خدمات راه اندازی صفر تا صد بیزینس فروش در آمازون - برای تعداد محدود رزرو فرصت

مشاوره رایگان در تلگرام و واتساپ
مشاوره رایگان در تلگرام و واتساپ

راه های غلبه بر ترس از صحبت کردن در جمع

توضیحات کوتاه :
بزرگ‌ترین دلیل ترس از صحبت در جمع، عدم اعتماد به نفس است. اینکه فکر کنیم به اندازه کافی برای برقراری ارتباط با دیگران ارزشمند نیستیم، بزرگ‌ترین مانع در ایجاد ارتباط با دیگران است.

به اشتراک بگذارید

امتیاز شما به این مطلب

5

تعداد امتیازها: 2

  • 3.6k
  • 1
  • مدت زمان مطالعه 3 دقیقه
راه های غلبه بر ترس از صحبت کردن در جمع

 

خلاصه ای از مقاله

بسیاری از مردم از صحبت کردن در جمع ترس دارند، این ترس رابطه چندانی با تعداد افراد شنونده ندارد. این ترس، که ناشی از مکانیزم طبیعی بدن ما برای مقابله با خطرات است، تا حدی طبیعی بوده و با انجام راهکارهایی ساده، قابل درمان می‌باشد. در این مقاله به راه‌های غلبه کردن بر ترس از صحبت کردن در جمع می‌پردازیم.

 

آنچه در این مقاله می خوانید: 

آیا از صحبت در جمع هراس دارید؟

"ایده بسیار خوبی است. در جلسه روز شنبه که با حضور همکاران تشکیل می‌شود، این ایده را ارائه بده." اولین واکنش شما به این جملات چیست؟ آیا با خوشحالی از آن استقبال کرده و با اشتیاق منتظر روز شنبه خواهید بود یا با فکر کردن به آن ضربان قلبتان بالا رفته و نفستان به شماره می‌افتد؟ اگر جزء دسته اول هستید که بسیار خوش‌شانس می‌باشید. اما اگر جزء دسته دوم هستید، باید بدانید که تنها نیستید. بسیاری از مردم از صحبت کردن در جمع ترس دارند، این ترس رابطه چندانی با تعداد افراد شنونده ندارد. این ترس، که ناشی از مکانیزم طبیعی بدن ما برای مقابله با خطرات است، تا حدی طبیعی بوده و با انجام راهکارهایی ساده، قابل درمان می‌باشد. فرقی نمی‌کند که قصد ارائه پایان نامه خود در دانشگاه را دارید یا می‌خواهید در مورد پروژه جدید برای مدیران رده بالای شرکتتان صحبت نمایید. با انجام این موارد بر ترس خود غلبه کرده و سخنرانی روان و بدون مشکلی را تجربه نمایید. 

 

مقاله پیشنهادی: 6 گام تا تبدیل استرس به موفقیت

ترس از سخنرانی در جمع

 

راهکارهای کلی غلبه بر ترس

این مهارت‌ها را باید پیش از سخنرانی در خود تقویت نمایید تا در هنگام مواجهه با این موقعیت، دچار مشکل نشوید. ممکن است در طول زندگی خود هیچگاه نیاز به سخنرانی در جمع صدنفره یا بیشتر نداشته باشید. اما داشتن این توانایی‌ها محدود به سخنرانی در جمع نیست و در هر موقعیت اجتماعی به کار می‌آید.

 

ساخت باورها برای غلبه بر ترس

 

1. اعتماد به نفس خود را تقویت نمایید

بزرگ‌ترین دلیل ترس از صحبت در جمع، عدم اعتمادبه‌نفس است. اینکه فکر کنیم به اندازه کافی برای برقراری ارتباط با دیگران ارزشمند نیستیم، بزرگ‌ترین مانع در ایجاد ارتباط با دیگران است.

2. مطالعه داشته باشید

 یکی از دلایل عدم توانایی در صحبت کردن این است که اصولاً چیزی برای گفتن نداریم. بنابراین سعی کنید در حوزه‌های مورد علاقه خود مطالعه کافی داشته تا در صورت لزوم بتوانید آنها را با دیگران درمیان بگذارید.

3. فن بیان خود را تقویت نمایید

گاهی اوقات نحوه بیان یک موضوع، بیشتر از محتوای آن شنونده را جذب می‌نماید. تلاش کنید نحوه صحبت کردن شیوا و رسا را بیاموزید. روی تن صدای خودکار کنید. از صحبت کردن با تن صدای یکنواخت و خسته‌کننده بپرهیزید.

