خلاصه ای از مقاله
آمار نشان میدهد که 81 درصد از کارکنان، در صورت به دست آوردن فرصت کاری بهتر، حاضر به ترک شغل فعلی خود هستند. پس دیگر این وظیفه شما است که با صرف وقت و انرژی لازم، محیطی ایجاد کنید که همه کارکنان در آن احساس راحتی کنند. در این مقاله قصد داریم شما را با 7 استراتژی آشنا کنیم که باعث ایجاد انگیزه در کارکنان، ارائه کار با کیفیت از طرف آنها و از همه مهمتر میل آنها به باقی ماندن در کسب و کار شما میشود.
آنچه در این مقاله می خوانید:
- چگونه میتوان در کارکنان انگیزه ایجاد کرد؟
- فرهنگ شرکتی مناسبی ایجاد کنید
- ارتباط خود را با کارکنانتان تقویت کنید
- شرایط را برای یادگیری و افزایش مهارت کارکنان فراهم کنید
چگونه می توان در کارکنان انگیزه ایجاد کرد؟
انگیزش کارکنان یا به عبارتی وجود انگیزه در کارمندان، یکی از اصول موفقیت هر کسب و کار به حساب میآید. بیشتر افراد یک سوم از عمر خود را در سر کار میگذرانند. این مقدار زمان دور بودن از اعضای خانواده و امور مورد علاقه، واقعاً چشمگیر است. بنابراین بالا بردن سطح انگیزه کارکنان، به ایجاد یک محیط اداری مطلوب و افزایش بهره وری آنها کمک میکند. برای این که به با انگیزه بودن یا نبودن کارکنان خود پی ببرید، این سوالها را از خودتان بپرسید:
- آیا این کار، برای آنها چالش برانگیز است؟
- آیا کاری که انجام میدهند، در آنها انگیزه ایجاد میکند؟
- آیا این شغل، امکان رشد و ترقی بیشتر به کارکنان شما میدهد؟
- آیا شما در سِمت کارآفرین، افراد تیم خود را به خلاقیت دعوت میکنید؟
- آیا کارکنان میتوانند با شما صادقانه و صریح صحبت کنند؟
- آیا از کارکنان خود تعریف و تمجید میکنید؟
- آیا به اندازهای به کارکنان خود اعتماد دارید که مسئولیت وظایفشان را تماماً به عهده خودشان بگذارید.
- آیا کارکنان شما در محیط کاری خود احساس امنیت میکنند؟
- و از همه مهمتر، آیا دستمزد مناسبی به آنها پرداخت میکنید؟
هر کدام از این فاکتورها، به ایجاد حس شادی در کارکنان شما کمک میکند و به آنها انگیزه میدهد که هر روز به سر کار بیایند، وظیفه خود را به درستی انجام دهند، اهداف سازمان را به خوبی پیش ببرند و نتیجه مورد نظر شما را محقق کنند. برعکس، یک کارمند بی انگیزه معمولاً احساس ناراحتی میکند. به همین خاطر مرتب به مرخصی میرود، علاقهای به موفقیت کسب و کار شما ندارد و دائماً به دنبال پیدا کردن شغل بهتری است.
آمار نشان میدهد که 81 درصد از کارکنان، در صورت به دست آوردن فرصت کاری بهتر، حاضر به ترک شغل فعلی خود هستند. پس دیگر این وظیفه شما است که با صرف وقت و انرژی لازم، محیطی ایجاد کنید که همه کارکنان در آن احساس راحتی کنند. در این مقاله قصد داریم شما را با 7 استراتژی آشنا کنیم که باعث ایجاد انگیزه در کارکنان، ارائه کار با کیفیت از طرف آنها و از همه مهمتر میل آنها به باقی ماندن در کسب و کار شما میشود.
1. پرداخت به موقع حقوق کارکنان در افزایش انگیزه آنها تأثیر دارد
هیچ گاه در پرداخت به موقع دستمزد کارمندان خود کوتاهی نکنید. گاهی اوقات افراد به خاطر درآمد سرشاری که از کار خود به دست میآورند یا سمتهای بلندپایهای که دارند، فراموش میکنند که بیشتر کارمندان وابستگی زیادی به درآمد خود دارند و در نتیجه تأخیر در پرداخت آن باعث میشود که مثلاً شخص نتواند صورت حسابهای ماهانه خود را بپرازد. پس لازم است که حقوق کارمندان خود را به موقع پرداخت کنید.
