خلاصهای از مقاله:
همه ما گاهی تمایل داریم که در گذشته زندگی کنیم، به ویژه وقتی خاطرات گذشته شیرین و رضایتبخش باشند. اما گاهی اوقات، ما در گذشته زندگی میکنیم تا آنچه که بر ما گذشته است را تغییر دهیم، به ویژه اگر آن تجربه ناخوشایند بوده باشد. اما حقیقت این است که وقتی از لحظه حال رد شویم، هر اتفاقی هم که افتاده باشد، دیگر نمیتوان آن را به حالت قبل برگرداند.
آنچه در این مقاله می خوانید:
- چگونه گذشته را فراموش کنیم؟
- تصمیم آگاهانه برای رها کردن گذشته
- پذیرش کامل مسئولیت برای رهایی از گذشته
- پذیرش گذشته همانطور که هست
- برنامه ریزی برای آینده نزدیک
- تمام قوای خود را به کار گیرید تا از گذشته رها شوید
- بخشش خود و دیگران برای فراموشی گذشته
- از گذشته درس بگیرید
چگونه گذشته را فراموش کنیم ؟
تلاش برای تغییر گذشته هیچ فایدهای ندارد و میتواند برای ما مضر باشد چون مانع از این میشود که در حال زندگی کنیم و آینده خود را بسازیم. اگر به ایکاشها و اگرها فکر کنیم، وقت، انرژی و احساسات خود را هدر میدهیم. اما به جای فکر کردن در مورد گذشته، ما میتوانیم انتخاب کنیم که از تجربیات خود درس بگیریم تا در آینده اشتباهات خود را تکرار نکنیم. وقتی گذشته را فراموش کنید، آنچه که اتفاق افتاده است را میپذیرید و میتوانید آن را رها کنید. در این مقاله به هفت راه برای رها کردن گذشته اشاره میکنیم.
تصمیم آگاهانه برای رها کردن گذشته
ممکن است فکر کنید که این توصیه بسیار واضح و بدیهی است اما اینگونه نیست. آگاهانه یعنی شما بدانید که چه اتفاقی برای شما افتاده است و به روشنی درک کنید که این اتفاق چه تأثیری بر شما داشته است. آگاهانه بودن به این معنا است که شما اجازه نمیدهید که در احساسات خود غرق شوید. تصمیم گرفتن به این معنا است که شما گزینههای خود را بررسی کرده و آگاهی و دانش را بر گذشته و احساساتی بودن ترجیح دهید.
پذیرش کامل مسئولیت برای رهایی از گذشته
در نهایت این شما هستید که باید کارهای لازم را انجام دهید تا به شما کمک کنند به جلو پیش بروید و گذشته را فراموش کنید. از خود بپرسید: "من به چه چیز یا فردی در گذشته چسبیدهام و نمیتوانم آن را رها کنم و چرا؟" چسبیدن به گذشته چه حسی به شما میدهد؟ آیا زندگی کردن در گذشته و خاطرات آن و در خیال آنچه که میتوانست اتفاق بیفتد و نیفتاد، بهتر از روبهرو شدن با واقعیت اکنون است؟ آیا چسبیدن به موقعیتی که زمانی وجود داشته یا اینکه آرزو میکردید که ای کاش وجود داشت، به جای دیدن واقعیت کنونی آن راحتتر و آرامشبخشتر است؟ آیا شما از این چسبیدن به عنوان بهانهای برای ماندن در برزخ استفاده میکنید؟ به عبارت دیگر، آیا زندگی کردن در گذشته مانع از این میشود که به سمت آینده حرکت کنید؟ آیا تلاش میکنید که از پذیرفتن آنچه که از دست دادهاید خودداری کنید؟ اگر گذشته را رها کنید چه اتفاقی برای شما میافتد؟ هرچه بیشتر با خود صداقت به خرج دهید، در بلندمدت بیشتر به نفع شما خواهد بود. وقتی راه خود را به سمت درک بهتر و واقعبینانهتر از این موقعیت باز کنید، درد، رنج و ناامیدی شما از بین خواهد رفت.
مقاله پیشنهادی: مسئولیت چه چیزی در دستان ماست ؟
پذیرش گذشته همانطور که هست
الیزابت کوبلر-راس برای کنار آمدن با غم و اندوه، یک فرایند پنج مرحلهای را پیشنهاد کرده است که میتوانید از آن برای کنار آمدن با گذشته هم استفاده کنید. البته این مدل برای کنار آمدن با فقدان یک فرد نزدیک در زندگی است. در زندگی گاهی مواردی پیش میآید که گذشته هم مانند فقدان یک فرد است و باید برای آن سوگواری کرد. در مدل کوبلر-راس، مراحل اندوه شامل انکار، عصبانیت، چانه زدن و افسردگی است که پس از این چهار مرحله، پذیرش واقعیت رخ میدهد. هدف نهایی این است که گذشته را همانگونه که هست بپذیریم و نه آنگونه که آرزو داشتید اتفاق میافتاد. شما باید بپذیرید که اوضاع دیگر مثل قبل نیست. وقتی این واقعیت را بپذیرید، امکان وقوع رخدادهای جدید، چشماندازهای جدید و شاید آگاهی بیشتر و گستردهتر ایجاد میشود.
