خلاصه ای از مقاله
تاثیر احساسات منفی بر روند موفقیت چگونه است؟ چه راهکارهایی برای افزایش حالات روانی مثبت وجود دارد؟ در این مقاله به برخی از تاثیرات احساسات منفی در روند موفقیت می پردازیم و راهکارهایی برای افزایش احساسات مثبت بیان می کنیم.
آنچه در این مقاله می خوانید:
تأثیر احساسات منفی بر دست یابی به موفقیت
همانطور که میدانید در همه انسانها، مجموعهای از احساسات مثبت و منفی وجود دارد که هر کدام از آنها تأثیر مخصوص خود را بر روحیه و خلقوخوی او به جا میگذارند.
بعضی از احساسات مانند امیدواری، شادی و عشق مثبت هستند و باعث افزایش اعتماد به نفس و مثبتاندیشی میشوند و برخی دیگر مانند خشم، ناامیدی و ترس، منفی به حساب میآیند و باعث ایجاد حالاتی مثل منفیبافی و بدبینی میشوند.
همچنین این دو حس باعث ایجاد واکنشهای متفاوتی نیز در شما میشوند. مثلاً وقتی شما احساس ترس میکنید، میخواهید به هر نحوی از آن موقعیت فرار کنید. اما مثلاً وقتی حس امید در شما وجود داشته باشد، تحمل سختیها دیگر برای شما دشوار نخواهد بود.
در این مقاله قصد داریم ابتدا به بررسی تأثیر احساسات منفی در روند موفقیت بپردازیم. اما قبل از آن عواملی که باعث ایجاد چنین احساساتی در شما میشوند را بررسی خواهیم کرد.
1. احساس خشم
وقتی انسان نتواند خواسته خود را برآورده کند، ضمیر ناخودآگاه، احساس خشم را در او به وجود میآورد. خشم در واقع تلاشی است که شما برای از بین بردن موانع پیشِروی خود به کار میبرید زیرا این توهم برای شما به وجود میآید که میتوانید کنترل امور را به دست بگیرید.
خشم به شما کمک میکند تا در منازعات، خودتان را محق نشان دهید و حتی از حقوق خودتان دفاع کنید. این احساس منفی، تلاشی غیرآگاهانه برای به عقب راندن طرف مقابل است.
نکته جالب این که وقتی خشم شما از کاری است که خودتان انجام دادهاید، مثلاً این که چرا به شخص دیگری اعتماد کردید و ضربه خوردید، در واقع خودتان را وادار میکنید که در ارتباطات بعدی، بیشتر مراقب باشید.
2. احساس رنجیدگی
رنجیدگی، شکل خفیفی از خشم است و در نتیجۀ ناراحتی از رفتار شخص دیگری اتفاق می افتد. وقتی شما از کار یک نفر آزرده خاطر میشوید، به این معنی است که آنها به شکلی که انتظار داشتهاید با شما رفتار نکردهاند و شما نیز قادر به تغییر دادن آن نیستید.
بنابراین برداشتی که میتوان از حالت آزردگی داشت این است که نمیتوانید رفتار دیگران را به شکلی که میبینید، بپذیرید. در هر دو احساس منفی خشم و آزردگی، یک میل مخفی وجود دارد و آن تحت کنترل آوردن موقعیت است. به عبارت دیگر از این که شرایط طبق میل و انتظار شما نبوده است، ناراحت هستید.
3. احساس ناراحتی
غم و ناراحتی، راهی برای بیان نارضایتی از خود و دستاوردهایمان است. در واقع، غم ناشی از احساس فقدان شخص یا چیزی در زندگی است که اگر وجود داشت، شما بیشتر احساس خوشحالی میکردید.
مثلاً وقتی از کار خود ناراضی هستید، دوست دارید خانه شخصی خودتان را داشته باشید یا با کسی که مورد علاقه شما است، رابطه دوستانهای برقرار کنید اما به هیچ کدام از آنها دست نیافتهاید، حس ناراحتی در شما ایجاد میشود و در نتیجه داشتههای دیگرتان، به چشم شما نخواهد آمد.
حس نوستالژی، شکل دیگری از ناراحتی است که در نتیجه به خاطر آوردن خاطرات خوب گذشته در شما به وجود میآید.
اگرچه نوستالژی را نمیتوان احساسی منفی به شمار آورد اما در هر حال باعث میشود تصور کنید که زمان گذشته، بهتر از زمان حال بوده است و مجدداً ثابت میکند که شما از زندگی فعلی خود راضی نیستید. اگر احساس ناراحتی و غم، در شما دائمی باشد، دیگر نمیتوانید از داشتههای خود لذت ببرید.
