خلاصهای از مقاله:
خود اشتغالی مزایای زیادی دارد ودر عین حال می تواند چالشهای خاص خود را داشته باشد و شما باید قبل از اقدام به این کار تمامی جوانب را بسنجید تا در میانه راه غافلگیر نشوید. در این مقاله به این موارد میپردازیم تا برای کسب و کار خود اشتغالی خود آمادگی کسب نمایید.
آنچه در این مقاله میخوانید:
- قبل از خود اشتغالی مسائل مالی را بررسی کنید
- انتخاب و ثبت نام تجاری
- در ابتدا کارهای حسابداری را خودتان انجام دهید
- سعی نکنید همه کارها را خودتان انجام دهید
مطمئن شوید که واقعاً میخواهید خود اشتغال شوید
خود اشتغالی مسیری است که همه افراد این توانایی را ندارند که آن را طی کنند و رییس خود باشند. قبل از اینکه این تصمیم مهم را بگیرید از خود این دو سؤال کلیدی را بپرسید:
-
آیا خود اشتغالی با شرایط زندگی شما همخوانی دارد؟
خود اشتغالی برای چه افرادی مناسب می باشد؟ اگر شما شغلی با درآمد خوب، امنیت شغلی بالا، مزایای فراوان و رضایت نسبی از شغل خود دارید، احتمالاً خود اشتغالی تصمیم عاقلانهای نخواهد بود هرچند که علاقه زیادی به کارآفرینی داشته باشید.
زمانی که شما یک شغل ثابت با درآمد و ساعات کاری منظم دارید، برنامه ریزی برای تعطیلات و بازنشستگی بسیار راحتتر خواهد بود. قبل از تصمیم گیری، حتماً سبک زندگی و شرایط مالی خود را بررسی و با خانواده خود مشورت کنید.
-
آیا شخصیت شما مناسب خود اشتغالی است ؟
درست است که رییس خود بودن مزایای زیادی دارد اما موفقیت و درآمد بیزینس شما تماماً بر عهده شما خواهد بود. اگر شخصیت شما به گونهای است که عدم قطعیتها در خود اشتغالی باعث استرس و اضطراب شما میشوند، پس خود اشتغالی نمیتواند گزینه مناسبی برای شما باشد.
قبل از خود اشتغالی مسائل مالی را بررسی کنید
برای شروع کسب و کار خود، آیا به مکان فیزیکی، ماشین و تجهیزات و غیره نیاز دارید؟ علاوه بر این موارد، شما باید هزینههای شخصی و بیزینس خود را تا زمانی که به درآمد برسید پوشش دهید. حتی اگر با شروع بیزینس خود مشتریهایی داشته باشید، ممکن است ماهها طول بکشد تا دستمزد خود را دریافت کنید.
قبل از اینکه برای خود اشتغالی اقدام کنید، تمامی هزینهها و شرایط مالی خود را به طور کامل بررسی کنید و نیازهای خود را به دقت تخمین بزنید. سپس ( در صورت نیاز ) منابع احتمالی کسب سرمایه مانند خانواده، دوستان، وام و غیره را بررسی نمایید.
مقاله پیشنهادی: کار، پسانداز و سرمایه گذاری سه عنصر موفقیت در کسب و کار
برای خود اشتغالی بیزینس پلن بنویسید
آیا برای شروع به کار خود نیاز به یک بیزینس پلن دارید؟ اگر همزمان با شغل تمام وقت خود، مشتریانی دارید که آماده کار با شما هستند و نیاز به تأمین مالی ندارید، احتمالاً نیاز به بیزینس پلن هم نخواهید داشت. اما بسیاری از بیزینسهای استارتاپی، به دلایل زیر نیاز به طرح تجاری دارند:
- انجام تحقیق بازار تا ثابت شود که ایده شما قابل اجرا است
- شرح چگونگی بازاریابی کالاها و خدمات
- جذب سرمایهگذار و منابع مالی
- پیش بینی گسترش بیزینس در آینده مانند خرید تجهیزات جدید، جذب کارمند و غیره.
داشتن یک طرح جامع و به روزرسانی منظم آن میتواند شما را برای خود اشتغالی و موفقیت آماده سازد.
مقاله پیشنهادی: نحوه جذب سرمایه گذار برای استارت آپ
انتخاب و ثبت نام تجاری
قبل از اینکه درهای کسب و کار خود را بگشایید و با مشتریان خود شروع به مذاکره کنید، شما باید تصمیم بگیرید که ساختار قانونی بیزینس شما چگونه خواهد بود.
- آیا بیزینس شما نیاز به ثبت قانونی دارد؟
- آیا نیاز به بیمه خاصی دارید؟
- نام بیزینس خود را باید ثبت تجاری کنید؟
- آیا نیاز به حساب بانکی تجاری دارید؟
تمامی این موارد را قبل از شروع خود اشتغالی به طور کامل بررسی کنید و در صورت لزوم با یک کارشناس مشورت نمایید.
