خلاصهای از مقاله:
در دنیای امروز استرس را میتوان عامل اصلی بسیاری از بیماریها در میان مردان و زنان دانست. از سرطان گرفته تا بیماریهای قلبی – عروقی. وجود استرس در طول زمان منجر به عواقب ناگواری خواهد شد. در صورتی که فرد نتواند بر احساس استرس و اضطراب مدیریت داشته باشد دچار سردردهای مکرر یا خستگی همیشگی خواهد شد. در این مقاله به 10 راهکار برای کنترل استرس می پردازیم.
آنچه در این مقاله میخوانید:
- راهکارهایی برای کنترل استرس
- با خودتان صادق باشید
- یک سناریوی کاربردی برای حال و آینده تصویرسازی کنید
- بر آنچه خارج از کنترل شما است تمرکز نکنید
چگونه استرس و اضطراب را مدیریت کنیم؟
مطمئناً پیشگیری یا اجتناب از شرایط استرسزا همیشه ممکن نیست. اما مدیریت سبک زندگی میتواند تا حد زیادی شرایط استرسزا را کاهش دهد. به جای آنکه مشکلات را یک مانع بزرگ و حاد ببینید بهتر است تفکر هوشمندانه و منطقیتری داشته باشید و بدانید هیچکس نیروی فوق انسانی ندارد و بهعبارتی هیچ کس یک سوپرمن نیست.
درصورتی که شرایط استرسزای شما حاصل از شرایط کاری و شغلیتان هستند سعی کنید مسائل مربوطه را یک معما یا پازل ببیند تا انگیزه شما برای یافتن راه حلها بیشتر شود. نوع نگرش و مهارت حل مسئله در موضوع کاهش استرس نقش مهمی دارند.
راهکارهایی برای کنترل استرس
1. روز خود را با آرامش شروع کنید
هر صبح، قبل از برخواستن از رختخواب، زمانی را به آرامش ذهن خود اختصاص دهید. انجام مدیتیشن قبل از شروع یک روز کاری نتایج مثبتی خواهد داشت. روی تنفستان تمرکز کنید و تمام افکار مزاحم را از ذهن دور کنید. شروع روز در سکوت و با آرامش ذهن، موجب افزایش و بهبود عملکرد شما در طول روز خواهد شد و میتوانید در طول روز درصورت وقوع لحظات و شرایط آشفته کنترل بهتری بر اوضاع داشته باشید.
2. برای کاهش استرس با خودتان گفتگوی مثبت داشته باشید
حرفزدن با خودتان درصورتیکه به شیوه درست باشد موجب افزایش اعتماد به نفس میشود و میتوانید شرایط سخت کاری یا زندگی را به خوبی مدیریت کنید. تکرار عبارات مثبت نوعی حرف زدن با خود است. در حین تکرار عبارات مثبت به خودتان یادآوری میکنید که توانایی مدیریت و حل تمام مشکلات و موانع را دارید، میتوانید دانش و مهارتهای لازم را یاد بگیرید، میتوانید بهترین نسخه خودتان باشید و بهترین زندگی را بسازید. در حقیقت، حرف زدن با خود را میتوان نوعی درمان در زمان احساس خستگی یا ضعف دانست. نوع صحبت و رفتار شما با خودتان، بر نوع صحبت و رفتار شما با دیگران تاثیرگذار است. معمولاً اضطراب از خود ما نشأت میگیرد، از نوع افکار و گفتگویی که با خودمان داریم.
مقاله پیشنهادی: درمان استرس با 14 راهکار آرامش بخش
3. با خودتان صادق باشید
صادق بودن با شریک زندگی، دوست و همکار یک طرف ماجرا است و صداقت شما با خودتان طرف دیگر است. اگر زمانی که خود شما مسئول بدتر کردن شرایط هستید با خودتان روراست باشید، توانایی بیشتری برای حل مشکلات خواهید داشت. اگر مستعد حاد کردن استرستان هستید، در این مورد هم با خودتان صادق باشید و برای رفع این شرایط به خودتان کمک کنید.
4. جزئیاتی را که مهم نیستند نادیده بگیرید
گاهی جزئیات کم اهمیت از اطرافیان به شما تحمیل میشود. مثلاً دوستی از شما میخواهد فلان کار را بهتر انجام دهید. در صورتی که این کار وظیفه شما نیست خودتان را درگیر این مسائل کم اهمیت نکنید.
