خلاصه ای از مقاله
راه های مقابله با افکار منفی چیست؟ برای کسب موفقیت باید ذهن خود را از افکار منفی خالی نموده و مثبت اندیشی را جایگزین آن کنید. در این مقاله راهکارهایی برای مقابله با افکار منفی ارائه شده است.
آنچه در این مقاله می خوانید:
- موفقیتهای خود را به یاد بیاورید
- با روش صحیح تنفس ذهن را آرام کنید
- حواس خودتان را پرت کنید
- نقش رسانهها بر زندگی خود را جدی بگیرید
چگونه افکار منفی را از خود دور کنیم؟
برای موفقیت در هر کاری لازم است ابتدا نگرشی مثبت نسبت به خودتان و تواناییهایتان داشته باشید و راههای پاکسازی ذهن از افکار منفی و مزاحم را به خوبی بشناسید. وقتی به افکار منفی اجازه میدهید که به ذهنتان خطور کنند، یعنی صددرصد خودتان را باور ندارید.
همین مساله باعث میشود که به تدریج انگیزه خود را از دست بدهید. در این مقاله قصد داریم 11 راهی را به شما معرفی کنیم که بتوانید افکار مثبت را جایگزین افکار منفی کنید.
1. موفقیتهای خود را به یاد بیاورید
یکی از راههایی که میتواند به دور شدن افکار منفی از ذهن شما کمک کند، این است که موفقیتهای خود را حتی اگر کوچک باشند، به یاد بیاورید.
مثلاً اگر در حال یادگیری زبان جدیدی هستید، اما تصور میکنید که نمیتوانید ادامه دهید، به موفقیتهای قبلیتان فکر کنید و لحظاتی را به خاطر بیاورید که از طرف معلمتان تشویق شدهاید. قطعاً با به یاد آوردن آنها خوشحال میشوید و انگیزه لازم برای ادامه راه را به دست میآورید و دیگر فکر تسلیم شدن را از سرتان دور خواهید کرد.
2. افکارتان را بنویسید
نوشتن افکار، یکی دیگر از شیوههایی است که میتواند به شما در مبارزه با افکار منفی کمک کند. به این منظور دفتری تهیه کنید و هر شب، فکرهای منفی که در طول روز داشتهاید را در آن یادداشت کنید.
پس از آن سعی کنید آنها را با تمام جزئیات مثل زمان و مکانی که آن فکر به ذهنتان خطور کرده است و احساسی که در آن لحظه پیدا کردهاید را بنویسید. سپس سعی کنید علت ورود چنین افکاری به ذهنتان و راه از بین بردن آنها را پیدا کنید.
مثلاً شاید نشست و برخاست با برخی افراد بدبین، باعث شده است که شما از ادامه دادن کسب و کاری که دارید یا هدفی که برای خود انتخاب کردهاید، دلسرد شوید. به این ترتیب دوری از معاشرت با آن اشخاص میتواند به تدریج شما را از افکار منفی دور کند.
3. کتابهای انگیزشی بخوانید
خواندن کتابهای انگیزشی برتر دنیا، یکی دیگر از کارهایی است که میتواند به شما برای مقابله با افکار منفی کمک کند. هر روز، ترجیحاً صبحها و قبل از رفتن به محل کار یا شروع برنامه روزانهتان، زمانی را صرف خواندن این کتابها کنید.
چون انرژی و انگیزه لازم برای انجام کارها در طول روز را به دست خواهید آورد. به جای خواندن کتاب، میتوانید نسخه صوتی آنها را تهیه کنید و همزمان با گوش دادن به آنها، در طبیعت قدم بزنید. همزمانی مشاهده مناظر اطراف و گوش کردن به فایلهای صوتی میتواند انرژی شما را چند برابر کند.
4. با روش صحیح تنفس ذهن را آرام کنید
درست نفس کشیدن، یکی دیگر از راههایی است که میتواند به از بین بردن افکار منفی در شما کمک کند. این کار، باعث آرام شدن ذهن شما شده و کمک میکند به مسالهای که با آن مواجه هستید با دید منطقی نگاه کنید و تصمیمات درستی در رابطه با آن بگیرید.
یکی از بهترین روشهای نفس کشیدن این است که محل مناسبی را برای نشستن انتخاب کنید. پس از آن، از راه بینی هوا را به داخل ریههایتان وارد کنید و تا 7 بشمارید. سپس آن را به مدت 4 ثانیه نگه دارید و تا 7 شماره از دهان خارج کنید.
5. آینده را پیش گویی نکنید
یکی از عواملی که باعث ورود افکار منفی به ذهن شما میشود، این است که سعی میکنید هر اتفاقی را قبل از وقوع آن پیش بینی کنید. مثلاً اگر میخواهید کسب و کار جدیدی را راه اندازی کنید، به جای این که تصویر مثبتی از آینده آن شغل در ذهن خود ایجاد کنید، بدترین حالت ممکن را برای آن را در نظر میگیرید.
برای این که بتوانید این افکار را در خود از بین ببرید و نسبت به آینده کسب و کار خود اطمینان حاصل کنید، باید سطح اطلاعات خود را بالا ببرید. برای این کار میتوانید از نظر مشاوران کارآمد کمک بگیرید و خطرهای احتمالی که بر سر راهتان وجود دارد را شناسایی کنید.
مقاله پیشنهادی: داشتن ذهن ایده آل برای موفقیت
6. برای خودتان نشانه بگذارید
یکی دیگر از کارهایی که میتوانید انجام دهید، این است که نشانهای برای خود در نظر بگیرید که وقتی فکر منفی به سراغتان آمد با دیدن آن به خودتان یادآوری کنید که آنها را از ذهنتان دور کنید.
