خلاصهای از مقاله:
یکی از بزرگترین اشتباهات معلمان و والدین، محدود کردن آموزش به کلاسهای درس است. گرچه کلاسهای درس اولین و مهترین منبع آموزش هستند اما اگر میخواهید توانایی، انگیزه و اشتیاق یادگیری فرزندتان را به شکل عملی و واقعی افزایش دهید، لازم است بدانید رشد خردگرایی و پیشرفتهای آکادمیک و اجتماعی باید فراتر از دیوار کلاسهای آموزشی صورت بگیرد.
آنچه در این مقاله میخوانید:
استراتژیهایی برای افزایش انگیزه یادگیری
دانشآموزان یا دانشجویانی که یادگیری بالایی دارند با این مهارت یا استعداد متولد نشدهاند. بله، ویژگیهای فردی و شخصیتی نقش مهمی در تمایل فرد به یادگیری یا اشتیاق تحصیلی دارد. به ویژه یادگیری در دوران مدرسه و تحصیلات آکادمیک. بهطورکلی، افرادی که از همان دوران کودکی سطح یادگیری بالاتری دارند در آینده نیز دانشآموزان بهتری هستند. مهمتراینکه هر دانشآموزی که علاقه و استعداد پایه را داشته باشد و انگیزه درست و بهجایی را دریافت کند، میتواند عملکرد تحصیلی بهتری باشد. بنابراین، خوب است با تکنیکهای افزایش انگیزه و اشتیاق برای یادگیری آشنا شویم.
تمرینهایی سودمند برای افزایش اشتیاق تحصیلی
1. ایجاد محیطی منحصر برای یادگیری
برخی افراد معتقد هستند که مطالعه، کلید موفقیت در زندگی است. بله، مطالعه حتی به شکل حداقلی، کلید موفقیت در یادگیری است. دانشآموزانی که عشق به مطالعه در آنها پرورش داده شده باشد، عشق به یادگیری هم رشد یافته است. دانشآموزانی که با مطالعه مشکل دارند، درمورد یادگیری نیز با مشکل مواجه میشوند. مطالعه نه تنها باعث تقویت دایره واژگان میشود بلکه در حین مطالعه مغز یاد میگیرد چگونه محتوا و متن را پردازش کند. دانش آموزانی که مهارت خواندن و مطالعه را به درستی یاد گرفته باشند توانایی بیشتری در یادگیری سایر موضوعات ازجمله حوزههای فنی؛ ریاضی و علوم دارند.
به فرزند خود در تقویت مهارت خواندن کمک کنید. دنیای او را با خواندن و مطالعه پرکنید. اوقات فرزندتان را با مطالعه بگذارنید. زمانی را برای یک مطالعه خانوادگی در نظر بگیرید. هر روز، حداقل بیست دقیقه در طول روز همه اعضای خانواده کنار همدیگر روی مطالعه تمرکز کنند. با ایجاد فضای مطالعه در خانه یا در کلاس، شما مثال بارزی برای کودک هستید. فرقی نمیکند؛ رمان، شعر، روزنامه یا مجله بخوانید. الگوسازی شما اثرگذاری مثبتی خواهد داشت.
2. برای تقویت یادگیری به فرزند خود قدرت اختیار و انتخاب دهید
کنترل، کنترل، کنترل. این موضوع در بحث آموزش مورد توجه است. اگر کودکی احساس کند کاملاً تحت کنترل قرار دارد یا اصلاً هیچ کنترلی بر او نمیشود، از موضوع یادگیری عقب نشینی میکند. در پروسه یادگیری راهنمایی و هدایت اهمیت بسیاری دارد اما باید به دانشآموز اجازه داد کنترل تجربه یادگیری را خودش به دست بگیرد. چه در محیط خانه یا در محیط کلاس آموزشی، او باید تصمیمگیری مستقیمی داشته باشد. مثلاً اگر تکلیف او نوشتن یک انشا است، اجازه دهید خودش موضوع را انتخاب کند. همچنین، پیشنهاد میشود اجازه دهید برنامههای فوق آموزشی را خودش انتخاب کند. هرچه احترام بیشتری برای محیط، فعالیتها و شیوه آموزشی فرزند خود قائل شوید، انگیزه او برای یادگیری بیشتر خواهد شد.
مقاله پیشنهادی: مطالعه و موفقیت
3. فضای گفتگوی صمیمی و آزاد ایجاد کنید
امکان اظهار نظر آزادنه فرزند یا دانشآموز در مورد مسائل آموزشی را به وجود آورید. فضایی که احساس راحتی کند و بتواند درمورد علایق، خواستهها یا موارد ناخوشایند بهراحتی صحبت کند. او با اشتراک گذاری نظرش متوجه میشود گرچه نظر شما با او موافق نیست اما برایش احترام قائل هستید.
