خلاصهای از مقاله:
بر اساس نتایج تحقیقات دانشمندان، 95 درصد فعالیت مغز از محدوده خودآگاهی خارج است. این یعنی تجربیات روزانه ما تحت تأثیر گسترده عقاید، رویکردها و رفتارهای ناخودآگاه ما هستند. بنابراین برای اینکه زندگی خود را پیشرفت دهیم، باید با استفاده از تلقینهای مثبت و گفتن جملات مثبت به خودمان، این تجربیات ناخودآگاه را تغییر دهیم.
آنچه در این مقاله میخوانید:
- تلقین مثبت چگونه انجام می شود؟
- از جملات منفی در تلقینهای مثبت استفاده نکنید
- تصویرسازی در تلقینهای مثبت
- به تلقین مثبت خود واقعیت ببخشید
تلقین مثبت چگونه انجام می شود؟
ابتدا باید به رفتارها یا الگوهای رفتاری که به نفع ما نیستند توجه کنیم. باید به این فکر کنیم که کدام یک از جنبههای زندگی ما مشکلدار هستند. سپس باید برای انجام تغییر در خود انگیزه ایجاد کنیم. وقتی بپذیریم که ذهن ناخودآگاه همیشه در راستای خواستههای ما عمل نمیکند، میتوانیم با تکرار تلقینهای مثبت، این مشکل را حل کنیم. اما باید توجه داشته باشیم که تکرار تصادفی جملات و تلقینهای مثبت نمیتواند منجر به نتایج معنادار شود.
اگر میخواهیم تلقینهای مثبت ما موفق باشند، باید یاد بگیریم که چگونه این جملات مثبت را به روش درست به کار گیریم. به این طریق بهتر میتوانیم اعمال، احساسات و تجربیات مثبت را شاهد باشیم. بنابراین برای داشتن تلقینهای مثبت مؤثر، نکات زیر را در نظر بگیرید.
جملات مثبت باید با صدای بلند تکرار شوند
صحبت کردن باعث میشود که فرایندهای یادگیری ما تقویت شوند و احتمال اینکه ذهن ناخودآگاه ما حرفهای ما را بشنود بالا میبرد. اضافه کردن حسهای دیگر، میتواند به تقویت این فرایند کمک کند. به عنوان مثال، با روشن کردن شمع معطر یا به صدا درآوردن یک زنگ در هنگام گفتن جملات مثبت و انگیزشی میتوانیم ذهن ناخودآگاه خود را تحریک کنیم. اگر بتوانید هر بار که این جملات مثبت را به زبان میآورید، تشریفاتی را به جا آورید که مکرراً تکرار میشوند، میتوانید ذهن ناخودآگاه را به توجه وادارید.
استفاده از زمان حال برای جملات مثبت و انگیزشی
ذهن ناخودآگاه ما بسیار ساده و غیرپیچیده عمل میکند و در لحظه حال زندگی میکند. درک عباراتی مانند "به زودی" یا "بعداً" یا مفاهیم انتزاعی مانند "بهتر" برای ذهن ناخودآگاه سخت است. جملات انگیزشی خود را ساده و در زمان حال بر زبان بیاورید. به عنوان مثال: "من سالم، ثروتمند و آگاه هستم" به جای جملاتی مانند "من در طول زمان سالمتر میشوم" یا "وقتی به سن 50 سالگی برسم ثروتمند خواهم شد". جملات سخت و پیچیده ممکن است ذهن خودآگاه را به شگفتی وادارد اما روی ذهن ناخودآگاه اثری ندارد.
مقاله پیشنهادی: رابطه احساسات و ضمیر ناخودآگاه
از جملات منفی در تلقینهای مثبت استفاده نکنید
ذهن ناخودآگاه میتواند توسط جملات منفی سردرگم شود. مثلاً اگر تلقین مثبت شما این است که "من دیگر بیمار نیستم"، ذهن ناخودآگاه شما ممکن است روی بیمار بودن تمرکز کند چون بیماری موضوع اصلی جمله شما است. بنابراین جملات خود را به دقت انتخاب کنید تا مطمئن شوید که ارتباط با ذهن ناخودآگاه منجر به تغییرات مثبت و توقف افکار منفی میشود.
در تلقینهای مثبت بر راه حل تمرکز کنید و نه مسأله
جملهای مانند "فقر من پایان یافته است" ممکن است اثر معکوس داشته باشند چون تمرکز شما روی فقر است و نه ثروت. به جای این جمله شما باید بگویید: "من ثروتمند هستم". هدف تلقینهای مثبت این است که خواستههای خود را به گونهای مطرح کنید که معتبر و واقعی باشند بدون اینکه بر عدم رضایت خود از شرایط کنونی تمرکز کنید.
