خلاصه ای از مقاله
شما باید یاد بگیرید که چه در برابر رازهایی که با شما در میان گذاشته میشود و چه در مقابل رازهایی که مربوط به خودتان است، رازدار باشید. به همین دلیل باید اراده خود را تقویت کنید تا بتوانید اطمینان حاصل کنید که راز در سینه شما باقی میماند و چهره شما به عنوان یک فرد قابل اعتماد خراب نمیشود. در راستای تقویت این ویژگی درون افراد مختلف، روشهای متفاوتی نیز ارائه شده است که باید آنها را یاد گرفته و به دقت در زندگی خود اعمال کنیم.
آنچه در این مقاله می خوانید:
رازدار بودن در عین لذت بخش بودن دشوار است
اینکه کسی به شما اعتماد کند، در عین اینکه احساس خوبی به شما میدهد، میتواند بار سنگینی را بر دوشتان قرار دهد. باید به خاطر اینکه کسی به شما اعتماد میکند که راز خود را با شما در میان بگذارد، به خودتان افتخار کنید. اما فراموش نکنید که اگر شما به اعتماد آنها خیانت کنید، ممکن است به رابطه شما با آن فرد آسیب برساند. گاهی حتی اینکه بتوانید راز خود را مخفی نگه دارید، به اندازه مخفی نگه داشتن راز دیگران سخت است.
شما باید یاد بگیرید که چه در برابر رازهایی که با شما در میان گذاشته میشود و چه در مقابل رازهایی که مربوط به خودتان است، رازدار باشید. به همین دلیل باید اراده خود را تقویت کنید تا بتوانید اطمینان حاصل کنید که راز در سینه شما باقی میماند و چهره شما به عنوان یک فرد قابل اعتماد خراب نمیشود. در راستای تقویت این ویژگی درون افراد مختلف، روشهای متفاوتی نیز ارائه شده است که باید آنها را یاد گرفته و به دقت در زندگی خود اعمال کنیم.
راههای تقویت قدرت راز نگهداری
1. راز شخص دیگری را حفظ کنید
قبل از اینکه به راز کسی گوش دهید، میزان اهمیت آن را بدانید
اگر کسی به شما گفت که قصد دارد رازی را با شما در میان بگذارد، قبل از هر کاری از آن شخص اطلاعات بیشتری دریافت کنید.
- بفهمید که رازی که میخواهد مطرح کند کوچک است یا بزرگ. بدین ترتیب متوجه میشوید که چقدر حفظ آن از اهمیت برخوردار است. همچنین به شما یادآور میشود که نیاز است توجه خود را به طور کامل به فردی که راز خود را با شما در میان میگذارد، بدهید یا نه. مثلاً اینکه در حین یک گفتگوی مهم به گوشی خود نگاه بیندازید به هیچ عنوان حرکت مناسبی نیست.
- خودتان را برای گوش دادن به آن راز آماده میکنید و متوجه میشوید که آیا موضوعی است که شما باید آن را مدیریت کنید یا خیر.
- باید بدانید که فاش کردن راز مورد بحث پیگرد قانونی دارد یا خیر. چرا که در این صورت نیاز است بیشتر از قبل مراقبت باشید که آن راز را حفظ کنید.
از آن شخص بپرسید که تا چه مدت زمانی باید آن راز را نزد خود نگه دارید
شاید اگر بدانید که قرار نیست رازی را برای مدت زمان زیادی نگهداری کنید، راحتتر بتوانید آن را حفظ کنید. اگر قرار است آن راز را برای همیشه نزد خود نگاه دارید، باید از همان ابتدا این را بدانید.
از گوینده آن راز بپرسید که آیا میتوانید راز را با شخص دیگری در میان بگذارید
زمانی که راز را به شما گفتند، از گوینده آن بپرسید که اگر آن را با شخص دیگری مثل خانواده یا همسر خود در میان بگذارید، ایرادی دارد یا خیر.
- با پرسیدن این سؤال شما میتوانید از اینکه با افشا کردن راز شخص مورد نظر را از خود ناراحت کنید، جلوگیری کنید.
- اگر می دانید که راز را در نهایت با شخص دیگری مثل همسر خود عنوان خواهید کرد، این مسئله را با گوینده آن راز در میان بگذارید. باید قبل از اینکه راز خود را با شما در میان بگذارند، آنها را از این مسئله مطلع کنید و هشدار لازم را به آنها بدهید.
جلوی گفتن راز توسط شخص دیگری به خود را بگیرید
اگر شما می دانید که در زمینه حفظ راز دیگران اصلاً فرد موفقی نیستید، به آن شخص بگویید که راز خود را با شما در میان نگذارد.
- در این صورت فرد به خاطر صداقتتان از شما سپاسگزار خواهد بود. همچنین با دانستن اینکه شما راز او را به شخص دیگری می گویید، هنوز اختیار گفتن یا نگفتن راز خود به شما را دارد.
- به شخص گوینده پیشنهاد بدهید که دقیقاً قبل از اینکه راز خود را به دیگران بگوید، آن را با شما در میان بگذارد. بدین ترتیب دیگر آن راز برای مدت طولانی یک راز نخواهد بود.
- تحقیقات انجام شده ثابت کرده است که حفظ یک راز میتواند بار روانی زیادی روی یک فرد داشته باشد. اگر شما دوست ندارید استرس ناشی از آن را تحمل کنید، به درخواست کسانی که میخواهند راز خود را با شما در میان بگذارند جواب منفی بدهید.
2. راز خودتان را در سینه نگه دارید
تصمیم بگیرید که تا چه زمان میخواهید آن راز را حفظ کنید
بسته به نوع راز، میتوانید برای حفظ آن مدت زمان مشخصی را تعیین کنید.
