خلاصه ای از مقاله
بیشترین دستاوردهای انسان در میزان موفقیت او خلاصه می شود. انسان ها همیشه در تلاش هستند که به موفقیت دست یابند. برخی افراد با وجود تلاش فراوان نمی توانند به این مقوله دست پیدا کنند. در این مقاله به نکاتی اشاره می کنیم که چرا برخی افراد موفق نمی شوند.
آنچه در این مقاله می خوانید:
- به ارزش زمان واقف نیستند
- روش مدیریت زمان را نمیدانند
- به نظرات سازنده دیگران توجهی نمیکنند
- اشتباهات را به گردن دیگران میاندازند
اشتباهاتی که مانع دست یابی به موفقیت میشوند
دستیابی به موفقیت آرزوی همه انسانها است، اما تنها درصدی از افراد واقعاً به آن دست مییابند. در این رابطه عوامل زیادی را میتوان دخیل دانست از جمله عدم پایبندی به اهداف، باور نداشتن به تواناییهای خود، دوستی با افراد بدبین و غیره.
در این مقاله قصد داریم به بررسی مهمترین عواملی که باعث عدم موفقیت بعضی از افراد میشود، اشاره کنیم.
1. به ارزش زمان واقف نیستند
زمان، مهمترین دارایی هر انسان به شمار میآید، اما طرز استفاده متفاوت انسانها از زمان است که موفقیت یا عدم موفقیت آنها را رقم می زند.
مثلاً کسی که بیشتر وقت خود را صرف بالا و پایین کردن صفحات اجتماعی میکند، مسلماً نسبت به کسی که سعی میکند از هر فرصتی برای رشد و توسعه فردی استفاده کند، شانس کمتری برای موفقیت خواهد داشت.
در واقع نگرشی که شما نسبت به اهمیت زمان دارید، بر نحوه استفاده شما از آن و اقداماتی که در جهت مدیریت درست زمان انجام میدهید، تاثیرگذار است.
2.برای رسیدن به رویای خود تلاش نمیکنند
یکی از توصیههایی که کارشناسان و مدرسان حوزه موفقیت به افراد میکنند این است که رویای ذهنی خود را بشناسید. البته این کار سختی نیست. همه ما در ذهن خود آرزوهایی داریم، مثل راه اندازی یک کسب و کار پرسود، رفتن به مسافرت دور اروپا، تحصیل در یک دانشگاه معتبر و غیره.
اما مساله این جا است که بعضی از افراد فقط رؤیای دست یابی به این خواستهها را در ذهن خود دارند، اما آن را برای خود به صورت یک هدف تعریف نمیکنند. در مقابل، افراد موفق دقیقاً میدانند که از زندگی چه میخواهند و بر این اساس برای آن برنامه ریزی میکنند.
اگر هدف چنین اشخاصی خرید فلان ماشین باشد، میدانند از چه راهی و تا چه زمانی میخواهند خواسته خود را عملی کنند.
3. کارهایی انجام میدهند که به هدفشان ارتباطی ندارد
دست یابی به موفقیت زمانی امکان پذیر است که شما هر کاری که انجام میدهید در راستای هدف مورد نظرتان باشد.
مثلاً اگر هدف شما راه اندازی یک کسب و کار موفق است، باید ابتدا درباره آن بیزینس تحقیق کنید، خطرات احتمالی آن را بشناسید، با کسانی که قبلاً در آن زمینه موفق بودهاند مشورت کنید، سطح اطلاعات خود را در آن زمینه افزایش دهید، سعی در شناخت بهتر مشتریان خود و نیازهای آنها داشته باشید، در کارگاههای آموزشی شرکت کنید و غیره.
البته ممکن است افراد ناموفق نیز برای رسیدن به هدف خود تلاش کنند، اما از آنجا که این کوشش¬ها پراکنده و نامرتبط با خواسته اصلیشان است، هیچ گاه به آن دست نمییابند.
