خلاصه ای از مقاله
بسیاری از سرمایه گذاران حاضر نیستند که در یک حوزه نوپا شروع به فعالیت نمایند. این سرمایه گذاران بیشتر به این فکر میکنند که حوزههای پرطرفدار کدامند. وقتی سرمایه گذاران برای یک کسب و کار سرمایه ارائه می دهند، انتظار دارند که طرح کسب و کار طبق برنامه پیش برود و سر موعد به اهداف تعیین شده برسد. این نوع کسب و کارها نرخ ریسک بالایی دارند و شاید تنها ده درصد این کسب و کارها به موفقیت واقعی برسند.
آنچه در این مقاله می خوانید:
- سرمایه، اولین قدم راه اندازی کسب و کار
- تبلیغات در کسب و کارهای کوچک
- گامهای ایجاد کسب و کار
آغاز یک تجارت پر سود
در گذشته، امنیت شغلی برای ما به معنای کار کردن در یک شرکت باثبات و انجام وظایف به بهترین نحو بود. اما امروزه این مفهوم تغییر کرده است و امنیت شغلی یعنی اینکه در بازار شغلی بتوانیم به رقابت بپردازیم و مطمئن باشیم که اعمال ما در حقیقت به موفقیت شرکت منجر میشوند. به این منظور، شما باید بدانید مشتریان شرکت چه کسانی هستند، چه مشکلاتی باید برطرف شوند و اعمال شما چه تأثیری بر دیگر بخشهای شرکت دارند. در این مقاله قصد داریم مفاهیم بنیادی و ملزومات اساسی در راه اندازی کسب و کار را به شما نشان دهیم.
1. سرمایه، اولین قدم راه اندازی کسب و کار
بسیاری از کتابها و مقالات در زمینه کسب و کار بر مدل سرمایه – ریسک تأکید دارند. در این مدل، شما یک موقعیت را در یک بازار بزرگ و رو به رشد شناسایی میکنید، یک تیم مدیریتی موفق و با تجربه استخدام میکنید، سرمایه زیادی را جمع آوری میکنید و آن سرمایه را در جهت رشد کسب و کار خود صرف مینمایید. لازمه چنین کسب و کاری این است که شما قبلاً در یک کسب و کار دیگر موفق باشید و سرمایه حاصل از آن کسب و کار را در این حوزه جدید به کار بگیرید.
بسیاری از سرمایه گذاران حاضر نیستند که در یک حوزه نوپا شروع به فعالیت نمایند. این سرمایه گذاران بیشتر به این فکر میکنند که حوزههای پرطرفدار کدامند. وقتی سرمایه گذاران برای یک کسب و کار سرمایه ارائه می دهند، انتظار دارند که طرح کسب و کار طبق برنامه پیش برود و سر موعد به اهداف تعیین شده برسد. این نوع کسب و کارها نرخ ریسک بالایی دارند و شاید تنها ده درصد این کسب و کارها به موفقیت واقعی برسند.
2. راه اندازی یک استارتآپ موفق
برای داشتن یک استارتآپ موفق، بهتر است که از مدل کم ریسک پیروی کنید تا همزمان با پیش بردن کسب و کار بتوانید روشهای مدیریتی را نیز یاد بگیرید. در این صورت، وقتی یک موقعیت بزرگ پیش روی شما ظاهر میشود، بهتر میتوانید از آن موقعیت بهره بگیرید. اما این بدان معنا نیست که نمیتوانید از سرمایه گذار در کسب و کار خود کمک بگیرید. میتوانید پس از شروع کسب و کار و با رشد آن توجه سرمایه گذاران را به سمت تجارت خود جلب کنید.
این روش، عاقلانهترین راه ممکن است. شما با برداشتن قدمهای کوچک، کار خود را آغاز میکنید، اساس کار خود را محکم بنا میکنید و در طول زمان تجربه کسب میکنید. برای سرمایه میتوانید از خانواده خود مقداری کمی پول قرض بگیرید. یاد میگیرید که پول را به درستی و عاقلانه خرج کنید چون سرمایه زیادی در اختیار ندارید. سپس سعی میکنید در انجام کارهای خود از رقبا بهتر عمل کنید.
3. تبلیغات در کسب و کارهای کوچک
برای تبلیغات نیز به جای اینکه به بازارهای جهانی چشم داشته باشید، از کم شروع میکنید و اندک اندک به پیش میروید. در ابتدا باید بر روی مشتری تمرکز کنید و اینکه چگونه میتوانید رضایت او را به گونهای جلب نمایید تا برای استفاده از خدمات شما تمایل نشان دهد. وقتی در جلب موفقیت یک مشتری موفق شوید، بهتر میتوانید حوزه خود را گسترش داده و بر مشتریان بیشتری تمرکز نمایید. این یکی از مهمترین مدلهای کسب و کار است. مدل کم ریسک به این معنا نیست که تجارت شما همیشه باید کوچک بماند، زیرا با گذشت زمان، تعداد مشتریان نیز افزایش مییابد و کسب و کار شما رشد میکند.
کسب و کاری که به این روش ایجاد شود انعطاف پذیر خواهد بود. به جای اینکه به اهداف خود وابستگی داشته باشید، به این میاندیشید که در حال حاضر چه کاری به نفع کسب و کارتان خواهد بود. به عنوان مثال، اگر کسب و کار شما با سرعتی کمتر از حد انتظار رشد میکند میتوانید در روند استخدام خود تغییر ایجاد کنید یا سرمایهای که به یک هدف خاص اختصاص داده بودید را بازنگری کرده و در جای دیگری به کار گیرید. میتوانید در طول زمان سرمایه را افزایش داده و کسی شما را بازخواست نمیکند که چرا طبق برنامه عمل نکردهاید.
