خلاصه ای از مقاله
گاهی بر ای پیدا کردن خود باید کمی از عصر تکنولوژی فاصله گرفت ودر مکانی خلوت به رویاها و آرزوهای بزرگ فکر کرد. به اینکه در مسیر اهداف چه نقاط قوت و چه نقاط ضعفی وجود دارد و در چه زمینههایی باید مهارت بیشتری کسب نمود.
آنچه در این مقاله می خوانید:
- چگونه خود را در زندگی پیدا کنیم؟
- مدتی از رسانههای اجتماعی فاصله بگیرید
- از ریسکهای بزرگ استقبال کنید
- صداهای مزاحم را خاموش کنید و رویاهای بزرگ در سر بپرورانید
- صدای درونی خودتان را به چالش بکشید
- به خودتان تکیه کنید
- نقاط قوت و ضعف خود را بشناسید
- به دنبال دریافت بازخورد درباره خودتان باشید
- سکوت کنید
- ارزشهای خودتان را کشف کنید
چگونه خود را در زندگی پیدا کنیم؟
گاهی اوقات در زندگی، زمانهایی پیش میآید که احساس میکنید بدون جهت در حال حرکت هستید و نمیدانید از چه طریق خودتان را پیدا کنید. اگر احساس میکنید غرق در یک رابطه، شغل یا عادت بد شدهاید یا صرفاً فکر میکنید که در زندگی خودتان را گم کردهاید، باید بگوییم که تنها نیستید، چون همه ما زمانی در زندگی خود دچار احساس سردرگمی در زندگی خواهیم شد. در این شرایط باید به دنبال یافتن راهی برای پیدا کردن خود باشید که البته کار راحتی نیست، اما در هر حال ارزشمند است. در این مقاله قصد داریم شما را با راهکارهایی آشنا کنیم که بتوانید خود واقعیتان را پیدا کنید، به شایستگیها و تواناییهایتان پی ببرید و در جهت رسیدن به هدفهایتان گام بردارید.
1. مدتی از رسانههای اجتماعی فاصله بگیرید
در جامعه امروزی که ما دائماً با انواع و اقسام فناوری سر و کار داریم، احساس جدا افتادن و قطع ارتباط با خود، سریعتر از آنچه تصور کنید اتفاق خواهد افتاد. فناوری امروزی، این امکان را به ما داده است که هر زمان با هر کسی در هر کجای دنیا که خواستیم ارتباط برقرار کنیم. از طرفی، همین فناوری به ابزاری برای به دست آوردن حجم زیادی از اطلاعات در کمترین زمان ممکن تبدیل شده است، در نتیجه شرایطی فراهم شده است که ما از خودمان، از دیگران و به طور کلی از زندگی جدا شویم. کامپیوتر و فناوری ارتباطات ما را با واقعیتی "مجازی" مواجه کرده است که به معنی تقریباً مشابه یا بسیار مشابه به واقعیت است، اما دقیقاً همان نیست. در این حالت، فناوری به راهی برای گریز از واقعیتهای زندگی تبدیل شده است. آیا تا به حال پیش آمده است که یک روز، یک هفته یا حتی یک ماه خودتان را از فضای دنیای دیجیتال دور نگه دارید؟ آیا فکر کردن به این کار، باعث ایجاد احساس اضطراب در شما شد؟ قطع ارتباط، تنها به دور شدن از دنیای مجازی محدود نمیشود. بلکه در عین حال، به معنی بازگشت به خود و تمرکز بر آنچه برایتان مهم است هم میشود. به شما توصیه میکنیم هر روز، حتی به مدت یک ساعت خودتان را چه به لحاظ فیزیکی و چه ذهنی از کلیه اشکال فناوری دور نگه دارید و تمامی عواملی که باعث بر هم زدن تمرکز شما میشوند را حذف کنید. به این ترتیب میتوانید ارتباط خودتان را با محیط و دیگران برقرار کنید. مطمئناً این کار، آرامش مورد نیاز برای فکر کردن درباره خود و نیز زمینه لازم برای پرورش ذهن، روح و بدن شما را فراهم میکند.
2. از ریسکهای بزرگ استقبال کنید
هر زمان انسان مدتی طولانی در منطقه امن خود باقی بماند، احساس دلزدگی و بیانگیزگی خواهد کرد. در واقع بزرگترین دلیلی که بسیاری از افراد احساس خوشحالی نمیکنند این است که راحتی را بر خطر کردن ترجیح میدهند. این افراد برای این که از دردسرهای احتمالی فرار کنند، مسیرهای امن و همیشگی را برای انجام کارها انتخاب میکنند. با این توضیحات میتوان نتیجه گرفت که ریسک کردن به معنی حرکت در مسیری خلاف مسیر دیگران است. در واقع افرادی که خطر نمیکنند، وضعیت موجود خود را امنتر میدانند. بررسی عکسهای گرفته شده با دستگاههای پیشرفته تصویربرداری مغزی نشان میدهد که انسان موجود ریسکپذیری نیست. متأسفانه باقی ماندن در مسیرهای امن، شما را به جایی نخواهد برد و هیچ کمکی به رشدتان نخواهد کرد. در مقابل برای پیشرفت به تغییر نیاز است. در واقع، تغییر تنها فاکتور ثابت در زندگی شما به حساب میآید. اگر نمیخواهید سوار قطار تغییر شوید، مطمئناً در ایستگاه زندگی جا خواهید ماند. به همین سادگی! در عوض تغییر و سخت کردن شرایط برای خود، تنها راهی است که به کمک آن میتوانید به ویژگیهای خودتان پی ببرید و با تقویت خصوصیات مثبت به شکل بهتری از خودتان تبدیل شوید.
