خلاصهای از مقاله:
آیا تا به حال فکر کردهاید که پایبند نماندن به برنامهها ممکن است به دلیل ضعف اراده شما نباشد و دلیل آن در نحوه برنامهریزی نهفته باشد؟ وقتی عادات و روتینهای روزانه بسازید که بهرهوری شما را بالا میبرند، حس کنترل بیشتری بر زندگی خود خواهید داشت و هرگز بیبرنامه روزی را شروع نخواهیدکرد.
آنچه در این مقاله می خوانید:
اهمیت برنامهریزی روزانه
برنامه ریزی را تبدیل به امری لذت بخش کنید
تمامی برنامههای خود را در یک مکان نگه دارید
برای برنامههای ثابت خود وقت مشخصی تعیین کنید
برای پایبند ماندن به برنامهها، هر بار روی یک کار تمرکز کنید
برای استراحت هم برنامه ریزی کنید
در هنگام برنامه ریزی واقع بین باشید
اهمیت برنامه ریزی روزانه
آیا شما هم از آن دسته افرادی هستید که در اول هر ماه، هر هفته یا هرروز برای فعالیتهای خود برنامه ریزی دقیقی انجام میدهید اما در پایان آن دوره زمانی، مشاهده میکنید که به تعداد کمی از کارهای خود رسیدگی کردهاید؟ یا گاهی مواقع انجام تنها یک کار در طول روز چنان وقتی از شما میگیرد که متعجب میمانید که چطور این همه زمان صرف انجام تنها یک کار شد؟ این موارد نشان میدهند که اگر برنامه روزانه نداشته باشید، به سادگی زمان از دست شما در میرود و بازگشت به مسیر اولیه دشوار میشود. داشتن برنامه زمانی به شما کمک میکند به بهرهوری کامل برسید چون از عوامل پرتکننده حواس دور میشوید. این کار در نهایت فشار را برای انجام به موقع کارها کاهش خواهد داد. در این مقاله نشان میدهیم که چگونه به برنامههای خود پایبند بمانید.
1. برنامه ریزی را تبدیل به امری لذت بخش کنید
برنامه روزانه شما باید تنها و تنها به خود شما سود برساند. شما چه از آن دسته افرادی باشید که هرگز برنامهریزی روزانه ندارند چه آنها که برنامهریزی میکنند اما به آن عمل نمیکنند، چند نکته را باید در این زمینه رعایت کنید.
- اول اینکه، مانند بسیاری موضوعات دیگر، سختترین بخش عمل کردن به برنامهها این است که شروع کنید و به حس تعهد عادت کنید. برای شروع این روش ابتدا کمی به خود انگیزه بدهید و کارهایی را انتخاب کنید که تغییر دادن آنها شما را به هیجان میآورد. به عنوان مثال، برنامههای خود را به گونهای تنظیم کنید که شما را قادر میسازند در یک ساعت خاص، فعالیت مورد علاقه خود را انجام دهید. مثلاً به کلاس نقاشی در ساعت 5 برسید. اگر برنامه خود را به گونهای تنظیم کنید که برای شما لذتبخش باشد، انگیزه خواهید یافت تا به آن برنامه پایبند بمانید.
- دوم، به یاد داشته باشید که ساخت یک عادت جدید بین 3 هفته تا 66 روز طول میکشد. این یعنی وقتی برنامهریزی را شروع میکنید، باید به خود زمان دهید تا با آن هماهنگ شوید و به خود شانس کافی برای موفق شدن بدهید. در طول این مدت میتوانید تغییرات لازم را در برنامه اعمال کنید تا پایبند بودن به آن برای شما راحتتر شود. اگر اولین برنامهای که تنظیم کردهاید موفقیتآمیز نبود ناامید نشوید. برنامه روزانه شما تنها و تنها باید به خود شما سود برساند پس از تغییر دادن آن نترسید.
2. تمامی برنامههای خود را در یک مکان نگه دارید
اغلب اوقات مردم یک دفتر یادداشت با خود دارند، یک تقویم بزرگ روی دیوار دارند، یک تقویم آنلاین و یک تقویم خانوادگی روی وایت برد در آشپزخانه. مسلم است که در این حالت شانس اشتباه بالا میرود و ممکن است برنامههای خود را فراموش کنید. برای جلوگیری از این موضوع، تمامی برنامههای خود را تنها در یک جا نگه دارید. با این کار نیازی ندارید که تقویمهای مختلف را با هم چک کنید و تغییرات را در همه آنها اعمال کنید. به عنوان مثال، میتوانید تمامی برنامههای خود را با تقویم موبایل خود تنظیم کنید که همیشه آن را به همراه داشته باشید.