4. چه زمانی برای شروع کسب و کار مناسب است؟
شما میتوانید کسب و کار خود را هر زمان که تمایل دارید آغاز نمایید. اگر به دنبال بهترین زمان باشید که همه شرایط مهیا باشند، هرگز آن زمان فرا نمیرسد. وقتی مدل کم ریسک را دنبال میکنید، کمترین تأثیر را از شرایط اقتصادی میگیرید چون تنها بر بخش کوچکی از جمعیت تمرکز دارید. در حال حاضر، دنیای کسب و کار طرفدار شرکتهای کوچک است. در گذشته مردم تمایل داشتند برای شرکتهای بزرگ کار کنند اما در حال حاضر، بهترین کارمندان به دنبال شرکتهای کوچک هستند. امروزه کارمندان مهمترین سرمایه هر شرکت به شمار میروند. بنابراین اگر زمان زیادی را صرف گسترش مهارتهای خود نمودهاید، میتوانید شروع به ایجاد تجارت خود کنید.
گامهای ایجاد کسب و کار
گام اول: ایده کسب و کار خود را امتحان کنید. شما باید با امتحان کردن ایده تجاری خود به این نتیجه برسید که مهارتهای لازم برای این کار را دارید. به این فکر کنید که چه کسی تمایل دارد کالا یا خدمات شما را خریداری نماید. کالا و خدمات شما چه سودی برای مشتریان خواهد داشت؟
گام دوم: تحقیق بازار. شما از همان ابتدای کار باید در مورد بازار تحقیق کنید و مشتریان و بازار هدف خود را شناسایی نمایید. با این کار شما میتوانید رقبای خود را نیز شناسایی نمایید. همچنین میتوانید تعیین نمایید که میزان تقاضا برای کالا یا خدمات شما چقدر است.
گام سوم: نیازهای کسب و کار خود را شناسایی کنید. این نیازها شامل مکان، تجهیزات، تعداد کارمندان، هزینهها و فناوری است. شما باید در مورد تمام این نکات تصمیم گیری نمایید.
گام چهارم: درمورد سرمایه مورد نیاز تصمیم گیری نمایید. هزینههای مربوط به کسب و کار، بودجه، روشهای دریافت سرمایه، مانند وام بانکی یا کمک از دیگران را در نظر بگیرید.
گام پنجم: طراحی استراتژی بازاریابی. یکی از جنبههای کلیدی هر کسب و کاری، بازاریابی است. در مورد مؤثرترین روشهای بازاریابی تحقیق نمایید و برنامه بازاریابی خود را طراحی نمایید.
گام ششم: طرح فروش خود را ایجاد نمایید. چگونه کالای خود را تبلیغ خواهید کرد؟ بازار هدف، روشهای توزیع کالا و خدمات و قیمت کالای خود را تعیین نمایید.
گام هفتم: بهترین ساختار قانونی برای شما کدام است؟ باید تصمیم بگیرید که چه نوع ساختاری را برای شرکت خود تعریف نمایید تا بتوانید به بهترین نحو به اهداف خود برسید. آیا باید مشارکتی باشد، به تنهایی باشد یا محدود؟
گام هشتم: مدیریت ریسک. شروع یک کسب و کار، گام عظیمی است. این کار هرچند هیجان انگیز است اما با ریسکهایی همراه است. این ریسکها میتواند شامل به خطر افتادن سرمایه شخصی و یا امنیت شغلی باشد.
گام نهم: از ریسکهای غیرضروری خودداری نمایید. مراقب باشید تمامی مراحل قانونی را طبق قانون کشور مربوطه طی نمایید. در مورد قوانین مالیاتی مربوطه تحقیق نمایید و در این خصوص کارهای لازم را انجام دهید. همچنین تمامی قوانین مربوط به مجوزهای تجاری، بیمه سلامت و تجارت، ثبت نام تجاری و غیره را نیز بررسی نموده و طبق آن قوانین عمل نمایید. علاوه بر این موارد، باید از تمامی مسئولیت های خود در چهارچوب قوانین مربوط به استخدام و اداره کار نیز آگاه باشید.
گام دهم: در نهایت، طرح کسب و کار خود را بنویسید. طرح تجاری، بخش اساسی در موفقیت هر کسب و کاری است. این طرح شامل چگونگی مدیریت شرکت، فروش و استخدام است. بدون داشتن طرح تجاری نمیتوانید هیچ کاری را به درستی انجام دهید. این طرح در واقع به عنوان ابزار عملیاتی عمل کرده و شما را قادر میسازد تصمیمات مهم اتخاذ نمایید و کسب و کار خود را به صورت مؤثر مدیریت نمایید.
تا به حال به خرید محصولات فیزیکی از کارخانههای چینی با قیمت بسیار مناسب و فروش آن در یک مارکت پلیس بزرگ و جهانی مانند آمازون فکر کردهاید؟ بیزینسی که با آزادی از المان زمان و مکان مسیر یک کسب درآمد 24 ساعته و دلاری را برای شما فراهم میکند. هر چند کار آسانی به نظر نمیرسد اما اگر راهنمای جامع و گامبهگام در این خصوص وجود داشته باشد، مسیر خیلی آسانتر و سریعتر طی میشود. تماشای ویدیوهای معرفی کسب و کار آمازون و مشاهده نتایج شگفتانگیز دوره آربی شاید نقطه عطف زندگی و کسب و کار شما باشد. پس این پیشنهاد را از دست ندهید.
پاسخ به نظر