- رازهایی مثل خبر باردار شدن یا هدایای سورپرایز کننده به طور طبیعی در زمان مشخصی باید فاش شوند.
- ممکن است رازهای دیگر شما زمان اتمام مشخصی نداشته باشند. پس تشخیص اینکه اطرافیان شما چه زمانی برای شنیدن آن راز آمادهاند، بر عهده خود شما خواهد بود.
- اگر شما درباره یک راز خیلی احساسی تصمیم گیری کردهاید، سعی کنید چند روز صبر کنید. ممکن است از اینکه راز خود را بلافاصله با کسی در میان بگذارید، پشیمان شوید. پس اگر چند روزی را در آرامش سپری کنید، میتوانید درباره اینکه چه زمانی و با چه کسانی راز خود را در میان بگذارید، تصمیمات عاقلانهتری بگیرید.
درباره اینکه راز خود را به کسی بگویید، برنامه ریزی کنید
اگر شما می دانید که ممکن است راز خود را در آینده با شخص دیگری در میان بگذارید، سعی کنید درباره اینکه راز را با چه کسی و در چه زمانی در میان بگذارید، برنامه ریزی دقیقی داشته باشید. این کار به شما کمک میکند تا آن راز را به طور موقت نگاه دارید.
- اگر راز شما، یک راز بامزه است که ممکن است شخص دیگری را سورپرایز کند، برای گفتن آن راز به شخص مورد نظر، یک برنامه جالب و بامزه هم داشته باشید. این کار کمک میکند تا پیش از فاش کردن راز مشغول شوید.
- اگر هم راز مورد نظر شما مهم است، باید به شکل متفاوتی برنامه ریزی کنید. باید هم خودتان و هم شخص شنونده زمان کافی داشته باشید تا بدون ایجاد وقفه راز را در میان بگذارید و درباره آن بحث و تبادل نظر کنید.
سعی کنید راز را از ذهن خود بیرون کنید
سر خود را با کارهای دیگر گرم کنید و سعی کنید خیلی به آن راز فکر نکنید. اگر شما به طور مداوم به آن راز فکر میکنید، اینکه بتوانید جلوی خود را بگیرید تا راز را با شخص دیگری در میان نگذارید سختتر خواهد شد.
به مزیتهای گفتن راز خود به دیگران فکر کنید
اگر اینکه بخواهید رازتان را نزد خود نگاه دارید، برایتان کار سخت و آزار دهندهای است، شاید بهتر باشد راه خودتان را پیش بگیرید. گاهی گفتن یک راز به شخص دیگری میتواند کمک کننده باشد و یک راه خوب را پیش پای شما قرار دهد.
راز خود را تنها به یک نفر بگویید
اگر واقعاً حفظ رازتان نزد خودتان برایتان دشوار است، اطمینان حاصل کنید که راز را با شخص مناسبی در میان میگذارید.
- به سابقه روابط گذشته خود با فرد مورد نظر فکر کنید. آیا تا به حال آن شخص از اعتماد شما سوءاستفاده کرده است؟ یا فرد قابل اعتماد و محتاطی است؟
- زمانی که رازی را با شخصی در میان میگذارید، انتظارات خود را صریح و واضح عنوان کنید. آیا آنها اجازه دارند که راز شما را با شخص دیگری در میان بگذارند؟ آن شخص چه کسی است و چه زمانی میتوانند این کار را انجام دهند؟
- این احتمال را همیشه در نظر بگیرید که با عنوان کردن راز خود با یک شخص دیگر ممکن است آن راز فاش شود.
- قرار نیست خانواده یا دوستان شما در جریان هر کاری که انجام میدهید قرار بگیرند. اگر شما راز بزرگی را در سینه دارید و نمیدانید آن را با چه کسی درمیان بگذارید، آن را روی کاغذ بنویسید. یک دفترچه بخرید و رازهای شخصی خود را درون آن بنویسید. زمانی که رازی را به شخص دیگری می گویید، دیگر یک راز باقی نمیماند و هر کسی میتواند شما و اعمالتان را قضاوت کند. بدین ترتیب ممکن است شما دچار استرس شوید. همه ما عادت کردهایم که قضاوت کنیم. برای دوری از قضاوت دیگران سعی کنید رازهای خود را نزد خود نگاه دارید. این کار هم برای سلامت ذهن شما و هم برای رهایی از استرس بهتر است.
- به یاد داشته باشید که هر کسی ممکن است در زندگی اشتباهاتی را داشته باشد، نیازی نیست همه در جریان قرار بگیرند. زمانی که اشتباهی را مرتکب میشوید، از آن درس میگیرید، به همین دلیل هم اشتباهات خیلی مفید هستند. خیلی از شما همیشه نگران این هستید که نتایج کارهایی که انجام میدهید چیست و شما باید به چه کسانی پاسخگو باشید؟ حقیقت این است که تنها کسی که شما باید به او جواب بدهید، خودتان هستید. شرایط استرسزا تنها زمانی میتواند به شما استرس وارد کند که شما با یک دید منفی به آنها نگاه کنید. شما میتوانید آن شرایط را تغییر دهید.
داشتن یک ذهنیت درست برای ساخت تجربهای از زندگی که با پذیرش همه اتفاقات غیرقابل پیشبینی آن، شما را به موفقیت برساند، چهقدر برای شما حائز اهمیت است؟ اگر علاقهمند هستید در خصوص راهنمایی که شما را برای تجربه یک زندگی موفق آماده میکند، بیشتر بدانید، مطالعه مقاله معرفی دوره شگفت انگیز پاراسل زندگی را از دست ندهید.
پاسخ به نظر