مثلاً میتوانید یک کش به دور مچتان ببندید که وقتی فکری منفی به سراغتان آمد آن را بکشید. درد برخورد کش، ذهن شما را شرطی میکند که دیگر از فکرهای منفی استقبال نکنید.
7. حواس خودتان را پرت کنید
یک راه دیگر برای مقابله با افکار منفی این است که خودتان را با کاری که دوست دارید سرگرم کنید. به این ترتیب ذهن شما از پرداختن به آن فکر دوری خواهد کرد. انجام فعالیتهایی مثل پیاده روی سریع، دویدن یا گوش دادن به موسیقی مورد علاقهتان یا انجام یک کار هنری میتواند حواس شما را از آن مساله دور کند.
8. اتفاقات بد را تعمیم ندهید
معمولاً وقتی در کاری شکست میخوریم دچار احساس ترس میشویم و تصور میکنیم که این اتفاق ممکن است در تمام مراحل زندگیمان رخ بدهد. این در حالی است که هر رویدادی در این جهان، نتیجه وقوع چندین اتفاق مختلف است و قرار نیست همه کارها سرانجامی شبیه یکدیگر داشته باشند.
9. لطفاً بدبین نباشید
عامل دیگری که باعث ورود افکاری منفی به ویژه بدبینی به ذهن شما میشود، این است که تلاش میکنید فکری که از سر دیگران میگذرد را پیش بینی کنید که البته تقریباً در همه موارد برداشت شما نادرست خواهد بود.
مثلاً وقتی کسی به پیام شما فوراً جواب نمیدهد با خودتان می گویید: «حتماً برای او اهمیت ندارم که جوابم را نمیدهد.» در حالی که ممکن است آن شخص پیام شما را ندیده باشد یا مثلاً شارژ تلفنش تمام شده باشد.
اگر سعی کنید درباره موضوعی که اطلاعاتی از آن ندارید، قضاوت نکنید و نگاه خوشبینانهای به اتفاقات اطرافتان داشته باشید، افکار منفی به ذهنتان خطور نخواهد کرد.
10. در زمان حال زندگی کنید
بیشتر افکار ناخوشایندی که به ذهن ما وارد میشوند، یا به خاطر پشیمانی از کارهایی است که در گذشته انجام دادهایم یا نگرانی برای اتفاقاتی است که هنوز رخ ندادهاند اما پیشاپیش بابت آنها احساس ترس میکنیم.
به عبارت دیگر ما از موقعیت مهمی به نام زمان حال غافل شدهایم و با فکر کردن به گذشته یا دلواپسی نسبت به آینده، لحظات زمان حال را از دست میدهیم. در مقابله با این افکار از خودتان بپرسید که «آیا میتوانم کاری برای آن انجام دهم؟»
از آنجا که گذشته دیگر قابل برگشت نیست و آینده هم پیشبینی شدنی نیست، تنها کاری که میتوانید انجام دهید این است که از اشتباههای گذشته درس بگیرید و دیگر آنها را در آینده تکرار نکنید. به این ترتیب میتوانید از فواید زندگی در لحظه بهره مند شوید.
11. نقش رسانهها بر زندگی خود را جدی بگیرید
مطمئناً یکی از عواملی که باعث ورود افکار منفی به ذهن شما میشود، رسانهها و تاثیرات آنها بر زندگی ما است. امروزه راههای دسترسی افراد به انواع رسانههای اجتماعی به شکل چشم گیری افزایش یافته است، به همین خاطر، مردم سریعتر از گذشته در جریان رویدادها قرار میگیرند.
معمولاً این رسانهها، اخبار بدی را منتقل میکنند که باعث ایجاد حس ناامیدی و سرخوردگی میشوند. برای این که بتوانید تأثیر رسانهها را بر خود کاهش دهید، سعی کنید هر چند وقت یک بار به طور کامل، گوشی تلفنتان را دور از دسترس خود قرار دهید و حتی از دیدن تلویزیون و خواندن روزنامه هم خودداری کنید.
به خاطر داشته باشید اگر قرار باشد در جریان خبری قرار بگیرید، افراد زیادی هستند که آنها را دنبال میکنند و به شما اطلاع بدهند، بنابراین لازم نیست همیشه خودتان پیگیر آنها باشید.
افکار منفی، تأثیر مخربی بر عملکرد شما دارند و باعث میشوند نتوانید از تمام پتانسیلهای خود به خوبی استفاده کنید. در این مقاله با 11 روش مقابله با افکار منفی آشنا شدید.
یاد آوری موفقیتها، نوشتن افکار منفی، خواندن مطالب انگیزشی، توجه به نحوه نفس کشیدن، عدم تلاش برای پیشبینی اتفاقات آینده، زندگی کردن در زمان حال، دوری از رسانهها و غیره، همگی از جمله راهکارهایی هستند که به دور شدن شما از افکار منفی کمک میکنند.
شغل ایدهآل شما باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟ آزادی از المان زمان و مکان برای شغلی که انتخاب میکنید، چقدر اهمیت دارد؟ شروع بیزینسهای آنلاین آن هم در یک مارکت پلیس جهانی، یکی از شغلهای محبوب جهان است چون فرد را محدود به زمان و مکان خاصی نمیکند و زمینه کسب درآمد دلاری را فراهم میکند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص کسب و کار بزرگ و پرسود آمازون، پیشنهاد ما مشاهده ویدیوی معرفی این بیزینس و دنبال نمودن صفحه نتایج شگفت انگیز دوره آربی است.
پاسخ به نظر