5. برای کنترل استرس در ارزیابی شرایط ماهر شوید
زمانی که شرایط بحرانی میشود، به سختی میتوان اوضاع را بررسی کرد. حتی در چنین شرایطی باید توانایی ایجاد سیستم مدیریت را داشته باشید. سعی کنید با تصمیمهای شتابزده و غیر منطقی اوضاع را وخیمتر نکنید. به خودتان اجازه دهید در آرامش بهترین تصمیم را بگیرید.
مقاله پیشنهادی: 10 عبارت منفی که هرگز نباید به خودتان بگوئید
6. یک سناریوی کاربردی برای حال و آینده تصویرسازی کنید
تصویرسازی راهحلی فوقالعاده برای افرادی است که با اضطراب دستوپنجه نرم میکنند. پیش از رفتن به محیط کار، یک روز موفق و با آرامش را پیشِروی خودتان ببینید و یک برنامه روزانه عالی بچینید. عموماً ترس از شکست منجر به شعلهور شدن حس استرس میشود. بنابراین تصویرسازی یک روز سرشار از موفقیت موجب بهبود عملکرد روزانهتان خواهد شد. تصویر سازی موفقیت، شادی و مثبت اندیشی سلاحی در برابر شعلهور شدن استرس است. پیش از انجام هر کاری بهترین نتایج مورد انتظار را تصویرسازی کنید.
7. نگرش و مهارت حل مساله داشته باشید
اگر برای مواجهه با شرایط سخت زندگی یا کار، مهارت حل مساله را تقویت کرده باشید واکنشهای شما به مشکلات سریعتر و بهتر خواهد بود. خودتان را آنقدر برای موفقیت آماده کردهاید که به محض مواجهه با یک مشکل ناامید نمیشوید. با ایجاد این چهارچوب فکری، شما در جایگاه رانندهای هستید که قدرت کنترل و هدایت شرایط تنش زا را دارد.
مقاله پیشنهادی: چگونه مهارت حل مسئله را در خودمان افزایش دهیم ؟
8. بر آنچه خارج از کنترل شما است تمرکز نکنید
مورد دیگری که موجب افزایش و شدت گرفتن تنش در شما میشود ناامیدی در رسیدن به اهداف و نتایج مورد انتظار است. تنها چیزی که شما نسبت به آن کنترل صددرصدی دارید رفتار، واکنشها و چگونگی مدیریت زندگیتان است. یاد بگیرید چیزهایی را که در محدوده کنترل شما نیستند رها کنید. به جای اینکه بخواهید کلاً چشم بر مشکلات و موانع ببندید یادبگیرید چگونه استرس را در مواجهه با مشکلات کنترل کنید.
9. زندگی و مشکلات را ساده ببینید
هر جنبه از زندگی، سختیهای خودش را دارد از روابط خانوادگی گرفته تا محیط کار و شرایط شغلی یا حتی گذراندن اوقات فراغت. فکر و ذهن ما همیشه درگیر این موضوعات است و موجب میشود هر لحظه در حال آنالیز شرایط باشیم. بنابراین یادگرفتن تسلط بر این شرایط و کنترل استرس ضرورت دارد. سادهترین راه، یک تنفس عمیق در این شرایط است. تنفس عمیق همراه با آرامش سبب میشود به لحاظ ذهنی و فکری هم آرامش بیشتری بیابید.
10. استرس را برای خودتان درونی و نهادینه نکنید
به دوش کشیدن ناراحتی، سختی و ترسهای دیگران کار درستی نیست. افرادی را در دایره ارتباطی خود جای دهید که مثبت اندیش هستند، به موفقیت فکر میکنند و برای هر مشکلی راهحل دارند. ارتباط با افراد منفی نگر نه تنها بر نحوه نگرش شما اثر میگذارد بلکه استرس آنها را نیز به شما منتقل خواهد کرد.
تنش و اظطراب مخربتر از چیزی است که ما تصور میکنیم. علاوه بر اثرگذاری منفی، شادی و حال خوب ما را از بین میبرد. با این وجود نکته مهم این است که همه ما میتوانیم کنترل استرس را در دست بگیریم.
اصلاح باورهای اشتباه زندگی، ساخت لایف استایل صحیح، یادگیری تکنیک های مدیریت بیزینس به گونه ای که شما بتوانید شیوه های آزادی بیزینس خود از المان زمان و مکان را یاد بگیرید و در کل ساخت یک زندگی ایده آل و ذهنیت یک کارآفرین، از جمله مواردی است که می تواند زندگی را برای شما جذاب تر سازد. وقتی راهنمایی در این زمینه وجود داشته باشد، طبیعتا انجام این کارها خیلی آسانتر می گردد. دوره پاراسل زندگی راهنمای شما در این زمینه خواهد بود.
پاسخ به نظر