خلاصه ای از مقاله
با داشتن طرز فکر مثبتاندیشی، تمرکز فرد روی نقاط مثبت قرار میگیرد و به نقاط منفی اهمیت نمیدهد. فرد مثبتاندیش اصلاً شکست را نمیپذیرد و اجازه نمیدهد که افکار یا اتفاقات منفی روی او و طرز فکرش اثر بگذارد. مسئله مهم این است که شما میتوانید این نوع طرز فکر را در تمامی قسمتهای زندگی خود داشته باشید.
آنچه در این مقاله می خوانید:
نگرش مثبت چیست؟
مثبتنگری یک نگرش ذهنی و احساسی است. زمانی که فردی این نوع نگرش را داشته باشد، همواره به دنبال اتفاقات مثبت و نتایج مثبت میگردد. چنین فردی همیشه به دنبال ساخت افکار مثبت است. او هیچوقت ناامید نمیشود و زمانی که قصد رسیدن به چیزی را دارد تا آخرین لحظه تلاش میکند. با داشتن چنین طرز فکری، تمرکز فرد روی نقاط مثبت قرار میگیرد و به نقاط منفی اهمیت نمیدهد. فرد مثبتاندیش اصلاً شکست را نمیپذیرد و اجازه نمیدهد که افکار یا اتفاقات منفی روی او و طرز فکرش اثر بگذارد. مسئله مهم این است که شما میتوانید این نوع طرز فکر را در تمامی قسمتهای زندگی خود داشته باشید. از زندگی کاری و شخصی گرفته تا زندگی اجتماعی و عاطفی. برای اینکه شما هم به یک فرد مثبتاندیش تبدیل بشوید، باید سعی کنید نیمه مثبت هر چیزی را ببینید.
چگونه نگرش مثبت را در خود تقویت کنیم؟
1. از خودتان بپرسید: «آیا من مثبت اندیش هستم؟»
پاسخ این سؤال خیلی مهم است. تلاش کنید جوابی که به این سؤال میدهید صادقانه باشد. از خودتان بپرسید در چه زمینههایی مثبت فکر میکنید و در چه زمینههایی منفی. برای اینکه بتوانید بهتر روی خود کار کنید و به نتیجه مطلوبتری برسید، به این سؤالات با دقت و صداقت کامل جواب دهید.
2. اطلاعات مثبت را در ذهن خود ذخیره کنید
شما تنها میتوانید با به ذهن سپردن کلمات و جملات مثبت، این خصیصه بسیار مهم را در خود تقویت نمایید. زمانی که شما ذهن خود را مجبور میکنید که مثبت فکر کند و هر روز تعداد زیادی از این کلمات را در ذهن مرور میکنید، این کلمات ملکه ذهنتان میشوند. از آن پس هر زمان که به دنبال کلمه یا ایدهای در ذهن خود میگردید، تنها نمونههای مثبت آن را پیدا خواهید کرد.
3. ذهن خود را با ایدههای مثبت درگیر کنید
حال که کلمات و ایدههای مثبت را به ذهن خود تزریق کردید، به دنبال راههایی بگردید که از آنها استفاده کنید. برای مثال ساعت را روی زمان مشخصی تنظیم کنید و هر بار در آن زمان کلمات مثبتی که به ذهن سپردهاید را مرور کنید. یک ایده جذاب دیگر این است که کلمات مثبت را به چند بخش تبدیل کرده و هر بخش را روی یک تکه کاغذ بنویسید. حال سعی کنید این کلمات گسسته را مثل قطعات یک پازل به یکدیگر بچسبانید. با این کار ذهن شما مجبور میشود بین کلمات مثبت درون خود جستجو کند تا به کلمه مدنظر برسد. راههای این چنینی به شما کمک میکنند تا با دید بهتری به همه چیز نگاه کنید.
4. تلاش کنید که فقط به نقاط مثبت هر چیزی دقت کنید
اگر شما هم از آن دسته از افراد هستید که به نکات منفی هر چیز دقت میکنند، باید گفت که شما به ذهنتان یاد دادهاید که روی نقاط منفی تمرکز کند. اینکه بخواهید عادت ذهنی خود را تغییر بدهید شاید کمی سخت باشد اما شدنی است. برای مقابله با این افکار باید به ذهن خود یاد بدهید که به نقاط مثبت هر چیزی دقت کند.
مقاله پیشنهادی: 10 نکته عملی برای ساخت عادت مثبت اندیشی | عزت خواه دات کام
5. همواره سعی کنید خود را در شرایط مثبت قرار دهید
شاید شما هم نظریه شرطی شدن کلاسیک پاولف را شنیده باشید. او برای اینکه به سگ خود اطلاع بدهد که زمان ناهار رسیده است، زنگی را به صدا درمیآورد. سگ او هم هربار که صدای زنگ را میشنید هیجانزده میشد چرا که میدانست وقت ناهار است. تکرار این اتفاق باعث شده بود که حتی اگر بعد از صدای زنگ هم غذایی به او داده نشود، آن سگ باز هم هیجانزده شود. پس میتوان نتیجه گرفت که اگر فردی مرتباً خود را در شرایط مثبت قرار دهد، کمکم افکارمنفی او به صورت اتوماتیک به افکارمثبت تبدیل میشود.
