خلاصه ای از مقاله
چگونه یک بیزینس راه اندازی کنیم؟ مراحل راه اندازی یک بیزینس چیست؟ راه اندازی یک بیزینس می تواند چالش های زیادی دربر داشته باشد. قبل از راه اندازی هر بیزینسی باید تحقیقات لازم در آن زمینه را انجام دهید و بعد اقدام نمایید. در این مقاله راهکارهایی برای راه اندازی یک بیزینس را ارائه می کنیم.
آنچه در این مقاله می خوانید:
- ایده بیزینس شما چیست؟
- مخاطب هدف بیزینستان را پیدا کنید
- برای برقرای ارتباط با مشتری، شماره تماس داشته باشید
- گواهی نامه و مجوزهای لازم را اخذ نمایید
مراحل راه اندازی یک بیزینس چیست؟
شما میتوانید با یک بودجه و زمان محدود اقدام به راه اندازی بیزینس کنید. در واقع، میتوانید در فاصله صبح که چشمان خود را باز میکنید تا زمانی که در انتهای شب به رختخواب میروید، کسب و کارتان را راه اندازی کنید. اما برای شروع به منابع، ابزار و تمرکز زیادی نیاز دارید.
مواردی وجود دارد که شروع یک بیزینس را آسانتر میسازد و میتوانید سریعتر اقدام کنید. در ابتدا باید نوع بیزینس خودتان را بدانید و درک درستی از بازار هدف داشته باشید.
اگر بیزینس شما خدمات محور باشد مثلاً شرکت مشاوره یا بازاریابی راهاندازی کنید به نظر، انتخاب بهتری داشتهاید چرا که اگر بیزینسی محصول محور را انتخاب کنید به نمونه، برنامهای برای تولید و توزیع نیاز خواهید داشت و فرصت و زمان بیشتری را میطلبد.
به هر حال اگر از قبل میدانید قصد فروش چه محصولی را دارید یا میخواهید یک فروشگاه خرده فروشی یا یک سایت تجارت الکترونیک را راه اندازی کنید، به محض آنکه محصول مورد نظر را بیابید، میتوانید اقدام کنید.
آیا آماده هستید بیزینس شخصی خودتان را راه اندازی کنید؟ این لیست میتواند به شما کمک کند و از آغاز راه تا انتها مراحل را به شما نشان خواهد داد.
1. ایده بیزینس شما چیست؟
در ابتدا باید برای شروع کسب و کارتان یک ایده داشته باشید. از آنجا که قصد دارید برای بیزینس خودتان زمان و انرژی هزینه کنید بهتر است در حوزهای شروع به کار کنید که مورد علاقه شما باشد.
شما قبلاً ایدهای در ذهنتان داشتهاید اما نمیدانستید با چه بیزینسی باید ایدهتان را عملی کنید. اندکی زمان بگذارید و به این موضوع فکر کنید که راه اندازی چه نوع شرکتی برای شما بهتر خواهد بود.
تصور کنید یک سرمایهگذار یا یک مشتری میخواهد سابقه و پیشینیه شما را بررسی کند و بفهمد آیا مهارتهای لازم را برای ارائه فلان خدمات یا محصولات دارا هستید یا خیر.
علاوه بر داشتن سوابق مربوطه و لازم باید اطمینان خاطر حاصل کنید که آیا بیزینس شما یک نیاز خاص را مرتفع میسازد یا خیر؟ قصد دارید با بیزینس خود چه مشکلی را حل نمایید؟
2. برای راه اندازی بیزینس، تحقیق داشته باشید
تحقیق در بازار کار مرتبط با بیزینس، بخش مهم و کلیدی راه اندازی یک بیزینس جدید است اما نیازی نیست هفتهها زمان صرف تحقیق ایده خودتان کنید. در این خصوص میتوانید از ابزار و نرم افزارهای موجود در مورد بازار بیزینسی که قصد راه اندازی دارید، استفاده نمایید.
در روز اول کمی زمان بگذارید و به این بپردازید که چه تعداد کسب و کار شبیه به شما وجود دارد و چه خدماتی ارائه میدهند. چگونه میتوانید از آنها متمایز شوید؟ همچنین باید به پایگاه مشتریان توجه داشته باشید زیرا آنها احتمالاً نماینده جمعیت شناسی هدف شما هستند.
علاوه بر کسب و کارهای موجود، باید وقت خود را صرف جستجو برای اطلاعاتی کنید که تقاضا برای محصولات یا خدمات شما را نشان میدهد. برای مثال، در همان محلی که میخواهید فعالیت داشته باشید، صفحات اجتماعی مربوط به همان جا را بررسی کنید.
اگر ایده بیزینس شما فروشگاه تعمیرات موبایل است به این نکته توجه داشته باشید آیا در این منطقه چنین فروشگاهی نیاز میباشد؟ در صفحات مجازی بررسی کنید آیا ساکنان این منطقه به چنین فروشگاهی نیاز دارند؟
در صورتی که نتوانستید در صفحات موجود پاسخ خود را بیابید، میتوانید خودتان صفحهای را ایجاد کنید و در این مورد بررسی داشته باشید.
3. برای بیزینس خود یک نام تجاری انتخاب کنید
میتوانید ماه ها در مورد انتخاب یک نام کامل و شایسته زمان بگذارید، اما در نهایت باید به یک نام جذاب و وسوسه انگیز برسید. باید نامی انتخاب کنید که منحصر به فرد باشد. گام اول آسان است: در اینترنت نگاهی بیندازید آیا در این بیزینس نامی شبیه نام انتخابی شما وجود دارد؟
در صورتی که قصد دارید فروش محلی داشته باشید، وجود نامی مشابه در آن طرف کشور به نظر مشکلی ایجاد نخواهد کرد. اما اگر بخواهید وب سایتی با همین نام داشته باشید با مشکل مواجه خواهید شد و مشتریان نمیتوانند با سرچ نام شما را بیابند. بنابراین نامی را انتخاب کنید که هیچ کس دیگر آن را انتخاب نکرده باشد.