2. فرهنگ شرکتی مناسبی ایجاد کنید
از جمله تکنیکهای افزایش انگیزه در کارکنان، ایجاد فرهنگ شرکتی مناسب است. بی شک فرهنگ یک شرکت را مسئولان رده بالای آن ایجاد میکنند. در نتیجه نوع رهبری و نگرش شما بر طرز فکر، اخلاق کاری و احساس شادی کارمندان تأثیر دارد. اگر همیشه در حالت استرس و نگرانی باشید یا فرد بی منطقی بوده و از کارکنان خود بیش از حد انتظار داشته باشید، محیط کاری شما دچار تنش میشود و همین موضوع، سطح انگیزه کارکنان شما را کاهش خواهد داد.
در واقع بر اساس نتایج ارائه شده از سوی HAYS، 47 درصد از کارکنانی که به شکل فعال به دنبال یافتن یک شغل جدید هستند، فرهنگ شرکت را به عنوان عامل اصلی ترک شرکت خود بیان کردهاند. بنابراین اگر تعداد موارد استعفای کارمندان در شرکت شما زیاد است، بررسی کنید آیا فرهنگ شرکت شما، عامل مهمی در جا به جاییهای کارمندان بوده است. به کمک راهکارهایی که در ادامه به شما معرفی خواهیم کرد میتوانید فرهنگی در شرکت خود ایجاد کنید که انگیزه کارکنان خود را در سطح بالایی نگه دارید:
- تصویر درستی از خودتان به کارمندان ارائه کنید: زبان بدن و نگرش شما میتواند تأثیر مثبت یا منفی بر کارمندانتان به جا بگذارد. به همین خاطر با انرژی بر سر کار خود حاضر شوید. خوش بین باشید، رفتار دوستانه و صمیمانهای با کارمندان خود داشته باشید، به این خاطر که تاثیرات مثبت آن به همه کارکنان منتقل میشود و باعث میشود که بهرهوری و بازدهی کاری آنها افزایش یابد.
- از کارکنان خود تمجید کنید و منطقی باشید: به این معنی که موفقیت اعضای تیم خود را جشن بگیرید و در صورتی که وظایف خود را به درستی انجام میدهند، حتماً به آنها بگویید. از طرفی کارکنان خود را تشویق به انجام کارهای چالشی و امتحان کردن کارهایی کنید که قبلاً انجام ندادهاند. در صورتی که کارمند شما نمیداند کار خود را به چه صورت انجام دهد، حتماً به او کمک کنید. با همفکری او راه حلی برای مشکلات موجود پیدا کرده و پذیرای نظرات و ایدههای او باشید.
- انعطاف پذیر باشید: از جمله این که به کارکنان خود امکان دور کاری بدهید. این کار باعث انگیزه کارمندان خواهد شد، به این خاطر که دوست ندارند هر روز مدتی از وقت خود را در راه رفتن از خانه به محل کار و برعکس باشند. آمارها نشان میدهد شرکتهایی که از نظر تغییر ساعت و محل کار انعطاف پذیر هستند، معمولاً کارمندان شادتر و کارآمدتری دارند.
- محیط کاری دوستانهای برای کارکنان خود فراهم کنید: این فضا باید به صورتی باشد که تخیل کارمندان را افزایش میدهند. آیا تا به حال دفاتر شرکت گوگل را دیدهاید؟ هیچ دفتر و سازمان دیگری به این شکل نیست. وجود سرسرههای داخلی و کامیونهای غذای سیار گرفته تا ننو و اتاق بازی و باغچههای ساکت داخلی، شرایط را برای آسایش، راحتی و خلاقیت کارکنان فراهم کرده است. حال با این توضیحات، لحظهای به فرهنگ شرکتی خودتان فکر کنید و از خودتان بپرسید: «آیا محیط کسب و کار من برای جذب افراد با استعداد و حرفهای مناسب است؟ برای ارتقا فرهنگ شرکت خود چه کار دیگری میتوانم انجام دهم»؟
3. تکیهگاه مطمئنی برای کارکنان خود باشید
کسب و کار شما از یک طرف وابسته به کارکنانتان است، به این معنی که انتظار دارید آنها هر روز در دفتر حاضر شوند، وقتی با مشکلی مواجه میشوند که راه حلی برای آن پیدا نمیکنند، به شما مراجعه کنند، در کار خود صادق باشند و همیشه رفتار حرفهای در قبال مشتریان داشته باشند. با این حال نباید فراموش کنید که رابطه شما و کارمندانتان یک طرفه نیست. در عوض شخصیت شما نیز باید به گونهای باشد که اعضای تیمتان بتوانند به شما تکیه کنند.