غلبه بر ترس پیش از سخن گفتن در جمع

اگر مهارت‌های ذکر شده را در طول زمان فرا گرفته باشید، صحبت کردن در جمع برای شما ساده‌تر خواهد بود. اما سخنرانی برای افراد غیر آشنا ممکن است برای هر فردی حتی با اعتمادبه‌نفس بالا نیز دشوار باشد. پس برای آن آمادگی کسب نمایید.

1. بر موضوع سخنرانی احاطه کامل داشته باشید

یکی از بزرگترین علل ناتوانی در صحبت کردن در جمع، نداشتن اطلاعات کافی در مورد موضوع است. اینکه آیا در هنگام صحبت کردن می‌توانید منظور خود را به خوبی برسانید یا می‌توانید پرسش‌ها را به خوبی پاسخ دهید یکی از بزرگترین نگرانی‌ها است. بنابراین پیش از سخنرانی، حتماً در مورد موضوع، تحقیق کامل و جامعی انجام داده و تمامی جوانب را بسنجید تا بتوانید بر موضوع اشراف کامل داشته باشید. پرسش‌های احتمالی را پیش‌بینی کرده و برای پاسخگویی به آنها آمادگی کسب نمایید. البته میزان این آگاهی و دانش رابطه مستقیم با شنونده دارد. اگر شنونده شما در آن حوزه کارشناس و صاحب نظر است میزان و نوع اطلاعات شما با شنونده تازه کار در آن حوزه کاملاً متفاوت خواهد بود.

2. سخنرانی خود را برنامه ریزی نمایید

حال که به محتوای سخنان خود اشراف کامل دارید، باید برنامه‌ریزی کنید که چگونه و به چه ترتیبی می‌خواهید این اطلاعات را ارائه نمایید. برای خود مقدمه و نتیجه‌گیری درنظر بگیرید و اطلاعات را به صورت طبقه‌بندی شده ارائه نمایید. 

3. محتوای سخنرانی را حفظ نکنید

شما باید برای سخنرانی آمادگی کامل داشته باشید اما این به معنای حفظ کردن تک‌تک جملات نیست. احتمال دارد که یک جمله را فراموش نمایید که در این صورت ممکن است رشته کلام کاملاً از دستتان خارج شود. به جای آن نکات و سرفصل‌های مهم را به خاطر بسپارید و جزئیات را روی کاغذ یادداشت نمایید. برای هر سرفصل به یادداشت‌های خود مراجعه نموده و صحبت خود را ادامه دهید.

4. تمرین زیاد داشته باشید

سعی کنید متن سخنرانی را دقیقاً آنگونه که برنامه ریزی نموده‌اید برای یک فرد دیگر اجرا نمایید. با این روش، می‌توانید مشکلات احتمالی را پیش‌بینی نموده و در جهت رفع آنها اقدام نمایید. همچنین می‌توانید بازخوردهای مخاطب را نیز پیش‌بینی نمایید. فردی که برای او اجرا می‌نمایید، می‌تواند نظر خود را در مورد سخنرانی شما ابراز و نقایص احتمالی را به شما گوشزد نماید.

5. از کمک‌های بصری استفاده کنید

رایج‌ترین نوع این ابزارها، پاورپوینت می‌باشد. استفاده از این ابزار، چندین مزیت دارد. تمرکز مخاطبین از شما برداشته شده و به تصاویر منتقل می‌گردد. می‌توانید منظور خود را راحتتر بیان نمایید. به شما در یادآوری مطالب کمک خواهد کرد و به این طریق اطمینان حاصل می‌کنید که همه چیز طبق برنامه پیش می‌رود. اما پیش از شروع سخنرانی، حتماً همه چیز را چک نمایید و مطمئن شوید که تمامی دستگاه‌ها به درستی کار می‌کنند.

 

مقاله پیشنهادی: چطور می‌توانیم سخنرانی جذابی ارائه دهیم؟

صحبت کردن در جمع

 

غلبه بر ترس در هنگام سخنرانی

حال که با آمادگی کامل وارد سالن سخنرانی شده‌اید، ممکن است هنوز هم مواردی باشد که باعث ایجاد ترس در شما شود. پیش از شروع سخنرانی با خود صحبت کنید و به خود القا نمایید که می‌توانید. موارد زیر را در هنگام سخنرانی به یاد داشته باشید.

1. نفس عمیق بکشید

پیش از شروع سخنرانی چند دقیقه‌ای را صرف تنفس عمیق نمایید. تنفس دیافراگمی را بیاموزید چون این کار به تنظیم ضربان قلب و کاهش استرس کمک می‌کند. همچنین حتماً یک لیوان آب در کنار خود داشته باشید تا در صورت لزوم آب نوشیده و سطح استرس خود را کاهش دهید. 

