جهت مشاهده کامل ویدئو و کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک نمایید
خلاصه ای از مقاله
در این مقاله بخش اول مصاحبه در verge میان بیل گیتس و نیلای پتل را می خوانید. در این مصاحبه بیل گیتس در مورد رویای 15 سال آینده خود صحبت میکند.
آنچه در این مقاله می خوانید:
- بیل گیتس، بزرگ ترین خیر دنیا
- بیل گیتس، ثروتمندی که انسان را فراموش نکرد
- بیل گیتس؛ انسانی در خدمت بشریت
بیل گیتس، بزرگ ترین خیر دنیا
هر ساله بیل و ملیندا گیتس نامهای منتشر میکنند و در مورد کارهای انسان دوستانه خود صحبت میکنند. امسال، این نامه در مورد آینده است به ویژه در مورد اینکه فناوری چگونه زندگی کشورهای فقیر را در 15 سال آینده دستخوش تغییرات اساسی میکند. بنابراین از بیل گیتس دعوت کردیم که در ماه فوریه به عنوان سردبیر مهمان ما حضور داشته باشد تا در مورد چهار حوزهای صحبت کنیم که از نظر او دچار بیشترین تحولات خواهند شد.
همانطور که حدس میزدیم او دعوت ما را قبول کرد و ما یک بعد از ظهر را با او در مورد رویای 15 سال آینده او صحبت میکنیم. او همچنین کمی درمورد بیت کوین نیز صحبت کرده است. این مصاحبه در verge میان بیل گیتس و نیلای پتل صورت گرفته است که در ادامه متن این مصاحبه را میتوانید مطالعه نمایید.
بیل گیتس: «بنیاد ما اکنون 15 ساله شده است و سازمان ملل در حال بررسی اهداف توسعه هزاره میباشند که به سالهای 1990 تا 2015 مربوط میشوند. ما میخواهیم با به کارگیری اهداف پانزده سال آینده بررسی کنیم که تا سال 2030 چه کارهایی میتوانیم انجام دهیم. بنابراین ما حوزههای سلامت، آموزش، کشاورزی و بانکداری را انتخاب کردیم و فکر میکنیم که قرار است تغییرات اساسی رخ دهد و از نظر ما زندگی کشورهای فقیر قرار است در این 15 سال تغییراتی به مراتب بیشتر از همیشه را داشته باشد.»
نیلای پتل: «خب اجازه دهید درباره این چهار حوزه صحبت کنیم و صحبتهای خود را با حوزه سلامت شروع کنیم. چرا که گویی شما روی فناوری و اصلاح زیرساختها تمرکز کردهاید. نظر شما در مورد این دو مقوله چیست؟»
بیل گیتس: «ما بیشتر بودجه خود را صرف حوزه سلامت کردهایم. بخشی از این بودجه صرف اختراع واکسنهای جدید و بخش دیگری از آن صرف رساندن این واکسنها به تمام کودکان جهان میشود. ما در حال جمع آوری پول هستیم تا بودجه محدود برخی کشورها مانع دسترسی آنها به واکسنهای جدید نشود. مثلاً یک نوع واکسن اسهال به اسم rotavirus وجود دارد که پنج سال دیگر به بازار میآید.
یکی دیگر از آنها برای یک بیماری تنفسی به نام Pneumococcus میباشد که من آن را به دست تمامی کودکان میرسانم. این دو واکسن به تنهایی زندگی بیش از نیم میلیون نفر را نجات میدهد. بنابراین فکر کنم تا 15 سال دیگر تعداد کودکانی که پیش از سن 5 سالگی از بین میروند را از 1 در 20 یا به عبارتی پنج درصد به 1 در 40 برسانیم.»
بیل گیتس، ثروتمندی که انسان را فراموش نکرد
علاوه بر حوزه سلامت، گیتس فکر می کند که کشاورزی نیز در آینده برای فقرا پربارتر میشود.
