خلاصه ای از مقاله
بیل گیتس مؤسس شرکت عظیم مایکروسافت است که بزرگترین شرکت در زمینه تولید نرم افزار برای کامپیوترهای شخصی است. بیل گیتس اولین برنامه نرم افزاری خود را در 13 سالگی نوشت. او با دوست خود، پاول جی آلن، اقدام به نوشتن برنامه برای میکرو کامپیوترهای اولیه کردند. آنها به این منظور از زبان BASIC که یک زبان برنامه نویسی محبوب در کامپیوترهای بزرگ بود، استفاده کردند. با موفقیت این پروژه، گیتس در سال دوم از دانشگاه انصراف داد و با آلن، شرکت مایکروسافت را تأسیس کردند.
آنچه در این مقاله می خوانید:
- آشنایی با زندگی بیل گیتس
- سیستم عاملی که زندگی بیل گیتس را متحول کرد
- فعالیتهای خیرخواهانه بیل گیتس
- پاول آلن از نگاه بیل گیتس
آشنایی با زندگی بیل گیتس
بیل گیتس (با نام کامل ویلیام هنری گیتس سوم) برنامه نویس و کارآفرین مشهورآمریکایی، 28 اکتبر 1955 در شهر سیاتل در ایالت واشنگتن آمریکا به دنیا آمد. او مؤسس شرکت عظیم مایکروسافت است که بزرگترین شرکت در زمینه تولید نرم افزار برای کامپیوترهای شخصی است. بیل گیتس اولین برنامه نرم افزاری خود را در 13 سالگی نوشت. او در دبیرستان گروهی از برنامه نویسان را در کنار هم جمع کرد. این گروه توانستند یک سیستم پرداخت حقوق برای مدرسه خود بسازند.
بیل گیتس همچنین شرکت Traf-O-Data را تأسیس کرد که سیستمهای ترافیک شمار را به دستگاههای دولتی می فروخت. سال 1975، گیتس که در این زمان دانشجوی سال اول دانشگاه هاروارد بود، با دوست خود، پاول جی آلن که او نیز اهل سیاتل بود، اقدام به نوشتن برنامه برای میکرو کامپیوترهای اولیه کردند. آنها به این منظور از زبان BASIC که یک زبان برنامه نویسی محبوب در کامپیوترهای بزرگ بود، استفاده کردند. با موفقیت این پروژه، گیتس در سال دوم از دانشگاه انصراف داد و با آلن، شرکت مایکروسافت را تأسیس کردند.
سیستم عاملی که زندگی بیل گیتس را متحول کرد
تسلط گیتس بر صنعت نوپای میکرو کامپیوترها زمانی به اوج خود رسید که مایکروسافت، لایسنس سیستم عاملی به نام MS-DOS را به شرکت IBM داد. این شرکت در آن زمان، بزرگترین تأمین کننده و پیشگام صنعت کامپیوتر بود. این سیستم عامل قرار بود در اولین میکرو کامپیوتر به نام IBM PC (کامپیوتر شخصی) به کار رود. بعد از تولید ماشین در سال 1981، IBM سریعاً استانداردهای فنی برای صنعت PC را مشخص کرد و به این ترتیب MS-DOS سیستم عاملهای رقیب را از میان برداشت. مایکروسافت روابط خود را با IBM محدود کرد و با مهارت خاص خود توانست تغییراتی در شرکت ایجاد کند.
به این ترتیب تولید نرم افزار تماماً توسط خود مایکروسافت صورت گرفت. همچنین تولیدکنندگان کامپیوترهای شخصی سازگار با IBM، برای تأمین نرم افزارهای اصلی خود، به مایکروسافت روی آوردند. بیل گیتس در سال 1986 به ثروتی میلیاردی دست یافت و طی یک دهه ثروت خالص او به دهها میلیارد دلار رسید. او علاوه بر نرم افزار به حوزه فناوری اطلاعات نیز علاقه مند است. بیل گیتس در ابتدا تمایلی به حضور در انظار عمومی نداشت به همین خاطر، اختیار انجام فعالیتهای مدنی و خیرخواهانه را به یکی از بنیادهای خود سپرده بود. با این حال، با افزایش قدرت و اعتبار مایکروسافت و توجه بخش antitrust وزارت دادگستری آمریکا، بیل گیتس با اکراه حاضر شد در انظارعمومی حاضر شود.
