خلاصه ای از مقاله
اگر در کار خود عادت به تنبلی دارید، پس به احتمال زیاد به همه وظایف خود نمیرسید. اگر به وظایف خود عمل نمیکنید یعنی در شغل خود عملکرد خوبی ندارید. هر چه باشد، تنبلی کردن کاری است که ذهن خودآگاه ما دوست دارد انجام دهد. البته میتوان با انجام چند تکنیک با تنبلی مبارزه کرد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که قبل از اینکه ذهنتان تسلیم تنبلی شود، بیدارش کنید.
آنچه در این مقاله می خوانید:
- چگونه با تنبلی در کار مبارزه کنیم؟
- عواقب تنبلی را بشناسید
- هرگز هدف اصلی را ندیده نگیرید
- هرگز از کار دست نکشید
- کارهای خودتان را نیز انجام دهید
- در مقابل حواس پرتی مانع فیزیکی ایجاد کنید
- برای خود زمان تنبلی تعیین کنید
- با صدای بلند با خود حرف بزنید
- به خود پاداش جسمی و ذهنی بدهید
- خواب کافی و تغذیه مناسب داشته باشید
چگونه با تنبلی در کار مبارزه کنیم؟
تنبلی میتواند در هر مرحلهای از کار به سراغ ما بیاید حتی اگر آگاهانه به انجام کارها متعهد باشیم. تنبلی ناشی از تمامی اشیا و کارهایی است که در اطراف ما وجود دارند و حواس ما را از کار پرت و به خود جلب میکنند. ما تلاش میکنیم که با آنها بجنگیم اما این جنگ دشوار است و گاهی اوقات ما شکست میخوریم. هر چه باشد، تنبلی کردن کاری است که ذهن خودآگاه ما دوست دارد انجام دهد. البته میتوان با انجام چند تکنیک با تنبلی مبارزه کرد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که قبل از اینکه ذهنتان تسلیم تنبلی شود، بیدارش کنید.
اگر در کار خود عادت به تنبلی دارید، پس به احتمال زیاد به همه وظایف خود نمیرسید. اگر به وظایف خود عمل نمیکنید یعنی در شغل خود عملکرد خوبی ندارید و بنابراین شایسته گرفتن حقوق بالا نیستید. اگر به تنبلی ادامه دهید، به زودی روسای شما متوجه میشوند و ممکن است شغل خود را از دست بدهید. اگر هم دارای شغل آزاد هستید یا برای خودتان کار میکنید که عواقب تنبلی بسیار سریعتر نمایان میشوند و به احتمال زیاد نمیتوانید به مدت طولانی رییس خود باشید و با انجام این کار بهرهوری کار خود را پایین میآورید.
درست است که برای انجام دادن یک کار مهم، باید آن را بخشهای کوچکتر تقسیم کرد. این کار به افزایش تمرکز شما کمک میکند و در کوتاهمدت انگیزه شما را بالا نگه میدارد. اما نباید هدف و کار اصلی را از ذهن دور نگاه داشت. چون این هدف اصلی است که باعث به وجود آمدن این کارهای کوچک شده است و در نهایت شما میخواهید این کار اصلی را به اتمام برسانید. به عنوان مثال، هدف اصلی شما این است که ارتقای شغلی پیدا کنید، یا قرارداد خود را به تمام وقت تبدیل کنید یا اینکه از بقیه رقبا پیشی بگیرید. این اهداف اصلی به ما انگیزه بلندمدت میدهند. شما باید همیشه به خاطر داشته باشید که کمی سستی گاه و بیگاه میتواند روی هم جمع شده و در بلندمدت به از دست دادن موقعیتهای خوب منجر شود. بنابراین اجازه ندهید بیحوصلگی و سستی شما را از رسیدن به موقعیتهای بالاتر دور کند.
مقاله پیشنهادی: چگونه بهره وری خود را در محیط کار افزایش دهیم؟
وقتی از کار خود دست میکشید، تنبلی وارد میشود و به این راحتی نمیتوان آن را به بیرون راند. وقتی شما کاری را به انجام میرسانید، سریعاً خود را به فعالیتی جدید و مرتبط با کار قبلی مشغول کنید. این فعالیت مرتبط میتواند هر فعالیتی باشد که به همان اندازه کار قبلی نیاز به فعالیت فکری دارد. با این کار، ذهن شما میتواند سریعاً به فعالیت بعدی منتقل شود چون در فعالیت قبلی، آن را به طور کامل آماده کردهاید و نیازی نیست که تغییر جهت بدهد. هر چه زودتر به پیش بروید، اعتمادبهنفس شما بیشتر شده و در نتیجه بهرهوری شما افزایش مییابد.