بیل گیتس: «برای افزایش بهره وری کشاورزی باید عوامل زیادی را در نظر بگیرید. شما به بذرهای بهبود یافته، نیاز دارید و کشاورزها باید از بهترین بذرها استفاده کنند. باید آموزش کشاورزها بیشتر شود چرا که آنها میتوانند در هر فصل دو محصول کشت کنند و نحوه کار آنها با خاک و کشت تناوبی میتوانند تغییر زیادی را ایجاد کنند. همچنین باید یک سیستم اعتباری نیز وجود داشته باشد. چرا که اگر آنها پول کافی برای خرید کود نداشته باشند همین مسئله به تنهایی میتواند بهره وری را شدیداً کاهش دهد.
بنابراین با مدیریت کردن مواردی مثل سیستم آموزش کشاورزان که گاهی اوقات به آن سیستم توسعه نیز میگویند و تحقیق و توسعه برای بهبود این بذرها که بودجه کافی به آنها اختصاص داده نشده است، پیش بینی میکنیم که بتوانیم بهره وری در آفریقا را به میزان 1.5 برابر حال حاضر افزایش دهیم. این باعث میشود که آفریقا حتی با جمعیت کنونی خود و آب و هوای بدتری که دارد به جای واردات غذا بتواند خودش غذای مورد نیاز خود را تأمین کند.»
نیلای پتل: «وقتی شما در مورد تولید بذرهای بهبود یافته صحبت میکنید، منظورتان اصلاح ژنتیکی میباشد. بدون اینکه نام آن را بیاروید. آیا این اصطلاحی است که شما از آن دوری میکنید؟ چرا که کلمه ترسناکی است. حتی با وجود اینکه الآن مردم میدانند که موضوع چیست و با آن مشکلی ندارند اما شما صحبتی راجع به آن نکردهاید.»
مقاله پیشهادی: بیل گیتس کیست؟
-: «خب غذاهای اصلاح ژنتیکی شده در بعضی کشورها مثل آمریکا کاملاً پذیرفته شده میباشند اما در اروپا به این میزان پذیرفته شده نیست. اما کشورهای آفریقایی میتوانند انتخاب کنند که از این ابزارها استفاده کنند یا نه. پرورش سنتی گیاهان همچنان نیاز به اصلاح دارد اما در حال حاضر، بذرهای اصلاح ژنتیکی شده، دارای بهره وری بسیار بیشتر و مقاومت بیشتر در برابر خشکسالی و نمک میباشند. اگر ایمنی این روش اثبات شود کشورهای آفریقایی بیشترین نفع را در این میان میبرند. من پیگیر هستم که بودجه کافی به بررسی ایمنی این کشورها اختصاص داده شود.
درست مثل همان کاری که درباره دارو انجام میدهیم. همانطور که میدانید برخی از داروها خطرناک میباشند اما همه کشورها میگویند که اگر نتیجه آزمایش ایمنی این داروها خوب باشد، آنها خودشان را از داشتن داروهای پیشرفته محروم نمیکنند. بنابراین به نظر من بیشتر کشورهای آفریقایی به این ماجرا به عنوان راهی برای افزایش بهره وری خود نگاه میکنند و خود آنها باید در این مورد تصمیم گیری کنند نه شخص دیگری.»
+: «خب شما میتوانید در این قضیه ورود کنید و یک نظارت شبه قانونی نیز داشته باشید و بگویید که ما در شرکتهای Monsanto و cargo سرمایه گذاری کردیم و موضوع را بررسی کردهایم و مجوز این کار را صادر میکنیم. یا این که تصمیم را بر عهده خود این کشورها بگذارید و آنها ممکن است منابع کافی برای این کار را نداشته باشند.»
-: «ما میتوانیم برای آموزش بودجه اختصاص دهیم تا آنها بتوانند کمیسیونهای ایمنی خودشان را تشکیل دهند. میتوانیم اطمینان حاصل کنیم که مطالعات را به خوبی انجام دهند. ما حتی میتوانیم این شرکتهایی که این بذرها را برای کشورهای ثروتمند پرورش میدهند را تشویق کنیم که این بذرها را به این کشورهای فقیر با قیمت پایینتری ارائه دهند. این روش برای دارو قبلاً جواب داده است و ما میتوانیم از همین روش برای بذر هم استفاده نماییم.