شرکتهای رقیب بیل گیتس به ویژه Silicon Valley او را فرد دغلبازی توصیف کردند که به دنبال این است که از هر تراکنش الکترونیکی در دنیا سود ببرد. در طرف مقابل، حامیان وی، او را فردی انعطاف پذیر توصیف کردند که میل عجیبی به ارتقاء کارآیی کامپیوترها و وسایل الکترونیک دارد. همه این ویژگیها را میتوان در واکنش زیرکانه بیل گیتس به گرایش ناگهانی و عمومی مردم به اینترنت در طول سالهای 1995 و 1996مشاهده کرد.
او بعد از مشاهده این روند، فعالیتهای مایکروسافت را معطوف به ساختن نرم افزارهایی برای مشتریان و کارفرمایان در محیط اینترنت کرد. به همین خاطر پلتفرم سیستم عامل Windows CE را برای شبکه کردن دستگاههای غیرکامپیوتری مثل تلویزیونهای خانگی و دستیارهای دیجیتالی شخصی ایجاد کرد و به این ترتیب برای رقابت با America Online و سایر تأمین کنندگان اینترنت، شبکه مایکروسافت را به وجود آورد.
مقاله پیشنهادی: راز ثروتمند شدن وارن بافت (بخش اول)
فعالیتهای خیرخواهانه بیل گیتس
فعالیت بیل گیتس تنها به شرکت مایکروسافت محدود نمیشود. او در انجام فعالیتهای خیرخواهانه هم مشارکت دارد. او سال 1994به همراه همسرش ملیندا، بیناد William H. Gates را تأسیس کرد که نام آن در سال 1999 به بنیاد بیل اند ملیندا گیتس تغییر کرد. هدف بیل گیتس از تأسیس این بنیاد، تأمین بودجه برنامههای جهانی سلامت و نیز انجام پروژههایی در Pacific Northwest بود. آنها درسال های پایانی دهه 90، از طریق بنیاد کتابخانه گیتس ( که نام آن در سال 1999 به بنیاد آموزش گیتس تغییر کرد)، بودجه کتابخانههای شمال آمریکا را تأمین کردند.
همچنین از طریق برنامه Gates Millennium Scholars، هزینه تحصیل گروههای اقلیت را پرداخت کردند. ژوئن 2006، Warren Buffet، خبر از کمک دائمی بیل گیتس به این بنیاد داد که تا 20 سال آینده، کل دارایی این شرکت را به 60 میلیارد دلار خواهد رساند. با شروع قرن 21، تمرکز این بنیاد همچنان بر بهداشت و توسعه جهانی و نیز گسترش ارتباطات و آموزش در ایالات متحده قرار داشت.
بعد از گذشت مدتی کوتاه، بیل گیتس برای رسیدگی بیشتر به بنیاد بیل اند ملیندا گیتس، فعالیتهای خود در مایکروسافت را کمتر کرد، اما همچنان در سمت مدیرعاملی این شرکت باقی ماند. فوریه 2014، او از سمت ریاست مایکروسافت استعفا داد و به عنوان یکی از اعضای هیات مدیره به فعالیت خود ادامه داد. دو سال بعد بیل گیتس نشان آزادی را از دست رئیس جمهور آمریکا دریافت کرد.
شاید با خود فکر کنید که بیل گیتس با این حجم از ثروت چه خواهد کرد، اما باید دانست که او بیشتر از هر کس دیگری میداند که چگونه از این دارایی استفاده کند. بیل گیتس و همسرش ملیندا قبلاً اعلام کرده بودند که وجود این حجم از ثروت در دست آنها چندان عادلانه نیست. بنابراین آنها به جای این که میلیاردها دلار از ثروت خود را صرف امور شخصیشان کنند، اغلب آن را به بنیاد بیلاند ملیندا گیتس میبخشند.
آنها همچنین از سال 2010 خود را متعهد به پرداخت بخشی از ثروت خود کردهاند. این کار در قالب طرح Giving Pledge انجام میشود. در حال حاضر ثروت خالص بیل گیتس، حدود 108 میلیارد دلار برآورد شده است، بنابراین او دومین فرد ثروتمند دنیا به حساب میآید. او در بازارهای مختلف سهام سرمایه گذاری کرده است و به همراه 20 نفر دیگر، صندوق سرمایه گذاری Breakthrough Energy را تأسیس کرده است که سرمایه آن به حدود 1 میلیارد دلار میرسد.