بازاریابی کسب و کار
زمانی که کسب و کار خود اشتغالی را شروع میکنید، بزرگترین چالش پیش رو این است که اولین مشتریان را جذب کنید. اگر قبلاً به طور تمام وقت همان کار را انجام میدادهاید، ممکن است از قبل مشتریان بالقوهای داشته باشید.
در غیر این صورت، باید با دوستان، خانواده و آشنایان حرفهای خود در ارتباط باشید و از آنها بخواهید تا بیزینس شما را به مشتریان بالقوه معرفی کنند. اگر میخواهید کار خود را از صفر شروع کنید، یک پلن بازایابی طراحی کنید و چند استراتژی ساده و مقرون به صرفه را برای بازاریابی اجرا نمایید.
مقاله پیشنهادی: گام های اساسی برای راه اندازی یک استارت آپ
در ابتدا کارهای حسابداری را خودتان انجام دهید
در مراحل اولیه بیزینس، شما میتوانید کارهای حسابداری را خودتان انجام دهید و در هزینهها صرفه جویی کنید. برای این کار میتوانید از نرم افزارهای حسابداری استفاده کنید که کار را سادهتر میسازند.
همیشه حرفهای عمل کنید
حرفه شما هرچه که باشد، همیشه باید رفتار و ظاهر شما در راستای آن حرفه باشد. مشتریان بالقوهای که شما را نمیشناسند ممکن است به دلیل رفتار یا طرز لباس پوشیدن غیرحرفهای شما از شما رویگردان شوند. حرفهای بودن همچنین به این معنا است که تلفن، ایمیل و پیامها را سریعاً پاسخگویی کنید.
در دنیای کنونی، نظرات آنلاین و رسانههای اجتماعی نقش مهمی در ایجاد شهرت خوب و بد برای خدمات مشتریان دارند و میتوانند به نفع یا ضرر بیزینس شما تمام شوند.
اگر میخواهید شغل خود را در منزل انجام دهید و همزمان با مشتریان ملاقات داشته باشید، حتماً باید فضایی را در منزل خود به این کار اختصاص دهید که ظاهر اداری داشته باشد.
با ارائه بهترین خدمات، به کسب و کار خود اشتغالی خود اعتبار دهید
شما برای ادامه بیزینس خود، باید مشتریها را حفظ کنید. به این منظور و برای پیشی گرفتن از رقبا، باید کارهای زیر را انجام دهید:
- به گونهای رفتار کنید که همه شما را به صداقت و درستی بشناسند.
- توانایی خود را بزرگنمایی نکنید اما همیشه بیشتر از انتظار ظاهر شوید.
- به تمام قولهایی که میدهید عمل کنید.
- با هر مشتری به گونهای رفتار کنید که حس خاص و مهم بودن داشته باشد و مرتباً از آنها تشکر کنید.
اگر به مشتریان خود قولهایی بدهید که نتوانید به آنها عمل کنید، مسلماً آنها را از دست خواهید داد.
سعی نکنید همه کارها را خودتان انجام دهید
اگر بیزینس شما در حال رشد باشد و نمیتوانید کارها را سر وقت انجام دهید، سعی کنید بعضی از پروژهها را به دیگران واگذار کنید. به عنوان مثال، میتوانید مدیریت رسانههای اجتماعی را برون سپاری کنید.
با این کار میتوانید زمان بیشتری برای انجام فعالیتهای اصلی بیزینس خود داشته باشید. حتی میتوانید از اعضای خانواده خود کمک بگیرید.
با در نظر گرفتن موارد ذکر شده، پیش از شروع خود اشتغالی، تمامی جوانب را بسنجید و با آمادگی کامل قدم در این راه بگذارید. در نهایت نیز فراموش نکنید نباید اجازه دهید داشتن یک کسب و کار فردی، شما را از پرداختن به بقیه جنبههای زندگی باز دارد.
با برنامهریزی درست، میتوانید همزمان با مدیریت کسب و کار، تعادل درستی بین سلامت، زندگی شخصی و حرفهای خود برقرار نمایید.
داشتن یک ذهنیت درست برای ساخت تجربهای از زندگی که با پذیرش همه اتفاقات غیرقابل پیشبینی آن، شما را به موفقیت برساند، چهقدر برای شما حائز اهمیت است؟ اگر علاقهمند هستید در خصوص راهنمایی که شما را برای تجربه یک زندگی موفق آماده میکند، بیشتر بدانید، مطالعه مقاله معرفی دوره ساخت نگرش مثبت را از دست ندهید.
پاسخ به نظر