اما در نهایت این خود کشورها هستند که تصمیم میگیرند که کدام واکسن، دارو و بذر برای آنها مناسب است چرا که کشور خودشان است. در عین حال تخصص آنها در حال پیشرفت است و من احساس میکنم که آنها تصمیم خوبی خواهند گرفت.»
بیل گیتس؛ انسانی در خدمت بشریت
+: «خب میخواهم از بحث قیمت سریع عبور کنیم. من در اینجا یک نقل قول از گزارش سال 2013 را دارم که به کنفرانس سازمان ملل مربوط میشود و سریع آن را برای شما میخوانم: مشکل اصلی، میزان عرضه غذا نیست. گرسنگی و سوء تغذیه بیشتر ناشی از عدم قدرت خرید و ناتوانی مردم روستایی در خودکفایی است. سؤال من این است که موضوع سر کاشت محصولات بیشتر و عرضه بیشتر میباشد یا واقعاً در مورد درآمد و نابرابری در این کشورها است؟»
-: «ببینید غذا که خود را از یک مکان به مکان دیگری منتقل نمیکند. در غیر این صورت تمام این موارد خوب و تمیزی که در خانههای مردم کشورهای ثروتمند پیدا شده و حتی خورده نیز نمیشوند وجود نداشت. همچنین ما رشد جمعیت را نیز داریم که کشورهای آفریقایی در این زمینه خیلی رشد خواهند داشت. از آن طرف مردم در حال مصرف گوشت بیشتری نیز میباشند. در نتیجه نیاز به غلات بیشتری نیز وجود دارد تا همان اندازه کالری در گوشت را نیز تولید کنیم.
بنابراین ما مجبور هستیم که بازدهی کشاورزی جهان را به میزان زیادی افزایش دهیم و این یکی از چندین موردی است که ما باید تا سال 2050 تقریباً آن را دو برابر کنیم. آفریقا یکی از معدود مکانهایی است که در آن از زمین استفاده نمی شود و بازدهی بسیار پایینتری از متوسط جهانی دارد. همچنین یکی از فقیرترین مردم جهان که کشاورزان آفریقایی هستند در تلاش هستند تا بازدهی خودشان را افزایش دهند تا بتوانند غذای بیشتر و مغذیتری را داشته باشند و تقاضای جهانی را برآورده کنند. این دو کار انجام میشوند و این یک موقعیت برنده برنده است. ما زمانی که به آنها کمک میکنیم یعنی در حقیقت به تولید غذا برای جهان کمک کردهایم.»
+: «اجازه دهید که سوال خود را کاملاً مستقیم بپرسم. آیا برای شما بهتر است که در بخش عرضه سرمایه گذاری کنید یا اینکه خودتان به عنوان یک فرد ثروتمند برای مردم فقیر غذا بخرید؟»
-: « تأثیر داشتنِ بذرهای پربازده که توسط میلیونها کشاورز استفاده می شوند، سرمایه تحقیق و توسعه را چند هزار برابر می کند. دقیقاً مثل این است که یک نرم افزار را میلیونها نفر استفاده کنند. آیا بهتر بود که من به سراغ ماشین تایپ یک نفر بروم و به جای اینکه از اکسل استفاده کنیم، متن را برای او تایپ کنم. برای مثال بگویم که من عملیات ضرب را خیلی خوب انجام میدهم و میتوانم ضرب را برای آنها انجام دهم یا اینکه اجازه دهم که آنها از اکسل استفاده کنند که چندین عملیات ضرب را برای افراد زیادی انجام میدهد.»
داشتن یک ذهنیت درست برای ساخت تجربهای از زندگی که با پذیرش همه اتفاقات غیرقابل پیشبینی آن، شما را به موفقیت برساند، چهقدر برای شما حائز اهمیت است؟ اگر علاقهمند هستید در خصوص راهنمایی که شما را برای تجربه یک زندگی موفق آماده میکند، بیشتر بدانید، مطالعه مقاله معرفی دوره شگفت انگیز پاراسل زندگی را از دست ندهید.
بخش دوم مصاحبه را در مقاله رازهای موفقیت بیل گیتس برای کارآفرین ها ( بخش دوم) بخوانید.
پاسخ به نظر