیر.
مقاله پیشنهادی: 7 راه موثر برای تغییر دیدگاه منفی نسبت به شغل
5. هر روز یک قدم برای دست یابی به شغل رویایی خود بردارید
اگرچه تغییر شغل، فرآیندی کاملاً وقت گیر است، اما اگر این وظیفه را به چند بخش کوچک تقسیم کنید و در هر مرحله میزان پیشرفت خود را بسنجید، احتمال موفقیت شما افزایش خواهد یافت.
مثلاً شاید لازم باشد چند روز، در اینترنت درباره شغل رؤیایی خودتان تحقیق کنید یا این که پروفایل خودتان در شبکه لینکدین را تغییر دهید تا به این ترتیب مهارتهایتان را بیشتر به دیگران نشان دهید و به این صورت شانس به دست آوردن شغل مورد نظرتان را افزایش دهید.
نکته مهمی که در این رابطه باید در نظر بگیرید این است که اگر هر روز، یک ساعت وقتتان را صرف پرداختن به شغل رویایی جدید خود کنید، نتیجه بهتری خواهید گرفت تا این که مثلاً در یک روز تعطیل مثل جمعه، 12 ساعت برای این کار وقت بگذارید.
به خاطر داشته باشید که هر چه بیشتر برای به دست آوردن هدف خود متعهد باشید، دست یابی به آن، زودتر اتفاق خواهد افتاد.
6. رزومه کاملی از مهارتهای خود تهیه کنید
ابتدا، درباره شرایط لازم برای به دست آوردن شغل مورد نظر تحقیق کنید. پس از آن، بررسی کنید، آیا از توانایی لازم برای به عهده گرفتن آن شغل برخوردار هستید یا خیر.
اگرچه برای برخی از شغلها، باید مدرک یا گواهینامه داشته باشید، اما در بیشتر موارد، برای ورود به یک شغل جدید، نیازی به گذراندن آموزشهای اضافه نیست و میتوانید از همان مهارتهای قبلیتان برای کار جدید هم استفاده کنید. زمانی که تصمیم به تغییر شغل خود گرفتید، فهرستی از تمام تواناییهای شغلی اعم از نرم افزاری و سخت افزاری خود را تهیه کنید و برای یادگیری مهارتهایی که فاقد آنها هستید، برنامهریزی کنید.
ویژگیها و تواناییهایتان را به شکلی معرفی کنید که سازمان مربوطه، برای استخدام شما متقاعد شود. به خاطر داشته باشید که همه کارفرمایان به دنبال استخدام افرادی هستند که از مهارت مدیریت، حل مساله، استقامت در برابر چالشها و به دست آوردن نتیجه مورد نظر برخوردار باشند.
هنگام بیان مهارتهای خود، تنها مواردی که واقعاً واجد آن هستید را بیان کنید و در صورتی که مثلاً توانایی کار با یک برنامه نرم افزاری را ندارید یا به زبان دوم مسلط نیستید، از ذکر آن خودداری کنید.
7. دانش خود را در زمینه شغلی جدید افزایش دهید
وقتی تصمیم به تغییر شغل خود گرفتید، پیش از همه مهارتهای لازم برای آن را کسب کنید. لینکدین و بسیاری دیگر از شبکهها، در هر موضوعی که تصور کنید اعم از نحوه کار با نرم افزارهای حسابداری تا تسلط بر اکسل، دورههای آموزشی آنلاین برگزار میکنند.
برای افزایش اعتبار پروفایل خود، به دنبال یافتن کلاسهایی باشید که به شما گواهی پایان دوره هم اعطا میکنند. همچنین مجلات بازرگانی را مطالعه کرده و گرایشهای صنعت را بررسی کنید.
اقدام مهم دیگر، نوشتن و قرار دادن مقاله در ارتباط با موضوعات روز است. خلاصه این که در فضای اینترنت و در حوزه مورد نظرتان، حضور فعالی داشته باشید.
8. به خودتان جایزه بدهید
زمانی که تصمیم به تغییر شغل خود گرفتید، معیارها و شرایط لازم برای دست یابی به آن را مشخص کنید و بعد از محقق شدن هر کدام از آنها، جشن بگیرید و به خودتان جایزه بدهید. با این حال، جشن اصلی را برای زمانی نگه دارید که توانستید شغل رویاییتان را به دست آورید.
9. از مزایای ریسک کردن لذت ببرید
افرادی که در دوران کار، در منطقه امن خود باقی میمانند، اغلب نمیتوانند از پتانسیلهایشان به نحو مطلوب استفاده کنند. نتیجه تحقیقات نشان میدهد که عمدهترین دلیلی که باعث میشود مدیران در کار خود شکست میخورند این است که توانایی تغییر کردن ندارند.
دلیل این مساله این است که قدم گذاشتن در یک مسیر جدید، نیازمند شجاعت و جسارت زیادی است که در صورت موفقیت، به افزایش اعتماد به نفس شما کمک خواهد کرد.
از طرفی این حس در شما بیدار میشود که توانایی انجام دادن کارهای دشوار را دارید. مهمتر از آن این که از یک شغل بدون آینده و ملال انگیز، وارد حرفهای میشوید که نسبت به آن اشتیاق دارید و موفقیت را با تمام وجود در آن احساس خواهید کرد.
در این مقاله، با 9 نکته کلیدی آشنا شدید که باید آنها را پیش از عوض کردن شغل خود به کار ببرید. اگر احساس میکنید که از شرایط لازم برخوردار هستید، هیچگاه از تغییر مسیر حرفهای خود نترسید. چون این کار به شما کمک میکند تا بیشترین لذت را از زندگی حرفهای خود ببرید.
تا به حال به خرید محصولات فیزیکی از کارخانههای چینی با قیمت بسیار مناسب و فروش آن در یک مارکت پلیس بزرگ و جهانی مانند آمازون فکر کردهاید؟ بیزینسی که با آزادی از المان زمان و مکان مسیر یک کسب درآمد 24 ساعته و دلاری را برای شما فراهم میکند. هر چند کار آسانی به نظر نمیرسد اما اگر راهنمای جامع و گامبهگام در این خصوص وجود داشته باشد، مسیر خیلی آسانتر و سریعتر طی میشود. تماشای ویدیوهای معرفی دوره آنلاین بازاریابی و فروش در آمازون و مشاهده نتایج شگفتانگیز دوره آربی شاید نقطه عطف زندگی و کسب و کار شما باشد. پس این پیشنهاد را از دست ندهید.
پاسخ به نظر