از جمله در مواردی که با یک مشتری غیرمنطقی رو به رو هستند، شما از آنها پشتیبانی کنید یا به وعدههایی که به آنها میدهید عمل کنید. مثلاً اگر به آنها اعلام میکنید که در جلسه مهمی شرکت خواهید کرد، حتماً در آن جا حاضر شوید یا اگر شرکت شما در زمینهای به سود رسیده است و شما به کارمندان خود وعده اعطای پاداش دادهاید، حتماً این کار را انجام دهید. حسن نیت کارکنان شما مساله ای نیست که بخواهید آن را آزمایش کنید، چه برسد به این که آن را از دست بدهید. پس فرد قابل اتکایی باشید، چون به شکل چشمگیری باعث افزایش انگیزه کارکنانتان خواهید شد.
4. ارتباط خود را با کارکنانتان تقویت کنید
شما چه از راه دور، کسب و کاری را اداره میکنید یا در دفتری مشغول به کار هستید، باید هر هفته زمانی را به گفت و گو با تکتک اعضای گروه خود اختصاص دهید. وقتی ارتباط شما وکارمندانتان به درستی برقرار شده باشد، کارها به درستی پیش خواهد رفت. اگر این موضوع را باور ندارید، باید به شما اعلام کنیم که بر اساس اعلام موسسه گالوپ، 26 درصد کارکنان دریافت فیدبک از مدیران خود را در انجام بهتر کارشان مؤثر دانستهاند.
کارمندان میخواهند اعتماد شما را به خود جلب کنند و زمام کارها را خودشان در دست بگیرند، اما در عین حال میخواهند بدانند که وقتی با مساله ای مواجه هستند آیا میتوانند به شما مراجعه و پاسخی دریافت کنند یا خیر. بنابراین اگر خودتان را از دسترس آنها دور نگه دارید، به سرعت انگیزه کارکنان شما از بین میرود و کسب و کارتان با رکود مواجه خواهد شد. پس لازم است که هر هفته بر روی تقویم، زمانی را برای ارتباط با کارکنان در نظر بگیرید، حتی اگر در جریان این دیدار فقط اهمیت کارشان را به آنها گوشزد کنید.
5. ابزار و وسایل لازم را در اختیار کارکنان خود قرار دهید
تصور کنید که میخواهید بیزینس خود را بدون استفاده از نیروی برق انجام دهید. در این صورت، چطور میخواهید با مشتریان خود ارتباط برقرار کنید؟ وقتی شارژ باتری تلفن همراه یا لپ تاپ شما تمام شد، آن وقت میخواهید چه کار کنید؟ فناوری نقش بسیار حیاتی در موفقیت کسب و کار شما دارد، به این خاطر که بازدهی و بهره وری کار شما را افزایش میدهد. به همین خاطر است که باید ابزار و لوازم مورد نیاز را در اختیار کارکنان خود قرار دهید.
این تجهیزات باید در شرایط مناسبی باشند، به این خاطر که هیچ چیز آزار دهندهتر از یک لپ تاپ کند نیست، چون سرعت فعالیت کاربر را کاهش خواهد داد. از طرفی، وجود نرم افزارهای قدیمی، کیفیت مورد نظر را برای شما به همراه نخواهد داشت. بنابراین نرم افزارهای جدید را جایگزین آنها کنید. در کل یکی از رموز مدیریت موفق و افزایش انگیزه در کارکنان این است که محیط کار را برای آنها لذت بخش کنید. در این صورت شاهد افزایش سطح انگیزه آنها خواهید بود.