حتی اگر تحقیقات آنلاین شما به نتیجهای نرسید باید اطمینان حاصل کنید که نام انتخابی شما برند تجاری نباشد. در مورد انتخاب نام محصول یا سرویسی که میخواهید ارائه دهید دقت داشته باشید این نام انحصاری نباشد و در هنگام ثبت به مشکل برنخورید.
4. مخاطب هدف بیزینستان را پیدا کنید
یافتن بازار هدف بخش مهمی از راه اندازی یک بیزینس جدید است. برای راه اندازی یک بیزینس محلی یا فعالیت در یک دامنه جغرافیایی وسیعتر میتوانید از نقشههای جمعیت شناسی برای یافتن مخاطبان هدف استفاده کنید.
اطلاعات آماری نیز برای شما مفید خواهند بود زیرا میتوانید بفهمید در هر منطقه چه گروهی از لحاظ سن، جنسیت، تحصیلات و ... بیشتر هستند.
5. محل مناسب کسب وکارتان را انتخاب کنید
اگر میخواهید از امروز کسب و کارتان را شروع کنید، احتمالاً از پشت میز کار در محل کار یا میز آشپزخانهتان این تصمیم را گرفته اید. بیزینسی که قصد راه اندازی آن را دارید میتواند کاملاً از دو فاکتور زمان و مکان فارغ باشد یا بالعکس جای ثابتی را برای آن در نظر بگیرید.
6. برای راه اندازی بیزینس یک دامین بخرید
انتخاب نام دامین یک تصمیم مهم است. بنابراین در مورد آن اطمینان کامل حاصل کنید و بهتر است از دات کام استفاده کنید. از ابزارهای مرتبط همچون GoDaddy برای چک کردن نام دامین استفاده نمایید. اگر نام انتخابی شما موجود باشد، پیشنهادات دیگری برای شما ارائه خواهد شد.
7. هاست خریداری کنید
داشتن نام دامین تنها بخشی از این پروسه میباشد. شما نیاز به سرویسی دارید که وب سایت شما را در خود جای دهد. برای خرید هاست باید مبلغی را پرداخت نمایید. میتوانید این مبلغ را ماهیانه یا سالانه بپردازید.
پرداخت این هزینه قسمتی از ماجرا است و بخش دیگر به خدمات مشتری تامین کننده هاست مربوط میشود. ایمیلی نیز برای خودتان بسازید که نامش با نام دامین یکسان باشد.
مقاله پیشنهادی: اهداف بیزینس پلن چیست؟
8. وب سایت بیزینس خودتان را طراحی کنید
هر کسب و کاری به یک وب سایت نیاز دارد. وب سایت نخستین جایی است که مشتریان از خدمات ارائه شده توسط شما آگاه میشوند. خوشبختانه به کمک برنامه و نرم افزارهایی که در حال حاضر موجود هستند شما میتوانید قالب مورد نظرتان را انتخاب و اطلاعات اساسی از قبیل نحوه تماس و زمان کاری کسب وکارتان را آپلود نمایید.
9. برای برقرای ارتباط با مشتری، شماره تماس داشته باشید
پیش از آنکه اولین مشتری به سراغ شما بیاید، نیاز به خط تلفن دارید. احتمالاً شما یک شماره تماس شخصی دارید اما برای راه اندازی بیزینس به یک خط ارتباطی حرفهای و منحصر نیاز دارید.
10. یک پایگاه داده مشتری داشته باشید
در زمانهای قبل صاحبان کسب و کار اطلاعات تماس مشتریان را در یک دفترچه تلفن یادداشت میکردند. امروزه بیزینسهای موفق پایگاه داده منسجم و قویتری دارند. در این پایگاه داده، اطلاعات دقیق و جزئیتری در مورد مشتریان خود یادداشت کنید البته همه بیزینسها به چنین پایگاه دادهای احتیاج ندارند.
11. در رسانههای اجتماعی فعالیت و بیزینس خودتان را ارائه دهید
علاوه بر وب سایت به حضور در رسانههای اجتماعی نیز نیاز دارید. شاید از قبل در فیسبوک یا توئیتر فعالیت داشته اید اما اکنون و از چشم انداز کسب و کار جدید باید حضور کاملاً متفاوتی داشته باشید.
12. گواهی نامه و مجوزهای لازم را اخذ نمایید
شما نمیتوانید بدون مجوزهای لازم اقدام به فعالیت کنید. قبل از شروع کار در این مورد تحقیق داشته باشید و از مجوزهای لازم آگاهی پیدا کنید و حتماً آنها را تهیه کنید. در صورتی که همیشه رویای راه اندازی بیزینس شخصی خودتان را داشتهاید میتوانید با توجه به مراحل گفته شده اقدام کنید و رویایتان را محقق سازید.
هدف ما از ارائه این مطالب کمک به شما دوست عزیز است تا با استفاده از موارد مطرح شده، در زندگی شخصی یا حرفهای خود یک گام جلوتر بروید. اگر مشتاق هستید در کنار یک زندگی آرام، شغلی فارغ از مکان و زمان را هم تجربه کنید، برای کسب اطلاعات لازم درمورد فروشندگی در وبسایت آمازون با ما در آموزش فروش در آمازون همراه باشید. همچنین با دنبال نمودن صفحه نتایج شگفتانگیز دوره آربی از تجربیات دانشجویان این دوره بهره ببرید.
پاسخ به نظر