4. روش مدیریت زمان را نمیدانند
مدیریت زمان به معنی اولویت بندی کردن کارها و تقسیم بندی آنها به لحاظ اهمیت و ضرورت است. مثلاً اگر هدف اصلی شما یادگیری زبان خارجی باشد و کارهای دیگری هم در طول روز برای انجام دادن داشته باشید، باید چند ساعت اول روز خود را که از نظر انرژی روحی و جسمی، آمادگی بیشتری دارید را برای یادگیری در نظر بگیرید و بقیه اوقات روز را به کارهای دیگرتان بپردازید.
به این ترتیب می دانید کاری که بر عهدهتان بوده است را انجام دادهاید و دیگر باقی روز، نگران انجام ندادن آن نیستید.
5. به نظرات دیگران بیش از اندازه اهمیت میدهند
عامل دیگری که باعث میشود افراد در زندگی خود به موفقیت دست نیابند این است که اهمیت زیادی برای نظرات دیگران قائل هستند. یعنی تصمیم به انجام هر کاری که بگیرند، قبل از آن به واکنش دیگران فکر میکنند.
این طرز فکر بر همه جنبههای زندگی افراد ناموفق سایه میاندازد. آنها حتی برای انجام کارهای سادهای مثل انتخاب لباس نیز، به نظر دیگران توجه میکنند، حال چه برسد به انجام کارهای دیگری مثل انتخاب رشته یا راه اندازی کسب و کار جدید.
مثلاً در بحث انتخاب رشته، بعضی از افراد حاضر هستند به قیمت تغییر سرنوشت تحصیلی و کاری خود، رشتهای را انتخاب کنند که در نظر دیگران مهم و با پرستیژ به نظر برسد، غافل از این که مهمترین فاکتورها در انتخاب رشته، علاقه و استعداد است.
مقاله پیشنهادی: از اصول مدیریت زمان چه می دانید؟
6. مهارت نه گفتن را ندارند
افراد موفق از هر عاملی که مانع دست یابی آنها به هدفشان میشود دوری میکنند. مثلاً اگر هدفشان کاهش وزن باشد، در برابر تعارفات دیگران میتوانند مقاومت کنند یا مثلاً وقتی برای انجام کار مهمی، پولی پس انداز کردهاند و شخصی از آنها بخواهد تا آن را برای کاری سرمایه گذاری کنند که نسبت به آینده آن اطمینان ندارند، از پذیرفتن آن خودداری میکنند. در مقابل، کسانی که مهارت نه گفتن را ندارند، به راحتی تحت تأثیر حرفهای دیگران قرار میگیرند.
7. ریسک پذیر نیستند
عامل دیگری که در عدم موفقیت عدهای نقش دارد، عدم استقبال آنها از خطر است. این افراد منطقه امنی برای خود در نظر گرفتهاند که اگر بخواهند به اندازه قدمی از آن خارج شوند، احساس خطر میکنند.
مثلاً در موضوع کسب و کار، آنها عادت کردهاند که 8 ساعت از روز خود را در دفتر کارشان به انجام کارهای روتین بپردازند و از این که هر روز سر ساعت مشخصی به سر کار بروند و برگردند راضی هستند.
در این صورت، وقتی کسی پیشنهاد راه اندازی کسب و کاری جدیدی را به آنها میدهد، احساس ترس میکنند، چون قرار است کاری را انجام دهند که خارج از تعاریف ذهنی آنها است.
8. به نظرات سازنده دیگران توجهی نمیکنند
عامل دیگری که باعث شکست افراد میشود این است که از نظرات و پیشنهادات دیگران برای کار خود استفاده نمیکنند. آنها میخواهند هر کاری را ولو به قیمت شکست خوردن، خودشان تجربه کنند.
این ویژگی باعث میشود که وقت، انرژی و منابع مالی خود را صرف کاری کنند که دیگران قبلاً به آنها در مورد احتمال شکست اخطار دادهاند.