6. سعی کنید شکرگزار باشید
درست است که هزاران هزار مسئله مختلف وجود دارد که انسان میتواند به خاطر آنها ناراحت و عصبانی باشد اما به همان میزان هم موارد مثبت نیز وجود دارد. اینکه کدام نوع نگرش را انتخاب کنیم، به خودمان بستگی دارد. شکرگزار بودن را میتوان به دو بخش تقسیم کرد. بخش اول شکرگزاری از خداست. کسی که اتفاقات خوب را سر راه ما قرار داده است. بخش دوم هم به شکل زمینی خود را نشان میدهد، یعنی سپاسگزار بودن از اطرافیان خود. پدر، مادر، دوستان، همکاران و هر کسی که تأثیر مثبتی در زندگی ما دارند. با این کار هم حال خود ما خوب خواهد شد و هم اینکه مطابق قانون جذب انرژیهای مثبت بیشتری به سمت ما میآیند.
7. از اتفاقات خوب و مثبت زندگی لذت ببرید
خیلی از ما بدون اینکه لذت کافی از اتفاقات خوب زندگی خود ببریم از روی آنها رد میشویم. مهم نیست این اتفاقات چقدر کوچک باشند، مرور همه آنها میتواند حس و حالتان را بهتر کند. زمانی در روز را به فکر کردن به اتفاقات خوب زندگی خود اختصاص بدهید. گاهی حتی نوشتن درباره افراد یا اتفاقات مثبت زندگی میتواند خیلی کمککننده باشد. سعی کنید به این مسئله توجه بیشتری داشته باشید تا تأثیر آن را روی خود ببینید.
8. برای توصیف زندگی خود از کلمات مثبت استفاده کنید
قدرت کلمات را دستکم نگیرید. هر شکلی که درباره زندگی خود حرف بزنید، زندگیتان به همان شکل تبدیل خواهد شد. اگر زندگی خود را کسلکننده، ناراحتکننده و بهم ریخته توصیف کنید، این توصیفات روی ذهن و جسم شما تأثیر خواهد گذاشت. پس سعی کنید که همیشه مثبت حرف بزنید تا اتفاقات مثبت هم برایتان به وقوع بپیوندد.
9. باعث شادی و لبخند دیگران شوید
زمانی که شادی دیگران برایتان مهم باشد، دقت بیشتری روی رفتار و گفتار خود خواهید داشت. چرا که نمیخواهید کسی را ناراحت ببینید و از ناراحتی دیگران احساس بدی خواهید داشت، به ویژه اگر که خودتان باعث ناراحتی آنها شده باشید.
مقاله پیشنهادی: مثبت اندیشی
10. در بدترین شرایط هم به دنبال یک چیز مثبت باشید
همیشه به خودتان بگویید حتی بدترین شرایط هم قرار است در آینده به یک خاطره خوب برای شما تبدیل شود. همیشه در هر چیز منفی میتوان یک جنبه مثبت پیدا کرد. سعی کنید این عادت را درون خود تقویت کنید.
11. از اشتباهات درس بگیرید
هیچکس کامل نیست. هرکسی ممکن است در هر برهه از زندگی خود اشتباهاتی را داشته باشد. به جای اینکه تمرکز خود را روی آن شکست بگذارید و از مسیر روبهجلوی خود غافل بشوید، از آنها درس بگیرید.
12. در حال زندگی کنید
منظور از حال، دقیقاً همان لحظهای است که در آن زندگی میکنید. اگر در یک لحظه از چیزی ناراحت میشوید، همان لحظه آن را فراموش کنید. نیازی نیست که به ذهن بسپارید که 5 دقیقه قبل چه اتفاق بدی افتاده است یا در 5 دقیقه آینده قرار است چه شرایطی به وجود بیاید. فقط و فقط در حال و در لحظه زندگی کنید.
13. سعی کنید دوستان مثبت اندیش داشته باشید
زمانی که اطرافیان شما را افراد مثبتاندیش تشکیل داده باشند، شما هم مجبور هستید که مثبتنگر باشید چرا که فقط با افکارمثبت در ارتباط هستید. شاید پیدا کردن افراد مثبتنگر و حذف کسانی که باعث ناامیدی شما میشوند، کمی سخت باشد، اما لازم است قبل از اینکه شما هم دچار منفیگرایی بشوید این کار را انجام دهید.
افراد مثبت اندیش چه ویژگیهایی دارند؟
- همیشه چهره بشاشی داشته و لبخند بر لب دارند
- مهربان هستند
- زمانی که شکست خوردند، بلند میشوند و دوباره تلاش میکنند
- حتی اگر ناراحت باشند، باز هم سعی میکنند شادمانی خود را حفظ کنند.
- نگرش مثبت خود را حتی با وجود مشکلات و سختی باز هم حفظ میکنند.
شغل ایدهآل شما باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟ آزادی از المان زمان و مکان برای شغلی که انتخاب میکنید، چقدر اهمیت دارد؟ شروع بیزینسهای آنلاین آن هم در یک مارکت پلیس جهانی، یکی از شغلهای محبوب جهان است چون فرد را محدود به زمان و مکان خاصی نمیکند و زمینه کسب درآمد دلاری را فراهم میکند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص کسب و کار بزرگ و پرسود آمازون، پیشنهاد ما مشاهده ویدیوی معرفی این بیزینس است.
پاسخ به نظر