4. توجه به علایق موجب افزایش انگیزه یادگیری میشود
زمانی که یادگیری با موضوعات موردعلاقه فرد درهم آمیخته شود، جذابیت بیشتری ایجاد میکند. اگر میخواهید میزان یادگیری فرزندتان افزایش یابد، به او در کشف موضوعاتی که جذابیت بیشتری برایش دارند کمک کنید.
مقاله پیشنهادی: تاثیر یادگیری در موفقیت
5. شیوههای مختلف یادگیری را معرفی کنید
هرفردی شیوه و روشی برای یادگیری دارد. برخی منحصراً یک شیوه یادگیری دارند و برخی دیگر ترجیح میدهند مجموعه از روشهای یادگیری را به کار ببرند. نمیتوان یک روش را کاملاً درست یا کاملاً غلط دانست. به هرحال، زمانی پروسه یادگیری به درستی رخ میدهد که شیوه یادگیری مناسب همان فرد را بیابید. هفت سبک یادگیری وجود دارد:
- سبک یادگیری دیداری
- سبک یادگیری شنیداری
- سبک یادگیری گفتاری
- سبک یادگیری حرکتی
- سبک یادگیری منطقی
- سبک یادگیری اجتماعی
- سبک یادگیری فردی
به طور مثال دانشآموزانی که سبک یادگیری دیداری دارند با دیدن چگونگی عملکرد یک دستگاه یادگیری بهتری در مورد آن دارند. برعکس، دانش آموزانی که سبک یادگیری شنیداری دارند اگر عملکرد این دستگاه برای آنها توضیح داده شود بهتر متوجه میشوند.
مقاله پیشنهادی: چگونه سرعت یادگیری و کسب مهارت را افزایش دهیم ؟
6. اشتیاق یادگیری خود را به اشتراک بگذارید
اشتیاق مسری است، به ویژه اگر اشتیاق برای یادگیری موضوع جدیدی باشد. اگر فرزند یا دانش آموز شما متوجه شود خود شما هم در مورد یادگیری مشتاق هستید، شور و اشتیاق مضاعفی برای یادگیری نشان خواهد داد. موضوع یادگیری هر چه باشد؛ تاریخ، علوم، انشا نویسی یا حتی ریاضی باید به او نشان دهید که یادگیری سفر هیجان انگیز اکتشافات جدید است.
7. افزایش اشتیاق یادگیری از طریق یادگیریهای بازی محور
یادگیری بازی محور، موضوع جدیدی نیست و به دلایل متعدد مزایای فراوانی دارد. استفاده از بازی به عنوان یک ابزار آموزشی فرصتی برای یادگیری عمیقتر و بهبود مهارتهای غیرشناختی فراهم میآورد. در تکنیک یادگیری بازی محور انگیزه یادگیری افزایش مییابد. زمانی که دانشآموز به صورت پویا در پروسه بازی درگیر شود، ذهن او از سیستم جدید یادگیری لذت میبرد.
مزیت دیگر تکنیک یادگیری بازی محور، تشویق و ترویج یادگیریهای گروهی است. به علاوه، افزایش رقابت نیز مطرح است. دانش آموز برای برنده شدن خودش یا گروهش تلاش بیشتری میکند. تکنیک یادگیری بازی محور، روشی مطلوب برای آموزش و معرفی ایدههای جدید، نکات دستوری و مفاهیم جدید است.
8. افزایش اشتیاق تحصیلی با تمرکز بر یادگیری نه عملکرد
به جای آنکه به محض ورود فرزندتان از کلاس درس به خانه درمورد نمره امتحان ریاضی امروزش سؤال کنید، از او بپرسید چه مبحث ریاضی جدیدی را امروز یاد گرفته است. به جای تمرکز بر چگونگی عملکرد، بر خود یادگیری تمرکز داشته باشید. گرچه عملکرد او نیز مهم است اما تمرکز شما بر تجربه یادگیریاش به او نشان میدهد الف) یادگیری واقعی او مهمتر از نمره است. ب) نتیجه به دست آمده مهمترین چیز نیست ج) توجه شما بیشتر نسبت به خود او است نه عملکرد او د) این فرصت را به او میدهید تا به زبان خودش از تجربه یادگیریاش بگوید. موفقیت تحصیلی نیازمند اجرای تکنیک های درست است.
امیدواریم با ارائه این مطالب به پیشبرد اهداف شما کمک شایانی کرده باشیم. اگر شما دوست عزیز و همراه گرامی سایت عزت خواه دات کام مشتاق هستید در زندگی شخصی و کاری عملکرد بهتری داشته باشید، یک پیشنهاد ارزشمند برای شما داریم و آن مطالعه مقاله آشنایی با دوره پاراسل زندگی و تماشای ویدیو معرفی این دوره است. در پاراسل زندگی با روشی کاربردی برای ساخت یک زندگی ایده آل با شما همراه خواهیم بود.
پاسخ به نظر