خلاصه ای از مقاله
به منظور آنکه در جامعه رشد و پیشرفت خوبی داشته باشید، بایستی بتوانید با دیگران رابطه برقرار کنید و لازمه این ارتباط بهرهمندی از قدرت بیان میباشد. هر چه این ویژگی را در خود افزایش دهید طبیعتا اعتمادبهنفس شما نیز افزایش پیدا خواهد کرد و موفقیتهای شما روزافزون خواهد شد. افراد موفق اجتماعی راز خود را در برقراری ارتباط عالی با دیگران میدانند.
آنچه در این مقاله می خوانید:
- یادگیری قدرت بیان
- روشهای مؤثر برای بهبود قدرت بیان
- 1. کلام آغازین خود را زیبا شروع کنید
- 2. از تن صدای مناسب استفاده کنید
- 3. شمرده و واضح صحبت کنید
- 4. حواستان به واکنشهای طرف مقابل باشد
- 5. احساس خود را به شنونده منتقل کنید
- 6. حس یک طرفه بودن رابطه را به مخاطب منتقل نکنید
- 7. استرس را در خود کاهش دهید
- 8. اعتماد به نفس خود را افزایش دهید
- 9. همیشه به دنبال یادگیری باشید
- 10. گاهی به صدای خود گوش کنید
یادگیری قدرت بیان
انسان ذاتاً به گونهای آفریده شده است که به برقراری ارتباط با دیگران تمایل نشان میدهد. نخستین راه ارتباطی چشمها هستند. به صورت کلی عکسالعملی که در چهره هر فرد نمایان میشود، تمایل او را به برقراری ارتباط، حفظ یا قطع آن نشان میدهد. تصور کنید غریبهای به جمع دوستانه شما وارد میشود. این فرد تنها از واکنشی که در چهره شما میبیند، متوجه خواهد شد که میتواند در جمع شما حضور پیدا کند یا خیر. اما مرحله بعد از برقراری ارتباط چشمی، ارتباط کلامی خواهد بود. به منظور تداوم نخستین ارتباط رفتاری، باید از راه کلام ارتباط خود را حفظ نمایید. در صورتی که کم حرف یا احتمالاً خجالتی باشید، برای شروع این مرحله کمی مشکل خواهید داشت. اگر نتوانید به صورت کلامی با دیگران رابطه برقرار کنید ممکن است، فرصتهای بسیاری را از دست بدهید. نه تنها خودتان دچار مشکل خواهید شد بلکه تصور دیگران هم در مورد شما رنگ و بوی دیگری خواهد گرفت و امکان دارد شما در نظر آنها فردی بیهنر و بدون توانمندی به شمار روید.
به منظور آنکه در جامعه رشد و پیشرفت خوبی داشته باشید، بایستی بتوانید با دیگران رابطه برقرار کنید و لازمه این ارتباط بهرهمندی از قدرت بیان میباشد. هر چه این ویژگی را در خود افزایش دهید طبیعتا اعتمادبهنفس شما نیز افزایش پیدا خواهد کرد و موفقیتهای شما روزافزون خواهد شد. افراد موفق اجتماعی راز خود را در برقراری ارتباط عالی با دیگران میدانند. نحوه و شیوه صحبت کردن از نکات مهمی است که باید به آن توجه داشته باشید. نکاتی از قبیل چگونگی آغاز کلام، تن صدا، لحن و کلماتی که از آنها استفاده میکنیم همه مهم هستند. در صورتی که احساس میکنید هنوز این قدرت را ندارید جای نگرانی وجود ندارد. با تمرین و مداومت میتوانید قدرت بیان خود را افزایش دهید.
روشهای مؤثر برای بهبود قدرت بیان
1. کلام آغازین خود را زیبا شروع کنید
هنگام ارتباط با دیگران چگونگی شروع کلام بسیار اهمیت دارد. اولین صحبتهایی که با یک فرد دارید شاید برای همیشه در ذهن او باقی بماند و شما را با همان تصویر اولیه به ذهن بسپارد. بنابراین این نکته را هیچگاه فراموش نکنید که اولین جملات خود را آگاهانه انتخاب نمایید و تأثیرگذاری خود را افزایش دهید.
2. از تن صدای مناسب استفاده کنید
اگر تن صدای خود را بالاتر از حد معمول ببرید، احتمالاً شنونده احساس میکند قصد دارید چیزی را به حالت تحکم به او بگویید و بر او سلطه داشته باشید. برعکس اگر تن صدای شما هم خیلی پائین باشد، این حس القا خواهد شد که نسبت به صحبتهای خود نامطمئن هستید و تردید دارید. باید متناسب با واکنشی که انتظار دارید از مخاطب دریافت کنید فرکانس صدای خود را تنظیم کنید. شاید همیشه استفاده از یک فرکانس معمولی مناسب نباشد. در صورتی که در یک مصاحبه کاری شرکت میکنید لحن شما باید کاملاً محترمانه و فرکانس شما در حالت معمولی باشد ولی باید جملات وکلمات خود را با اعتمادبهنفس ادا کنید. اگر به عنوان یک سخنران و مدرس موفقیت برنامهای را اجرا میکنید، مطمئناً باید فرکانس بالایی را انتخاب کنید تا علاوه بر سخنان جذابی که به گوش مخاطب میرسد، تن صدا و فرکانس شما نیز بر او اثرگذار باشد.
مقاله پیشنهادی: چگونه می توان با دیگران ارتباط موثر داشت؟
3. شمرده و واضح صحبت کنید
یکی از مواردی که مخاطب را به تداوم ارتباط کلامی تشویق میکند، شمرده صحبت کردن گوینده است. در صورتی که عبارات و جملات واضح نباشند و شنونده برای درک آنها دچار سختی شود، ترجیح خواهد داد ارتباط خود را متوقف کند. زیرا او به درستی متوجه پیامهای طرف مقابل نمیشود و نمیتواند عکسالعمل کلامی مناسب ارائه دهد.