4. احساس گناه
احساس گناه، شکلی از خود تنبیهی به حساب میآید. عمدتاً کسانی که دائماً در حال فکر کردن هستند، با این حس آشنا میباشند. احساس گناه، در واقع این علامت را به شما میدهد که باید تغییری در خود ایجاد کنید.
اما قبل از آن باید بدانید که منشأ این حس از کجا است. آیا فکر کردن بیش از اندازه باعث ایجاد چنین حسی شده است یا واقعاً کار بدی انجام دادهاید. اگر مورد دوم درست باشد، لازم است به تحلیل کار خودتان بپردازید و علت آن را شناسایی کنید.
خودتان را ببخشید و قول بدهید که در آینده دیگر آن کار را انجام ندهید. اگر احساس گناه شما، ناشی از صدمه زدن به دیگران است، میتوانید با جبران خسارت و عذرخواهی، تا حدودی این حس را در خودتان از بین ببرید.
5. احساس ترس و اضطراب
دو شکل دیگر احساسات منفی، ترس و اضطراب میباشد. احساس ترس، در حقیقت در نتیجه مواجهه با موانع غیر منتظره و ناگهانی ایجاد میشود. مثلاً وقتی شما در حال عبور هستید و ناگهان صدای مهیبی میشنوید، احساس ترس در شما ایجاد میشود و برای فرار از پیامدهای آن فرار میکنید.
در واقع، ترس نوعی هشدار و البته واکنش دفاعی به حساب میآید که باعث میشود شما از موقعیتهای خطرناک فرار کنید.
6. احساس ناامیدی
ناامیدی زمانی رخ میدهد که شما با وجود تلاش، نمیتوانید خواسته خود را برآورده کنید. مثلاً ممکن است قصد ورود به دانشگاه را داشته باشید و یک سال بدون وقفه درس میخوانید، اما سرانجام در رشته و دانشگاهی که میخواهید قبول نمیشوید.
این حالت، باعث باعث ایجاد ناامیدی در شما میشود. از طرفی نشانه این است که شما باید برای رسیدن به خواسته خود تلاش بیشتری به خرج دهید یا راههای دیگری را هم امتحان کنید.
رابطه احساسات منفی و روند موفقیت
خشم، ترس، ناامیدی، اضطراب و دلخوری، از جمله حالتهای روانی هستند که بیشتر افراد مرتباً آنها را تجربه میکنند اما در عین حال، آن را نادیده میگیرند. این مساله کاملاً قابل درک است چون این احساسات باعث ایجاد حس ناراحتی در شما میشود و سطح استرس را در شما افزایش میدهد.
به این ترتیب، زمینه برای بروز برخی از بیماریهای جسمی فراهم خواهد شد. هیچکس دوست ندارد احساس ناراحتی را تجربه کند، به همین خاطر فرار از چنین احساساتی طبیعی است با این حال به خاطر داشته باشید که در بیشتر مواقع این احساسات، مفید هستند و پیامهای مهمی را منتقل میکنند.
مثلاً خشم و اضطراب، نشانگر نیاز به تغییر بوده و این که شاید سلامت شما در خطر باشد. یا احساس ترس، به افزایش سطح ایمنی شما کمک میکند. همچنین احساس دلخوری، به شما هشدار میدهد که باید در روابط خود تجدید نظر کنید.
به طور کلی، احساسات منفی، نوعی هشدار برای تغییر شرایط فعلی به حساب میآیند. بنابراین همیشه نمیتوان تأثیر آنها را منفی تلقی کرد. مثلاً وقتی شما کسبوکاری را راهاندازی میکنید اما در نهایت به نتیجه دلخواه خود نمیرسید، یعنی میزان فروش یا رضایت مشتریان به اندازهای نیست که انتظار داشتهاید، بنابراین احساس ناامیدی و سرخوردگی به سراغ شما خواهد آمد.
در این شرایط، واکنش شما نسبت به شرایط پیش آمده، مسیر کاری شما را تغییر خواهد داد. به این معنی که اگر ناامید شوید و به دنبال یافتن علت آن بر نیایید، تمام زحمتهایی که تا قبل از آن متحمل شده بودید به هدر خواهد رفت.
در مقابل، وقتی با خودتان فکر میکنید که چه عواملی باعث به وجود آمدن این وضعیت شده است، قطعاً به دنبال تغییر الگوی کاری خود برخواهید آمد.
مقاله پیشنهادی: رابطه احساسات و ضمیر ناخودآگاه
-
احساسات مثبت، الزاماً همیشه خوب نیستند!
