خلاصه ای از مقاله
مثبت اندیشی به معنی قبول این موضوع است که وجود طیفی از احساسات در انسان، اعم از مثبت یا منفی، مسالهای طبیعی است و صرفا به معنی خوشحال بودن و پذیرش تنها نکات مثبت در زندگی نمی باشد.
آنچه در این مقاله می خوانید:
چرا داشتن ذهنیت مثبت مهم است؟
مثبت اندیشی در زندگی، با نوعی شناخت شروع میشود، یعنی زمانی که به درک این موضوع برسید که شما تنها فردی در دنیا نیستید که با مشکلات خود جنگیده و در این راه موفق شده است یا برعکس با شکست مواجه شده و دوباره از ابتدا شروع کرده است.
در نظر داشتن همین منطق ساده میتواند نقش مؤثری در تغییر نگرش شما از حالت منفی به خوشبینانه داشته باشد. در همین مسیر تغییر نگرش، میتوانید از کمک و پشتیبانی دیگران هم بهره بگیرید، اما در عین حال باید روش خود مراقبتی و برخورد با خودتان را نیز بیاموزید، زیرا مثبت اندیشی دقیقاً یعنی این که بدانید گفت و گوی درونی شما با خودتان و استنباط و نگرشی که نسبت به خودتان دارید، در تغییر شما و اطرافیانتان تأثیر دارد.
پژوهشگران دانشگاه استنفورد آمریکا به تحقیق درباره تأثیر نگرش مثبت افراد نسبت به یک موضوع بر میزان یادگیری آن مبحث پرداختند. نتایج حاکی از افزایش موفقیت دانشجویان در آن زمینه بود. اصولاً ما انسانها در حوزههایی که دید مثبتی نسبت به آنها داریم، عملکرد بهتری نیز از خودمان نشان میدهیم.
حال اگر این مثبت اندیشی را به تمام زمینهها منتقل کنیم، تحول بزرگی در زندگی خود ایجاد خواهیم کرد. برخی از افراد به اشتباه تصور میکنند که مثبت اندیشی، صرفاً به معنی خوشحال بودن است، در حالی که مثبت اندیشی به معنی قبول این موضوع است که وجود طیفی از احساسات در انسان، اعم از مثبت یا منفی، مسالهای طبیعی است.
در این مقاله قصد داریم شما را با 5 استراتژی برای دست یابی به نگرش ذهنی مثبت آشنا کنیم.
1. نگرش، قابل تغییر است
به نقل از مایا آنجلو، شاعر معروف آمریکایی آمده است: « اگر چیزی را دوست ندارید، آن را تغییر دهید. اگر نمیتوانید آن را تغییر دهید، نگرش خود را عوض کنید.»
وقتی مثبت اندیشی را به عنوان نگرش خود انتخاب میکنید، در واقع ذهنیت خود را به سمت انعطاف پذیری رفتاری پیش میبرید. در مقابل وقتی نگرش منفی داشته باشید، مغز شما فرصت پیدا میکند تا الگوهای فکری منفی و به تبع آن احساسات ناخوشایند را در شما به وجود آورد.
در این شرایط، تمام طول روز را به نگرانی درباره یک موضوع منفی میگذرانید و تصور میکنید که با فکر کردن میتوانید راه حلی برای آن پیدا کنید. این روش فکر کردن، باعث میشود نتوانید از لحظات پیش روی خود به خوبی استفاده کنید و راه حلی برای نگرانیهای خود بیابید.
در واقعیت، اولین کاری که باید انجام دهید این است که خودتان را آرام کنید. شاید این راه حل، کمی غیر عادی به نظر برسد، اما به معنی این است که ذهن خود را از حالت آشفتگی رها کنید.
وقتی خودتان را از وجود عوامل آزار دهنده آزاد میکنید، نگرش ایمنتری پیدا خواهید کرد که به شما کمک میکند هیجانات و احساسات خود را بپذیرید، شرایط و اتفاقات را قبول کنید و بدانید که الزاماً نباید راه حل تمام مشکلات را بدانید.
با توجه به این توضیحات میتوان نتیجه گرفت که نگرش بر همه ابعاد زندگی انسان تأثیر میگذارد، میتواند صدمات روحی ما را التیام ببخشد، به حفظ مثبت اندیشی و همچنین غلبه ما بر مشکلات کمک کند.