3. صداهای مزاحم را خاموش کنید و رویاهای بزرگ در سر بپرورانید
همیشه کسانی در زندگی هستند که با شما و مسیری که برای زندگی خود انتخاب کردهاید مخالف هستند. به عبارت دیگر، صرف نظر از کاری که انجام میدهید یا حرفی که میزنید، دیگران نظر و قضاوت شخصی خود را درباره آن اعلام میکنند. این دیگر هنر شما است که تحت تأثیر این نظرات قرار نگیرید. وقتی شما به دیگران اجازه میدهید که روش خودشان را به شما تحمیل کنند، با دردسرهایی مواجه خواهید شد. به همین خاطر وقتی رویا و هدف بزرگی در زندگی برای خود انتخاب کردهاید، نباید به کسی اجازه بدهید که خواستههای شما را عجیب یا غیرقابل دستیابی نشان دهند. در عوض باید تمام تلاش خود را برای باقی ماندن در مسیر انتخاب شده به کار بگیرید. از طرفی نباید اجازه بدهید دیگران ارزشمندی شما را تعریف کنند. استیو جابز در این باره میگوید: «نگذارید صدای نظرات دیگران، صدای درونی شما را خاموش کند و از همه مهمتر، شجاعت دنبال کردن صدای درون یا همان صدای قلب خودتان را داشته باشید. چون این دو تا حدودی میدانند شما واقعاً در زندگی خود میخواهید به چه کسی تبدیل شوید. به هر صدای دیگری غیر از این دو توجه نکنید.» وقتی به تدریج رؤیاهای خودمان را سرکوب میکنیم، در واقع اولین قدم را برداشتهایم تا به چیزی کمتر از آنچه واقعاً در زندگی میخواهیم راضی شویم. شما نباید از ریسک کردن و داشتن رویاهای بزرگ بترسید. تنها کسی که شما را از رسیدن به خواستههایتان باز میدارد، خود شما هستید، پس جنبه راحتطلب شخصیت خودتان را از مسیر زندگیتان بیرون کنید. حتی موفقترین افراد در جهان هم به خاطر اهداف بلندپروازانه و رویاهای بزرگ خود مورد تمسخر دیگران قرار گرفتهاند. آیا این رفتارها، آنها را از رسیدن به اهداف و رویاهایشان باز داشت؟ خیر. پس شما هم نباید تحت تأثیر افکار ناامید کننده دیگران قرار بگیرید.
4. صدای درونی خودتان را به چالش بکشید
اگر به دنبال ایجاد تغییر در زندگی خود هستید، باید صدای بازدارنده درونی خود را به چالش بکشید. مثلاً اگر دائماً با خودتان بگویید «من مسیر زندگیام را گم کردهام» یا «زندگی من ثبات ندارد»، در زندگی همان را جذب خواهید کرد. گفتگوی درونی شما با خودتان با شبکه پیش فرض مغز یا DMN مرتبط است. DMN، بخشی از وجود شما است که همیشه نگران اتفاقاتی است که ممکن است بیفتد و آنچه دیگران در مورد شما ممکن است فکر کنند. صدای درونی شما چگونه است؟ اگر منفی است، خوشبختانه میتوانید باورهای تضعیفکنندهای که شما را از پیشرفت باز داشتهاند را تغییر دهید. با استفاده روزانه از جملات تصدیق کننده، میتوانید به خودتان یادآوری کنید که جایگاه شما در زندگی ثابت نیست. تحقیقات نشان داده است که استفاده از جملات تاکیدی به شما کمک میکند تا بتوانید مدتی طولانی افکار منفی خود را به تعویق بیندازید. وقتی بتوانید پیامهای منفی درونی را با پیامهای مثبت جایگزین کنید، ندای درونی قدرتمندی در شما شکل خواهد گرفت که به شما نشان خواهد داد واقعاً چه کسی هستید و چه کارهایی میتوانید انجام دهید.
5. به خودتان تکیه کنید
اعتماد به نفس و تکیه کردن به خود، کمک میکند تا شما بتوانید خودتان را پیدا کنید. اگر حس ارزشمندی نسبت به خودتان نداشته باشید، قطعاً به حرفهایی که دیگران در مورد شما خواهند گفت گوش میکنید. این در حالی است که باید یاد بگیرید خودتان را باور داشته باشید، به احساساتتان اعتماد کنید، نسبت به خودتان صبور باشید و تواناییهای خودتان را دست کم نگیرید. فراموش نکنید که هر دستاوردی با گذشت زمان به دست خواهد آمد. در این زمینه همچنین این دو نکته را در نظر داشته باشید:
- اگر احساس میکنید در گذشته قربانی شرایط بودهاید و زندگی شما به صورتی نبوده که میخواستهاید، اجازه ندهید این مساله به زندگی امروز شما هم سرایت کند و آن را تحت تأثیر قرار دهد. مثلاً شاید در گذشته بیشتر از این که به نیازهای خود توجه کنید، همیشه سعی در راضی نگه داشتن دیگران داشتهاید. به همین خاطر از نیازهای خودتان بازماندید.
