خدمات راه اندازی صفر تا صد بیزینس فروش در آمازون - برای تعداد محدود رزرو فرصت

مشاوره رایگان در تلگرام و واتساپ
مشاوره رایگان در تلگرام و واتساپ

تندخوانی چیست و چه عواملی مانع سرعت خواندن می شود؟

توضیحات کوتاه :
تندخوانی یکی از مهارت هایی است که می تواند به همه افراد کمک نماید با بالا بردن سرعت خواندن و یادگیری خود به رشد فردی و اجتماعی برسند.

به اشتراک بگذارید

امتیاز شما به این مطلب

5

تعداد امتیازها: 2

  • 1.7k
  • 1
  • مدت زمان مطالعه 3 دقیقه
تندخوانی چیست و چه عواملی مانع سرعت خواندن می شود؟

 

خلاصه ای از مقاله

تندخوانی چیست و چه مزایایی دربر دارد؟ با فراگیری مهارت تندخوانی علاوه بر بالا بردن سرعت خود در مطالعه می توانید قدرت حافظه و یادگیری خود را هم افزایش دهید و با استفاده از این مهارت، به رشد فردی خود کمک نمایید.

 

آنچه در این مقاله می خوانید:

 

تعریف تندخوانی و اهمیت آن در رشد فردی

تندخوانی speedreading یکی از مهارت های مطالعه می باشد که تنها مزیت آن سریع خواندن مطالب نیست. این مهارت به شما در رسیدن به بالا بردن تمرکز، قدرت دید و رشد فردی و اجتماعی کمک می نماید.

 

تندخوانی چیست ؟

 

مهارت تندخوانی در بسیاری از کشورهای توسعه یافته از جمله ژاپن و آمریکا در مدارس تدریس می گردد و از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مقاله به تاریخچه تندخوانی می پردازیم و موانعی که باعث می شوند سرعت خواندن و یادگیری کاهش یابند را بیان می کنیم.

تاریخچه تندخوانی از جنگ جهانی اول تا به امروز

برخی تاریخچه تندخوانی را به جنگ جهانی اول نسبت می دهند. زمانی که خلبان های جنگی در تشخیص به موقع جنگنده های دشمن دچار مشکل می شدند و این امر فاجعه به بار می آورد، برخی متخصصان و روانشناسان نیروی هوایی به دنبال راه حلی بودند تا این مشکل را برطرف نمایند.

 

تند خوانی

 

آنها با اختراع وسیله ای به نام تاکیس توسکوپ Tachistoscope تصاویر را با فاصله زمانی کوتاه بر روی صفحه ای نمایش می دادند. ابتدا تصاویر با ابعاد بزرگ و سرعت پایین نمایش داده می شد و به مرور زمان تصاویر کوچکتر و بازه زمانی کوتاهتر شد.

متخصصان به این کشف رسیدند که با آموزش و یادگیری، خلبان ها می توانند تصاویر را در بازه زمانی یک پانصدم ثانیه تشخیص دهند.

از طرف دیگر، تاریخ نگاران پیدایش تندخوانی را سال 1950 می دانند. در این زمان معلمی به نام اِوِلین وود Evelyn Wood به این مساله اندیشید که چرا برخی از افراد با سرعت بالاتری مطالعه می کنند.

او روش های زیادی به کار برد تا بتواند سرعت مطالعه خود را بالا ببرد و در سال 1958 کشف کرد که با حرکت انگشت زیر خطوط می تواند تمرکز و سرعت خواندن خود را افزایش دهد. او در سال 1960 این مهارت را به نام خود به ثبت رساند و نام تندخوانی را بر روی آن گذاشت.

او برای نخستین بار آموزش تندخوانی را در دانشگاه اوتا Utah ارائه داد. هم اکنون این مهارت در بسیاری از مدارس جهان تدریس می گردد.

 

عوامل مانع سرعت خواندن

 

پیدایش تندخوانی در ایران

تاریخچه تندخوانی در ایران به سال 1353 باز می گردد. زمانی که دانشگاه تهران دروس روش های خواندن را در دوره کارشناسی خود ارائه کرد. بعد از آن، در دهه 60 موسسه ای به نام نصرت شروع به آموزش مهارت های تندخوانی نمود و به دانش پذیران کمک می کرد تا سرعت خواندن خود را بالا ببرند.

همه به خوبی آگاه هستند که یکی از شاخص های رشد فردی و رشد جامعه، سرانه کتابخوانی می باشد. این سرانه در کشورهای پیشرفته بالا می باشد ولی متاسفانه در کشورهای جهان سوم خیلی پایین است و باعث عقب ماندگی هر چه بیشتر آنها شده است.

مهارت تندخوانی نه تنها برای دانش آموزان مفید می باشد بلکه به مدیران هم کمک می نماید تا در کمترین زمان بیشترین آموزش را کسب نمایند.

 

 

پیدایش تند خوانی

 

رئیس جمهورهایی که از مهارت تندخوانی بهره برده اند

برخی افراد موفق، از جمله رئیس جمهوران پی به اهمیت مهارت تندخوانی برده اند و با فراگیری این مهارت جایگاه خود را ارتقاء دادند. از جمله آنها می توان به فرانکلین دلانو روزولت Franklin Delano Roosevelt یکی از رؤسای جمهور آمریکا اشاره نمود.

او علاقمند بود که یک کتاب را بارها بخواند برای همین به دنبال روشی بود که بتواند سرعت خواندن خود را افزایش دهد.

جرج واشنگتن George Washington و جان اف. کندی John F. Kennedy هم از دیگر رئیس جمهورانی بودند که با تندخوانی سرعت مطالعه خود را ارتقاء دادند و با این روش از مطالعه کتاب های بیشتری بهره بردند.