داشتن نگرش مثبت، در تقویت نیروی اراده مؤثر بوده و اراده نیز متقابلاً به مثبت فکر کردن شما کمک میکند. در واقع این دو فاکتور در تعامل با یکدیگر هستند.
داشتن تفکر مثبت، به معنی برخورداری از اراده است، زیرا داشتن چنین نگرشی به شما کمک میکند تا در طوفانهای زندگی همچنان مایل به ادامه راه باشید و در صورتی که یک بار به زمین خوردید، دوباره از جا بلند شوید.
نگرش مثبت یعنی باور این واقعیت که نیروی غلبه بر مشکلات در وجود شما قرار داده شده است. وقتی به چنین درکی برسید، میتوانید نگرش خود را نیز تغییر دهید.
2. مثبت اندیشی، نیروی منحصر به فرد شما است
وقتی احساس میکنید که در زندگی همه چیز خود را از دست دادهاید، داشتن یک نگرش مبتنی بر مثبت اندیشی به شما کمک میکند دوباره قدرت از دست رفتهتان را به دست آورید.
وقتی مثبت اندیشی در وجود شما باشد، قدرتی در درونتان شکل میگیرد که نه محیط اطراف و نه دیگران نمیتوانند آن را از چنگ شما در بیاورند. وجود این قدرت باعث میشود که وقتی تمام وجودتان، شما را به تسلیم شدن وادار میکند، از هدف خود دست نکشید.
3. همیشه در زمان حال باشید
اگرچه انسان در طول زندگی، بر تمام امور کنترل ندارد، اما همیشه میتواند تمرکز خود را بر زمان حال حفظ کند. یکی از راههای دست یابی به تفکر مثبت اندیشانه هم این است که به خودتان بگویید این لحظه از هر زمان دیگری برایتان مهمتر است.
کورتنی آکرمن در وبلاگی که با موضوع ذهن آگاهی ایجاد کرده گفته است که یکی از راههای کاهش نگرانی، زندگی کردن در زمان حال است. البته فکر کردن به گذشته و آینده هم کاملاً رد نمیشود، اما در مقایسه با زمان حال، میزان آن باید بسیار ناچیز باشد.
وقتی تمرکز شما عمدتاً بر لحظه و آنچه طی آن اتفاق می افتد باشد، نگرانیهای شما و در کنار آن سایر هیجانات منفی مثل استرس هم کاهش خواهد یافت.
مقاله پیشنهادی: با هفت ویژگی مثبت بهترین نسخه خودتان باشید
4. خودتان را دوست داشته باشید
مبنای مثبت اندیشی، عشق ورزیدن به خود است که آن هم بر اساس گفت و گوی درونی شما با خودتان شکل میگیرد. وقتی در ارتباط با خودتان از کلمات مثبت استفاده میکنید، نسبت به خودتان علاقه بیشتری احساس خواهید کرد.
در مقابل وقتی نسبت به خودتان بی توجه باشید، نمیتوانید به دیگران هم محبت بورزید، زیرا اصولاً قبل از این که بتوانیم به دیگران عشق بورزیم، باید خودمان را دوست داشته باشیم.
کلماتی که در ارتباط با خودمان به کار میبریم، راهی برای تمرین یا به کار گیری مثبت اندیشی است. در یکی از کتابهای داستان کودک با عنوان : «لوکومتیو کوچکی که توانست» نوشته واتی پایپر، لوکوموتیو، کل مسیری که در حرکت است با خودش تکرار میکند: «من میتوانم، من میتوانم.» نتیجه این شد که با تکرار این عبارت بالاخره توانست مسیر را به پایان برساند.
این قضیه در مورد دوست داشتن خود هم کاربرد دارد. به این معنی که آنچه درباره خودتان تکرار میکنید، از قدرت و تأثیر بالایی برخوردار است. در این جا مثالهایی آوردهایم که میتوانید برای تمرین مثبت اندیشی با خودتان تکرار کنید:
- من انسان با کفایتی هستم.
- من فرد با ارزشی هستم.
