خلاصه ای از مقاله
داشتن حریم خصوصی به ما اجازه میدهد که خودمان باشیم و به همان شکلی که دوست داریم فکر کرده و رفتار کنیم. بدون اینکه نگران این باشیم که دیگران ممکن است ما را چگونه قضاوت کنند. به همین دلیل هم داشتن حریم خصوصی برای همه بسیار مهم است. در نتیجه باید یاد بگیریم که همانطور که خودمان دوست داریم دیگران به مرزهایی که برای خود تعیین کردهایم احترام بگذارند، خودمان نیز باید به همین شکل رفتار کنیم.
آنچه در این مقاله می خوانید:
- رعایت حریم شخصی دیگران
- دسته بندیهای مختلف تخطی از حریم شخصی افراد
- گفتاری
- روحی و روانی
- اعتقادی
- راههای احترام گذاشتن به مرزهای دیگران
- به دیگران احترام بگذارید
- با دیگران به همان شکل رفتار کنید که دوست دارید با خودتان رفتار کنند
- به دقت به حرفهای دیگران گوش دهید
- قبل از هر رفتاری خودتان را جای افراد مقابل قرار دهید
- به اشارات کلامی اطرافیان خود گوش دهید
- درست و مؤدبانه با دیگران حرف زده و رفتار کنید
- به زبان بدن دقت داشته باشید
رعایت حریم شخصی دیگران
حریم شخصی یعنی به مرزهایی که هر شخص برای خود تعیین کرده است احترام بگذاریم. گاهی یک شخص دوست دارد بتواند یکسری اطلاعات یا اتفاقات را تنها برای خود نگه دارد. ما بهعنوان اطرافیان آن شخص باید این را بدانیم و به آن احترام بگذاریم. باید به اطرافیان خود اجازه بدهیم که خودشان تشخیص دهند که چه بخشهایی از زندگی خود را با دیگران در میان بگذارند. نکته مهم دیگر این است که این دیگران دقیقاً چه کسانی هستند. داشتن حریم خصوصی به ما اجازه میدهد که خودمان باشیم و به همان شکلی که دوست داریم فکر کرده و رفتار کنیم. بدون اینکه نگران این باشیم که دیگران ممکن است ما را چگونه قضاوت کنند. به همین دلیل هم داشتن حریم خصوصی برای همه بسیار مهم است. در نتیجه باید یاد بگیریم که همانطور که خودمان دوست داریم دیگران به مرزهایی که برای خود تعیین کردهایم احترام بگذارند، خودمان نیز باید به همین شکل رفتار کنیم. باید سعی کنید تا آنجا که ممکن است از شکستن حریم دیگران دوری کرده و به آن احترام بگذاریم. گاهی بحث حریم خصوصی از یک بحث روانشناسی نیز خارج میشود و رویکرد قانونی به خود میگیرد. در این حالت اگر از حریم کسی تخطی کردیم ممکن است پیگرد قانونی داشته باشد.
دسته بندیهای مختلف تخطی از حریم شخصی افراد
گفتاری
گاهی ممکن است زمانی که با فردی در حال صحبت هستید، آن فرد به شما اجازه حرف زدن نداده یا از گوش دادن به حرفهای شما امتناع کند. معمولاً این اتفاق با بلند کردن صدا و فریاد زدن برسر دیگری همراه است. این نوع رفتار معمولاً در جروبحثها زیاد دیده میشود. باید یاد بگیرید که در هر شرایط و حالتی به دیگران اجازه بدهید که حرف خود را بزنند و به آنها گوش دهید. این که به دیگران اجازه حرف زدن ندهید، یکی از معمولترین و بدترین راههای تخطی از حریم خصوصی دیگران است.
روحی و روانی
این مورد به بحث عزتنفس برمی گردد. شاید شما هم در اطراف خود دیده باشید که شخصی همیشه احساس میکند که همه در برابر او قرار گرفتهاند. حس میکند که همه در حال مسخره کردن او، افکار، باورها و احساسات او هستند یا اینکه پشتسر او حرف میزنند یا در حال قضاوت کردن او هستند. چنین افرادی همیشه احساس بدی دارند و زمان و انرژی خود را به خاطر این تصورات اشتباه هدر میدهند. گاهی نیز دقیقاً عکس این مورد اتفاق میافتد. یعنی یک فرد تصور میکند از همه بهتر است و بر اساس این باور خود، رفتارهای نامناسبی را از خود نشان میدهد. این افراد میتوانند روی اطرافیان خود تأثیر منفی داشته و باعث شوند آنها احساس ضعف و کمبود کنند.
مقاله پیشنهادی: افزایش عزت نفس و دوست داشتن خود
اعتقادی
گاهی ممکن است افراد به باورها و اعتقادات شما احترام نگذارند. این دقیقاً یک نوع دیگر از تجاوز از حریم شخصی است. اینکه چیزهایی که شما به آنها اعتقاد دارید را مسخره کنند یا سعی کنند شما را به اجبار مجبور کنند، حرف آنها را بپذیرید. باید یاد بگیریم که اعتقادات و باورهای هرکس برای آن شخص محترم است و باید به آن احترام گذاشت.