تلقینهای مثبت را با جزییات، ساده و مستقیم بیان کنید
ذهن ناخودآگاه شما میداند که چطور به خواستههای شما برسد. اما نیاز به جهتدهی دارد. "من سالم و شاد هستم" یک جمله مثبت ساده است. اگر به دنبال یک شغل با درآمد بالا هستید باید جزییات آن را کامل بیان کنید: "من در یک شرکت در تورنتو کانادا کار میکنم. سالی صد هزار دلار درآمد دارم. شغل من نیاز به خلاقیت بالا دارد و از آن لذت میبرم. من به خاطر کاری که انجام میدهم احترام زیادی دریافت میکنم و وقت زیادی دارم تا با خانواده و دوستان خود بگذرانم."
مقاله پیشنهادی: 6 راه موثر برای افزایش مهارت حل مساله
تصویرسازی در تلقینهای مثبت
با استفاده از ذهن خودآگاه، صحنهای را تجسم کنید که تلقینهای مثبت شما را تأیید کند. تصویرسازی یک راه عالی برای رساندن پیام به ذهن ناخودآگاه است چون تصاویر هزاران حرف را بیان میکنند. اگر به دنبال خرید یک خانه هستید، خانه رؤیایی خود را با جزییات کامل تصور کنید. هرچه تصویری که در ذهن خود میسازید واضحتر باشد، ذهن ناخودآگاه بهتر میتواند در جهت رسیدن به آن تلاش کند.
استفاده از زبان بدن در تلقینهای مثبت
از حالات چهره، صدا، دست زدن، یا پریدن استفاده کنید. یک راه دیگر این است که در هنگام گفتن جملات تلقینی، یک پیادهروی سریع داشه باشید. به این طریق، ارتباطات ذهنی-جسمی در مغز تقویت شده و تلقینهای مثبت شما حمایت بیشتری دریافت میکنند.
مقاله پیشنهادی: با قدرت ذهن رویاهای خود را به واقعیت تبدیل کنید
تمرینات تلقینی مثبت خود را شروع کنید
هر روز ده تا پانزده دقیقه را به تکرار تلقینهای مثبت خود اختصاص دهید. صدا و عطر را وارد فرایند کنید، مثل روشن کردن شمع یا زدن زنگ. با احساسات عمیق قلبی صحبت کنید و با تصویرسازی، نواحی مختلف مغز خود را فعال کنید.
به تلقین مثبت خود واقعیت ببخشید
همانطور که میدانید تلقین مثبت بدون عمل کردن فایدهای ندارد. بنابراین اگر به دنبال شغل میگردید، علاوه بر این تمرینات و تلقینهای مثبت، شروع به ارسال رزومه کنید. اگر میخواهید وزن خود را کاهش دهید، این جملات انگیزشی را در هنگامی بیان کنید که به پیاده روی میروید یا در باشگاه مشغول تمرین هستید.
از تلقینهای مثبت خود دست نکشید
برنامهریزی دوباره ذهن نیاز به زمان دارد. با قرار دادن یادآورها در کل منزل، به خودتان یادآوری کنید که تلقینهای مثبت را انجام دهید. نشانههایی را در جاهای مختلف منزل قرار دهید تا با نگاه کردن به آنها به شما یادآوری شود تا این تلقینها را انجام دهید. از همه مهمتر این است که ثابت قدم باشید. اگر میخواهید در ذهن ناخودآگاه خود یک شیار جدید حک کنید، باید در کار خود استمرار داشته باشید.
تأثیر جملات مثبت و تلقین افکار مثبت بر ذهن ناخودآگاه بر هیچکس پوشیده نیست. با تلقین روزانه اهدافی که در ذهن دارید، میتوانید ذهن ناخودآگاه را آموزش دهید تا در جهت آنها حرکت کند. با رعایت اصولی که در این مقاله ذکر شد، میتوانید در این جهت گام بردارید. از همه مهمتر این است که در این مسیر استمرار داشته باشید که رمز موفقیت در هر کاری تکرار و تداوم است.
داشتن یک ذهنیت درست برای ساخت تجربهای از زندگی که با پذیرش همه اتفاقات غیرقابل پیشبینی آن، شما را به موفقیت برساند، چهقدر برای شما حائز اهمیت است؟ اگر علاقهمند هستید در خصوص راهنمایی که شما را برای تجربه یک زندگی موفق آماده می کند، بیشتر بدانید، مطالعه مقاله معرفی دوره شگفت انگیز پاراسل زندگی را از دست ندهید.
پاسخ به نظر