 

تعریف تندخوانی

 

چگونه می‌توانیم تندخوان شویم؟

برای بالا بردن سرعت خواندن و یادگیری ابتدا باید موانع این مسیر را شناخته و با برطرف نمودن آنها سرعت خود را در مطالعه و یادگیری بالا ببریم.

موانع تندخوانی و عادتهای اشتباه در مطالعه

در زیر به برخی از عادت های اشتباه در مطالعه اشاره می کنیم. عاداتی که مانعی برای تند خوانی هستند.

خواندن  مطالب با صدای بلند

خواندن مطالب با صدای بلند از این نظرمانع تندخوانی می گردد که با بلند خواندن هم از انرژی شما کاسته می شود و زود خسته می شوید و هم امکان مطالعه در هر مکانی را برای شما محدود می نماید. اگر شما هم این عادت را دارید، همین امروز تلاش نمایید تا آن را برطرف کنید.

زیر لب خواندن مطالب

در این حالت شما کلمات را زمزمه می کنید و سرعت مطالعه شما متناسب با سرعت حرف زدن شما خواهد شد که سرعت پایینی برای مطالعه می باشد.

برای بالا بردن سرعت مطالعه خود باید بی صدا خواندن را فرا گیرید. باید بین نگاه خود و مغز یک رابطه مستقیم برقرار نمایید. توجه داشته باشید که برای درک بهتر مطالب نیازی به شنیدن کلمات ندارید.

 

مهارت تند خوانی

 

تکرار مکرر کلمات در ذهن

یکی دیگر از موانع تندخوانی، تکرار مکرر کلمات خوانده شده در ذهن می باشد. شما با تکرار زیاد کلمات سرعت مطالعه خود را کم می کنید و وقت زیادی را صرف مطالعه یک مطلب کوتاه می نمایید. سعی کنید بجای تکرار کلمات در ذهن، تصویر سازی کنید و کلمات را در قالب تصویر در ذهن خود مجسم نمایید.

برگشت خوانی یکی از وقت گیرترین عادات نادرست در مطالعه

برخی از افراد وسواس زیادی در خواندن دارند و در هنگام مطالعه به خطوط قبلی برگشت می کنند و دوباره آنها را می خوانند. این کار وقت زیادی را از خواننده می گیرد و یکی از بدترین و وقت گیرترین عادات نادرست در مطالعه می باشد.

این افراد در هنگام مطالعه دائم نگران یادگیری هستند وهمیشه با یک استرس مطالعه می کنند. آنها بعد از خواندن یک پاراگراف دوباره به عقب باز می گردند و از ابتدا شروع به خواندن مطلب می کنند و چنین تفکری دارند که با کاهش سرعت خواندن می توانند یادگیری خود را بالا ببرند.

در صورتی که با آهسته خواندن درک درست تری از مطلب دریافت نمی کنند. زمانی می توان به درک بهتری از مطلب رسید که بتوان آن متن را ارائه داد و یا خلاصه ای از آن را بازگو کرد.

برای برطرف نمودن این عادت باید وسواس خود را در زمینه مطالعه از بین ببرید. علت این امر، نگرانی درمورد یاد نگرفتن مطلب می باشد که می توانید با نکته برداری و خلاصه نویسی این نگرانی را از بین ببرید.

 

چگونه کسب درآمد از آمازون را یاد بگیریم؟

 

میدان دید محدود و بی انعطاف

داشتن کانون دید محدود و بی انعطاف یکی دیگر از موانع تندخوانی می باشد. وقتی فرد مهارت مطالعه و تندخوانی نداشته باشد در حین مطالعه بر روی یک الی دو کلمه مکث می کند و سرعت خواندن کاهش می یابد.

با فراگیری مهارت های لازم یاد می گیرید که چگونه به سرعت از روی کلمات عبور نمایید و همزمان دامنه دید خود را گسترش دهید.

 

عادت های اشتباه در مطالعه

 

زمانی که بتوانیم موانع تندخوانی را از بین ببریم می توانیم با سرعت بیشتری مطالعه نموده و در جهت رشد فردی خود گامی دیگر برداریم.

 

داشتن یک ذهنیت درست برای ساخت تجربه‌ای از زندگی که با پذیرش همه اتفاقات غیرقابل پیش‌بینی آن، شما را به موفقیت برساند، چه‌قدر برای شما حائز اهمیت است؟ اگر علاقه‌مند هستید در خصوص راهنمایی که شما را برای تجربه یک زندگی موفق آماده می‌کند، بیشتر بدانید، مطالعه مقاله معرفی دوره شگفت انگیز پاراسل زندگی را از دست ندهید.

 

نویسنده:
https://ezzatkhah.com/what-is-speedreading
ezzatkhah

نظرات کاربران

تعداد 1 مورد

شما هم میتوانید نظر خود را در رابطه با این مطلب برای ما ارسال نمایید.

برای ارسال نظر باید عضو سایت باشید، اگر قبلا در سایت ثبت نام کرده اید اینجا را کلیک کنید.

captcha Refresh
سمیرا گفته:
۰ | ۰

دروود بر شما
متنتون عالی بود
در رابطه با تاثیر تکنولوژی روی تند خوانی،ممکنه شخصی به خاطر نگاه کردن زیاد به صفحه موبایل و مانیتور نتونه به موفقیت تند خوانی برسه؟؟

امیر کرندی پشتیبانی عزت خواه دات کام پاسخ داده:
۰ | ۰

درود به شما

با تشکر از حسن توجه شما. در خصوص موضوعی که مطرح کردید باید سرچ و بررسی کنید.

پاسخ

مطالب مرتبط