9. تلاش و خواسته آنها، تناسبی با هم ندارد
افراد موفق از ابتدا میدانند به دنبال به دست آوردن چه چیزی هستند و تا چه اندازه باید برای آن تلاش کنند. آنها میدانند اگر بخواهند در زمینه خاصی مثل یادگیری ساز مورد علاقهشان به جایگاه شایستهای برسند، باید هر روز ساعتها وقت صرف کنند.
در مقابل، افراد ناموفق از فرآیند موفقیت، فقط مرحله رؤیا پردازی را میشناسند و کوششی برای محقق کردن آرزوهای خود به خرج نمیدهند یا اگر تلاشی هم صرف کنند، مستقیماً ارتباطی با آرزوی آنها ندارد.
10. برای افزایش اطلاعات خود تلاشی نمیکنند
افراد موفق از هر فرصتی برای افزایش اطلاعات خود استفاده میکنند. آنها میدانند که اگر بخواهند به اطلاعات قبلی خود اکتفا کنند، قطعاً در مسیر موفقیت به بن بست خواهند خورد.
به همین دلیل در هر زمینهای که فعالیت میکنند، میکوشند خود را به روز نگه دارند، چون میدانند که دنیا با سرعت بالایی در حال تغییر است، به همین خاطر، روش انجام کارها نیز هماهنگ با آن تغییر خواهد کرد.
در این صورت اگر خود را با این جریان همسو نکنند، به حاشیه رانده خواهند شد. مثلاً در زمینه تبلیغات کالا، اگر بخواهند به روش قدیمی چاپ آگهی بسنده کنند، محصولشان ناشناخته باقی میماند، اما اگر از روشهای جدید، مثلاً استفاده از شبکههای اجتماعی استفاده کنند، با توجه به دسترسی عده زیادی از افراد به اینترنت، میتوانند آن را در سطح بزرگی به دیگران بشناسانند.
11. اشتباهات را به گردن دیگران میاندازند
افراد موفق، همیشه مسئولیت اشتباهات خود را به عهده میگیرند. آنها میدانند که خطاهای آنها نتیجه مستقیم تصمیمها و انتخابهای خودشان است. به همین دلیل به جای این که گناه اشتباهات خود را به گردن دیگران بیندازند، آن را کاملاً میپذیرند و به دنبال راهی برای جبران آن هستند.
برعکس، افراد ناموفق، وقتی با شکستی مواجه میشوند، میخواهند دیگران را مقصر نشان دهند. در واقع، آنها با این کار نشان میدهند که هیچ تسلطی بر زندگی خود ندارند و با این بهانه تراشیها، صرفاً میخواهند برای مدت کوتاهی هم که شده است، حس بد شکست را از خود دور نگه دارند.
دست یابی به موفقیت، نتیجه تصمیمها و انتخابهای ما و رویکردی است که نسبت به شکست از خودمان نشان میدهیم. در این میان نباید از عامل تعیین کننده دیگری به نام نظم و انضباط غافل شوید، زیرا به شما در حفظ تمرکز و خویشتنداری کمک میکند.
توجه داشته باشید که دستیابی به یک هدف، هرگز به معنی موفق شدن در همه مراحل زندگی نیست، چون هر هدفی به مهارتها و تخصصهای خاص خود نیاز دارد.
شغل هر فرد، بخش مهمی از زندگی روزانه او را شامل می شود. بنابراین انتخاب شغلی که در کنار درآمدزایی 24 ساعته، شما را از انجام کارهای مورد علاقه تان مانند سفر کردن و... محروم نکند زندگی پربارتر و جذاب تری را برای شما میسازد. پیشنهاد ما به شما برای آشنایی بیشتر با چنین شغلی و راهنمایی که در مسیر بیزینس آنلاین آمازون شما را از همه نکات مطلع سازد، تماشای ویدیوهای معرفی این بیزینس غول آسا و جهانی است. همچنین نتایج شگفت انگیز دوره آربی مسیر را بهتر به شما نشان میدهد.
پاسخ به نظر