خلاصه ای از مقاله
امیدوارم سرگذشت بیل گیتس الهامبخش شما برای رسیدن به موفقیت باشد. فراموش نکنید که هر کاری امکانپذیر است. تصور نکنید که بیل گیتس ابر انسان بوده است. او هم مثل شما یک انسان بوده است که با سختکوشی و به کارگیری هوش خود توانست به جایگاه کنونی برسد. بیل گیتس نمونه انسانی است که توانست با طرزفکر، تیم، ابزار، منابع و بینش و روحیه کارآفرینی خوب خود به چنین موفقیتی دست یابد.
آنچه در این مقاله می خوانید:
- سرگذشت و عوامل موفقیت بیل گیتس
- زندگی نامه بیل گیتس
- آغاز به کار شرکت مایکروسافت
- گسترش مایکروسافت
- ظهور سیستم عامل ویندوز
- فعالیتهای انساندوستانه بیل گیتس
سرگذشت و عوامل موفقیت بیل گیتس
بیل گیتس، کارآفرین، برنامهنویس، سرمایهگذار و خیری موفق است. او به همراه پاول الن، شرکت مایکروسافت را تأسیس کرد که بزرگترین شرکت نرمافزاری جهان است. سال 2015، درآمد این شرکت 6/93 میلیارد دلار بود. ارزش خالص دارایی بیل گیتس 76 میلیارد دلار است. او تا ژانویه سال 2000، مدیرعامل شرکت مایکروسافت بود و در حال حاضر مشاور فنی مدیر عامل شرکت Satya Nadella است. در حال حاضر، بیل گیتس بیشتر وقت خود را صرف امور خیریه، به ویژه موسسه Bill & Melinda Gates کرده است، به همین خاطر وظیفه چندانی در مایکروسافت ندارد.
زندگی نامه بیل گیتس
بیل گیتس، 28 اکتبر 1955 درشهر سیاتل ایالت واشنگتن آمریکا به دنیا آمد. پدر او ویلیام اچ. گیتس و مادرش مری مکسول گیتس بود. خواهر بزرگتر او کریستی گیتس و خواهر کوچکترش لیبی گیتس نام داشتند. او در 13 سالگی وارد مدرسه مقدماتی Lakeside شد. گیتس در این مدرسه خصوصی، به برنامهنویسی سیستم جنرال الکتریک به زبان بیسیک علاقهمند شد. مسئولان مدرسه با مشاهده این موضوع، او را از آمدن به کلاسها معاف کردند تا بتواند علاقه خود را دنبال کند. او اولین برنامه کامپیوتری خود را برای ماشین جنرال الکتریک نوشت. او در همان مدرسه با پاول الن آشنا شد و با یکدیگر شروع به یافتن معایب سیستم PDP-10 متعلق به شرکت مرکزی کامپیوتر کردند. گیتس، آلن و دو دانشآموز دیگر در قبال دریافت کامپیوتر و حق امتیاز، برنامهای برای پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان مدرسه نوشتند. پس از آن بود که در مدرسه همه از مهارتهای برنامهنویسی او مطلع شدند. او بعد از آن برنامهای برای زمانبندی کلاسهای دانش آموزان نوشت.
بیل گیتس در 17 سالگی، برنامهای به نام Traf-O-Data را برای طراحی یک ترافیک شمار نوشت. این سیستم بر اساس پردازندههای Intel 8008 عمل میکرد. بیل گیتس سال 1973 از مدرسه Lakeside فارغالتحصیل شد. او پاییز سال 1973 در دانشگاه هاروارد ثبتنام کرد و در آنجا با استیو بالمر آشنا شد. گیتس در هاروارد برنامه مطالعاتی نداشت، بلکه بیشتر وقت خود را با کامپیوتر میگذراند. سال 1974، او در هانی ول به پاول الن پیوست. سال 1975، MITS Altair 8800 را عرضه کردند که براساس سیپییو 8800 اینتل بود. بیل و پاول این کار را فرصتی برای ایجاد شرکت نرم افزاری خود میدانستند.