مقاله پیشنهادی: رهایی از تکراری شدن زندگی
برنامه ریزی برای آینده نزدیک
مشخص کنید که در حال حاضر چه چیزی بیشترین اهمیت را برای شما دارد و به سمت جلو حرکت کنید. شما نمیدانید که در آینده چه اتفاقی رخ میدهد اما برداشتن گامهایی هرچند کوچک به شما کمک میکند تا به سمت آینده حرکت کنید. شاید بتوانید اولویتهای خود را بازنویسی کنید تا بتوانید فرصتها و امکانات جدیدی را کشف کنید. یک چیز جدید را امتحان کنید و از دایره امن ذهنی خود خارج شوید. فقط کافی است که تلاش کنید و اینکه موفق شوید یا خیر اهمیتی ندارد. اگر نمیتوانید یک مسیر روشن در پیش روی خود ببینید، خودتان آن مسیر را بسازید.
تمام قوای خود را به کار گیرید تا از گذشته رها شوید
جنبههای مثبت شما چیست؟ چه استعدادها، تواناییها و سرمایههایی دارید؟ در کدام جنبه از زندگی خود میتوانید یک تغییر مثبت ایجاد کنید؟ باز هم به خاطر داشته باشید که حتی تغییرات بسیار کوچک هم مهم هستند. در حال حاضر چه چیزی را میتوانید تغییر دهید؟ همین الان چه کاری میتوانید انجام دهید؟ مشخص کنید که به چه چیزی احتیاج دارید، چه چیزی شما را خوشحال میکند، چه چیزی به شما قدرت میدهد؟ برای فراموش کردن گذشته، خودتان را در اولویت قرار دهید و به دنبال این نباشید که بقیه را راضی نگه دارید. اطراف خود را با افرادی پر کنید که بهترینها را برای شما میخواهند و شما را درک، حمایت و تشویق کنند.
مقاله پیشنهادی: نحوه برنامه ریزی برای رسیدن به هدف
بخشش خود و دیگران برای فراموشی گذشته
بخشش به شما امکان میدهد تا کارهای گذشته خود را بپذیرید حتی با اینکه ممکن است در مورد آن کارها نگرانیها و پرسشهایی داشته باشید. اغلب مواقع، مردم کارهایی را در حق خودشان انجام میدهند بدون اینکه قصد عمدی برای آسیب رساندن به خود داشته باشند. ماندن در گذشته باعث میشود که انرژی شما تحلیل برود و حس ماندن در یک باتلاق را داشته باشید. به جای اینکه انرژی و وقت خود را صرف فکر کردن به گذشته کنید و اینکه چرا این اتفاق افتاد و اگر این اتفاق نیفتاده بود چه میشد، بهتر است که خود و دیگران را ببخشید و به سمت مرحله بعدی زندگی خود حرکت کنید.
از گذشته درس بگیرید
همیشه اتفاقاتی که در زندگی برای ما رخ میدهند همراه با درسهایی برای ما هستند. کنار آمدن با احساساتی مانند خشم، ناامیدی و غم بسیار سخت است. وقتی کارها آنطور که میخواهیم پیش نمیروند، حس میکنیم که از آنچه که شدیداً به دنبالش بودیم محروم شدهایم. ممکن است حس کنیم عزتنفسمان لگدمال شده است. ممکن است حس کنیم که دیگر کنترلی بر سرنوشت خود نداریم. اما درسهای زندگی بسیار مفید هستند، اگر به آنها توجه کنیم. اگر بتوانید پیام این اتفاقات را درک کنید، میتوانید رشد کنید و بر اساس این درسها در آینده انتخابهای بهتری داشته باشید و زندگی دلخواه خود را بسازید.
فراموش کردن وقایع گذشته میتواند دشوار باشد. مسلماً ماندن در گذشته و مقصر دانستن خود و دیگران، میتواند راحتتر از پذیرش مسئولیت و حرکت به جلو باشد. اما اگر به راستی به دنبال ساختن یک زندگی سالم و موفق هستید، باید یاد بگیرید که چطور با گذشته کنار بیایید و از آن به عنوان نردبانی برای صعود استفاده کنید.
پاسخ به نظر