مقاله پیشنهادی: چگونه برای موفقیت برنامه ریزی کنیم؟
3. برای برنامههای ثابت خود وقت مشخصی تعیین کنید
برای جلسات، قرارهای ملاقات و هر برنامهای که اصلاً قابل تغییر نیست، زمان مشخصی را کنار بگذارید. در این صورت، هیچ کاری نمیتواند جای آنها را بگیرد. در هنگام برنامهریزی برای این کارها، زمان مورد نیاز برای آماده شدن و رفتن به مکان مورد نظر را نیز حساب کنید. همچنین بعد از آن کار، برای خود زمانی را کنار بگذارید تا کمی استراحت کنید و دوباره به مسیر کارهای خود بازگردید. دلیل انجام این کار هم این است که زمانی اضافی در اختیار داشته باشید که اگر کاری بیشتر از حد معمول طول کشید یا یک کار غیرمنتظره پیش آمد، زمان کافی دراختیار داشته باشید و از فعالیت بعدی خود در برنامه زمانی نزنید.
4. برای پایبند ماندن به برنامه ها هر بار روی یک کار تمرکز کنید
اولویتهای خود را شناسایی کنید و به یاد داشته باشید که هر بار بر یک کار تمرکز کنید. آیا شما هم وقتی در میانه انجام کاری هستید به شبکههای اجتماعی سرک میکشید؟ یا اینکه به میز همکارتان نگاهی میاندازید تا ببینید در چه حال است؟ دلیل اصلی برنامهریزی این است که از انجام همزمان کارها جلوگیری کنیم. اگر نیمی از ذهن شما متمرکز بر یک کار باشد و نیم دیگر بر یک کار دیگر، هیچکدام از این کارها به بهترین شکل خود انجام نمیشوند و شما به احتمال زیاد چند اشتباه مرتکب خواهید شد. وقتی چندین کار را همزمان انجام میدهید ممکن است فکر کنید که بهرهوری شما بالا رفته است اما اینگونه نیست. مطالعات نشان دادهاند که انجام کارهای همزمان بهره وری را تا 40 درصد کاهش میدهد. بنابراین ابتدا اولویتها را مشخص کنید، هر بار یک کار را انجام دهید و تمام توجه خود را معطوف به آن کار نمایید.
مقاله پیشنهادی: چگونه استعدادها و علایق خود را اولویت بندی و مدیریت کنیم؟
5. برای استراحت هم برنامه ریزی کنید
درست است که باید بین کارهای خود زمانی هم برای استراحت در نظر بگیرید. یکی از روشهای تنظیم زمان استراحت این است که 25 دقیقه را با تمرکز کامل بر کار خود میگذرانید و سپس 5 دقیقه را به استراحت اختصاص میدهید. این یعنی در طول این 25 دقیقه هر چیزی که به آن کار مربوط نمیشود را نادیده میگیرید. تا زمانی که وقت استراحت نرسیده، عمیقاً در کار خود غرق میشوید. سپس در زمان استراحت میتوانید بلند شوید و قدمی بزنید، چیزی بخورید یا هرکاری که دوست دارید انجام دهید. پس از اینکه چند بار این کار را انجام دادید، میتوانید یک زمان استراحت طولانیتر در نظر بگیرید و مثلاً شبکههای اجتماعی خود را چک کنید یا هر کار دیگری که دوست دارید را انجام دهید.
6. در هنگام برنامه ریزی واقع بین باشید
برنامهریزی خود را انجام دهید و به آن پایبند بمانید. برنامه یک شخص دیگر ممکن است لزوماً مناسب شما نباشد. شما خود را بهتر از هر فرد دیگری میشناسید و ارزشها و اولویتهای شخصی شما بر برنامه زمانی شما اثر میگذارند. نسبت به خواستهها و نیازهای خود واقع بین باشید و به گونهای برنامهریزی نکنید که مجبور شوید اولویتها و ارزشهای خود را نادیده بگیرید.
در نهایت، برنامهای که میریزید باید یک طرح ایدهآل باشد اما غیرقابل تغییر نیست. پس از گذشت زمان میتوانید آن را تغییر دهید و اگر چیزی را از قلم انداخته باشید آن را اضافه میکنید.
اصلاح باورهای اشتباه زندگی، ساخت لایف استایل صحیح، یادگیری تکنیک های مدیریت بیزینس به گونه ای که شما بتوانید شیوه های آزادی بیزینس خود از المان زمان و مکان را یاد بگیرید و در کل ساخت یک زندگی ایده آل و ذهنیت یک کارآفرین، از جمله مواردی است که می تواند زندگی را برای شما جذابتر سازد. وقتی راهنمایی در این زمینه وجود داشته باشد، طبیعتا انجام این کارها خیلی آسانتر می گردد. دوره پاراسل زندگی راهنمای شما در این زمینه خواهد بود.
پاسخ به نظر