خلاصه ای از مقاله
دیدگاه و تفسیری که افراد از اتفاقات پیرامون خود دارند، موجب تفاوتهایی در عملکرد انسانها میشود. آنچه اهمیت دارد نوع اتفاقات نیست، بلکه واکنش افراد نسبت به آنها حائز اهمیت میباشد. برای همه ما پیش آمده است که موضوعی ذهنمان را درگیر کرده است و گرچه رخ دادن آن موضوع بعید به نظر میرسیده است، اما با تمرکز ذهن بر آن موضوع به وقوع پیوسته است.
آنچه در این مقاله می خوانید:
- لزوم مثبت اندیشی
- استفاده از عبارتهای مثبت
- ویژگیهای شخصیتی خودتان را باور داشته باشید
- در حلقه افراد منفی باف قرار نگیرید
لزوم مثبت اندیشی
اتفاقاتی که پیرامون ما رخ میدهد تا حد زیادی به نگرشهای ما مربوط میشوند. طبق قانون جذب، آنچه در واقعیت رقم میخورد، قبلاً در ضمیر ناخودآگاه ما به تصویر کشیده شده است. دیدگاه و تفسیری که افراد از اتفاقات پیرامون خود دارند، موجب تفاوتهایی در عملکرد انسانها میشود. آنچه اهمیت دارد نوع اتفاقات نیست، بلکه واکنش افراد نسبت به آنها حائز اهمیت میباشد. برای همه ما پیش آمده است که موضوعی ذهنمان را درگیر کرده است و گرچه رخ دادن آن موضوع بعید به نظر میرسیده است، اما با تمرکز ذهن بر آن موضوع به وقوع پیوسته است.
تصور کنید برای یک مصاحبه استخدامی دعوت شدهاید. به موقع رسیدن از نخستین امتیازات مثبتی است که بر روند استخدام شما تأثیر گذار خواهد بود. از روز قبل ذهن خود را درگیر این مسئله میکنید که اگر دیر به محل مصاحبه برسید، چه اتفاقی خواهد افتاد. با وجود آنکه تمام شرایط را بررسی کردهاید تا از وقوع چنین اتفاقی خودداری شود، اما صبح روز مصاحبه شرایط به شکلی پیش میرود که سر ساعت مشخص شده به مصاحبه نمیرسید. این اتفاقات بر حسب آنچه قبلاً در ضمیر ناخودآگاه شما تصور شده، به وقوع پیوسته است.
خواستگاه مثبت اندیشی از باورهای ما است. این باورها و اعتقادات افراد است که آنها را به سمت خوشبختی یا بدبختی میکشاند. جهان مملو از مشکلات و چالش ها است و در زندگی روزمره خود باید با آنها دست و پنجه نرم کنیم. بهتر است به جای بدبینی و منفی بافی، افکارمان را به سمت مثبت اندیشی تغییر جهت داده و در صدد پیدا کردن راههای طلایی و مثبت برای چالشهای خود باشیم. نکته دیگری که جلب توجه میکند، مسری بودن این افکار است. تفکر مثبت یا منفی بافی هر دو در اطرافیان فرد سرایت میکند. نباید اجازه دهید افکار منفی دیگران بر شما اثر گذاشته و سبب تضعیف روحیه شود. در عوض باید کمک کنید افکار مثبت شما بر افکار دیگران نیز سایه انداخته و بر بدبینی دیگران غلبه نماید.
مثبت اندیش بودن به معنای چشم بستن بر نقاط ضعف و کاستیهای نیست، بلکه به معنای حقیقی، یعنی درست دیدن وقایع و برنامه ریزی هدفمند و هوشمندانه برای ایجاد تغییراتی است که مسیر موفقیتها را هموار سازد. بدبینی به شکل بیماری دیده میشود که فرد بیمار همه ویژگیها و شرایط خوب را زیر سؤال میبرد و شکاکی و دودلی از خصوصیات شخصیتی او به شمار میرود. اما جای نگرانی وجود ندارد و این دسته از افراد میتوانند با یک سری راهکارها انرژی خود را صرف افزایش نقاط قوت و کاهش ضعفهایشان نمایند.
استفاده از عبارتهای مثبت
هنگام صحبت کردن با دیگران از واژهها و عبارتهای مثبت استفاده کنید. برخی از کلمات با خود بار منفی دارند، سعی کنید در مکالمات روزمره کمتر از آنها استفاده کنید. افعالی که منفی هستند را با افعال مثبت جایگزین کنید. به جای آنکه بگویید" فکر نمیکنم این پروژه را به موقع به پایان برسانم" بهتر است بگویید:" تلاشم را میکنم این کار را به نحو احسن و به موقع انجام دهم". برخی واژهها را به عنوان کلید واژههای خود در نظر بگیرید و از آنها استفاده بیشتری داشته باشید. کلماتی از قبیل، موفقیت، کامیابی، سعادت و ... .
ویژگیهای شخصیتی خودتان را باور داشته باشید
افراد بدبین و منفی باف، در حقیقت ویژگیها و مهارتهایشان را باور ندارند. افکار منفی سبب سلب اعتماد به نفسشان شده و تصور میکنند نمیتوانند به اهداف و آرزوهایشان دست یابند. گاه خود را در مقایسه با دیگران میبینید و می گویید فلان شخص در کوتاهترین زمان ممکن به اهدافش رسیده است. شاید برای شما زمان طولانیتری لازم باشد اما در صورتی که به تواناییها و مهارت خود ایمان داشته باشید و خود را لایق موفقیت بدانید به آن دست خواهید یافت.