2. مراقب زبان بدن خود باشید

حتی اگر با آمادگی کامل در جلسه حاضر شوید، شانه‌های افتاده و پیشانی عرق کرده و دستهای لرزان، تصویری مناسب از یک سخنران مسلط را به نمایش نمی‌گذارد. بنابراین، تلاش کنید که کنترل بدن خود را به دست گیرید. سر خود را بالا بگیرید و تا آنجا که می‌توانید تمرین کنید، با اعتماد به نفس به نظر برسید. هرچند ممکن است دشوار باشد اما لبخند را فراموش نکنید. لبخند زدن به مخاطب حس مثبت القا می‌نماید که آنها نیز این حس را به شما منتقل خواهند نمود.

3. مخاطبان را وارد بحث نمایید

اکثر افرادی که از صحبت در جمع واهمه دارند، پس از دو یا سه دقیقه از شروع سخنرانی، بر خود مسلط شده و با قدرت سخنرانی را به پایان می‌رسانند. پس دشوارترین مرحله، دقایق آغازین است. اگر بتوانید بر ترس خود غلبه نمایید، بقیه کار راحت خواهد بود. می‌توانید با یک لطیفه جالب سخنرانی خود را آغاز نمایید. این کاری است که اکثر سخنرانان بزرگ انجام می‌دهند. با این کار به تلطیف فضا کمک کرده و جو را از سنگینی خارج می‌نمایید. همچنین به شنونده القا می‌نمایید که بر موضوع احاطه دارید و اوضاع در کنترل شماست. روش دیگر این است که سخنرانی خود را با یک پرسش جالب آغاز نمایید تا شنونده از همان ابتدا درگیر موضوع شده و اشتیاق آنها را برانگیخته گردد. زمانی که مخاطبان در حال تلاش به پاسخگویی پرسش شما هستند، فشار و تمرکز از روی شما برداشته شده و شما احساس راحتی بیشتری می‌نمایید.

4. به دنبال چهره‌های آشنا در جمع باشید

این موضوع به ویژه در دقایق آغازین سخنرانی بسیار کمک‌کننده است. در میان جمع به دنبال چهره‌های آشنا باشید و ابتدا با نگاه کردن به آنها سخنرانی خود را آغاز نمایید. پس ازگذشت چند دقیقه و با مسلط شدن به شرایط، نگاه خود را به دیگر شنوندگان معطوف نمایید. مراقب باشید که باید با همه مخاطبین تماس چشمی برقرار نمایید در غیر این‌صورت تصویری نامطمئن از خود را به نمایش خواهید گذاشت.
با انجام موارد ذکر شده و تمرین فراوان می‌توانید سخنرانی روان و منسجمی را تجربه نمایید. اما به یاد داشته باشید که داشتن اعتمادبه‌نفس، پرورش ذهن و ساخت شخصیتی قدرتمند می‌تواند موفقیت شما رادر صحبت کردن در هر جمع کوچک یا بزرگی تضمین نماید.

داشتن یک ذهنیت درست برای ساخت تجربه‌ای از زندگی که با پذیرش همه اتفاقات غیرقابل پیش‌بینی آن، شما را به موفقیت برساند، چه‌قدر برای شما حائز اهمیت است؟ اگر علاقه‌مند هستید در خصوص راهنمایی که شما را برای تجربه یک زندگی موفق آماده می‌کند، بیشتر بدانید، مطالعه مقاله معرفی دوره شگفت انگیز پاراسل زندگی را از دست ندهید.

 

 

نویسنده:
https://ezzatkhah.com/overcoming-fear-of-speaking-in-public
ezzatkhah

نظرات کاربران

تعداد 1 مورد

شما هم میتوانید نظر خود را در رابطه با این مطلب برای ما ارسال نمایید.

برای ارسال نظر باید عضو سایت باشید، اگر قبلا در سایت ثبت نام کرده اید اینجا را کلیک کنید.

captcha Refresh
ناهید گفته:
۰ | ۰

سالام من همیشه از صحبت کردن تو جمع می ترسم. امید.وارم با بکار بردن این ترفندها بتونم ترسمو کم کنم ممنون ازمطالب عالیتون

امیر کرندی پشتیبانی عزت خواه دات کام پاسخ داده:
۰ | ۰

درود به شما ناهید عزیز
با آرزوی سلامتی و موفقیت روزافزون برای شما
امیر کرندی هستم از تیم پشتیبانی عزت خواه دات کام

هر آنچه که می خواهید محقق می‌شود اگر باور داشته باشید و اقدام کنید. دو فاکتور مهمی که در مجموعه عزت خواه دات کام سعی کردیم به صورت کامل و جامع به علاقه‌مندان به تغییر آموزش دهیم. حضور و همراهی شما در این مسیر، تلاش و انگیزه ما را چندین برابر می‌کند.

شاد و پیروز باشید.

پاسخ

مطالب مرتبط