6. شرایط را برای یادگیری و افزایش مهارت کارکنان فراهم کنید
یافتهها نشان میدهد که 33 درصد از افراد، یکنواختی و نیاز به داشتن کارهای جدید و چالش برانگیز را دلیل ترک کار خود اعلام کردهاند. بنابراین اگر میخواهید افراد با استعداد تیم خود را حفظ کنید، لازم است سطح مهارتهای آنها را افزایش دهید. امروزه به خاطر وجود فناوریهای جدید، دنیای پیرامون ما به سرعت در حال تغییر است و ما نیز باید خود را با این تغییرات همراه کنیم. مثلاً شخصی که وظیفه تولید محتوا را به عهده دارد، باید با اموری مثل سئوی سایت، Google Adwords، مدیریت ارتباط با مشتری یا CRM و غیره آشنایی داشته باشد.
یا مثلاً یک شیرینی پز باید علاوه بر مهارت درست کردن شیرینی، در زمینه طراحی و عکاسی غذا و مدیریت رسانههای اجتماعی نیز مهارت داشته باشد. یا مثلاً یک کارآفرین باید همزمان در زمینه بازاریابی نیز اطلاعاتی داشته باشد. فناوری، تمام این امور را امکان پذیر ساخته است. صرف نظر از محلی که در آن قرار دارید، افراد گروه شما میتوانند به شکل مداوم دانش خود را افزایش داده و مجموعه مهارتهای جدیدی کسب کنند. همین موضوع باعث افزایش انگیزه آنها خواهد شد. آنها میخواهند از وجود فرصت رشد و توسعه فردی و حرفهای خود مطمئن شوند. بنابراین اگر برای کارکنان خود سرمایه گذاری نکنید، آنها نیز کم کم به فکر یافتن شغل دیگری خواهند بود که دقیقاً مناسب خواستههایشان باشد. پس شرکت خود را به محلی تبدیل کنید که ارزش خود را در رشد افراد مجموعه خود میبیند.
7. حجم کاری کارمندان خود را زیر نظر داشته باشید
یکی از اصول ایجاد انگیزه در کارکنان، توجه به میزان کار آنها است. وقتی حجم کاری که فرد انجام میدهد بیش از اندازه زیاد باشد، بازدهی آنها کاهش خواهد یافت و احساس نارضایتی خواهند کرد. افراد گروه شما هر روز نمیتوانند با تمام ظرفیت خود کار کنند. بنابراین بالا بودن میزان وظیفه محول شده به آنها باعث میشود که از کار خود دلزده شوند و آن را با علاقه انجام ندهند. همین موضوع تاثیری منفی بر کسب و کار شما به جا خواهد گذاشت.
وجود کارمندان با انگیزه، دارایی با ارزش هر کسب و کار است. این افراد، هیچ گاه در کار خود تسلیم نمیشوند. در عوض از این که هر روز به سر کار بیایند هیجان زده هستند و همیشه به دنبال انجام کاری جدید یا مواجه شدن با چالشی تازه هستند. این افراد به کاری که انجام میدهند افتخار میکنند و از همه مهمتر این که دلیلی برای ترک کار خود نمیبینند. پس شما به عنوان یک کارآفرین یا مدیر باید شرایطی را فراهم کنید که انگیزه کارمندانتان همیشه در سطح مطلوبی باقی بماند، چون سرانجام این شما هستید که از مزایای آن برخوردار خواهید شد.
شغل هر فرد، بخش مهمی از زندگی روزانه او را شامل می شود. بنابراین انتخاب شغلی که در کنار درآمدزایی 24 ساعته، شما را از انجام کارهای مورد علاقه تان مانند سفر کردن و... محروم نکند زندگی پربارتر و جذاب تری را برای شما میسازد. پیشنهاد ما به شما برای آشنایی بیشتر با چنین شغلی و راهنمایی که در مسیر بیزینس آنلاین آمازون شما را از همه نکات مطلع سازد، تماشای ویدیوهای معرفی این بیزینس غول آسا و جهانی است. همچنین نتایج شگفت انگیز دوره آربی مسیر را بهتر به شما نشان میدهد.
پاسخ به نظر