- به قضاوتها، فرآیندهای تصمیمگیری و اشتباههای خود اعتماد کنید. همه ما در زندگی مرتکب اشتباههایی میشویم، اما از طریق آنها است که میتوانیم رشد کنیم، یاد بگیریم و خود واقعیمان را پیدا کنیم.
6. نقاط قوت و ضعف خود را بشناسید
شاید این سختترین مرحلهای باشد که در فرآیند یافتن خود با آن مواجه هستید، اما در اصل اهمیت زیادی دارد. مطمئناً، برای پی بردن به نقاط قوت و ضعف خود، باید آزمون و خطاهای زیادی را پشت سر بگذارید. اما مطمئناً تا زمانی که به اندازه کافی در این زمینه تلاش نکردهاید نباید تسلیم شوید. شما زمانی باید دست از تلاش بردارید که با وجود صرف زمان و تلاش زیاد، به نتیجهای نرسید. البته این خود شما هستید که باید در مورد میزان وقت و انرژی که صرف میکنید، تصمیم بگیرید. اگر کارهایی که انجام میدهید، انگیزهای برای تلاش بیشتر در شما ایجاد نمیکند، بلکه فقط انرژی شما را به هدر میدهد، نشانه این است که باید تمرکز خود را در جای دیگری صرف کنید.
7. به دنبال دریافت بازخورد درباره خودتان باشید
ما انسانها به تنهایی نمیتوانیم به شناخت کاملی درباره خودمان دست یابیم. به این معنا که گاهی لازم است نظر دیگران را نیز در مورد خودمان جویا شویم و در واقع بازخورد آنها نسبت به خودمان را بدانیم. برای این منظور میتوانید سؤالات سادهای بپرسید. مثلاً: « نظر شما من چه جنبههایی از شخصیت خودم را باید تقویت کنم؟» و «چه نقاط ضعفی در من وجود دارد که باید برطرف کنم ؟» البته به خاطر داشته باشید که نظر دیگران صددرصد درست نیست، اما در هر حال میتواند حداقل برخی از حوزههای شخصیتی شما که نیاز به تجدید نظر دارند را مشخص کند. این مرحله، برای کسانی مهم است که در پیدا کردن خودشان با دشواری مواجه هستند. برخی اوقات، کسانی که از همه به ما نزدیکتر هستند، میتوانند از زاویه دیگری به ما نگاه کنند که شاید شما نتوانید در خودتان پیدا کنید.
8. سکوت کنید
اگر مدتی را در سکوت بگذرانید و به خودتان فکر کنید، به شناخت بیشتری از خودتان دست خواهید یافت. زیرا هنگام سکوت شما میتوانید با ذهنی آرامتر به ارزیابی درستی از خودتان دست یابید و ابعاد مثبت و منفی زندگی را با هم در نظر بگیرید.
9. ارزشهای خودتان را کشف کنید
ما گاهی در زندگی روزمره خود درگیر اتفاقاتی هستیم که موارد با ارزش و معنادار زندگی خود را فراموش میکنیم. بنابراین یکی از اقداماتی که برای پیدا کردن خودتان باید انجام دهید، این است که ارزشهای خودتان را پیدا کنید. این موضوع برای هر کسی متفاوت است. مثلاً شاید کسی ارزشمندی را در کمک به دیگران یا رسیدگی به وضعیت محیط زیست بیابد. یافتن ارزشها و عمل بر اساس آن، به ایجاد حس مفید بودن در شما کمک میکند.
در این مقاله با راهکارهایی آشنا شدید که به کمک آن بتوانید خود واقعیتان را در زندگی پیدا کنید. صرف نظر از این که زندگی چقدر سخت است، به خاطر داشته باشید که گم کردن خود در زندگی همیشه هم بد نیست، در عوض به شما کمک میکند تا آنچه برای شما اهمیت دارد را مجدداً مورد ارزیابی قرار دهید. امروز، فرصت تازهای در اختیار شما قرار گرفته است تا فصل جدیدی از زندگی خود را شروع کنید و به آنچه در زندگی میخواهید دست یابید.
داشتن یک ذهنیت درست برای ساخت تجربه ای از زندگی که با پذیرش همه اتفاقات غیرقابل پیش بینی آن، شما را به موفقیت برساند، چه قدر برای شما حائز اهمیت است؟ اگر علاقه مند هستید در خصوص راهنمایی که شما را برای تجربه یک زندگی موفق آماده می کند، بیشتر بدانید، مطالعه مقاله معرفی دوره شگفت انگیز پاراسل زندگی را از دست ندهید.
پاسخ به نظر