همه ما افراد سختکوش و توانایی را دیدهایم که تنها برای یک شخص دیگر که اغلب کارفرمای آنها است، کار میکنند. وقتی حجم کاری آنها کم میشود، یا روز کاری به پایان میرسد، به جای اینکه توجه خود را به انجام کاری برای خود معطوف کنند دچار سستی و تنبلی میشوند. اگر سختکوشی شما منجر به رشد بیزینس فرد دیگری شود و زمان آزاد شما هم به تنبلی و بیحوصلگی بگذرد، هرگز نمیتوانید بیزینس خود را رشد دهید. پس با کار کردن برای خود در وقت آزاد، از تنبلی جلوگیری کنید. هرچه برای خود کار بیشتری انجام دهید، انگیزه بیشتری برای حضور در بقیه جنبههای زندگی خواهید داشت.
عوامل پرت کننده حواس به تنبلی منجر میشوند و متاسفانه این عوامل همه جا حضور دارند. به ویژه در دنیای مدرن که اینترنت و شبکههای اجتماعی فراگیر شدهاند، بسیاری از مواقع توجه ما را به خود جلب میکنند. یکی از کارهایی که برای مقابله با این حواسپرتیها میشود انجام داد این است که مانع فیزیکی ایجاد کنید، مانند خاموش کردن اینترنت، پنهان کردن کنترل تلویزیون، خاموش کردن موبایل و غیره. در ابتدا ببینید کدام موارد حواس شما را پرت میکنند، سپس به فکر راهی باشید که این موارد را به طور فیزیکی از بین ببرید یا متوقف کنید.
مقاله پیشنهادی: تمرکز ذهن با 5 راهکاری که بهره وری را افزایش می دهد
یکی از بهترین راهکارهای ضدتنبلی این است که برای خود زمانی برای تنبلی کردن کنار بگذارید. به عنوان مثال، ساعت 4 هر روز را به چک کردن اینترنت و شبکههای اجتماعی اختصاص دهید، یا اصلاً هیچ کاری انجام ندهید. این کار ممکن است عجیب به نظر برسد اما با این کار خواهید دید که بهرهوری شما در زمانهای دیگر افزایش چشمگیری خواهد داشت. بنابراین، هرچند مدتی از بعدازظهر خود را به تنبلی میگذرانید اما چون تمام طول روز را کار کردهاید ذهن شما به سمت سستی نمیرود و بهرهوری شما کاهش نمییابد.
این هم ممکن است یک راهکار عجیب به نظر برسد اما بسیار مؤثر است. کاری که باید انجام دهید را به مراحل کوچکتر تقسیم کنید و برای هر مرحله با صدای بلند به خود انگیزه بدهید. مثلاً بگویید: این کار خیلی راحت است، باید این کار را انجام دهی، بیا همین حالا انجامش دهیم. وقتی کار تمام شد، به خود تبریک بگویید: آفرین، عالی بود، تو بهترینی، به زودی کل کار را تمام میکنیم. با این کار شما نسبت به پیشرفت خود آگاهی فعال پیدا میکنید و برای مراحل بعدی انگیزه بیشتری خواهید داشت. موفقیت فرآیندی میلیمتری است. هر میلیمتر پیشرفت اهمیت بسیار دارد و در نهایت همه اینها با هم جمع میشوند و به موفقیت نهایی منجر میشوند.
پس از یک ساعت کار کردن حتماً باید استراحت کنید. اما باید کاری کنید که ذهن شما را فعال نگه دارد. اگر هیچ کاری انجام ندهید، به سستی و تنبلی دچار میشوید و در اواسط روز هم جسم شما خسته میشود. بنابراین از جای خود بلند شوید و با همکار خود حرف بزنید یا به موسیقی مورد علاقه خود گوش دهید. کاری کنید که ذهن و جسم شما فعال و آگاه باقی بمانند.
تنبلی و بیحسی میتواند نتیجه مستقیم سبک زندگی شما باشد. اگر خواب کافی نداشته باشید یا غذاهای مناسب مصرف نکنید، مطمئناً در طول روز خوابآلوده و بیانرژی خواهید بود. جالب اینکه خواب و تغذیه به هم مرتبط هستند و افرادی که تغذیه ناسالم دارند، اغلب خواب درستی هم ندارند و در ساعات بیداری خود نیز بیانرژی و تنبل خواهند بود.
در دنیای پرمشغله کنونی، شاید تصور آن دشوار باشد که تنبلی هنوز هم یک معضل باشد. اما بی حوصلگی و سستی عوامل زیادی دارد که باید با آنها مقابله کرد. در این مقاله راههایی را معرفی کردیم تا با احساس بیحوصلگی مقابله کنیم و در نتیجه بهرهوری خود را در کار بالا ببریم.
دوست خوبم تلاش ما بر این است نقشی در موفقیت تو داشته باشیم. اگر شما دوست عزیز مشتاق یادگیری فروشندگی آنلاین در سایت آمازون هستید میتوانید با مطالعه مطالبی که در صفحه دوره آربی ارائه شده است، مسیر درستی را انتخاب کنید. آموزشهای دوره آربی شما را از صفر تا صد با نحوه فروش در آمازون آشنا میکند و شما میتوانید با دنبال نمودن صفحه نظرات دانشجویان با نتایج خارقالعاده این دوره بیشتر آشنا شوید.
پاسخ به نظر