4. حواستان به واکنشهای طرف مقابل باشد
در حین ارتباط با دیگران به عکسالعمل های آنها توجه کنید. رفتار افراد نشان میدهد که چگونه باید صحبتهای خود را مدیریت کنید. گاهی در چهره مخاطب احساس خستگی دیده میشود و از اینرو شما باید یا موضوع بحث را تغییر دهید یا باید با طرح مباحثی آنها را به چالش بکشانید تا با درگیر شدن در موضوع علاقه بیشتری به ارتباط با شما نشان دهند.
5. احساس خود را به شنونده منتقل کنید
برای آنکه شنونده حس خوبی در برقراری رابطه پیدا کند، شما نیز باید حس متقابلی نسبت به آنها نشان دهید. در این زمینه چشمها به شما کمک شایانی خواهند کرد. برقراری ارتباط چشمی از نکات کلیدی است. حرکات بدن خود را نیز مورد توجه قرار دهید. آنقدر دستها و بدن خود را حرکت ندهید که مخاطب خسته شود و موجب رنجش او شود. در حین صحبت کردن همه چیز را متعادل نگه دارید.
6. حس یک طرفه بودن رابطه را به مخاطب منتقل نکنید
تداوم رابطه در صورتی امکانپذیر خواهد بود که طرف مقابل احساس نکند شما متکلم وحده هستید و او نیز در این رابطه سهمی دارد. در صورتی که احساس کردید رابطه شما یک طرفه شده است، از مخاطب سوالاتی را بپرسید و نظر او را جویا شوید. حواستان باشد سوالاتی که میپرسید پاسخهای تک کلمه یا عبارات کوتاه نباشند. به گونهای نظرات طرف مقابل را جویا شوید که مجبور باشد برای ارائه نظرات خود کاملاً در ارتباط کلامی با شما درگیر شود.
مقاله پیشنهادی: روش های برقراری ارتباط موثر با دیگران
7. استرس را در خود کاهش دهید
افراد بسیاری هنگام برقراری ارتباط با دیگران دچار استرس میشوند. حین صحبت کردن به موضوعات مختلف فکر نکنید و ذهن را تنها بر موضوع مورد بحث متمرکز نمایید. برخی افراد نگران این هستند که دیگران در مورد آنها چه فکری میکنند یا موضوعی که درباره آن صحبت میکنند چهقدر صحت دارد و مخاطب را جلب میکند. اینگونه افکار منفی که در حین ارتباط، به ذهن خطور میکند موجب میشود فرد را دچار استرس و نگرانی کند. از این رو مخاطب گمان میکند قدرت بیان فرد گوینده در سطح قابل قبولی نیست.
8. اعتماد به نفس خود را افزایش دهید
گاهی برای شما اتفاق افتاده است که در جمعی حاضر میشوید و جمع حاضر در مورد موضوعی بحث میکنند که بر حسب اتفاق همان موضوع مورد علاقه شما میباشد. گرچه اطلاعات کامل و جامعی در زمینه مورد بحث دارید اما نمیتوانید خود را با دیگران همگام سازید و نظرات خود را ارائه دهید. احساس میکنید اعتمادبهنفس لازم را برای بیان دیدگاههای خود ندارید. سکوت شما به منزله عدم آگاهی از موضوع نیست اما نمیتوانید به دیگران این موضوع را بفهمانید. از اینرو لازم است به دنبال آن باشید که اعتمادبهنفس خود را افزایش دهید. این کار گرچه به ظاهر سخت است اما با تمرین و مداومت نتایج شیرین آن را شاهد خواهید بود.
9. همیشه به دنبال یادگیری باشید
سعی کنید اطلاعات خود را در مورد هر موضوعی افزایش دهید. همیشه در صدد یادگیری باشید و زیاد مطالعه داشته باشید. در اثر مطالعه دایره لغات و واژگان شما نیز بسیار وسیعتر خواهد شد و میتوانید هنگام ارتباط با دیگران با بازی لغات توجه دیگران را به طور کامل به سمت خود منعطف کنید.
10. گاهی به صدای خود گوش کنید
برای آنکه تسلط بیشتری بر مکالمات و سخنرانیهای خود داشته باشید، گاهی صدای خود را ضبط کنید و چندین بار به آن گوش کنید. در این صورت کاملاً متوجه خواهید شد کلام شما در چه مواردی دچار اشکال است و میتوانید قبل از برقراری ارتباط با دیگران نواقص خود را رفع نمایید.
هر فردی که در صدد است موفقیتهای روزافزون خود را شاهد باشد، باید مهارتهای برقراری ارتباط را در سطوح بالا تجربه کند. خوب صحبت کردن و فن بیان قوی یکی از این ویژگیها است و در واقع به این معنا است که در هر زمان و مکان توانایی سخن گفتن را داشته باشید. با روشهای گفته شده میتوانید هنر کلامی خود را به دیگران نمایش دهید و آنها را مسحور خود سازید.
شغل ایدهآل شما باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟ آزادی از المان زمان و مکان برای شغلی که انتخاب میکنید، چقدر اهمیت دارد؟ شروع بیزینسهای آنلاین آن هم در یک مارکت پلیس جهانی، یکی از شغلهای محبوب جهان است چون فرد را محدود به زمان و مکان خاصی نمیکند و زمینه کسب درآمد دلاری را فراهم میکند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص کسب و کار بزرگ و پرسود آمازون، پیشنهاد ما مشاهده ویدیوی معرفی این بیزینس است.
پاسخ به نظر