پاول آلن از نگاه بیل گیتس
بیل گیتس یادداشتهای شخصی خود در مورد زندگی پاول آلن را منتشر کرده است. او 15 اکتبر سال 2018 در سن 65 سالگی بر اثر ابتلا به نوعی از سرطان خون درگذشت. بیل گیتس، پاول آلن را " یکی از دوستان قدیمی خود اولین شریک تجاریش معرفی میکند". این دو در سال 1975، شرکت مایکروسافت را تأسیس کردند و تحولی ابدی در دنیای فناوری به وجود آوردند. پاول آلن همچنین بعد از جدا شدن از مایکروسافت در سال 1983، به خاطر انجام فعالیتهای تجاری، ورزشی و خیرخواهانه، در ناحیه Pacific Northwest معروف بود.
بیل گیتس همچنین درباره پاول آلن میگوید: " من وقتی کلاس هفتم بودم با پاول آشنا شدم و این آشنایی زندگی مرا متحول کرد. او دو سال از من بزرگتر بود، قد بلندی داشت و ثابت کرد که یکی از نخبگان کامپیوتر است." بر اساس نوشتههای گیتس این دو بیشتر اوقات فراغتشان را با هم میگذراندند و هر کامپیوتری که میدیدند، با آن کلنجار میرفتند. بیل گیتس پاول آلن را از این نظر که آینده درخشانی برای کامپیوتر و صنایع وابسته به آن پیش بینی کرده بود، ارج مینهد.
تأثیر پاول آلن بر مایکروسافت
در حقیقت مایکروسافت بدون حضور پاول، هیچگاه تأسیس نمیشد. بیل گیتس در این باره میگوید:" دسامبر 1974، من و پاول هر دو در منطقه بوستون زندگی میکردیم. او سر کار میرفت و من در کالج درس میخواندم. یک روز او دنبال من آمد و اصرار کرد که با هم به دکه روزنامه فروشی که در همان حوالی بود برویم. وقتی به آنجا رسیدیم، او جلد شماره ژانویه مجله Popular Electronics را به من نشان داد. در آن مجله به نام کامپیوتر جدیدی به نام Altair 8800 اشاره شده بود که بر روی یک چیپ قدرتمند جدید کار میکرد. پاول نگاهی به من کرد و گفت : " این کار دارد بدون ما اتفاق می افتد"! آن لحظه، پایان حضور من در کالج و شروع کار شرکت جدیدمان مایکروسافت بود. مایکروسافت به خاطر حضور پاول تأسیس شد.
شخصیت پاول آلن
گیتس میگوید " آلن استعداد عجیبی در بیان موضوعات دشوار به زبان ساده داشت. من خیلی خوش شانس بودم که از سن پایین با او آشنا شدم. من قبل از بقیه به ویژگیهای شخصیتی آلن پی بردم". یکی از عادتهای آلن این بود که موزیکهای مورد علاقهاش را با گیتس به اشتراک میگذاشت. همچنین یکی از کسانی بود که گیتس را به ورزش علاقه مند کرد. بیل گیتس در پایان، از پاول آلن به خاطر تأثیری که بر جهان و زندگی انسانها داشت، قدردانی میکند و میگوید " پاول شایسته زندگی طولانیتری بود اما در همین دوران هم تأثیر شگرفی از خود به جا گذاشت. من بسیار دلتنگ او هستم".
شغل ایدهآل شما باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟ آزادی از المان زمان و مکان برای شغلی که انتخاب میکنید، چقدر اهمیت دارد؟ شروع بیزینسهای آنلاین آن هم در یک مارکت پلیس جهانی، یکی از شغلهای محبوب جهان است چون فرد را محدود به زمان و مکان خاصی نمیکند و زمینه کسب درآمد دلاری را فراهم میکند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص کسب و کار بزرگ و پرسود آمازون، پیشنهاد ما مشاهده ویدیوی معرفی این بیزینس و دنبال نمودن صفحه نتایج شگفت انگیز دوره آربی است.
پاسخ به نظر