آغاز به کار شرکت مایکروسافت
ژانویه سال 1975، گیتس مقالهای در نشریه Popular Electronics درباره the Altair 8800 خواند. او سپس با شرکت MITS سازنده میکرو کامپیوترهای کوچک مکاتبه کرد. او در این نامه اعلام کرد که به همراه عدهای دیگر در حال کار بر روی یک مفسر BASIC برای پلتفرم است. گیتس و الن هیچ کد نوشته شدهای نداشتند و صرفاً میخواستند میزان تمایل و علاقه MITS به همکاری را بسنجند. آنها پس از ملاقات با رئیس این شرکت، ظرف چند هفته یک برابرساز Altair ایجاد کردند تا آن را بر روی یک میکرو کامپیوتر و سپس مفسر BASIC اجرا کنند. این کار با موفقیت انجام شد و پس از آن شرکت MITS با آنها قراردادی برای توزیع مفسر به نامAltair BASIC امضا کردند. پاول الن به استخدام MITS درآمد و گیتس نیز از هاروارد مرخصی تحصیلی گرفت و نوامبر 1975 به الن پیوست. آنها شرکت خود را مایکرو-سافت نامیدند. یک سال بعد خط تیره بین این اسم برداشته شد و سرانجام شرکت در 26 نوامبر 1976 با نام تجاری مایکروسافت ثبت شد.
گسترش مایکروسافت
شرکت IBM از مایکروسافت درخواست نوشتن برنامه مفسر BASIC را برای IBM PC تمدید کرد. از آنجا که آنها به دنبال یک سیستم عامل بودند، گیتس آنها را به بخش "تحقیقات دیجیتال" ارجاع داد. اما گفتگوها نتیجه نداد. به همین خاطر نماینده IBM در مورد این موضوع با خود گیتس وارد مذاکره شد. گیتس نیز، استفاده از 86-DOS که متعلق به SCP بود را به آنها پیشنهاد کرد. سیستم عامل پیشنهادی گیتس مشابه سختافزار PC بود. مایکروسافت با SCP وارد مذاکره شد تا ابتدا مجوز صدور لایسنس وسپس مالکیت 86-DOS را به نام خود کند. مایکروسافت بعد از تطبیق دادن سیستم عامل با PC، آن را در قالب PC DOS برای شرکت IBM فرستاد و در قبال آن 50000 دلار دریافت کرد. فروش MS-DOS، مایکروسافت را به یکی از بازیگران اصلی حوزه صنعت تبدیل کرد. با وجود درج نام شرکت IBM بر روی سیستم عامل، مطبوعات در مدتی کوتاه، نقش مایکروسافت در کامپیوتر جدید را تاثیرگذار اعلام کردند. یکی از کارشناسان، نام این کامپیوتر را "کامپیوتر گیتس" نامگذاری کرد. پس از آن، ساختار شرکت مایکروسافت در تاریخ 25 ژوئن 1981 تغییر کرد و گیتس به سِمت مدیر و رئیس هیئت مدیره انتخاب شد.
مقاله پیشنهادی: رازهای موفقیت بیل گیتس از زبان خودش
ظهور سیستم عامل ویندوز
مایکروسافت اولین نسخه خردهفروشی مایکروسافت ویندوز را در تاریخ بیستم نوامبر 1985 رونمایی کرد و برای ساخت سیستم عامل جداگانهای به نام OS/2 با شرکت IBM قراردادی منعقد کرد. این دو شرکت، با همکاری یکدیگر، اولین نسخه از سیستم جدید را با موفقیت ایجاد کردند، اما شراکت آنها به خاطر برخی اختلاف نظرها لغو شد. مایکروسافت از زمان تأسیس تاکنون، همیشه در حال پیشرفت بوده است. محصولات سخت افزاری و نرم افزاری این شرکت با اسامی گوناگونی مثل Windows OS ،Microsoft Office Suites ،Office365 ،Xbox ،Bing ،Hotmail به بازار عرضه شده و در آینده موارد جدیدی به آن اضافه خواهد شد. همه این محصولات از یک ایده اولیه به وجود آمدند و بعد به تولید انبوه رسیدند. از سال 1975 تاکنون، مایکروسافت بر بازار نرمافزار تسلط داشته است. امروزه نرمافزار ویندوز در بیشتر شرکتها استفاده میشود. مایکروسافت پیوسته خود را با سرعت تغییرات انطباق میدهد و به همین خاطر همیشه رتبه اول شرکتهای نرمافزاری جهان را داشته است.