ذهن مثبت گرا داشته باشید
گاه لازم است کمی با خود بیندیشید و شرایط را مرور کنید. آیا اوضاع به همان اندازه که من فکر میکنم وخیم است؟ اگر از زاویه دیگری به موضوع نگاه کنم، شرایط تغییر خواهد کرد؟ آیا زمانهایی پیش آمده که ضمن ایجاد مشکل، تجارب مثبتی را برای من به همراه داشته باشد؟ برای پاسخ به این سؤالها از جملات تأکیدی مثبت استفاده کنید. آگاهانه ذهن را به مثبت اندیشی عادت دهید و به دنبال راهکارهای مثبت و خلاقانه برای چالش خود باشید.
احتمالات مثبت را در نظر بگیرید
همواره به احتمالات مثبت توجه داشته باشید. مشکلات جزء جدایی ناپذیر زندگی انسانها هستند. افراد مثبت اندیش به جای آنکه بر پیامد احتمالات منفی متمرکز شوند، در ابتدا به دنبال احتمالات مثبت هستند. به جای آنکه از قدم گذاشتن در مسیر سخت موفقیت واهمه داشته باشند، در مورد آن به طور کامل تحقیق و بررسی میکنند و همه شرایط و وسایل لازم را قبل از شروع، مهیا میکنند. اما افراد بدبین با احتمال مواجهه با چالشهای بزرگ، اصلاً خود را برای چنین سفری آماده نمیکنند.
کوچک شمردن مشکلات
افراد مثبت اندیش از مواجهه با مشکلات هراسی ندارند. گاه مشکلات را همچون فرصتی میپندارند که بیشتر سبب ورزیده شدن آنها میشود. سعی میکنند موانع را با قوت پشت سر بگذارند و اعتماد به نفس خود را افزایش دهند. مشکلات برای آنها معنای واقعی ندارد، آنها را همانند چالش میدانند و تمام سعی خود را میکنند از این چالشها سربلند بیرون بیایند.
مقاله پیشنهادی: 5 راه دست یابی به نگرش ذهنی مثبت
در حلقه افراد منفی باف قرار نگیرید
افکار مثبت و منفی مسری هستند. در صورتی که با افرادی معاشرت و رابطه دارید که ذهنشان به بدبینی و منفی بافی عادت کرده است، سعی کنید خود را از دایره این افراد خارج نمایید. تصور کنید در یک پروژه کاری با چند نفر شریک شدهاید. یکی از این افراد مدام بر این باور است که پروژه به لحاظ مالی با شکست مواجه خواهد شد. همین طرز فکر بر سایر افراد نیز اثر میگذارد و نتیجهای به غیر از ایجاد استرس و اضطراب در گروه نخواهد داشت. به جای آنکه افراد بر انجام پروژه و چالشهای پیش رو متمرکز شوند، ذهنشان درگیر مسائل مالی خواهد شد.
افراد مثبت اندیش، خود را بی جهت سرزنش نمیکنند
نگرش افراد مثبت اندیش بر این است که شکست پلهای برای موفقیت است. در صورت مواجهه با شکست، آنها را به چشم فاجعه نمینگرند. با پیش بینیهای که دارند خود را برای شکستهای احتمالی آماده میکنند و آنها را فرصتی برای یادگیری میدانند.
انتظارات واقع بینانه دارند
هراز گاهی باید به خودمان یادآوری کنیم که آیا انتظارات ما با شرایط موجود یکسان است یا خیلی فراتر از آن رفتهایم. گاه نتیجه تلاشی که انجام میدهیم در بلندمدت خودش را نشان خواهد داد، اما سطح انتظار ما باعث میشود حصول نتیجه را راضی کننده نبینیم.
تصورات منفی خود را به شکل قانون در نیاورید
گاه افکار منفی را که به سراغمان میآیند به شکل قانون برای خود تعبیر میکنیم. به این موارد دقت کنید:" اگر برای همکارم مهم بودم، با من اینگونه رفتار نمیکرد" ،" اگر نتوانم در این کسب و کاری که به راه انداختم موفق شوم، دیگران من را احمق فرض میکنند"، " اگر برای دوستم ارزش داشتم، حتماً تا الآن حال مرا پرسیده بود" این عبارات و نگرشها احتمالاً در واقعیت طور دیگری هستند.
این جملات، پیش داوریهای مبتنی بر افکار منفی هستند که به ذهن خطور میکنند. زمانی که شرایط مبهم به نظر برسد، بدون دلایل کافی، برداشتهای منفی از وقایع میکنید و تمام چیزهایی را که به ذهن میرسد، باور میکنید. تلاش کنید همیشه جوانب مثبت را ببینید و اتفاقات مبهمی را که اطلاعات کافی در مورد آنها ندارید، قضاوت نکنید.
داشتن یک ذهنیت درست برای ساخت تجربهای از زندگی که با پذیرش همه اتفاقات غیرقابل پیشبینی آن، شما را به موفقیت برساند، چهقدر برای شما حائز اهمیت است؟ اگر علاقهمند هستید در خصوص راهنمایی که شما را برای تجربه یک زندگی موفق آماده میکند، بیشتر بدانید، مطالعه مقاله معرفی دوره شگفت انگیز پاراسل زندگی را از دست ندهید.
پاسخ به نظر