راههای احترام گذاشتن به مرزهای دیگران
به دیگران احترام بگذارید
برای اینکه به کسی احترام بگذارید، حتماً نباید به آن شخص علاقه داشته باشید. احترام گذاشتن به همه به عنوان یک انسان وظیفه همه ما است. فرقی هم ندارد که شما چه احساسی نسبت به آن شخص دارید یا آن شخص به چه شکلی با شما رفتار میکند. حتی اگر نسبت به کسی احساس منفی و ناخوشایندی هم دارید یا از دست آن شخص عصبانی هستید، باز هم باید به او احترام بگذارید. شما باید یاد بگیرید که هر کسی را به همان شکلی که هست بپذیرید و سعی نکنید او را با توجه به تفاوتهایی که دارید قضاوت کنید.
با دیگران به همان شکل رفتار کنید که دوست دارید با خودتان رفتار کنند
این نکته را همیشه به خاطر داشته باشید و با توجه به آن با دیگران رفتار کنید. برای مثال اگر احساس میکنید که دوست ندارید کسی شما را مسخره کند، خودتان هم این حرکت را در قبال یک شخص دیگر انجام ندهید. اگر دوست دارید در برخورد با شما مودبانه رفتار کنند، شما هم دقیقاً به همین شیوه با دیگران رفتار کنید. این یک اصل بسیار مهم در بحث احترام به حریم شخصی است. اگر فکر میکنید دیگران باید به حریم شخصی شما احترام بگذارند، پس خودتان هم به همین شکل عمل کنید.
به دقت به حرفهای دیگران گوش دهید
سعی کنید همیشه به شکلی به حرفهای دیگران گوش دهید که بتوانید هدف و منظور آنها را به خوبی متوجه شوید. به هیچ عنوان زمانی که یک فرد در حال حرفزدن است، وسط حرف او نپرید. بگذارید آن فرد حرف خود را کامل کند و هر زمان که نفس عمیقی کشید و منتظر پاسخ شما ماند، شما نظر خود را مطرح کنید. این دقیقاً همان رفتار درستی است که باید در این مواقع داشته باشید.
قبل از هر رفتاری خودتان را جای افراد مقابل قرار دهید
مطمئناً تا زمانی که خودتان را به جای طرف مقابل قرار ندهید، اینکه بتوانید به شکل محترمانهای به نظرات او نگاه کنید، کار خیلی دشواری است. برای مثال زمانی که شما با کسی درگیر شدهاید، باید سعی کنید خودتان را به جای آن فرد بگذارید و از زاویه او به ماجرای بین خودتان نگاه کنید. بدین ترتیب بهتر میتوانید او را درک کرده و به تصمیمات و نقطه نظرات او احترام بگذارید.
مقاله پیشنهادی: 15 رفتاری که باعث می شود دیگران بیشتر به شما احترام بگذارند
به اشارات کلامی اطرافیان خود گوش دهید
خیلی از اوقات افراد به صورت خیلی واضح و مستقیم به شما اشاراتی را میکنند. مثلاً ممکن است شخصی به شما تذکر داده باشد که قبل از وارد شدن به اتاق او، در بزنید. یا ممکن است فردی به شما گفته باشد که از این که نزدیک او نشستهاید احساس راحتی نمیکند. شما باید در این مواقع به این اشارهها دقت کرده و به آنها احترام بگذارید.
درست و مؤدبانه با دیگران حرف زده و رفتار کنید
خیلی از ما فرهنگ تشکر کردن را فراموش کردهایم. باید این فرهنگ را دوباره برای خود زنده کنید. یاد بگیرید زمانی که کسی برای شما کاری را انجام میدهد از او تشکر کنید یا هنگامی که از فردی درخواستی دارید، خواهش کنید. سعی کنید در روابط خود تا جایی که میتوانید مؤدبانه رفتار کنید و از این بابت که فرد زمان خود را گذاشته و برای شما کاری را انجام داده است، به او احترام بگذارید. گاهی همین تشکر ساده میتواند تأثیر خیلی بزرگی در حال آن فرد داشته باشد.
به زبان بدن دقت داشته باشید
حقیقت این است که گاهی زبان بدن خیلی رساتر از کلمات با شما صحبت میکنند. برای مثال اگر حین صبحت با شخصی او مدام به عقب میرود، شاید باید متوجه این موضوع شوید که شما بیش از اندازهای که او در ذهن دارد به او نزدیک شدهاید و حریم فیزیکی مورد نظر او را شکستهاید. سعی کنید از امروز روی حرکات بدن افراد دقت بیشتری کنید و بهدنبال یادگیری مطالب موجود در این زمینه بروید. گاهی حتی خود شما هم بدون اینکه متوجه باشید، با زبان بدن خود با دیگران حرف میزنید.
داشتن یک ذهنیت درست برای ساخت تجربهای از زندگی که با پذیرش همه اتفاقات غیرقابل پیشبینی آن، شما را به موفقیت برساند، چهقدر برای شما حائز اهمیت است؟ اگر علاقهمند هستید در خصوص راهنمایی که شما را برای تجربه یک زندگی موفق آماده میکند، بیشتر بدانید، مطالعه مقاله معرفی دوره شگفت انگیز پاراسل زندگی را از دست ندهید.
پاسخ به نظر