- من از عهده انجام این کار بر میآیم. فقط نباید تسلیم شوم.
- من انسان قدرتمندی هستم.
- هیچ عاملی نمیتواند من را از تلاش باز دارد.
از وقتی شروع به نوشتن این عبارتها میکنید، کم کم تأثیر آنها را نیز در زندگی خود احساس خواهید کرد. مثلاً وقتی با اوضاع ناخوشایندی رو به رو هستید، اما وقتی چند بار بنویسید: «من راجع به این موقعیت خوش بین هستم» کم کم این حالت مثبت را احساس خواهید کرد.
دوست داشتن خود، کار آسانی نیست و یک شبه هم در وجود شما ایجاد نمیشود. در این مسیر با حجم انبوهی از احساسات و هیجانات مثل پشیمانی، گفت و گوهای منفی با خود و غیره مواجه خواهید شد که باید مراقب باشید که تحت تأثیر آنها قرار نگیرید.
5. از مثبت اندیشی ناسالم خودداری کنید
یکی از تصورات نادرست در مورد مثبت اندیشی این است که فکر میکنیم باید کشمکشهای درونی و احساسات منفی خود را نادیده بگیریم. این در حالی است که نادیده گرفتن این هیجانات، در واقع به معنی سرکوب کردن آنها است.
به خاطر داشته باشید که بخشی از مثبت اندیشی شما به پذیرش احساساتتان مربوط است. بنابراین به جای این که خودتان را وادار به نادیده گرفتن آنها کنید، از وجود آنها برای غلبه بر تغییرات زندگی استفاده کنید.
یکی از بزرگترین سوء برداشتهایی که پیرامون مثبت اندیشی وجود دارد این است که تصور میکنیم برای تغییر کردن، نباید به احساسات و هیجانات خود اهمیتی بدهیم. این در حالی است که نادیده گرفتن احساسات منفی مثل خشم، اندوه و ناراحتی، مانع رشد و دست یابی شما به قدرت خواهند شد.
در حقیقت، مثبت اندیشی به معنی استفاده از این عواطف در جهت بهبود شرایط خود یا دنیای اطرافمان است. مثبت اندیشی به معنی تظاهر کردن و به اصطلاح زدن ماسک به صورت نیست.
برعکس، به معنی رها کردن خود از استراتژیهای منفی اندیشی از جمله زود نتیجه گیری کردن، داشتن تفکر سیاه و سفید (همه یا هیچ )، فکر کردن به بدترین سناریوی ممکن و غیره است.
مثبت اندیشی به معنی باور این حقیقت است که قدرت و توانایی ما انسانها از آنچه قبلاً تصور میکردیم بسیار بیشتر است و بنابراین ارزش جست و جو و یافتن دارد.
مثبت اندیشی را نمیتوان در تمام لحظات زندگی یافت. بر عکس زمانهایی هست که شاید دوست نداشته باشید مثبت فکر کنید و بر عکس میخواهید خودتان را شکست خورده قلمداد کنید.
اما حتی در آن موقعیت هم تغییر نگرش، درک قدرت مثبت اندیشی، در زمان حال زندگی کردن، تمرین دوست داشتن خود و خودداری از مثبت اندیشی ناسالم به بهتر شدن روزهای زندگی شما و عبور از دشواریها کمک خواهد کرد.
در آخر به خاطر داشته باشید که مثبت اندیشی، همانند تابش نور خورشید بر تاریکیها، میتواند زندگی شما را به سمت نور و روشنایی پیش ببرد. کافی است به نیرو و تأثیر آن ایمان داشته باشید.
هدف ما از ارائه این مطالب کمک به شما دوست عزیز است تا با استفاده از موارد مطرح شده، در زندگی شخصی یا حرفهای خود یک گام جلوتر بروید. اگر مشتاق هستید در کنار یک زندگی آرام، شغلی فارغ از مکان و زمان را هم تجربه کنید، برای کسب اطلاعات لازم درمورد فروشندگی در وبسایت آمازون با ما در آموزش فروش در آمازون همراه باشید. همچنین با دنبال نمودن صفحه نتایج شگفتانگیز دوره آربی از تجربیات دانشجویاتن این دوره بهره ببرید.
پاسخ به نظر