روانشناسان معتقدند که اگرچه حالتهای روحی مثبت مثل امید، لذت و شکرگزاری، فواید زیادی دارند اما اثرات منفی خاص خودشان را به دنبال دارند. مثلاً حتماً تاکنون بارها درباره اثرات مثبت خوشبینی شنیدهاید، از جمله این که تاثیرات مطلوبی بر سلامت روح و جسم شما به جا میگذارد.
با این حال، وقتی خوشبینی بیش از اندازه و غیر معقول باشد، باعث میشود که انتظارات شما شکل غیر واقع بینانهای به خود بگیرید و حتی مخاطراتی را برای شما به همراه داشته باشد.
مثلاً وقتی شما بیش از اندازه نسبت به اوضاع کسبوکار خود خوشبین باشید، ممکن است ریسکهای شما حساب نشده و نامعقول باشد و سرمایه خود را در بازار از دست بدهید.
در مقابل برخی از حالتهای هیجانی که نامطلوب به حساب میآیند، انگیزهای در شما ایجاد میکنند که شما را به سمت تغییرات، دستیابی به موفقیتهای بیشتر و خطر کردن وامیدارد.
با این توضیحات میتوان نتیجه گرفت که همیشه نباید از نقش مؤثر احساسات منفی چشم پوشید زیرا آنها باعث میشوند از خطرات در امان بمانید و به دنبال ارتقا هرچه بیشتر اوضاع زندگی خود باشید.
2 راهکار برای افزایش حالتهای روانی مثبت
در این جا، راهکارهایی را به شما معرفی میکنیم که به کمک آنها میتوانید حالتهای عاطفی مثبت را در خودتان افزایش دهید و بر استرس و حالتهای منفی غلبه کنید.
1. خودتان را در بهترین حالت تصور کنید
در این استراتژی، شما باید خودتان را در بهترین حالتی که میخواهید تصور کنید و حسی که از این حالت به شما دست خواهد داد را تصور کنید. یافتهها نشان میدهد که تمرین تصویر سازی باعث بهبود خلقوخو شده و حالت خوشبینی را افزایش میدهد.
هر دو این حالتها، اثرات پایداری در شما به جا خواهد گذاشت. شما میتوانید حالتی که دوست دارید را در دفتری یادداشت کنید یا صرفاً از تکنیکهای بصری استفاده کنید. شما در هر دو حالت، زندگی خود را در زمان آینده تصور میکنید.
در این صورت، برای رسیدن به چنین حالتی، تمام تلاش خود را به کار خواهید گرفت. نتیجه یافتهها نشان داده است افرادی که به مدت دو هفته، هر روز 5 دقیقه وقت خود را صرف این کار میکنند، از خلقوخوی مثبتتری برخوردار خواهند بود و در مقایسه با کسانی که وقت خود را فقط صرف فکر کردن به فعالیتهای روزانه میکنند، خوشبینتر هستند. صرف همین 5 دقیقه، بهترین شکل استفاده از زمان است.
2. نامه شکرگزاری بنویسید
در این روش، از افرادی که به شما محبت و کمک کردهاند، تشکر میکنید. این کمکها الزاماً نباید بزرگ باشد، حتی محبتهای کوچک را هم در نظر بگیرید. مثلاً از دوستی که شما را راهنمایی کرده است یا همسایهای که در نبود شما از خانهتان مواظبت کرده است، تشکر کنید.
کارهایی از این دست، هم باعث ایجاد حس خرسندی در کسانی که از آنها تشکر کردهاید میشود و هم تا مدتها، در شما حس مثبت ایجاد خواهد کرد. بیشتر کسانی که این روش را انجام دادهاند اعلام کردهاند که تا روزها و حتی هفتهها بعد از آن، احساس مثبت و خوشایندی داشتهاند.
همانطور که مشاهده کردید، احساسات منفی، همیشه بد و ناخوشایند نیستند بلکه در اصل هشداری برای در امان ماندن شما از خطرات و نیاز به تغییر وضعیت کنونی میباشد. در واقع هر حسی که در شما وجود دارد، میتواند نشان دهد که آیا شما کار خود را به درستی انجام دادهاید یا نه.
دوست خوبم تلاش ما بر این است نقشی در موفقیت تو داشته باشیم. اگر شما دوست عزیز مشتاق یادگیری فروشندگی آنلاین در سایت آمازون هستید میتوانید با مطالعه مطالبی که در صفحه دوره آربی ارائه شده است، مسیر درستی را انتخاب کنید. آموزش های دوره آربی شما را از صفر تا صد با نحوه فروش در آمازون آشنا میکند.
پاسخ به نظر