فعالیتهای انساندوستانه بیل گیتس
گیتس سال 1994، با فروش برخی از سهام مایکروسافت، بنیاد ویلیام اچ. گیتس را تأسیس کرد. او با الهام از کار اندرو کارنگی و جان دیویسون راکفلر، در سال 2000 به همراه همسرش، سه بنیاد خانوادگی خود را ادغام کردند و بنیاد Bill & Melinda Gates را ایجاد کردند که ثروتمندترین موسسه در جهان است و ارزش دارایی آن بیش از 6/34 میلیارد دلار برآورد شده است. موسسه Bill & Melinda Gates همانند سال 2007، عنوان دومین خیر سخاوتمند در آمریکا را به خود اختصاص داده است، زیرا مبلغ 28 میلیارد دلار صرف امور انسان دوستانه کرده است. بیل گیتس علاقه زیادی به کتاب خواندن دارد. او در وبلاگ شخصی خود، بیش از 150 عنوان کتاب را به خوانندگان پیشنهاد کرده است. او در کودکی نیز به مطالعه و خود آموزی علاقه زیادی داشت و آن را یکی از ویژگیهای افراد موفق میدانست. درسهایی که از زندگی بیل گیتس میتوان آموخت:
- اگر کسی میتواند کاری را انجام دهد، پس حتماً شما هم میتوانید.
- گیتس اولین سیستم عاملی که IBM استفاده کرد را خودش نساخته بود، بلکه حقوق مربوط به لایسنس آن را از SCP خرید و سپس با به کارگیری آن توانست راه را برای ایجاد شرکت مایکروسافت هموار کند.
- لازم نیست چیز جدیدی ایجاد کنید. کافی است آنچه هست را ارتقا بدهید و به بهترین شکل درآورید.
- کاری که دوست دارید انجام بدهید. بیل گیتس عاشق کامپیوتر بود. پس شما هم علاقهتان را پیدا و آن را با جدیت دنبال کنید.
- به تواناییهایتان ایمان داشته باشید.
- به دیگران کمک کنید.
امیدوارم سرگذشت بیل گیتس الهامبخش شما برای رسیدن به موفقیت باشد. فراموش نکنید که هر کاری امکانپذیر است. تصور نکنید که بیل گیتس ابر انسان بوده است. او هم مثل شما یک انسان بوده است که با سختکوشی و به کارگیری هوش خود توانست به جایگاه کنونی برسد. بیل گیتس نمونه انسانی است که توانست با طرزفکر، تیم، ابزار، منابع و بینش و روحیه کارآفرینی خوب خود به چنین موفقیتی دست یابد. شما هم با شجاعت و استقامت میتوانید به هدفهای خود برسید.
تا به حال به خرید محصولات فیزیکی از کارخانههای چینی با قیمت بسیار مناسب و فروش آن در یک مارکت پلیس بزرگ و جهانی مانند آمازون فکر کردهاید؟ بیزینسی که با آزادی از المان زمان و مکان مسیر یک کسب درآمد 24 ساعته و دلاری را برای شما فراهم میکند. هر چند کار آسانی به نظر نمیرسد اما اگر راهنمای جامع و گامبهگام در این خصوص وجود داشته باشد، مسیر خیلی آسانتر و سریعتر طی میشود. تماشای ویدیوهای معرفی کسب و کار آمازون شاید نقطه عطف زندگی و کسب و کار شما باشد. پس این پیشنهاد را از دست ندهید.
پاسخ به نظر